![]() |
blutut radijon je jedna od najboljih stavki koje sam kupio u životu.
|
Imali smo tu raspravu već danas...
Čisto teoretski, koja razlika je na automatiku razgovarati na slušalicu i s desnom okretati radio stanice na joysticku ili umjesto toga razgovarati na telefon sa desnom rukom i ne vrtiti joystick tada? |
Citiraj:
Ja često vozim desna gas, lijevom kočim, pa se mislim da sam u F1 :) zakon je tako |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hodam neki dan po Vukovarskoj, tip u X3 se taman svađa sa ženom čiji je red prošetati psa :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Probao zadnjih 2-3 godine dosta automatika, više manje sve novije (A3, Passat novi, SQ7, Q7, Citroen C3), sljedeći auto je automatik dizel...
|
Citiraj:
Nisi dobro shvatio jer ne čitaš s razumijevanjem. Prilikom vožnje autoputom koristim tempomat kad ga imam. Kad ga nemam, ne stišćem kuplung da mi se ne umrtvi lijeva noga. Kod vožnje autoputom nema razlike između automatskog i ručnog mjenjača i nigdje nisam SAMO vožnju autoputom ni spomenuo. Nigdje nisam ni SAMO vožnju u gužvi spomenuo. Tih 1500 km je bilo najduže što sam proveo vozeći automatik u komadu (bez presjedanja u drugi auto). Možda su neki dobili ideju da je Amerika država autocesta, ali baš je suprotno. Osim što imaju lošije ceste od nas, imaju i puno više radova na cesti i random gužvi zbog random razloga. Kombinirano, automatik me više umara nego ručni mjenjač. Da, "MENE". Kome paše, super, meni je užas. Zašto? Lijeva noga ne služi ničemu cijelo vrijeme (prvi ulazak u auto s automatikom je dobro prošao jer sam bio zavezan, da nisam, skupljao bi zube po autu) :lol2: Klasika, lijeva noga na kočnicu...no to se dogodilo samo jednom, nakon tog noga pod sjedalo :D Desnu nogu moram konstantno držati na kočnici i stalno minimalno otpuštati da bi se pokrenuo po pola metra. Ista stvar je i s kuplungom i lijevom nogom kod ručnog, ali desna bar malo radi. Ne znam za vas, ali ja volim obje noge podjednako koristiti. S automatikom se navodno ne bi smjelo ni ubaciti u N i pustiti auto da ide. Ručni ubacim u ler nizbrdo ili kad vidim da mi je crveno daleko na semaforu, a nemam potrebu za kočenjem... Inače, da, kočim motorom. Pustim gas ili prebacim u nižu brzinu. S ručnim mjenjačem me usporavanje zbog radova na cesti, stajanje na benzinskoj i odmorišta natjeraju da iskoristim te mogućnosti lijeve noge. Ajmo sad na vrhunac... 1. i 2. Da, lakše mi je stisnuti kuplung na sekundu/dvije i promijeniti brzinu / izbaciti u ler nego držati lijevu nogu u istoj poziciji cijelo vrijeme. 3. Po ravnom izbacim iz brzine, na uzbrdici / nizbrdici povučem ručnu. Još na kraju i kočnice štedim jer kočim motorom i ne moram ih koristiti za puzanje po pol metra u minuti. Ne kužim, valjda nisam normalan ako radim nešto drugačije od vas trojice? :lol2: |
Citiraj:
Nego, upravo u drugom prozoru tražim rental, koji si ti uzeo? (Naravno da će biti automatik. :D) |
Nakon što sam prošao dosta puta u USA s automatikom, ništa više osim automatika neću razmatrati za svoj budući auto. Komocija je jednostavno 3 puta veća u gužvi. Na AC je isto potpuno. Tempomat sam imao i u tom autu i imam u svome manualcu doma
|
Citiraj:
i20, pogotovo redizajn tam nakon 2012 ili kad je već bio mi je jako lijep auto, punac vozi isti i tako nešto bi bilo sasvim solidno za mene, no van buđeta je za cca 2000€, a žena veli da ova linija prije redizajna nije izgledom prihvatljiva. |
Citiraj:
i ja sam prvi put u automatiku opalio po kocnici, i to ne odmah, nego nakon nekog vremena kad sam se vozio kroz neki kvat i trebao naglo stati da se okrenem, i refleksno mi noga poletila na kvacilo. nikad vise nakon toga. Citiraj:
Citiraj:
I kako sam gore pisao, nitko ti ne brani da ne kocis lijevom a desnom gasiras. I meni nekad dosadi samo desnom sve raditi pa se prebacim. Naravno da smijes staviti automatika u ler na semaforu. |
Citiraj:
a klimu su ugrađivali u aute i domove valjda u pedesetima. čitao sam teslu koji je opisivao ameriku kada je došao tamo - doslovce je rekao da su 150 godina ispred europe. |
Citiraj:
Meni je to preblizu iskreno za noge u autu....brzo sam naučio lijevu na rest placeu držat. |
Citiraj:
Europa je oduvijek bila tehnicki i dizajnerski razvijenija od USA. Sto je i normalno uzimajuci u obzir starost ta dva kontinenta. Prometnice, infrastruktura, dizajn opcenito kuca/namjestaja, itd itd itd je europa daleko naprednija. e da, pa to ispod sudopera postoji i u europi odavno, medjuostalim imas i u hr https://www.sudoper.hr/drobilice-otpada-1.aspx |
Kak bi vi neki izdrzali s manualcem kojem moras prvo ubacit u 2. da bi ubacio u 1. bez grindanja :)
https://www.youtube.com/watch?v=LyXsRz2SeCI Merc napravio launch A klase u Hrvatskoj, na Jadranu :)) |
Citiraj:
|
imas pravo na misljenje :D Ja sam u vise navrata bio u autu sa takvima i jednostavno se ekipa dere na telefone, nema to veze sa codecima i inim pizdarijama o kojima pricas koje veze s vezom nemaju. los codec se spaja sa losim codecom u telefonskoj mrezi, wtf o cemu ti.
|
Radio; pioneer. Nikad ali baš nikad nisam imao problema s BT u autu. Bogte, ako je glasno, smanjiš, kakvi mrtvi codeci...
|
ni ja nikakvih problema, a radi se o dosta starom pioneeru.
@buba... jel ste uz taj KAZETENREKORDER dobili i dls pojačalo u dačiji? sunce vam vaše :D |
Citiraj:
|
Svaki puta se cerim ko kreten kad vidim koliko je sitan Elise :D
https://s14.postimg.cc/7yxs80925/20180417_111106.jpg https://s14.postimg.cc/6jw7ja099/20180418_150500.jpg https://s14.postimg.cc/6wnlpgxyl/20180418_150532.jpg Onaj McLaren je zvijer ali vec mi zivce dizu klinci kojima starci to uzmu kao prvi auto. Jebote supercar s N naljepnicom :suicide: |
Citiraj:
daj mi molim te zdravoseljacki objasni prednosti, odnosno razloge stavljanja u ler usred voznje "po ravnom". ne trolam, nego me stvarno zanima jer mi tako nesto nikad nije palo na pamet. i btw, mislio sam da kocenje motorom podrazumijeva micanje noge s gasa i smanjenje broja okretaja, a ne stavljanje u ler. |
Ili kad na semaforu ( prvi ako je ) stane par metara od crte pa onda lagano stavi u prvu i klizi do crte dok se ne upali zeleno ( isto vrijedi ako je u koloni onda ostavi razmak ). Zašto ima ekipe koja se doslovno ne vidi iz auta već leže na sjedalima i gledaju kroz volan. Seljoberi šta ćeš :)
|
Wolverine, N su kao novi vozači kod njih? Godina dana s supervisorom + 0,0 promila, ne?
|
Neki tvrde da je potrosnja nula ako vozis u leru, ali koliko sam upucen nije tako. Nisam mehanicar ni preveliki znalac, na vise mjesta sam vidio da voznja sa pustenim gasom "stedi" vise od voznje u leru. Drugi problem je sto dok si u leru nisi u situaciji ikako reagirati i predstavljas rizik u prometu i za sebe. Kao kolica od konzuma koja ti pobjegnu dok vezes dicu u sjedalice :D
Kocenje motorom nikako nema veze s lerom ili bilo kakvom voznjom s odvojenim motorom od kotaca, jasno. @burmuz, ispred mene kad sam u koloni uvijek ima mjesta :) a ako nema vozila pod rotirkama ili primjetim seljaka koji bi mi se uguzio na silu onda se lagano pocnem micati. Neces razbojnice! |
Kad pustiš gas, motor koči i ne troši gorivo (do nekih okretaja), kad izbaciš iz brzine motor više ne koči ali troši gorivo kao da stojiš u leru, koči te otpor kotrljanja i zraka.
|
Citiraj:
Naravno to nije moguće raditi s automatskim mjenjačima i to je jedan od razloga više potrošnje kod istih. |
Mali offtopic: moze preporuka nekog jastuka za auto za lumbalni support ili neku diy metodu. Takodjer ako postoji nacin/jastuk za potporu ispod bedra oko koljena (produziti sjedeci rub sjedala).
Ili kako se to zove na eng. pa potrazim. Ako znate di to kupiti kod nas, slusam. Dosta mi je hitno :| |
Mislim da kočenje motorom koji radi nije isto ko i da se spušaš nizbrdo i ugasiš motor u brzini. Neka mala količina goriva ili barem benzinske pare iz onog spremnika ulaze u motor
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ima serijal videa sa bitorajcem na youtube. po 5 minuta su. osobno sam se drapal od smjeha na nekima. e da: naravno da auto troši gorivo u leru. nešto tipa litra na sat bi bila okvirno. kada nizbrdo ide u brzini onda mi komp pokaže 0 jer kao nabije sve unutra i ne otvara se što mi se čini legit. |
Citiraj:
Ja uvijek pustim auto ako vidim da mi je crveno, nekužim one rejsere koji me obilaze u tom trenu pa onda koče 3 metra od semafora. Al neka, bit će više posla za majstore, trebat će ćešće mjenjat kočnice, gume i ostalo. S tim da, svatko ima svoj stil vožnje, nema smisla se prepucavat koji je pravilan, jer nitko neće promjenit stil. Ako auto koči motorom i zaista ne troši ništa, ušteda na godinu dana je mizerna. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40. |