PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Željac 06.05.2010. 14:10

pa, obuces ih ispod obicnih hlaca i nitko nista ne vidi.

:beer:

Solberg 06.05.2010. 14:23

Znaci sic s rupom u sredini... ajd molim vas neki konkretni link iili naziv... naravno, ako je moguce neki jeftiniji... cca oko 200kn ako je to uopce moguce...

Cuky 06.05.2010. 14:28

najbolje bi ti bilo utrosit "malo vremena" pa skoknut po ducanima da vidis uzivo.

btw, dosta ducana nema na webu ono sto ima u ponudi.

moj je ovaj koji je dosao sa bike-om iz hervisa i ja sam zadovoljan. jedino da nije rupicast jer kad padne kisa guzica je mokra da ga yebesh :fuming:

MIK 06.05.2010. 14:42

Prvih par puta guza boli kasnije je dobro...

p.s. mislim na vožnju:D

murina 06.05.2010. 17:03

:D:D Dobra!!

Slažem se da dupe otvrdne nakon 5, 6 dana:D

Red Dwarf 06.05.2010. 17:17

@Hamm : a zamisli mene u bickama na istu visinu i 5kg manje :D

sve u svemu bicke iznad njih hlače i riješen problem...

ili pogledajte u dinamica (dinamic.hr valjda) Velo sjedala oko 150kn (s rupom).najudobnija sjedala koja su imala čast ugostiti moju guzu :D

murina 06.05.2010. 20:31

Današnja ruta, sa par screenshotova :D

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ivcqulvpxouodlen

http://slike.hr/album/jezero-savica.html
Malo ih je razbacalo, nisu po redu

PS: Ne znam exportat rutu sa slikama iz Nokia Sports Trackera. Ako ko zna, neka javi

EDIT: glup je ovaj slikehr, svaku treba desni klik i view image jer se ne može staviti fullscreen

Još sam se sjetio: izbjegavajte ovaj kraj kad je južina, Jakuševac nije cvijeće. Otrovalo me danas:D:suicide:

Renesis 06.05.2010. 21:25

sutra 15.00 trg iza guzice konjske, 15:30 tunel. gore lojstek laganini, dolje valjda pilana malo da kocnice razradim.

zainteresirani?

De5tr0yer 06.05.2010. 21:52

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1638565)
sutra 15.00 trg iza guzice konjske, 15:30 tunel. gore lojstek laganini, dolje valjda pilana malo da kocnice razradim.

zainteresirani?

Ja jaaaa :D

Ima koji od stokilaša koji će mi se pridružit u penjanju? Da nejdem solo :fiju:

Red Dwarf 06.05.2010. 22:12

biži ća...bit će pothvat ako se dogura do tunela u komadu :D a čim dođe na red zemljana podloga + eventualno 100 metara dalje se ide bok uz bok sa biciklom :D (pješke naravno)...i naravno voze se ravnice i mini-spustevi tijekom puta

ja bi išao da nemam auditorne vježbe na faxu

ako nebude u subotu kiše ja idem ujutro...plan mi je sljedeći : dignut se ujutro, sredit sendvič dva da se ima za pod zub + 2 litre vode minimalno, otpedalirati do tunela, otpeljati se lojstekom pjehe dogore, pola sata se skrivati na vrhu negdje...i onda kad je gore ekipa koja te nije vidjela po putu, kurčiti se kako si se uspeo dogore u komadu :D

eventualno iskoristiti one dvi litre vode tako da ispada kao da si se oznojio i da pucaš od kondicije :D

De5tr0yer 06.05.2010. 22:19

Dwarfek picoooo :D

Auditorne nisu obavezne aloo :) Treba mi pajdo do gore :D

Red Dwarf 06.05.2010. 22:22

ma znam da nisu ali svejedno mi nepaše sutra :D

a ako si tako nabrijan slobodno mi se javi u subotu pa idemo na randevu :D

http://prognoza.hr/tri_karta.php?id=...agreb_Maksimir

tako da nebi bilo nismo znali :)

De5tr0yer 06.05.2010. 22:24

Ja pak va subotu imam neš na faksu...

Zato i pemo ja i renesis sutra :)

Nik 06.05.2010. 22:58

Ja sam danas odpedalirao cestom na Sljeme i spustio se makadamom koji ide od Hunjke prema Markusevcu (naravno, opet po prvi puta). Trening od 45km - sutra mogu mirne duse na svadbi jest i pit :).
Bike je okrenuo 500+ km - taman se razradio.

Pametnjakovic kakav jesam vozim se bez ikakve opreme za slucaj nekakvog defekta (nemam niti alat niti zracnicu)...dok jedanput ne doguram bike doma pa cu investirati u zracnicu i multitool.

Liquid Snake 06.05.2010. 23:08

Ako ranije završim, budem i ja došel

Vuco 06.05.2010. 23:25

Citiraj:

Autor Nik (Post 1638642)
Pametnjakovic kakav jesam vozim se bez ikakve opreme za slucaj nekakvog defekta (nemam niti alat niti zracnicu)...dok jedanput ne doguram bike doma pa cu investirati u zracnicu i multitool.

Pročitao savjet davno, pa da napišem i tu. Ako krepa zračnica, a nemaš rezervnu (ili si već potrošio), a možeš nekako skinuti vanjsku gumu (zato bi ok bilo imati one plastične ili metalne vragove za skidati vanjsku gumu, dođe 6-7kn komad, dva su dovoljna), natrpaj u nju trave, lišća ili čega već ima oko tebe. Jest da ćeš trebati cijelu livadu napasat, ali mogel buš se vozit dalje 15-20kmh bez beda, ovisno koliko je natrpaš sa zelenjem :).

Naravno, guma će biti teža i sve, ali za spust do kraja i do doma doć, dušu dalo :).

murina 06.05.2010. 23:25

Citiraj:

Autor Nik (Post 1638642)

I ja! Dva puta gurao u zadnja dva tjedna od kad sam kupio bike:hitthewal: Sad su nove gume, pa me možda poštede malo.

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1638669)
natrpaj u nju trave, lišća ili čega već ima oko tebe. .

Šljunka i blata:nono::D

Red Dwarf 07.05.2010. 08:18

onda se opet vraćamo na onu moju sprdanciju s tomiotokom : kupiš za 20kn bočicu pur pjene, ostaviš 20 minuta da se stvrdne i možeš downhill voziti :D

za one koji neznaju pur pjena vam je pjena koja se koristi za uglavljivanje okvira (štokova) vrata te za uglavljivanje prozora

i već kad smo kod toga je zna netko gdje nabaviti one "skidače" gume a da su metalni...jer na mojim obručima plastični (ABS plastika) pucaju bez problema...gume sam montirao bio s nožem za maslac (hvala bogu pa imam jedan tupi koji nije gumu oštetio)

De5tr0yer 07.05.2010. 10:26

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1638776)
i već kad smo kod toga je zna netko gdje nabaviti one "skidače" gume a da su metalni...jer na mojim obručima plastični (ABS plastika) pucaju bez problema...gume sam montirao bio s nožem za maslac (hvala bogu pa imam jedan tupi koji nije gumu oštetio)

E vidiš, ja imam te metalne, al da me probiješ nemam pojma otkud mi. Mogu pretpostavit da je došlo u kompletu za krpanje guma u biciklistu, ali nisam siguran.

Dok nisam to nabavio, ja i stari smo montirali gume sa dva ravna šaraufcigera i nikom ništa :D

Ja se nadam da će moj velociraptor straga biti dovoljan da izdrži danas sljeme... U zadnjih mjesec dana dvaput sam izgubio zračnicu i odlučio vanjsku promijenit više. :)

Red Dwarf 07.05.2010. 10:41

ajde onda mi javi gdje si prvi put krepao :D pa ako si u istoj kondiciji možemo mi i u nedjelju gore ako ti se da :)

De5tr0yer 07.05.2010. 10:46

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1638891)
ajde onda mi javi gdje si prvi put krepao :D pa ako si u istoj kondiciji možemo mi i u nedjelju gore ako ti se da :)

Javim ti sigurno, al kak su ispiti sljedeća 2 tjedna sumnjam da ću se odvažiti :)

Prošli put sam prvi put krepao na lojsteku tam kad kreće strmiji uspon. Danas ćemo vidjet :D

Red Dwarf 07.05.2010. 10:47

a nebi da nisam ferovac pa da neznam za MI-je :D

De5tr0yer 07.05.2010. 10:49

Pa šta ne šutiš. Dakle to je ovo da si sa zavoda :D

Daj neki msn baci ili nešto slično :p

Vuco 07.05.2010. 15:51

Sređen headset. Novi WTB sa indu lagerima je unutra :). Za vikend gore.

MIK 07.05.2010. 15:53

hint: vezao za bušenje zračnica, frend mi je bušio zračnice ko blesav dok nije skužio da je kriva žbica koja je olabavila i radila njasre!!! Provjeriti žbice dal su zategnute kak spada.

Cuky 07.05.2010. 16:04

evo i ja promjenio headset nakon cca 9 mj :D preporodio sam se.

a sad jedno za one koji su imali iskustva sa benzinom. namjeravam skinut lanac, kazetu i pogon kako bi ih ocistio pa me zanima da li je ok ako ih ostavim uronjene u posudu sa benzinom na 24 sata, hoce se mascoba skinut bez ribanja?

Red Dwarf 07.05.2010. 17:45

trebalo bi...koristi dizel : bolje skida :)

ajmo distojeru javi se kako je bilo i dokle si došao u komadu :D da znam ako si u mojoj konkurenciji :D

Renesis 07.05.2010. 18:05

evo nas nazad, distrojer mora jos malo do kuce pedalirat. bilo je sasvim uredu, super vrijeme, dobra ekipa i sasvim fina voznjica :)

neka on tipka dojmove :)

Vuco 07.05.2010. 18:15

Brijem da mi je headset malo suh. S obzirom da su industrijski lageri, nisam ziher jer bi ipak trebalo malo staviti masti na to sve ?
Citiraj:

Autor Čuks (Post 1639202)
a sad jedno za one koji su imali iskustva sa benzinom. namjeravam skinut lanac, kazetu i pogon kako bi ih ocistio pa me zanima da li je ok ako ih ostavim uronjene u posudu sa benzinom na 24 sata, hoce se mascoba skinut bez ribanja?

Skine benzin dosta, no ne baš sve. Pazi u kakvu plastiku stavljaš bengu, da ti ne pregrize. PET ambalaža je ok :).

Red Dwarf 07.05.2010. 18:31

indu ležajevi bi trebali raditi "AS IS"...a ako nerade uzmi teflonsku mast i udri :D

De5tr0yer 07.05.2010. 19:21

Citiraj:

Autor MIK (Post 1639191)
hint: vezao za bušenje zračnica, frend mi je bušio zračnice ko blesav dok nije skužio da je kriva žbica koja je olabavila i radila njasre!!! Provjeriti žbice dal su zategnute kak spada.

Iako nisam siguran, moguće da sam zbog toga zadnji put izbušio zračnicu. Al sam sve namjestio, danas je izdržao.

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639263)
evo nas nazad, distrojer mora jos malo do kuce pedalirat. bilo je sasvim uredu, super vrijeme, dobra ekipa i sasvim fina voznjica :)

neka on tipka dojmove :)

Eto, opran, lep ko slika, sa podljevom na gornjoj strani stopala. :fiju:

Ukratko, ovaj spust je doslovce prejeben, da sam se ubio 5 puta a ne samo jednom ne bi mi krivo bilo :D (btw, ne znam kud smo išli, to nek renesis napiše, njub sam za te staze :p)

Samo informacije radi, 100kg mojih (još neka mizerija u ruksaku i bajk) i hidraulika deore 535 sa 180/160 rotorima me nije uspjela zaustaviti i odletio sam prek 2 korijena, izgubio kontrolu u lišću i legao fino. Nogu sam zakačio valjda za pedalu. Al sve je okej, mogo sam otpedalirat dokraja :)

Za dwarfića. Išao sam sam gore, trebalo mi je oko sat vremena, pedalirao sam gdje mi je to teren dopuštao, Stao 3 puta da se napojim vode ko krme i išao dalje. Onaj gornji dio Lojsteka kad izađeš iz onog kamenja je dosta lagan, dok sam ovaj kameniti put na sredini gurao bajk gore. Btw, nemam ni flat pedale, neg ono njesra mutavo, također je muka s tim se penjat, odleti noga samo tako. SPD is way to go :)

Red Dwarf 07.05.2010. 19:36

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1639313)
Išao sam sam gore

wtf pa što nisi bio s renesisom ?

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1639313)
trebalo mi je oko sat vremena.

:respekt:

De5tr0yer 07.05.2010. 19:40

Nisam, da sam išao kak sam zadnji put (a bio sam ultra spor), prestigli bi me dvaputa pa sam reko da ih čekam kod lugarnice.

Plus stražnji shock na kojem nemam lockout jako ubija, priznali vi to ili ne.

Red Dwarf 07.05.2010. 19:44

a neka...sve u svemu ako si ovaj vikend za dizanje ega kako si brži i izdržljiviji od nekog drugog :D slobodno mi se javi pa ćemo se dogovoriti već...ovaj put idem do kraja makar puzao na sve 4 do vrha...

De5tr0yer 07.05.2010. 19:46

A vidi, čak bi u nedilju mogli gore nas dva spora vola :D

Samo je uvjet da krenemo u 9 sa trga. Javit ću ti sutra još. ;)

Renesis 07.05.2010. 19:49

njega sam poslao ranije gore, jer ostatku ekipe se zurilo da brzo stignu doma, pa smo ovako taman svi odvozili i skupili se na vrhu, timing odlican :)

spust smo isli od puntijarke na 18ku, spoj na bikcevic i onda dolje na pilanu :) ti si se razletio pri kraju pilane, maestralno moram priznat, ja sam vidio kako si letio :)

Red Dwarf 07.05.2010. 19:49

gle...iovako ionako se dižem svaki dan u 6 pa što se mene tiče od 6.20 nadalje kad god oš :D

e,e...jedini problem u toj priči je taj što ću ja biti spori vol :D

aha...to kod puntijarke je ono kad desno(gledajući od vrha) ideš ferovsku sljeme rutu a lijevo je 18-ica?

@destroyer : imam ti ja ploče stiropora pa od toga moš napraviti drugi put full armor da te štiti :D

btw ako ti je kaciga dobila pukotinicu od pada ja bi savjetovao da ju promijeniš jer je njena funkcija da se prilikom pada rasprsne kako bi ublažila pad (sličan princip kao i kod tenkovskog aktivnom oklopa)

De5tr0yer 07.05.2010. 19:52

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639334)
ti si se razletio pri kraju pilane, maestralno moram priznat, ja sam vidio kako si letio :)

Ja sve radim maestralno. :D

Pokušao sam se iščupat al jednostavno je preduboko lišće bilo i povuklo me... To je zato jer sam nosio kacigu pa me odvuklo na stranu :fiju:

Renesis 07.05.2010. 20:10

provjeri kacigu, ali mislim da joj ne bi trebalo bit nis, tamo je mekano lisce, a ti si napravio kolut :)

imam na mobitelu sa nokia trackerom snimljeno sve, ali kad pokusam otvorit file, iskljuci mi program??

Red Dwarf 07.05.2010. 20:12

pitaj murinu koji je postao pravi mali crtač ruta :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:51.