![]() |
Kad Stig zamijeni brata blizanca u kolima hitne pomoći :D
https://www.youtube.com/watch?v=etJNakR-hJU Šalu na stranu, ali na videu se lijepo vidi kako se većina vozača pravlno razmiće da propusti hitnu bez usporavanja. |
Rekao bih da je baš suprotno u videu, ako je desna traka od tri skroz slobodna, hitna dolazi iza tebe, nemaš što ostati u srednjoj. Preko nekoliko puta se u videu ponavlja jedno te isto. Ili ekipa koja stoji u dvostrukoj traci lijevo, drži se i dalje tamo, mjesto da se pomakne do krajnjeg ruba lijevo. Pa hitna vozi u skroz desnoj traci na trostrukoj traci.
Moped u lijevoj traci. Uglavnom, puno lošeg da bi se reklo da se pravilno razmiču :D Tek od 3:40 se ekipa razmiče :D |
Citiraj:
|
svaki dan prolazim selskom, uvijek sam te sreće da se dvojica voze tako 30-40, paralelno, da sam malo luđi prešo bi ih po suprotnom traku :D
|
Kad ide hitna, ako je dovoljno daleko onda joj se maknes iz trake u kojoj je, a ako je vec blizu, najbolje je njih pustiti da naprave manevar i ostaviti im rupu - da se ne prestrojis pred njih buduci da su brzi.
|
Citiraj:
|
A ako čovjek u VW Polu s RI tablicama skreće u tebe polukružno ... pomoći ti nema koliko god se mičeš. :D
|
Taj ne jebe ni hitnu ni druge sudionike :D
Jos ce reci da je hitna vozila prebrzo :D |
Slično je i u US, maksimalno sa strane i kompletno se zaustavljaju. |
ja cim cujen bilo kakvu sirenu, uspanicin se i zabijen se u auto do sebe...bez sirene, ako vidin da juri, uvatin krunicu, pomolin se za njegovu dusu i nastavim dalje svojin poslon...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Suze mi idu od smijeha. Baš si me nasmijao pošteno. Hvala, trebalo mi je to danas. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisu baš uvijek žene vozači krive za sve. |
ma to je neki blagi konjuktivitis, sto vam je? Od vitra kad otvorin prozor i gledan za guzarama koje sam mimoisao...
|
Zamjenio voltaren za one bonkase sa micubisijevim znakom :D
|
Citiraj:
|
|
hm nije puno odgovorio,
Remain vigilant for additional emergency vehicles, and remember it is illegal to follow within 150 metres of a fire vehicle responding to an alarm. ok vatrogasci, no u gornjem slucaju da se "jedan pametnjakovic" iz zaustavljenih vozila brzo ukljucio u promet odmah iza hitne i pratio ju do kraja kolone, bi li pocinio nesto pogresno? |
Bi, i za to se dobivaju kazne.
|
cak i ako nitko ne ide nakon hitne? u redu, ako tako konkretno negdje pise u zakonu. znaci islo bi "gospon, vozili ste iza hitne pomoci cime ste ugrozili sluzbe spasavanja i stekli neopravdanu prednost nad drugim vozacima, trebali ste cekati na svom mjestu kad kolona krene pa sa njom i vi, evo kazna"? dakle za slucaj da tako vidis prolazi hitna i iza nje nema nikoga, ukljucis se iza nje i vozis do kraja kolone gdje se zaustavis kao i svi ostali civili.
|
Ne pravi se glup. :D
Da pratiš hitnu prekršio bi sva prometna pravila i zakone koji postoje. Brzina, ne držanje razmaka, oduzimanje prednosti, pretjecanje kolone, prolazak kroz stop, kroz crveno itd. itd. |
Mislim da bi taj postupak jako lako se opisao KAZNENIM djelom obijesna vožnja, znači ne kao prekršaj (i)
|
U najmanju ruku u BC-u bi dobio kaznu za careless driving (368 baksa + 6 kaznenih bodova) no bez problema bi mu natovariil još par prekršaja pa bi to već bila i ozbiljnija cifra i broj kaznenih bodova.
|
meni su jednom oduzeli vozacku za voznju 80 preko ogranicenja...60 je mislim ogranicenje u gradu, ja sam vozio 140...tri mjeseca bez vozacke je tada bilo i 500 naku...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ko? Jos i boson nogon panj izbijen...
|