PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

bertone 30.01.2017. 22:20

Kako nisi napisao snagu, kapacitet, odnosno bilo što osim da je povoljno baci oko ovdje: http://motorna-ulja.hr/kategorija-pr...a/akumulatori/

Wolverine 30.01.2017. 22:20

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017021)
E sada danas ulazim u auto ujutro prije posla, temperatura pokazuje -12. Nisam ga vozio zadnjih 3 dana. Dam kontakt vec vidim u startu nesto mi cudno svijetli konzola. Krenem ga paliti nula bodovo. Naravno otisao akumulator. Upalio sam ga danas poslijepodne preko kablova i odvozio nekih 15 km da se napuni.

Sto mene zanima je di uzeti povoljno akumulator ima tko kakav site ili trgovinu ili nesto?

Ovisi što ti je dostupno u mjestu gdje živiš. Često ekipa svrati u Tokić.

Igneos Eructid 30.01.2017. 22:36

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017021)
E sada danas ulazim u auto ujutro prije posla, temperatura pokazuje -12. Nisam ga vozio zadnjih 3 dana. Dam kontakt vec vidim u startu nesto mi cudno svijetli konzola. Krenem ga paliti nula bodovo. Naravno otisao akumulator. Upalio sam ga danas poslijepodne preko kablova i odvozio nekih 15 km da se napuni.

Sto mene zanima je di uzeti povoljno akumulator ima tko kakav site ili trgovinu ili nesto?

Ljudi imaju svakava iskustva s akumulatorima i obicno preferiraju neki brend. Ja sam na svoju kiju stavljao hancook gume, iste koje su dosle s njim tvornicki, kad su se potrosile....istu stvar sam ponovio i sa akumulatorom. Default je default i ako se ne razumijes, sa defaultom nes pogrisit...

bertone 30.01.2017. 22:39

Citiraj:

Autor theo (Post 3017025)
Hvala na odgovoru!

Nemam iskustva s kupnjom novih auta, znaš li možda, jel su ove cijene automobila na webu stvarne ili se može dogovoriti nešto, odnosno dobit popust u salonu?

Mogu ti reći iskustvo od prije cca dva mjeseca kad sam početkom prosinca išao pogledati Suzuki S-Cross.

Došao sam u jedan od Suzukijevih dućana u ZG i teti koja je tamo radila rekao da me zanima 1.0 motor u tri izvedbe, osnovni GL paket opreme, GL+ (drugi paket) i GL+ AWD i nakon malo ćaskanja, probne vožnje od cca 10-ak km (GL+ FWD) i jedne kave mi je ponudila:

• početni GL (bijeli) za 112000 kn umjesto 119000 kn koliko je bio na cjeniku i kojeg su imali na legeru - znači plati i vozi odmah
  • GL+ FWD (narančasti) za 129000 kn (+čelične felge, zimske gume i TMPS senzori što kod njih dođe oko 6500 kn) umjesto 132000 kn - auto je bio napravljen. ali ga se trebalo čekati 10-ak dana da ga dovezu iz Mađarske
  • GL+ AWD nije mogla ponuditi jer nisu imali ništa na lageru ili na redu proizvodnje do ožujka 2017.

Nisam uzeo ni jedan od ova dva ponuđena (koji su bili dostupni) jer hoću plavog :), a to se mora čekati pa sam onda malo odgodio kupnju pa možda ubodem ipak 1.4 GL+ AWD no moram još malo izračunati koliko mi se to isplati za uglavnom gradsku vožnju i malo brda.

Sad kako je kod drugih ne znam, ali ovo je friško iskustvo u ovom jednom salonu.

PS. Za GMO dušebrižnike :D ... i toj teti sam kasnije odnio Milku i otišao s njom na još par kava pa kad se konačno odlučim kaj ću kupiti mogu javiti koliko mi je popusta dala :)

Dottore 30.01.2017. 22:42

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3016772)
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-sciro...oglas-20772471

najjeftiniji na njusci...ali dusu dao za vadjenje masti...118 kw, ijuuu

Najjeftiniji je, ali imat češ problema sa budžetom servisa. 1.4 tsi nije baš proslavio sa pouzdanošću.

Sent from my Nexus 6P

X-Plosiv 30.01.2017. 23:00

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 3016904)
Daleko od toga da je taj 1.4 TSI slab i ne vuće. Istina, lako se čovjek navikne, vozio sam 200 ks naviknuo se, 300, naviknuo se pa vozio teslu i čudio se. Naviknuo bi se i tu i bilo bi dsosadno. Sad vozim 1.5 dci 78 kw pa me iznenadi momentom ponekad.

Takvi običnu završe na kraju na motoru sa xxxx cm zbog brzine :D Ja kada sjednem iz 1.4 95 KS u 2.0 250 KS imam osjećaj kao da sam u raketi :D:D

Silthrax 30.01.2017. 23:10

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017026)
Kako nisi napisao snagu, kapacitet, odnosno bilo što osim da je povoljno baci oko ovdje: http://motorna-ulja.hr/kategorija-pr...a/akumulatori/

Ne bi ni znao iskreno mislim da je 74 ili 80 Ah, auto sam tek kupio prosle godine nisam nikada mijenao akumulator na njemu je jos orginalni a na orginalnom nista ne pise osim Solis Hyundai. Zanimale su me stranice sa dobrim cijenama.

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3017027)
Ovisi što ti je dostupno u mjestu gdje živiš. Često ekipa svrati u Tokić.

A znam navratiti cu do njega cist da vidim kolika je cijena.

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3017036)
Ljudi imaju svakava iskustva s akumulatorima i obicno preferiraju neki brend. Ja sam na svoju kiju stavljao hancook gume, iste koje su dosle s njim tvornicki, kad su se potrosile....istu stvar sam ponovio i sa akumulatorom. Default je default i ako se ne razumijes, sa defaultom nes pogrisit...

Pa koji akumulator si onda uzeo? Na mojoj kiji nista ne pise na akumulatoru osim Solis Hyundai. 1.6 CRDI 85 kw.

Hrconja 30.01.2017. 23:15

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017052)
Ne bi ni znao iskreno mislim da je 74 ili 80 Ah, auto sam tek kupio prosle godine nisam nikada mijenao akumulator na njemu je jos orginalni a na orginalnom nista ne pise osim Solis Hyundai. Zanimale su me stranice sa dobrim cijenama.

A znam navratiti cu do njega cist da vidim kolika je cijena.

Pa koji akumulator si onda uzeo? Na mojoj kiji nista ne pise na akumulatoru osim Solis Hyundai. 1.6 CRDI 85 kw.

Pogledaj tu

http://www.topstart.hr/page/poslovnice

Ako kupis kod njih oni ti zamijene besplatno. I ako das stari dobijes popust na novi

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Igneos Eructid 30.01.2017. 23:22

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017052)

Nemam pojma, otisao u ovlasteni servis, pljuno ja mislin 700kn i to je to...mozda ga ne bi ni triba minjat, ali znali bi mi ostati farovi upaljeni, pa su otisli u k...staro je to govno bilo i nije gasilo svitla kad bi izvadija kljuc, nego si mora rucno...

MAGARAC 30.01.2017. 23:22

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017037)
Mogu ti reći iskustvo od prije cca dva mjeseca kad sam početkom prosinca išao pogledati Suzuki S-Cross.

Došao sam u jedan od Suzukijevih dućana u ZG i teti koja je tamo radila rekao da me zanima 1.0 motor u tri izvedbe, osnovni GL paket opreme, GL+ (drugi paket) i GL+ AWD i nakon malo ćaskanja, probne vožnje od cca 10-ak km (GL+ FWD) i jedne kave mi je ponudila:

• početni GL (bijeli) za 112000 kn umjesto 119000 kn koliko je bio na cjeniku i kojeg su imali na legeru - znači plati i vozi odmah
  • GL+ FWD (narančasti) za 129000 kn (+čelične felge, zimske gume i TMPS senzori što kod njih dođe oko 6500 kn) umjesto 132000 kn - auto je bio napravljen. ali ga se trebalo čekati 10-ak dana da ga dovezu iz Mađarske
  • GL+ AWD nije mogla ponuditi jer nisu imali ništa na lageru ili na redu proizvodnje do ožujka 2017.

Nisam uzeo ni jedan od ova dva ponuđena (koji su bili dostupni) jer hoću plavog :), a to se mora čekati pa sam onda malo odgodio kupnju pa možda ubodem ipak 1.4 GL+ AWD no moram još malo izračunati koliko mi se to isplati za uglavnom gradsku vožnju i malo brda.

Sad kako je kod drugih ne znam, ali ovo je friško iskustvo u ovom jednom salonu.

PS. Za GMO dušebrižnike :D ... i toj teti sam kasnije odnio Milku i otišao s njom na još par kava pa kad se konačno odlučim kaj ću kupiti mogu javiti koliko mi je popusta dala :)

Solidni popusti ali ni blizu ko moj, 172 - 9- 4.5 kaj sam prodao poklon zimulje :) Uzmi 1.4 tak da ti kasnije nebu falio.. Teta je zauzeta btw..

X-Plosiv 30.01.2017. 23:26

Ne znam da li je još uvijek akcija kod Tokića, vratiš stari akumulator i dobiješ neki popust kada uzimaš novi akumulator..

bertone 30.01.2017. 23:36

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3017058)
Solidni popusti ali ni blizu ko moj, 172 - 9- 4.5 kaj sam prodao poklon zimulje :) Uzmi 1.4 tak da ti kasnije nebu falio.. Teta je zauzeta btw..

Probati ću oba na jedan dan i onda vidjeti što mi zapravo odgovara... ovaj 1.0 ide čist fino, a troškovi tehničkog, rege i održavanja za period od xy godina su benificija.. i što je najbolje, lagan je i zapravo smiruje vozača tako da voziš... pristojno :)

Ono što me tjera prema 1.4 je ipak 140 KS i veći okretni moment (ali ode smirenost) :fiju:

Ne govorim o AR pa ne govorimo o istoj teti :) ... iako je i ova plava, ali je (sretno) rastavljena :D

MAGARAC 31.01.2017. 01:55

Taj 1.0 je bio awd kaj si vozio? Ak je onda me zanima kakva je razlika izmedu auto i sport na tak malom motoru. Sa prednjim nema tih "muka" jer ide stalno punom parom.. Za awd bi ja 1.4, 1.0 za prednji..

Renesis 31.01.2017. 06:29

Citiraj:

Autor buljo (Post 3016992)
A kaj nije oplo švabo? :stoopid:

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3017016)
pa je, zato i velim da uzme njega...

Oplo je amerikanac, GM... Tu se nesto igraju u Rüsselsheimu :D

sinisa1989 31.01.2017. 08:01

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017066)
Ne govorim o AR pa ne govorimo o istoj teti :) ... iako je i ova plava, ali je (sretno) rastavljena :D

Jel ti kupuješ auto ili maltretiraš osoblje po osiguranjima i salonima? :D :D

Romul 31.01.2017. 09:08

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 3016904)
Daleko od toga da je taj 1.4 TSI slab i ne vuće. Istina, lako se čovjek navikne, vozio sam 200 ks naviknuo se, 300, naviknuo se pa vozio teslu i čudio se. Naviknuo bi se i tu i bilo bi dsosadno. Sad vozim 1.5 dci 78 kw pa me iznenadi momentom ponekad.

Di je krenulo krivo u tvom životu da si završio nakon svega na 1.5 dci 78 kW? :D

Old Iggy 31.01.2017. 09:30

Citiraj:

Autor Romul (Post 3017125)
Di je krenulo krivo u tvom životu da si završio nakon svega na 1.5 dci 78 kW? :D

Bit će da je kao i ja dobio najbolji auto na svijetu, jedino što moj ima 3 kW više. :D

Tvrdi 31.01.2017. 09:34

Ima ko Focusa 1.0 Ecoboost, ili da ga je vozio? 100KS

Snowrider 31.01.2017. 09:56

Ima li netko F30 1.8/2.0 D ?

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

bertone 31.01.2017. 10:22

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3017092)
Taj 1.0 je bio awd kaj si vozio? Ak je onda me zanima kakva je razlika izmedu auto i sport na tak malom motoru. Sa prednjim nema tih "muka" jer ide stalno punom parom.. Za awd bi ja 1.4, 1.0 za prednji..

Pa napisao sam: "... probne vožnje od cca 10-ak km (GL+ FWD) i ..." tako da ne znam kako se ponaša 1.0 AWD jer ga nitko nema kao testno vozilo (ili tada nije imao)... doduše, nedavno me zvala (ona mlađa) teta iz AR da su dobili novi testni 1.0 S-Cross pa da dođem no još nisam stigao tako da ne znam koji pogon ima njihov.

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3017114)
Jel ti kupuješ auto ili maltretiraš osoblje po osiguranjima i salonima? :D :D

LOL... koje si ti zlo :D

... ali obišao sam par auto kuća s namjerom da kupim auto no nitko mi u razumnom roku nije mogao ponuditi/osigurati vozilo koje sam želio (da ga hebeš ali bez obzira na cijenu/popuste, nema šanse da kupim bijeli, srebrni, narančasti i crveni auto) pa sam privremeno odustao jer mi nije hića da moram kupiti novi auto... a osoblje, pa ovo s osobljem dolazi spontano nakon par rečenica :)

Šole 31.01.2017. 11:14

Bio na probnoj voznji Seat Ateca-e i Cupra-e ST te BMW-a.

Probao sam Atecu 1.4 TSI (150PS) i 2.0 TDI (190PS). Auto je stvarno udoban i pregledan, ugodno ga je voziti, malo na povisenom, stvarno mi se svida. Motori su solidni, lijepo povuku, cine mi se dosta slicni, nije TDI nista jaci iako ima vise PS-a. Test model je imao svu opremu i stvarno ima tih dodataka da niti sam ne znas sto je sto. Kontrolna ploca je dobro postavljena i sve je na dohvat ruke. Buke u autu nema previse, a dalo bi se s njim na dulja putovanja radi komocije i prostranosti u kabini. Gepek je solidan (ne znam kakve imaju ostali u klasi - Tiguan i ekipa) i dalo bi se u njega dosta smjestiti iako ja smatram da bi mi bio mali :D Ne sjecam se tocno ali mislim da mi je prodavac spomenuo da ukoliko je surround oprema u autu da je gepek manji (plici), a ukoliko je obicna onda je veci (dublji). Opcenito mi se auto svida i da trazim tako nesto vjerojatno bih ga uzeo. Cijena auta sa opremom test (TSI) modela bi bila oko 38 000 CHF.

Cupra- sto reci. Sjedni i drzi se :D 290PS te doslovno prilijepi za sic. Nisam ga imao gdje isprobati sa malo vecom brzinom ali auto povlaci odlicno. Naspram mog Leon FR-a (211PS) je ovaj puno zivlji i agresivniji. Probao jos stari model (2016), a sada se vec rade narudzbe za novi (300PS) koji ima vise opreme i drugaciju kontrolnu plocu. Udobnost ... hmmm, o tome bi se dalo diskutirati. Mene je na prvi dojam malo razocaralo, ali kratko sam ga vozio, trebalo bi ga par dana probati pa da se osjeti kako bi se u njemu osjecalo. Gepek, mjesta ima, za na more bi ga se naravno natrpalo, ali sasvim pristojan i dovoljan. Cijena oko 40 000 CHF

Par dana kasnije obavio jos jednu probnu voznju. BMW 340i xDrive Touring
Trenutno najjace sto sam vozio i ostavilo odlican dojam na mene. Auto je super, udobnost na nivou (u odnosu na Cupru, 3 klase iznad), pregledan i dobar je osjecaj voziti ga. Kako bi se reklo ''toplo'' se u njemu osjeća. Vozio test model sa full opremom (M-paket) tako da je sve moguce bilo ukljuceno. Drzanje na cesti bez problema, start agresivan ali bez ikakvih krivudanja i zanosenja. Lako ga je voziti i dosta je pregledan. Mogao bih reci da je auto snova ali nisam druge probao. No vjerojatno bi se svatko nasao u njemu :) Cijena test modela, mislim da je imao jedno 3k km na satu, je 86 000 CHF, sitnica :D

Slike:
Ima li pitanja, slobodno postavite. BMW nisam slikao, zaboravio od dojma :D

Old Iggy 31.01.2017. 11:14

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017159)
no nitko mi u razumnom roku nije mogao ponuditi/osigurati vozilo koje sam želio
...
pa sam privremeno odustao jer mi nije hića da moram kupiti novi auto...

:D

bertone 31.01.2017. 12:00

@Old, znam da je smješno i ispada da sam sebi skačem u usta, ali pozadina priče je da sam se htio počastiti novim autom za Božić/Novu godinu, a kako mi nitko nije u razumnom roku mogao osigurati plavog 1.0 AWD, odustao sam od uzimanja nekog u drugoj boji.

Sad, dva mjeseca kasnije i dalje se mislim "počastiti" no sad nakon novih trošarina (cijena je malo pala) razmišljam da dam 9k kn više pa uzmem plavog 1.4 AWD :D ... no opet ću to ciljati krajem godine samo ću malo ranije krenuti u narudžbu tako da isporuka bude sredinom studenog, početkom prosinca jer mi kako rekoh nije mi hića za auto ;)

RAUL 31.01.2017. 12:01

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3017133)
Ima ko Focusa 1.0 Ecoboost, ili da ga je vozio? 100KS

Imam 1.0 ali 125KS

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk

Tvrdi 31.01.2017. 12:28

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017207)
Imam 1.0 ali 125KS

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk

Hoćeš ga prodati? hahaha

Silthrax 31.01.2017. 12:29

Citiraj:

Autor Šole (Post 3017179)
Ima li pitanja, slobodno postavite. BMW nisam slikao, zaboravio od dojma :D

Zanima me jesi jos kakve modele isprobavao pa onda neka usporedba izmedu unutrasnjosti i udobnosti kod Seata i kod ostalih modela, nekako mi je ovaj BMW van ikakave konkurencije sto se cijene same tice haha.

Doktor O 31.01.2017. 12:53

Ima ko starijeg audija 1995-00 da ne može upalit klimu sad po manjim temp?
jel istina da je onemogućena na ispod 5c? samo klikne lampica kad pališ.
Čisto da znam jel mi plain otišao ili nešto, ili je ta blokada u pitanju.
Zahvlajujem.

Šole 31.01.2017. 13:31

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017233)
Zanima me jesi jos kakve modele isprobavao pa onda neka usporedba izmedu unutrasnjosti i udobnosti kod Seata i kod ostalih modela, nekako mi je ovaj BMW van ikakave konkurencije sto se cijene same tice haha.

Nisam nista drugo isprobavao, nisam jos zainteresiran za kupnju drugoga. Isao tek tako na probnu voznju, vec kad imam Seat-a, da probam sto se nudi novo, sto je drugacije na novima i tako. Zanimala me i Ateca, da vidim bi li to bio auto za mene ili ne.

RAUL 31.01.2017. 18:07

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3017231)
Hoćeš ga prodati? hahaha

Nema sanse, star je mjesec dana. ST line oprema plus neke nadoplate:D

Romul 31.01.2017. 18:10

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017399)
Nema sanse, star je mjesec dana. ST line oprema plus neke nadoplate:D

Cekaj, nisi cuo ni ponudu...a znas onu sve ima svoju cjenu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:43.