![]() |
Citiraj:
|
aktualna cijena auto osiguranja koja ukljucuje zastitu bonusa i djelomicno kasko osiguranje svih stakala na autu i osiguranje protiv naleta na zivotinje mi je 1730kn.
dobio ponudu za obnovu iste te police, popust 50kn, odnosno 1680kn sve skupa :D @ag008 - trebam li biti zadovoljan ovim popustom ili da trazim jos? :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Lepo nema sta, djeluje prostrano na zadnjoj klupi, ili se varam |
Da, na volanu su skoro sve tipke. Nakon 8 godina vožnje Peugeota i njihovih tipki iza volana mi treba malo vremena za naviknuti se na baratanje palcem. :)
Iza je baš prostrano za ovu klasu auta, uzmi u obzir da sam visok skoro 2 m i sjedalo mi je po mjeri namješteno. U prtljažnik stanu sve četiri gume s felgama bez preklapanja naslona. Ovdje bolje vidiš: http://imagizer.imageshack.com/img922/5562/zkXzaa.png |
Citiraj:
|
Da, drugi zgodan feature pored magic seats. :)
|
Ekipa, trebam ljetne gume, 225 45 R17, Civic MK8, ljeti radim tipa 8-9K Km. Prvo sam gledao Uniroyal RS 3 (dosta preporuka od ljudi okolo), ali sada sam nekako na Bridgestone T005. Nešto drugo možda gledati?
Prošlo ljeto sam izvozio Michellin Primacy 3 (DOT 13) i vulkanizer je reko da su gotove. Sent from my Pixel 2 using Tapatalk |
Citiraj:
Cudno da su vec gotove jer bas za njih kao jedan od glavnih aduta po testovima tvrde da jako dugo traju. Mozda zbog DOT 13, pa je vec 5. godina i mnogi kazu da je to vrijeme za zamjenu... Meni je auto dosao sa Primacy 3 i imaju nekih 7-8k (i tek godinu dana stare) i razlika izmedju prednjih i zadnjih je jako malo primjetna. Ova Turanza T005 izgleda kao dobra guma i novi je model, pa vjerujem da s njom neces pogrijesiti. Mislim da sam negdje procitao da ih je Audi odabrao kao tvornicku gumu za A7, a sumnjam da bi oni za taj model odabrali losu gumu osim ako im Bridgestone nije ponudio deal koje se ne odbija. Ja sam nekada davno na Astri imao Bridgestone Potenzu i bila je fantasticna guma, ali sa Turanzama nemam osobnih iskustava. |
Čudno da su se gume potrošile nakon 45 000km???
Pa kakva je to plastika u pitanju?? |
Pa kolko bi trebala trajat, 100000 km?
|
Pa hvale ih da jako dugo traju i da time donekle opravdavaju vecu cijenu.
Vecina testova ih hvali (i dosta testova pobjeduju) bas zbog dobrog ponasanja i sporog trosenja gume. Na zadnjem ADAC testu za 205/55 R 16 dobila 10 za trosenje uz odlicne ocjene i u drugim kategorijama: http://www.tyrereviews.co.uk/Article...205-55-R16.htm |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my Pixel 2 using Tapatalk |
Stigle nove ljetne "cipele" :). Moram samo jos uhvatit vremena jedna dan za napravit postene slike da se to malo bolej vidi na sucnu a ne u sjeni.
https://www.dropbox.com/s/cdoz86ksem..._v001.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/qjgwkrm9zd..._v003.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/w7outhoidw..._v004.jpg?dl=0 |
Citiraj:
|
Jel zna tko koji moment ključ kupit i na koliko se stežu autogume,5 vijaka?
|
Citiraj:
|
Jel zna netko gdje kupiti VW ratkape 15". Ostao sam bez jedne. :D
|
Citiraj:
Moment ti ovisi o Marki auta/broju šerafa. Mislim da je Fiat ~90Nm, VW ~120Nm. Najbolje ti je pogledati u manualu od auta ili jednostavno potražiti u googleu prema modelu. |
Citiraj:
Da sad kupujem nove gume (isto 225/45 R 17) kupio bi Michelin Pilot Sport 4 jer guma manje vise pobjeduje na svim testovima. Ali kako ce vrijeme za zamjenu vjerovatno doci za nekih cca. 4 godine budem vidio koji ce tada biti model, ali sigurno cu gledati neku iz vise klase. BTW, bas sam danas zimske kotace pripremio za ljetnji san. Pospricao s onim za pranje felgi, dobro oprao kotace i povadio sve kamencice koji su se zabili i nasadio na stalak. Strasno koliko se kamencica kojima zasipaju ceste po zimi pozabijalo u svaku gumu... |
Citiraj:
Njuska, jedino kaj bus dost vremena potrosio dok ne nadjes svoje jer im je search “vrhunski”. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odnosno, evo link na katalog: http://www.anet.hr/old/download/coprihcerchi.pdf |
Citiraj:
Nisu, dunlop blureponse nije :p |
Citiraj:
Jednu ce platit ko 3-4 na njusci :) |
Citiraj:
Ove zimulje Alpin 5, sam dobio u puno boljem stanju, DOT 14 i imaju sigurno jos 5 mm ali i fora je sto po zimi i radim manje km. Po ljeti 2x odem na more, i 3000 km sam tak ode. Sent from my Pixel 2 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dodje nema blue u sebi al ima blur :I da tak jasno da je sport :p
|
Citiraj:
Citiraj:
Zvati smeće gume koje se npr. rade u GY koncernu ali nisu iz premium klase je smiješno. Ajde da pišemo o onim kineskim sranjima. |
Citiraj:
Inače, prije sam pisao da sam stavio adaptere za tablicu, pa evo da upotpunim dojam o njima nakon cirka možda i 2mj već: Copy paste sa FHR je sam tamo napisao: Pošto sam bio linkao prije one adaptere za tablice, sada ću samo reći - BJEŽI što dalje od njih. Danas sam odvozio dionicu Opatija - Pula (stara cesta, onaj tko je vozio zna kakva je), parkirao ispred zgrade, vratim se za sat vremena, a tablica na šoferšajbi. Valjda otpala, pa susjed stavio gore. Kako je bilo cca 13:45, a u Puli to znači pošto je nedjelja ništa više ne radi (bauhaus - pevec do 14:00). Dobro pa prijatelj ima te 3m ili kakve već trake doma, pa skočio đir do njega, skinuli adaptere (ljepljiva traka na njima je popustila), pa maknuli adaptere i zalijepili baš trakom kako treba. Pogledao i stražnju tablicu, na lijevoj strani se odlijepilo, na desnoj nije. Maknuli i tamo isto stavili traku. Onaj tko gleda te adaptere, neka bježi, meni su izdržali mjesec dana, eventualno dva... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To je i meni prvo palo na pamet :D
Odvozio dionicu tih 100km sa prosječnom potrošnjom 15.2., i to zbog ceste Barban - Pula koja je ravnica, do tamo je bilo i 17...vrijeme za gušt i vožnju je perfektno, još nema toliko stranaca po cesti, motoristi se tek pripremaju rekao bih, a asfalt je dovoljno topao...nažalost, već za mjesec dana kada krenu kamperi će biti show :hitthewal: |
Citiraj:
Očito da nisi znao što i kako ti se auto ponaša na cesti, pa si se popeljao i eto te van ceste. Da je neznam kak loša guma i loši uvjeti kojih si svjestan, prilagodba od 10-20% (manje brzine, ranijeg kočenja ili slično) i nema slijetanja. |
Citiraj:
1000 kn obično osig. sa putnicima 40/80 + tuča + šlep u okolnim državama + 7 dana zamjenski auto ako mi krepa auto negdje za dodatnih 100 ili max 150. |
Citiraj:
Citiraj:
Ima li netko istu gumu na većem / jačem autu? Zanima me kak se tad ponašaju :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:00. |