![]() |
uspio sam spojiti dva računala no neznam što trebam napraviti da imam na oba dva internet u isto vrijeme....ako mi radi na jedno nemože na drugom i opbrnuto....imam d-link modem...internet je max adsl
|
Ubacis D-linka u router mode i spojis drugi komp u LAN2 i to je to..
|
Spojio sam 2 racunala laptop i pc. PC sam dao ip 192.169.1.88 a laptopu.... 87. Kad pingam PC sa laptopa onda je ok a obrnuto ne ide. Piše request time out. Jesam li umrežen?
I još nešto nakon što kabelom spojim komp šrestane mi radit wireless internet. Sve je uključeno kako spada ali nema interneta. čim izčupam kabel iz pc eto nazad internet???????????? |
Prsti bi ti otpali da si napisao još jednu rečenicu kako si to spojio. S čim, preko čega, ili direktno ili šta?
|
Jesi li spajao direktno ili preko switcha ili neka druga kombinacija?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a mogu li već postojeći zyxel na kojeg su oba kompa spojeni bežično iskoristit za spajanje ako ga prebacim u routing mode. hoću li izgubit maxtv jer je i na zyxela spojena tv?
|
Citiraj:
2. Naravno 3. Naravno da ima, zato se i zove Router. 4. Bilo koji LAN kabel |
Citiraj:
2)hvala 3)hvala 4)hvala znaći sve šta imam napravit je router u routing mode spojit kabele i to je sve. a ovo: a mogu li već postojeći zyxel na kojeg su oba kompa spojeni bežično iskoristit za spajanje ako ga prebacim u routing mode. hoću li izgubit maxtv jer je i na zyxela spojena tv? |
Sad vidiš da nije lakše. Da si se odmah zavukao pod krevet i spojio kak se spada i pročitao prvih par stranica ovog Topica nebi postavljao ovakva pitanja.
|
VPN kroz Zyxela
Pomoć!
Loše stojim sa mrežama pa mi treba neki tutorial za VPN. Dakle cilj je spajati se na desktop PC koji se krije iza zyxela p-660hw-d3 pomoću laptopa sa raznih lokacija. Na zyxu postavio port forwarding na ip adresu pc-a koji ovdje glumi domaćina, a na njemu sam ip postavio fiksno 192.168.1.30 ( ostalim pci-ima ostavio automatski i ostavio uljučen dhcp u zyxu ). Na dyndns-u napravio free account i postavio host IP. Na Pcu pokrenio onaj dyndns-ov programčić koji dynu osvježava moju ip. Firewall u ruteru i pc-u isključio dok sve ne proradi. A sad je frka. 1 koji port u ruteru tribam propustiti za vpn? 2 user i pass (nije problem ako kreiram home network na desktopu i vpn klijenta na laptopu jer su to onda moje login postavke, ali ako samo koristim neku aplikaciju koja ima neki svoj port onda me ne pita za pass i veza puca pa bi bilo tko mogao na netu otvorit dyndns i pristupiti mom pc-u kroz taj otvoreni port) 3 kad pokrenem vpn konekciju neće se spojiti (probao kao dio iste mreže iza zyxela i probao dialupom izać na mrežu pa onda vpn ali isto neće, a kad pingam desktop pc ,mogu ga pingati tako da otkucam ime a ne ip adresu samo kad sam na mreži preko zyxa, a ne dialupa- frend sa drugog dsl rutera na internetu ga ne može pingati nikako a u postavkama mu je to omogućeno) Vjerojatno sam prosuo nekoliko velikih gluposti ali još sam u fazi učenja pa ako neko može pomoći :fala: PS: znam za portforward.... site |
Itko?
Nitko. A stvarno mi treba pomoć. :hitthewal::kafa: |
|
Klijentski priključci Poslužiteljski priključak Protokol
1024-65535/TCP 1723/TCP PPTP a šta je tu port number? |
EDIT
proguglao pa našao ovaj post. ( valjda me nećete :DualWiel::rambo: zbog linka na drugi forum ) http://www.forum.hr/archive/index.php/t-243759.html port number = 1723 , a trebam i protokol GRE:wtf2: Sad kad sam "pametniji" sutra ću se poigrati. |
da li mogu koristiti z aobično umrežavanje laptopa i kompa preko mrežne kartice onaj kabel što dobiješ uz toruter? na njemu piše "patch cord" ... ?
totalna sam njubina što se tiče mreža, uvijek hoću neki tečaj upisat, no nikako.. :( :) |
Citiraj:
|
Pozdrav, trebao bi pomoć oko wireles mreže. Cilj je na ruter(thomson) spojiti više kompova u mrežu. Ruter služi za net i trenutno su dva kompa spojena bežićno. Pročitao sam tutorial, ali sve si mislim da je za wireles mrežu drugačije. Probao sam dodjelit i jednom i drugom kompu IP(ne pod local, nego pod Wireless) i onda nemam pristup internetu. Šta bi trebalo sve podesit da se više kompova bežićno spoji preko rutera u mrežu?!
|
Citiraj:
Thomsona složiš da radi kao ruter (vjerojatno je), kod podešavanja adresa na kompovima jednom kompu daš IP adresu (vjerojatno je adresa tohmsona 192.168.1.1) 192.168.1.2, drugom 192.168.1.3 trečem 192.168.1.4 (valjda si skužio da svaki komp mora imati drugačiju adresu, tj samo zadnji broj drugačiji), default gateway 192.168.1.1 (na svim kompovima isto) a DNS Server isto 192.168.1.1 na svima isto, neki daju točne adrese DNS servera ali ,meni i ovak radi. |
Upomoć
Pozdrav svima. Svaka čast autoru teksta. Od velike je pomoći nama laicima. Nego, uspostavivši LAN umreženje mi se WLAN na host računalu ugasi. Mislim, piše da veza s connection pointom postoji, ali ne mogu otvarati stranice.
LAN je povezan po RAK-ovim uputama (osim što sam za IP-eve stavio 192.168.1.1 i 192.168.1.2). Ugasio sam Windowsov Firewall (koristim Windows XP Pro SP3 na oba računala). Imam još jedino Bitdefender Total Security 2009. koji ima svoj vlastiti firewall. Za LAN vezu sam stavio status "safe" i upisao 2 IP adrese koje da propušta. Za WLAN sam to također napravio, al mi javlja 3 različite IP adrese koje postoje na toj mreži i kad ih propustim sve svejedno ne radi..Čim disable-am LAN vezu WLAN savršeno proradi..Ima li načina za popraviti to jer bih se želio povezivati preko hosta na internet? |
Citiraj:
2 lana i wlan(tema dalje vodi na druge itd.) |
U kojoj temi da potražim odgovor thopok?
|
Citiraj:
Hehe tek sad išao gledat nakon dugo vremena. Ma znam da je to isto :D Krivo sam se izrazio, mislio sam u odnosu na LAN tj. žicu.... Evo složio sam jednog od tad, ali evo meni doma ne radi. Jednostavno ne mogu pingat brata nit on mene. Spojeni oboje bežično na net preko thomsona... |
Nakon 2 satne borbe da spojim novi laptop sa PC-em konačno sam dobio ping sa jedne i druge strane.
Meni je cilj, jedini cilj da mogu sa PC-a prebacivat podatke na laptop. Ali sad sam u totalnom problemu, tutorial nemogu pratit jer imam vistu a ne xp, a na laptopu imam xp-home i tamo mi nema uopce onog 'new share' ni share 'this partition' :( Šta da radim samo mi treba prebacit fileove, ne treba mi ni internet ni nista PLEASE HELP |
Riješeno!
Bilo je samo problem šta mi je ovo prvi susret sa mrežom i sheranjem, ali skužio sam sve. |
Citiraj:
Možete li mi molim vas jednostavnim rječnikom reći što da radim i kako učiniti da profunkcionira!? LAN mreža mi radi, ali WLAN se gasi čim uključim LAN..Nikako to ne mogu riješiti, a zbilja mi je potrebno! |
Budući da ovo još uvijek nije riješeno, očito treba otvorit posebnu temu…
|
Evo mog problemčića.
Imam 2 kompa, ovaj drugi bez monitora ćemo zvat server, ovaj prvi s monitorom glavni. Ugl, telefonski kabl ide u kasdu - iz kasde lan u micronet wireless router sp916gk - iz microneta u glavni komp. Sa patch kablom sam spojio server na wireless router, instalirao winse, i vidim da se automatski spojio na internet, to je ok. Pokrećem remote desktop na oba kompa (prije toga sam identične kopije winxp instalirao na oba), pingom (start - run - cmd) provjeravam jeli sve u redu, i sve štima. Sa servera se spojim na glavni komp sa RD bez problema, no na žalost, to mi ne treba, ja želim sa glavnog imati pristup serveru. Kada pokrenem RD na glavnom, dobijem odbijenicu "This computer cant connect to the remote computer".. guglanjem nisam naišao na dobra objašnjenja, s obzirom da svako završi sa "kontaktiraj administratora", a nemam namjeru zvati sam sebe iako imam 2 mobitela :D svaki help je dobro došao :) EDIT: hm, problem riješen sam od sebe :D iskreno, ništa nisam dirnuo .. više puta sam restartirao, više puta ponavljao iste stvari i eto, sad radi :D |
Iako bi mi mogao netko objasnit zašto ne mogu sejvat stvari na taj server? oću napraviti download, i odabirem u networks - server, i on me traži password, a sve sam passove izgadio na serveru ..
EDIT: opet eto, riješilo se samo od sebe :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:15. |