PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

JuiceBox 04.02.2017. 13:36

Kako znaju da ima ljetne gume ? Mozd je pogasio kontrole i bacio zafrkanciju ?Mislim ne branim ga, debil je svakako zbog ovog, samo me zanima odakle to da je na ljetnima ?

Wolverine 04.02.2017. 13:41

Pa tamo inače velika većina ljudi ne kupuje zimske gume. A i čisto sumnjam da je ''nabacio zajebanciju'' uz parkirana vozila. :)
Na kraju, baboon se nije potrudio ni očistit auto :suicide:

bertone 04.02.2017. 14:04

Što bi čisto snijeg? Pa mislio je prva druga treća i otpuhati će ga.... samo jbg, nije otišao dalje od prve. :D

rodney 04.02.2017. 14:10

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3018845)
mozda bi taj auto moga poklonit nekome? Eventualno da tebi netko pokloni neki svoj, i sve to tako ukrug?

Pa jesam, upravo prošli tjedan sam ga poklonio za 1200€. Dobio na posudbu ford c-max dok se ne snađem. Nakon tri dana već bio kod mehe mjenjao ležaj zadnjeg lijevog kotača. Danas sam kapario novu kiu ceed sw, onu najjeftiniju varijantu (1.4 lx fun). Nadam se da će potrajat neko vrijeme bez velikih iznenađenja. Odlučio sam benzinca na kraju, a izbor im i nije velik, pa sam uzeo jeftinijeg. 110 000kn. Trebam još zimske gume kupit.

Wolverine 04.02.2017. 14:25

Citiraj:

Autor rodney (Post 3019219)
Pa jesam, upravo prošli tjedan sam ga poklonio za 1200€. Dobio na posudbu ford c-max dok se ne snađem. Nakon tri dana već bio kod mehe mjenjao ležaj zadnjeg lijevog kotača. Danas sam kapario novu kiu ceed sw, onu najjeftiniju varijantu (1.4 lx fun). Nadam se da će potrajat neko vrijeme bez velikih iznenađenja. Odlučio sam benzinca na kraju, a izbor im i nije velik, pa sam uzeo jeftinijeg. 110 000kn. Trebam još zimske gume kupit.

WTF
Što ih nisi nažicao gume
Gdje si išao po Kiu?

rodney 04.02.2017. 14:52

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3019225)
WTF
Što ih nisi nažicao gume
Gdje si išao po Kiu?

Kmag na Slavonskoj. Pregovarao sam i nešto sa Kiom u Češkoj, isplatilo bi se unijet auto ako kupuješ dizela, ili hb naj jeftiniji. GDI iz CZ bi me ispao oko 10K više. Ovakav 1.4 možda 300-400€ manje, ali ipak neštko više komplikacija. Ako želiš bolju opremu, onda mi se svakako čini bolje CZ. Za gume su mi počeli pričat kako je dovoljno imat lance u gepeku pa sam odustao :lol2:

Wolverine 04.02.2017. 14:57

Ma tipično židovljenje KMAG-a. Kad smo uzimali Carens kod njih lik je jedva dao tepihe.
Trebao si otić vidit do Leška u Krapinu, dosta ekipe ode kod njega i zna se sve dogovorit.

Također servis radije obavim u Stubici, puno ugodnija ekipa nego KMAG.

rodney 04.02.2017. 15:13

A dobio sam onu kao "uštedu" od 13000kn za auto koji nije bio na tim akcijama i tepihe. Na "akciji" su SW bili samo dizeli i jedan turbak u nekoj najskupljoj opremi. I nije stari s lagera, godina proizvodnje 2017 :D.
edit: hvala za sevis tip, to moram još istražit malo.

Wolverine 04.02.2017. 15:16

Za servis preporuka Leško (ako ti je krapina blizu), ako su bliže ZG onda ti Kia Božić bliži. Tamo smo održavali Spectru i Carens i nikad nismo imali problema.

Također možeš se prijavit u KIA klub, ima dobrih pogodnosti, tj barem je bilo ranije, nisam dugo tamo aktivan :D

rodney 04.02.2017. 15:19

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3019245)
...

Ma spadam pod grad Zagreb, ali samo po prirezu :roller:.

DiTech 04.02.2017. 16:25

Citiraj:

Autor bertone (Post 3018773)
Lako je šamarati druge, teško je ošamariti sebe :D

#croatiantragedies :D

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3019194)
To je onak već visoka klasa. Dve bulje to košta. :D

BTW C63 AMG + ljetne gume + snijeg :roller:

Bar ce naucit driftati :D
Nego kako to da ima ekipe tamo sa ljetnim? Nema bas snijega inace?

Wolverine 04.02.2017. 16:41

Citiraj:

Autor DiTech (Post 3019271)
Bar ce naucit driftati :D
Nego kako to da ima ekipe tamo sa ljetnim? Nema bas snijega inace?

Vancouver u pravilu nema snijega uopće. Ako ga ima padne dva puta kroz zimu i to 2-3 cm što se otopi/razgazi odmah. Ova zima je pak nešto čega se i stariji ne sjećaju. Tak da kad tamo padne 20cm snijega bude kolaps. :D

IcyTexx 04.02.2017. 18:15

Jel ide uopće prodaja "nove" KIAe Cee'd? Uopće nisam nijednu vidio na cesti.

bertone 04.02.2017. 19:13

Citiraj:

Autor rodney (Post 3019219)

Ako ti je uvjet bio veći prtljažnik onda ok, ali početni S-Cross ima više mjesta za putnike u kabini i možeš pregovarati o cijeni, daju komplet zimskih s felgama i senzorima, potrošnja je sigurno manja, a i troškovi registracije su manji dok je oprema i u pocetnom modelu ok...

Igneos Eructid 04.02.2017. 19:25

Na koji nacin se vi odlucujete na vozilo, kad se odlucujete? Da li pretrazite ponude svih kuca, ili idete po savjetima drugih ljudi, ili jednostavno ono sto vam je vizualno privlacno?

bertone 04.02.2017. 19:31

Trenutni kriterij su mi trenutno moja leđa, naime ako parkiram trenutni auto lijevim bokom paralelno uz rizol moram čučnuti da bih sjeo u auto tako da mi je trenutno bitno da mogu samo okrenuti guzu prema sjedalu i već sam u njemu :D

rodney 04.02.2017. 20:02

Kriterij broj 1. $$$
2. da ja stanem unutra
3. što jednostavnije i pouzdanije
4. gepek

1 i 2 su problem :D

Igneos Eructid 04.02.2017. 20:07

rodney, dacia duster?

Silthrax 04.02.2017. 21:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3019323)
Jel ide uopće prodaja "nove" KIAe Cee'd? Uopće nisam nijednu vidio na cesti.

Mislis modela od 2012 ili redizajna? Pa vidam ih na na tone po cesti.

rodney 04.02.2017. 21:23

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3019361)
rodney, dacia duster?

Sad je gotovo. Od dacie sam razmišljao o loganu MCV, ali kad sam ga išao pogledat, rekli su mi da se čeka 4-5 mjeseci, a nisu mi ga mogli otključat.
Možda bih tad i čekao, sad mi je više bio pun kufer bio svega.

Milentije 04.02.2017. 22:47

Ljudi moji, na ovom balkanu treba početi sa strijeljanjem. I za najmanju sitnicu metak u čelo, prvom, drugom, trećem,... petom. Šesti se možda počeše po glavi pa razmisli o onome što radi.

Pošto ništa nisam vidio sa postojećim sijalicama, odlučim ubaciti osram NBU. Odem, kupim, sam promjenim lijevu ali desnu nikako nisam mogao izvaditi vani. Odem u ovlašteni servis i zamolim servisera da vidi zašto sijalica neće da izađe iz ležišta. Govedo počne da čupa i otkine ležište sijalice vani. Gledam ja njega, gleda on mene i bleji ko tele. Digne ga na dizalicu jebe sa sa farom pola sata i kaže mi da dodđem sutradan. Pošto sam od ranije imao dogovoren termin za mali servis baš za sutradan ja se spakujem i odem kući te im megana dovezem sutradan ujutru.
Napomenem da je njihovo june otkinulo nosač sijalice i da to treba da srede, da urade mali servis i da vide zašto jebena kočnica propada (to je bio njihov peti pokušaj da srede jebenu kočnicu koja propada).
Uradili su mali servis, zovu me vezano za kočnice i kažu mi da prednji diskovi i pločice moraju da se mijenjaju. Ja im kažem da rade šta god treba samo da naprave da auto koči. I onda razmišljam šta su idioti radili prethodna 4 puta kada su pokušavali da srede kočnice.
Dolazim po auto i preuzimam ga. Koči ko blesav, baš onako kako treba. Pozicioniranje sijalice (snop na zidu) provejravam tek naveče jer po danu ne mogu, logično. Montirali su nazad nosač sijalice ali za 90° zakrenuto u odnosu na fabričko stanje. Da to nisam po danu provjervio mogao sam mjenjati sijalicu na slijepo 4 dana i 4 noći i ne bih je mogao staviti jer se više ne stavlja kao ranije, a ništa mi nisu rekli.
Prilikom provjere stanja sijalivce u faru, treba da otvorim haubu kad ono nema one plastike za otvaranje haude. Goveda kad su vraćala branik nazad nisu vodila računa o toj plastičnoj ručici i nisu je izvukli vani nego je ostala iza branika. Izgubio sam pola sata dok sam je nekako izvukao vani.

Dakle, u ovlaštenom renault servisu su mi otkinuli nosač sijalice u desno faru i kada su ga vratili nazad nisu ga vratili u fabričku poziciju. Kada su vraćali branik nisu izvukli plastičnu ručicu za otvaranje haube vani. Tek iz petok pokušaja su konstatovali da mi papučica kočnice propada zbog istrošenih prednjih diskova.

OVLAŠTENI SERVIS!? WTF???

Diskove sam i sam gledao i pitao prije više od pola godine da li se to još može voziti i rekli da može. Problem je što nisam vidio unutrašnju stranu. Vanjska strana diska je bilo još i dobra. Unutrašnja strana diskova je bila poderana. A to su oni mogli vidjeti fino na dizalici samo da su bacili pogleda na jebene diskove.

Kratak sam sa živcima, stvarno bih mogao nekome zube prošetati.

turbojc 04.02.2017. 22:51

Ovo čašćenje s '' june '' i '' govedo '' mi je najjače. :lol2:

Nego, reci ti nama, a jesi li ti plaćao ova prethonda 4 pokušaja popravka kočnice? :D

Btw, zar ne bi trebao biti neki lim koji struže kada se diskovi istroše?

Igneos Eructid 04.02.2017. 22:52

Ja sam danas bio u ovlastenom servisu i govedo je vise gledalo u moj auspuh, nego u farove...navodno se auspuh zna zacepit pa zbog pritiska farovi zmigaju...go figure...

Milentije 04.02.2017. 23:39

Citiraj:

Autor turbojc (Post 3019409)
Ovo čašćenje s '' june '' i '' govedo '' mi je najjače. :lol2:

Nego, reci ti nama, a jesi li ti plaćao ova prethonda 4 pokušaja popravka kočnice? :D

Btw, zar ne bi trebao biti neki lim koji struže kada se diskovi istroše?

Jednom platio 4-5 KM par decilitara kočionog ulja. Nije problem u plaćanju. Platiću koliko god treba, samo da se to riješi iz prve. Mnogo me više košta vrijeme koje potrošim na voženje auta na servis i sa servisa nego sama cijena dijelova i "ruku".

Nema senzore za istrošenost pločica. Ima jedan vid "senzora" za istrošene diskove, ali nisu bili toliko potrošeni da bi se to "aktiviralo".
Naime, kod megana pločice ne idu do kraja diskova. Kako se disk troši na vanjskoj ivici ostaje prsten širine oko 3 mm. Kada se disk dovoljno potroši, a istovremeno i pločice budu potrošene onda dođe do sudaranja kočionih čeljusti i diska što proizvodi karakterističan zvuk i vibracije na volanu. To u renaultu smatraju senzorom istrošenosti diskova i pločica. Tad znaš da je zrelo za mjenjanje.

Sad su ugrađeni brembo diskovi i pločice. Ne sjećam se cijene, samo sam vidio da su dali 15% rabata na njih.

Dottore 04.02.2017. 23:48

@miletnje
Za ove kočnice mi smrdi na problem cilindar na klještima. Zna se dogoditi da propadaju dio pa zapeče pomalo. Lako je stisnuti po pedalu pa cilindar ima funkciju da gura unutarnje kočione pločice prema disku. Kad makneš pedalu i on vraća natrag na prvotno mjesto. Kako veliš da unutarnja strana više potrošena i to bi značilo da cilindar nije do kraja vratio na mjesto pa je cijelo vrijeme strugalo kočione pločice i disk. Svakako provjeri stanje cilindara i njegove gumice.

Teško je vidjeti stanje diska ovako na rubu ( bilo da guraš glavu ili na dizalici). Još i teže unutarnju bočnu stranu kad ga pokriva cijeli lim tzv. košuljica.

Ovlašteni nikada ne popravljaju nego zamjenjuje novim dijelovima :)

Sent from my Nexus 6P

Blue_Fatal1ty 04.02.2017. 23:57

ma da su ikako potrošeni diskovi nisam čuo da kočnica propada zbog toga.. nema nikakve logike.

Dottore 05.02.2017. 00:00

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3019423)
Jednom platio 4-5 KM par decilitara kočionog ulja. Nije problem u plaćanju. Platiću koliko god treba, samo da se to riješi iz prve. Mnogo me više košta vrijeme koje potrošim na voženje auta na servis i sa servisa nego sama cijena dijelova i "ruku".

Nema senzore za istrošenost pločica. Ima jedan vid "senzora" za istrošene diskove, ali nisu bili toliko potrošeni da bi se to "aktiviralo".
Naime, kod megana pločice ne idu do kraja diskova. Kako se disk troši na vanjskoj ivici ostaje prsten širine oko 3 mm. Kada se disk dovoljno potroši, a istovremeno i pločice budu potrošene onda dođe do sudaranja kočionih čeljusti i diska što proizvodi karakterističan zvuk i vibracije na volanu. To u renaultu smatraju senzorom istrošenosti diskova i pločica. Tad znaš da je zrelo za mjenjanje.

Sad su ugrađeni brembo diskovi i pločice. Ne sjećam se cijene, samo sam vidio da su dali 15% rabata na njih.

Par decilitara??? Ozbiljno? Pa za objesiti se. Sama kantica 1 litra je cca 50-80kn. Ne želim pomisliti odnosno živcirati o kakvom je stanju cijeli kočioni sistem pun crnila i začepljenosti cilindara. Od vrha posudice sa glavnim kočionim cilindarom prema lajtungu do klješta. Brrrrrrr
Promjeni servis pod hitno, to je jako neozbiljno i nemarno.

Edit.
Nemoj umisliti da imaš najbolje Brembo kočnice jer se radi o low endu i nema veze sa pravim koju se nalaze na jačim modelima.
:) Je li sad strah? :D

Sent from my Nexus 6P

Milentije 05.02.2017. 00:51

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3019429)
Par decilitara??? Ozbiljno? Pa za objesiti se. Sama kantica 1 litra je cca 50-80kn. Ne želim pomisliti odnosno živcirati o kakvom je stanju cijeli kočioni sistem pun crnila i začepljenosti cilindara. Od vrha posudice sa glavnim kočionim cilindarom prema lajtungu do klješta. Brrrrrrr
Promjeni servis pod hitno, to je jako neozbiljno i nemarno.

Komplet kočiono ulje je promjenjeno prošle godine u aprilu, ako se dobro sjećam. To im je bio prvi pokušaj.

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3019429)
Edit.
Nemoj umisliti da imaš najbolje Brembo kočnice jer se radi o low endu i nema veze sa pravim koju se nalaze na jačim modelima.
:) Je li sad strah? :D

Jasno da nisu high end, ali opet mislim da je brembo disk za megana bolji od nekog žnj diska.

Kako god, sad auto koči kako treba, papučica se ponaša kako treba, osjećaj je sjajan kad se stisne papučica. Sav se napalim. :D

Dottore 05.02.2017. 01:08

Koliko metka imaš još? Valjda revolver. Ako bude problem opet , javi. :)

Sent from my Nexus 6P

rodney 05.02.2017. 07:19

Otvaramo temu "pc ekspert donators - RELOADED" i skupljamo metke za Milentija!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:17.