PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Acer Aspire One (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114219)

sick_boy 16.12.2008. 22:07

Ja kupio Asusa 1000HD kod Konikoma za 2899kn (1GB RAM, 160GB HDD, BT...). Jest da je celer, ali presudila veličina ekrana (10") i 6 cell baterija.

Za sada sam uspio zbrljat onaj xandros (uklao se update i nikako da krene, a neće ni da se ubije - svaki put se ponovo starta sa bootanjem OS-a), a nisam mogao izabrati ni hr tipkovnicu niti prilikom prvog pokretanja, niti kasnije (ne mogu naći aplikaciju s kojom se to radi). Takodjer, pati me što ne mogu do shell-a. Nema veze, ionako će Ubuntu ili Debian na njega.

Inače, stroj se čini skroz OK. Acer ima manji, ali bolji ekran, ali taj 1" dosta znači kod ovakvih mališana. Kvaliteta izrade je OK.

joga bonito 16.12.2008. 23:14

ovo je taj

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3682

a dajte valjda neko zna kako napravit te multimedijalne tipke????

sick_boy 17.12.2008. 19:54

Dakle, to nije Aspire One, stoga ti preporučam da otvoriš novu temu sa svojim pitanjem, jer postoji mogućnost da netko i zna odgovor, ali ga jednostavno ne zanimaju netbookovi, pa niti ne prati ovaj podforum.

joga bonito 17.12.2008. 21:44

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129575

ali također nema odgovora :(

svn 20.12.2008. 16:43

Acer Aspire One, bios update

Informacija: napravio sam bios update (flash) s USB bootabilnim ključem (DOS). Prilikom flash-iranja AAO-u treba biti priključeno mrežno napajanje (ispravljač). Kada sam kupio AAO verzija biosa bila je v0.3301, a sada je v0.3308. Dobro je nakon flash-iranja napraviti Load Bios Defaults. Vidim malu promjenu u mogućnostima mijenjanja brightness-a i ventilator se kasnije uključuje.

nick praskaton 24.12.2008. 12:03

evo uzeo i ja jednog, cisto zbog poslovnih prilika, pa kako sam cesto u autu zanima me jel postoji za njega kakav ne/univerzalni punjac za auto ?!

kreso7 26.12.2008. 16:20

Kak stoje stvari sa garancijom na punjac? Priznaje se? Moj je krepao sunce mu vidim :/

m4dm4n 26.12.2008. 16:46

Pa naravno da se priznaje ak je krepao sam od sebe...

kreso7 26.12.2008. 17:01

Da, samo sto je uvijek labava definicija "krepavanja samog od sebe". Gore gdje ide u laptop je sjeban kontakt, ako malo mrdam zicu pocne puniti, ali na sekundu...

Qwasy6 28.12.2008. 02:50

Razmisljam dal da kupim acer one, zanima me kada pricate da odlicno hvata wireless, to mislite ono za besplatno, ili preko nekog od nasih operatera, pa da se placa, ne kuzim se bas u sve ovo:(

tutix 28.12.2008. 03:02

Odlično hvata wireless signal sa nekog wireless routera odnosno access pointa.

To nema veze sa onim VIP-ovim ("Mali mi je ali radi ko velki" :D) bežičnim internetom. E sad hoće li ti taj internet s nekog access pointa biti besplatan ovisi kakve si sreće i koliko se potrudiš :D.

kalixius 28.12.2008. 06:07

Kakav je Acer Aspire One naspram Asus EEE PC1000 HD? (ako je netko možda imao prilike testirati primjerke navedenih laptopa) :beer:

Gledam si neki sub-laptop dobrih perfomansi(čitaj:ubijanje dosade na faksu surfajući Internetom, rad u Wordu),a razlika u cijeni između njih dvoje(Acer i Asus) i nije pretjerana.

Qwasy6 28.12.2008. 10:48

Citiraj:

Autor tutix (Post 1232017)
Odlično hvata wireless signal sa nekog wireless routera odnosno access pointa.

To nema veze sa onim VIP-ovim ("Mali mi je ali radi ko velki" :D) bežičnim internetom. E sad hoće li ti taj internet s nekog access pointa biti besplatan ovisi kakve si sreće i koliko se potrudiš :D.

e dobro jer je ta akcija njihova akcija "mali mi je ali radi ko veliki" meni cisto sranje, nekuzim kako mi onda mogu naplatiti ako se spojim na neki tudi access point, i jel ima tih mjesta po zagrebu di se sigurno moze(NSB, trg? jel mozda ima negdje na netu popis mjesta) I jeli istina da je cijela Rijeka pokrivena, to sam negdje cuo?

m4dm4n 28.12.2008. 11:20

Citiraj:

Autor Qwasy6
e dobro jer je ta akcija njihova akcija "mali mi je ali radi ko veliki" meni cisto sranje, nekuzim kako mi onda mogu naplatiti ako se spojim na neki tudi access point, i jel ima tih mjesta po zagrebu di se sigurno moze(NSB, trg? jel mozda ima negdje na netu popis mjesta) I jeli istina da je cijela Rijeka pokrivena, to sam negdje cuo?

Odustani, dva posta puna gluposti...
Wireless obuhvaća iznimno puno tehnologija,a svi se temelje na , pogađaš, bežičnom slanju podataka.
GPS, WiFi, HSDPA, Bluetooth, nije ti to sve isto. :) Tak da poslušaj malo što ti ljudi govore.
1. Akcija nije čisto sranje, da je nepotrebna onom tko hoće samo Aspire One, istina. Ali tko želi i pristup internetu na većem broju lokacija, ima mogućnost.
2. Na neki tuđi access point se nećeš uopće moći spojiti ako je zaštićen. Osim ak ne ponudiš lovu čovjeku (ako ga uspiješ locirati).
3. Ima mjesta po Zagrebu. Ima i po Rijeci, sa bežičnim signalnom je definitivno prekrivena, e sad kakvim točno signalima, to je na tebi da otkriješ.
4. Ili odustani, tj. promijeni pristup. :)

sick_boy 28.12.2008. 12:44

Citiraj:

Autor kalixius (Post 1232032)
Kakav je Acer Aspire One naspram Asus EEE PC1000 HD? (ako je netko možda imao prilike testirati primjerke navedenih laptopa) :beer:

Gledam si neki sub-laptop dobrih perfomansi(čitaj:ubijanje dosade na faksu surfajući Internetom, rad u Wordu),a razlika u cijeni između njih dvoje(Acer i Asus) i nije pretjerana.

Kolega ima AspireOne, a ja Asus 1000HD. Acer je nešto brži (Atom naspram Celerona), ali ne pretjerano. Asus ima veći ekran i bateriju koja duže traje. Acer, opet, ima nešto bolju tipkovnicu, ali Asus ima puno bolji touchpad. Asus je nešto veći i teži.

Ja sam odvagnuo i zadovoljan sam svojim izborom, iako ne vjerujem da bih pogriješio i da sam uzeo Acera. Ipak, prevagnuo je veći ekran i duže trajanje baterije.

Njusskallo 28.12.2008. 13:03

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1232176)
Kolega ima AspireOne, a ja Asus 1000HD. Acer je nešto brži (Atom naspram Celerona), ali ne pretjerano. Asus ima veći ekran i bateriju koja duže traje. Acer, opet, ima nešto bolju tipkovnicu, ali Asus ima puno bolji touchpad. Asus je nešto veći i teži.

Ja sam odvagnuo i zadovoljan sam svojim izborom, iako ne vjerujem da bih pogriješio i da sam uzeo Acera. Ipak, prevagnuo je veći ekran i duže trajanje baterije.

e ovo je posten odgovor :D

Nego jel se puno osjeti taj 1", rezolucija je isto 1024x600 ili veća? i kakav je prikaz slike asus naspram acer, thx (zanima me čisto informativno)

Qwasy6 28.12.2008. 15:48

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1232095)
Odustani, dva posta puna gluposti...
Wireless obuhvaća iznimno puno tehnologija,a svi se temelje na , pogađaš, bežičnom slanju podataka.
GPS, WiFi, HSDPA, Bluetooth, nije ti to sve isto. :) Tak da poslušaj malo što ti ljudi govore.
1. Akcija nije čisto sranje, da je nepotrebna onom tko hoće samo Aspire One, istina. Ali tko želi i pristup internetu na većem broju lokacija, ima mogućnost.
2. Na neki tuđi access point se nećeš uopće moći spojiti ako je zaštićen. Osim ak ne ponudiš lovu čovjeku (ako ga uspiješ locirati).
3. Ima mjesta po Zagrebu. Ima i po Rijeci, sa bežičnim signalnom je definitivno prekrivena, e sad kakvim točno signalima, to je na tebi da otkriješ.
4. Ili odustani, tj. promijeni pristup. :)

nemoj se srditi, samo pitam sto neznam i sto me zanima, nisam pametan kao ti:goood: uglavnom najvjerojatnije cu uzeti ovaj acer aspire one, zato sto sam primjetio da ste svi zadovoljni sa njim i da je ustvari jedina zamjerka 3cell baterija. Samo pitanje jedno, ako u vipovoj ponudi ima flat za 391kn zasto pise 10240 mb ukljuceni u mjesecnu naknadu, zar nije flat neograniceno?

Router 28.12.2008. 15:54

Citiraj:

Autor Qwasy6 (Post 1232340)
nemoj se srditi, samo pitam sto neznam i sto me zanima, nisam pametan kao ti:goood: uglavnom najvjerojatnije cu uzeti ovaj acer aspire one, zato sto sam primjetio da ste svi zadovoljni sa njim i da je ustvari jedina zamjerka 3cell baterija. Samo pitanje jedno, ako u vipovoj ponudi ima flat za 391kn zasto pise 10240 mb ukljuceni u mjesecnu naknadu, zar nije flat neograniceno?

Pise Flat , ali u Vipu flat znaci 10gb :D

Qwasy6 28.12.2008. 16:09

hah, pa mamicu im, dobro da sam gledao na netu, da sam ga isao ovako kupit, uzeo bi flat, i nakon sto bi mi dosao racun upucao bi se:) jer dosta skidam filmova i muzike

sick_boy 28.12.2008. 17:07

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1232200)
e ovo je posten odgovor :D

Nego jel se puno osjeti taj 1", rezolucija je isto 1024x600 ili veća? i kakav je prikaz slike asus naspram acer, thx (zanima me čisto informativno)

1" se dosta osjeti, barem ga ja subjektivno osjetim dovoljno da mi to bude prevaga. Rezolucija je ista, no Acer, IMHO, ima nešto "ljepšu" sliku, ali kod Asusa je mat, pa mu manje smeta pozadinsko svjetlo (ako se dobro sjećam, kod Acera je glossy). Ono "ljepšu" mislim isto subjektivno - kao da je kontrastnija i življa.

sirovina 28.12.2008. 21:38

Evo još jedan novi !!!
Jedan mali upit, jer se "cimam" između: aao, msi 100(navodno dolazi 120) i asus 1000h. Pare i nisu toliko odlučujuće?!? Upit je vezan uz radni takt; kod asus-a je u startu 900MHz, a msi i aao na 1,6GHz:
-da li atomu pada takt na 900 (ako da kada)
-koja je onda razlika
(wind i asus imaju prednost zbog 10"monitora)
Ne igram igrice, više mi treba zbog net-a, a koristio bi' ga i u photoshop CS2?

sick_boy 28.12.2008. 21:57

Igrice ionako ne možeš igrati na tim strojčićima, a i Photoshop mi se ne čini baš pametna ideja na 9 ili 10" ekranu.

Uglavnom, radni takt svih tih procesora pada prema potrebi, kako bi se smanjila potrošnja energije, no ta se opcija štednje energije može isključiti. Atom je nešto brži, ali troši manje energije, pa bi baterija na tim laptopima dulje trajala, pod uvjetom da je istog kapaciteta, ali Asus ima 6-cell bateriju (naspram 3-cell kod Acera), tako da, ustvari, na Asusu traje još dulje (ali je zbog toga sam laptop nešto teži).

sirovina 28.12.2008. 22:17

...photoshop bi koristio zbog dodatnog uređivanja fotki sa fotića (RAW), a navikao sam u njemu obrađivat, na poslu koristim 20" iMac 2,4 GHz i PC Intel Core 2 Quad Q9300 2.50GHz, a trebam nešto malo i mobilno, a da mi služi i u nuždi i kao vanjski hard.
...plus i minus za msi?
...kako odrađuju spajanje na plazme i kojim izlazom?

Ivan_1234 28.12.2008. 23:06

Imam namjeru kupiti jedan netbook, razmisljam o AAO ili Windu....

Na Windu sam probao tipkovnicu i jako mi se sivđa... pa ako mi netko može reći kakva je na AAO!!

Kada se brzo piše dali dolazi do uvijanja ili deformacije tipkovnice?

xvx1 29.12.2008. 04:47

Citiraj:

Autor kalixius (Post 1232032)

Da ti malo zakompliciram izbor, imas jos i MSI wind U90 (iste spec. kao i Acer Aspire One, ali bez Windowsa i 80GB HDD-om) za 2400 kn i MSI Wind U100 s Windowsima i 10" ekranom ali i dosta iznad 3000 kn.

Po mom misljenju, ako ti treba baterija i 10" ekran, onda je Asus najpovoljniji, ako ti je dosta 9" i ne trebaju ti Windowsi (ili ih vec imas) onda bez razmisljanja MSI Wind U90. Za 400 kn koliko je jeftiniji od Acera kupis bez problema HDD od 250 GB, a i osvojio je dosta "product of the year" i "notebook of the year" nagrada.

m4dm4n 29.12.2008. 12:43

Citiraj:

Autor xvx1
Da ti malo zakompliciram izbor, imas jos i MSI wind U90 (iste spec. kao i Acer Aspire One, ali bez Windowsa i 80GB HDD-om) za 2400 kn i MSI Wind U100 s Windowsima i 10" ekranom ali i dosta iznad 3000 kn.

Po mom misljenju, ako ti treba baterija i 10" ekran, onda je Asus najpovoljniji, ako ti je dosta 9" i ne trebaju ti Windowsi (ili ih vec imas) onda bez razmisljanja MSI Wind U90. Za 400 kn koliko je jeftiniji od Acera kupis bez problema HDD od 250 GB, a i osvojio je dosta "product of the year" i "notebook of the year" nagrada.

MSI Wind U90 je totalno neisplativ, jer 2.5" 160GB hard košta minimalno 300injak kuna, a Linux s kojim dolazi je u komi, i obavezno mora ići neki drugi OS,što je dodatna komplikacija.

Kod AAO ne dolazi do uvijanja tipkovnice i fakat je do jaja. Dovoljno velika i praktična.

Onome tko TREBA 10", taj neće imati dileme, ASUS 1000 is the way to go.

Osobno sam se uvjerio kako je AAO dovoljno jak za multitasking i kako mali Atom nudi svašta, i siguran sam da će onaj kome treba malo solidno računalo to znati i cijeniti.

Naravno, ovdje ulazi i jača baterija u faktor od strane Asusa.

Moj osobni izbor je AAO jer mi je trebalo prijenosno računalo što praktičnije da mogu vrtit prezentacije i tu i tamo nešto raditi na njemu. Ispalo je da je ekran vrlo kvalitetan i čitljiv, i da je sposoban puno više nego što su bili moji prvotni zahtjevi, koji su se kasnije povisili. :)

Facelessone 29.12.2008. 17:37

Planiram u roku par dana uzet ovog One-a i još 1GB memorije za njega pa me zanima dali da mi to oni ugrade u vemilu ili da sam stavim? Koliko dugo im treba da to ugrade?

xvx1 29.12.2008. 17:51

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1233163)
MSI Wind U90 je totalno neisplativ, jer 2.5" 160GB hard košta minimalno 300injak kuna,

Imas na diskont24.com Samsunga od 250GB za 350 kn i još ti ostane 80 GB disk što je taman za u kutiju.

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1233163)
a Linux s kojim dolazi je u komi, i obavezno mora ići neki drugi OS,što je dodatna komplikacija.

To je istina, ako kome ne odgovara OS, a nema USB CD-ROM (sto gotovo sigurno nema), onda se mora namuciti stvoriti bootabilni USB stick.

Necto 29.12.2008. 18:06

Nabavih i ja malog plavog, i bas je zakon :goood:

Taman za citat novine na wcu, gledat filmove na predavanjima, wardriving,... ma ludilo ...

:chears:

m4dm4n 29.12.2008. 20:17

Citiraj:

Autor Facelessone
Planiram u roku par dana uzet ovog One-a i još 1GB memorije za njega pa me zanima dali da mi to oni ugrade u vemilu ili da sam stavim? Koliko dugo im treba da to ugrade?

Evo služben odgovor :

"Poštovani,
Nažalost, tražena memorija se mora ugraditi u servisu jer prijenosnik nema na sebi izdvojen poklopac za ugradnju memorije.

"

Drugim riječima, oni šalju u brijem Recro, a koliko to traje, ne bih znao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:05.