![]() |
Što mislite o WD3000HLFS ( Velociraptor 300gb, 10000rpm , 16MB ) , jeli netko imao iskustva sa njim? Kakav mu je access time i random access?
|
OK je disk. Tih, hladan, brz, dosta prostora.
|
Citiraj:
|
Mislim da se dade skinut, al cemu?
|
Da, ali cemu.
Ionako se gubi garancija ako se makne. Ako ga misliš stavljat u laptop, mislim da neće ići, ali to provjeri online... |
Citiraj:
|
evo jedno kratko ali slatko pitanje
da li se moze stavit u RAID-0 polje novi i stari VelociRaptor od 150GB, novi je WD1500HLFS a stari WD1500ADFD novi radi na SATA-2 standardu dok stari radi na SATA-1 standardu i naravno fizicki nisu isti ali imaju isti kapacitet 150GB i istu brzinu okretanja ploca 10000 RPM. |
Zašto ne bi mogao? Ja sam nekoliko puta uparivao stari Raptor od 36 GB s novim od 150 GB, ne pitaj zašto... :D
|
Kolege, koja su Vasa misljenja o 1500HLFS disku? velociraptor 150 GB, vrti se na 10000 ok, "samo" 16 mb cashe-a? uzeo bih ga za sistemski disk, ovaj ssd od 64 gb mi je ipak premali, pa bih uzeo klasicni mehanicki disk, a opet bih volio imati malo bolje performanse. Zanima me koliko je bucan disk u radu? da li imaju slabih tocaka? imao sam recimo WD6400AAKS i bio sam zadovoljan diskom, a ovaj bi trebao biti i brzi od toga...
Hvala! :fala: |
Brzi je od AAKS-a u random radu (sistemski disk npr.), ali nije nesto prebrz u sekvencijalnom zapisu (sto mu niti nije svrha - pohrana velikih fajlova) i nema nekih prevelikih mana, osim mozda vece buke koja je ipak razumljiva s obzirom da ima vise vibracija na 10k RPM.
|
Jel mi promaklo zbog slabijeg pracenja foruma ili ste negdje vec spomenuli? Znam da je Iggy vec 3 komada narucio za svoje DVD snimace s analognim tunerom, proizvedenim u elitnijem dijelu korejskog predgradja :D
VelociRaptor Hard Drive Hits 1 TB VelociRaptor 1TB Review znaci od 20k nista nece biti? :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Bok,
interesira me ovaj hard : 500.0 GB WESTERN DIGITAL VelociRaptor, WD5000HHTZ, SATA3, 64MB c., 10000 okr/min, za desktop http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-dis...kl=051.510.208 kolko je on sporiji / brži kod rada u windowsima i općenito u odnosu na neki solidan ssd disk ? hvala :) |
|
Citiraj:
pa sad gledam što kupiti za windowse i programe... a kolko je sporiji :D 30 % kolko ? da barem ima od 200gb ssd za cca 900kn... :D |
|
Citiraj:
gledaj, ssd je nečujan, hladan, manje trosi itd itd a i u ostalom ako imas 2tb hdd onda ti je ssd 120gb dosta za winse i programe...ne znam cemu ti treba nesto vece... raptor je bacanje para |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:48. |