![]() |
SSDovima cijena pada, grafa ne, tako da sretno s time ;)
No, to bi trebao dati oglas na tržnjaku u razmjeni, a ne ovdje. Sent from Mobara |
RUMOR: NVIDIA Ampere GA104 GPU Powering ‘GeForce GTX 2080’ and ‘GeForce GTX 2070’ Launching In April, Mass Production Has Begun And GP102 is EOL
I da nije istinita ova glasina oko "ampere" nešto se mora dogoditi do 5 mjeseca, jer nijedna generacija nije ovako dugo bila, barem ne u novije vrijeme. Druga stvar koje je gotovo sigurna je da se neće dobiti "tensor" cores, niti hbm2, drugim riječima voltu, nego nešto sa ddr6 vjerojatno |
Baš me zanima kako će formirati cijene jednom kad krene 2xx0 serija, u slučaju da se kripto-ludilo ne smiri. Ako se ne varam, cijene jačih varijanti su svakom generacijom sve više rasle?
Ono, GTX 1080 je u startu bio abnormalno skup i bez napuhanih cifri, a bome ni srednji modeli nisu bili jeftini. |
a i pitanje je kad stigne, kolko će to bit moguće nabavit kad krenu majneri u nabavku najnovijih grafi
|
Da, ne očekujem baš da ćemo se mi bijednici s planom nabavke tek jedne solidne za igranje tako skoro razveseliti novim komadom hardvera :)
|
Citiraj:
Evo,samo da pogledam u kristalnu kuglu,bit ce skupe neovisno hoce li majneri kupovat ili ne,uvijek je nvidia znala naplatit. Ali,bit ce puno 10X0 po oglasima. A nabavit se uvijek moze,pogotovo u pocetku. |
Citiraj:
ko god sad kupuje grafa će mu sjebat koncept, i nemoš tu ništa, nema pošetne grafe skoro za ispod 5k kn eventualno sad uzet neku 1060, koja je također duplo skuplja neg to treba bit, pa poslije mijenjat po potrebi nisam pametan, nije nitko vjerujem, loše vrijeme za kupovinu :D |
Citiraj:
Jel nekog vrijeđa? Je li se sa nekim svađa? Pogledaj malo oko sebe i nać8 ćeš mnoge koji pišu da bi pisali... ovo je forum :) take it easy ;) Sent from Mobara |
Citiraj:
|
čitava kanta je u košarici čeka buyout, samo grafa zajebava
srce me boli dat 3-4k za 1060 sa 6GB memorije |
A šta ti fali da voziš trenutnu koju imaš pa grafu kupiš iovako ionako naknadno?
Sent from Mobara |
oću pubg na ultra :D
vidjet ćemo kroz par dana ću znat što se grafe tiče koju ću uspjet nabavit |
Citiraj:
Da je situacija normalna: - zadnje normalne cijene gtx 1080 su bile 4500kn (i nadalje), a gtx 1070 negdje 3500-3700kn (i nadalje). U pravilu kad dođe nova serija sve se spušta jedan razred ispod. Dakle gtx 2080 bi morala imat performanse gtx 1080Ti, bolju efikasnost, te koštati nekih 4500kn da je normalna situacija. Po toj logici gtx 1080 performanse (ili jače) kao gtx 1070 bi trebala biti cca 3500kn. Otprilike. No više ništa nije normalno pa je teško reći. |
Citiraj:
|
Svaka generacija je sve skuplja, tako da nece ni ova izostati.. Mislim da nam ne gine 4-5k kuna finu grafu sa pocetnim 2x slovom :)
I to ako se docepaju "gameri" uopce. Prije 5. mjeseca mislim da ce tesko biti ista dostupno.. A i vege su se pocele stancat, sve je bolji supply. |
Citiraj:
riješit ćemo nešto već |
krivo bato, nije auto sa 500 000km nego 50 000 i sa tekucim tvornickim jamstvom za 60% cijene ovog sa 0km, ha dobro ako neces
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ma sve 5, fala bogu nisam nikad morao niš polovno kupit pa valjda neću ni asd, pogotovo te 24/7 kartice neznam zašto, volim da je novo, i mobitel i cpu i grafa i sve al ovo stanje s grafama je totalno van pameti pa se teže odlučit šta kako gdje |
Citiraj:
Btw, 1070 su bile puno manje. Ja imam račun od cca 2800kn za svoju. Stavio je na njuskalo neki dan za 3900, morao sam maknut od dobivenih mailova... |
Citiraj:
Sent from Mobara |
jebate bolje bilo uložit u grafe nego u kriptovalute :D
jbg druže, vidi meni pod moj komp :D |
Trpi kakve 60% cijene? Dati 2 soma (a vidim da se traži i više, po 2200-2300kn) za polovan 3gb model je ludost. Ajd kad su nove išle za 1700kn bože pomozi
|
pise se hvala Bogu
nisam ni ja morao i normalno da bih preferirao novo ali ipak odabirem logicniju opciju posjedovanja istoga sa +1000kn na racunu sto mogu trositi na druge zivotne blagodati iako niti u tome ne oskudjevam slazem se da je stanje sasavo |
fala bogu pa ću ja i dalje pist fala bogu :)
muka bi mi bila kupit polovno za tak ogromne pare |
Citiraj:
@Manojlo Čuj, ludost su i cijene od 300-400 kn za polovne izvožene SSDove od 120GB a novi su bili 270. Ili za 16GB kit DDR4 polovni za 1300 kn, a novi je bio 550. Ima još ludosti, nisu grafe jedine... Izbor ti je jednostavan, ili kupiš ili čekaš. Pa ako čekaš, ne čudiš se svemu ko pura dreku :) Sad da kupujem grafu jer se oću igrat, kupio bi Plejku, bez zejebancije. Jebo PC. Sent from Mobara |
imam ps4 pro i ok je to, al ne za pucačine koje najviše volim
plejka je za sport, aute, ima par dobrih exkluziva |
Citiraj:
|
probo sam, jebiga je to lijepo sve al nemogu na đojstik nikako, nema šanse..probao sam ali neide i gotovo
ajde još uncharted i tomb raider, takav tip neki TPS avantura može, čak i GTA V, ali pucaljke - nemrem i moš ga jebat totalno smo OT drug će nas kaznit :D |
Ja jedva čekam da izađu 20xx... odmah slažem par novih rigova...
|
Citiraj:
|
Ekipa, cekajte 2xxx seriju. Biti ce 1xxx kartica u jamstvu za po nista kad se digne difficulty.
|
Samo se nadajte :D
GTX 980Ti i dalje drži cijenu od preko 3000kn bez garancije... A ne majna ništa :D |
Majna kao i gtx1070. Samo je zednija.
|
https://twitter.com/AtluriAditya/sta...15351339110406
Nadam se da je samo pitanje vremena kada će ovako nešto napraviti. Lagano novi segment kartica za minere po popularnim cijenama tako da im ovi dalje u prodajnom lancu ne ubiru većinu zarade. Gamerske kartice lišiti mining sposobnosti i ćao đaci. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A onda se nadamo realnim cijenama. Nadalje, nekako ne vjerujem da će skok u performansama biti onakav kakav je bio sa Maxwella na Pascala, iako je moguće. Kako sada stvari stoje, moja 1080 ostaje u kompu još neko vrijeme. Za 1080P bude dovoljna sljedeće 2-3 godine... naravno ukoliko ne ulete bolesni dealovi kao za 1070 i 1080. Onda je to druga pjesma :) Sent from Mobara |
idući put kad ti ''uleti bolestan deal'' budi drug i javi nama neupućenima
a ne sad da se ja jebem tu s ovom situacijom :D |
Citiraj:
|
pa tak će i bit :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |