![]() |
Za te pare u pravilu dobijes neprimhetan upgrade. Da uzmes samo jos memorije i procesor,vec si probio limit. A di je ploca jos....
|
Citiraj:
|
Znaci treba ti ploca od 250kn i 250kn za npr 4 gige rama i jos 200 za procesor ako imas grafiku. Moze li napajanje to dobro izgurat?
Kako nisi naveo konfu nisam ni znao da imas "slab" komp. |
Zajebavaš se bez veze...
Za cca 800kn imaš potpuno novu platformu koja je svermirski brod za to - g1820 (ima čak i pristojnu integrušu), H81 mbo + 4gb ddr3. Ako je hard sata - može ostat i to je to... |
Citiraj:
Da, napajanje je no-name, ali mislim da je 450 ili čak 500W. Nisam 100% siguran, ali znam da je bilo mijenjano. Naime, konfa je sastavljena od 3 (ili više) starijih konfi koje sam imao okolo po sobi, pa sam pokušao od ničeg napraviti nešto, ali to baš i nije uspjelo kao što sam očekivao... :fiju: @MannyCalavera Mogu li te zamoliti za više detalja? Neka prodavaonica specifično ili generalna cijena? Jer gledao sam i ja skuplje opcije, ali sve bi to prelazilo 1000kn, kad se još uzme RAM. OK, pogledao sam cijene... To bi znači bilo 430kn za Asrock H81 PRO, 290kn za Celeron G1820, i oko 300kn za 4gb DDR3 RAM. Što bi iznosilo 1020kn, daleko izvan platne mogućnosti. Osim ako sam nešto krivo razumio? |
Sve se to da naći na njuškalu, a imaš i na forumu tržnicu i ispadne povoljnije i zašto mora biti Intel opcija, uzmeš neku AM3/AM3+ MBO i gore neki X3/Athlon i 4GB DDR3memorije a poslije lako nadogradiš po potrebi i mogučnostima nekim X4/X6 Phenomom.
1. 2. 3. Naravno ima kombinacija samo potraži koje ti odgovaraju i uvijek se možeš dogovoriti nemora biti novo kad nemožeš skupiti cca 1.000kn+ |
pa baš si mu najgore dijelove linkao :D uzmi najjeftiju matičnu za intel koju nađeš..H61 ploča se da naći za 200kn.. ddr3 4 gb nađeš bez frke za 200kn, i onda za 200kn pokušaj ubost Pentium G2010, G2020, G2030...ako to baš nikako ne uspiješ (a trebao bi) onda nađi celerona..ako ćeš gledat novo nema šanse da za 600kn kupiš bilo šta..
|
Uhhhh VI pobornici Intel opcija:D samo navodite ljudena blud:D
Gdje bi sve opcije naveo i nabrojao bio bi to poduži post:D |
Ima i Asrock H61 ploča sa IDE konektorom pa bi mogao sačuvati i postojeće hardove.
http://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-...Specifications http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asrock+h61m-ide |
Patriot Sig. DDR3 1600Mhz, 4GB, HS
Matična ploča MSI H81M-P33 Procesor Intel Celeron G1820 =812,80kn Ako nemaš SATA HDD, H61 s IDE konektorom i Celeron G1610 ;) |
Pozdrav stare iskusnjare :)
Nakon 6 godina mi je vec krajnje vrijeme da promijenim komp, a ja sam umjesto da kupim cijelu novu kutiju odlucio nadogradivati malo po malo, kako bi sto vise za svoje novce dobio. Trenutno sam u mogucnosti izdvojiti kojih 2500kn, max 3000 (iako bi volio da je blize ovoj nizoj cifri da mi ostane nesto za poklone za bozic :p , ali ako mogu dobiti puno bolje za jos tih dodatnih 500kn, nece mi biti tesko dati i 3000 :) ). Trenutno stanje izgleda ovako (uzeto iz EVERST-a): http://i.imgur.com/72zL8GO.png Napajanje: OCZ 500 XSX HDD: Seagate Barracuda 7200.10 , 250GB Komp bi sluzio nesto sitno uredskim poslovima, a vecinom gamingu. Trenutno ne igram niti planiram igrati nista pretjerano zahtjevno (Dota2, WoW, CoD4, Hearthstone, Heroes of the Storm...), ali posto vec nadogradujem volio bih imati opciju da mogu i ja jednom u zivotu nesto na medium-high odigrati. Zbog toga nisam planirao trenutno mijenjati graficku jer mislim da ova 9800GT moze solidno vrtit sve te "starije" igre (jer ih i trenutno vrti), vec bi sve htio uloziti u druge komponente. Zanima me koje su vase preporuke, sta bi prvo trebao za te novce promijeniti? Volio bi da mi komp potraje isto kao i ovaj sadasnji, barem 5 godina. Glavne komponente koje bi htio promijeniti su maticna, proc i rami, ostalo cu valjda skupiti kasnije. Ne znam zasto, ali oduvijek sam bio intelov fanboy, pogotovo kad sam ovaj trenutni komp kupovao. Sada sto vise citam po forumu, vidim da ima velike razlike u integriranim grafama i u mogucnosti overclockanja. Da li se isplati uopce ici na to na duze staze? Hard mi je jako malen, ali je barem SATA. Da li u budzet stane neki SSD ili da uzmem novi ,veci, HDD (a kasnije SSD ubacim)? Da li mi treba jace napajanje ili je ovo trenutno cist dovoljno? Optika mi ne treba, ne koristim ju, a mogu windowse preko USB-a staviti ili u najgorem slucaju izvadim iz burazovog kompa njegov citac i instaliram si windowse. Kutija mi je stara i vise od 8 godina, uvijek sam bio skrt dati 150kn za novu jer sam za to mogao uzeti malo bolji proc ili maticnu. Pa bi mozda i nju promijenio napokon, ovisno o tome sta mi vi ovdje predlozite :) Jasno mi je da sam se raspisao, ali htio sam vam odmah prikazat svoje misljenje i zelje, pa da se po njima mozda mozete lakse ravnat. Zahvaljujem se unaprijed na vasem ulozenom trudu :fala: |
Darix
Kupi si C2Quad ili Xeon Quad 771 na min. 3 GHz (za Xeon trebaš modati bios ploče i utor za proc) - 300 - 600 Kn. SSD 120 ili 240 GB - 550 - 1200 Kn. Ako ti grafa ne treba, za minimalno 900 Kn ćeš prema opisu tvojih potreba ubrzati komp sasvim fino. Makar je moje mišljenje da će ti upravo grafa najbrže postati usko grlo, igranje na med ili high postavkama jednostavno zahtijeva puno jaču grafu od one koju imaš. No ni to nije problem za tvoj budžet: AMD R9 265; 270; 270x - 1150 - 1400 Kn. Na tvom monitoru će ove ganjat sve na ultra postavkama. |
Procesor AMD FX X6 6300 3.5Ghz (4.1GHz) box
Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11 Gigabyte 970A DS3P, AM3+ XFX AMD Radeon R9 270X 2GB DDR5 Graphic Card manje od 3000kn..kasnije nadodaš još 4GB i miran si..ili ako ti je puno odjednom idi na FX 8320 i 8GB rama, ostavi si trenutnu grafu pa nju kasnije zamjeniš..napajanje nije neka velika sreća, ali trebalo bi moći izdržat ovu konfu |
DariX
Ako ne želiš mjenjati grafu: 256GB Crucial MX100 SATA 6Gbps 2.5” 7mm (with 9.5mm adapter) SSD Procesor Intel Core i5 4460 Matična ploča Asus H81M-K - treba update biosa il uzmi i5 4440 Patriot Sig. DDR3 1600Mhz, 4GB, HS Sveukupno : 2.851,92 Možeš i 120 gb ssd (intel 520) i 1x8gb rama, al za te igre (i masu drugih osim najnovijih) ti ne treba više od 4gb |
napajanje nece *ebat ni na jednoj opciji koju ste ponudili?
Hvala svima na ponudenim opcijama :fala: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Inače, disk je SATA. Spojio sam ga na ATA sučelje preko adaptera, jedan od onih 2-smjernih koji mogu pretvarati ATA u SATA i SATA u ATA. Kapacitet i nije nešto (mislim da je 80GB), ali za ono što imam u planu je sasvim dovoljan. |
Neće pasti cijene za ove 3 komponente :D Eventualno RAM za 20kn, ako i to
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav. Nakon 2 godine došlo je vrijeme da se u staru mašinu uloži nešto novog hardwera. U planu je promjena grafičke kartice (nakon nove godine), nadogradnja ram memorije i CPU cooler (do kraja ove).
Trenutna konfiguracija: Code:
CPU: Athlon II X4 750K Black Edition |
Čemu promjena memorije? DDR3 je još uvijek aktualan. A i druge komponente su ti ok.
|
Ma mislim da je samo htio više :D nađi isti takav keks od 4GB i onda si miran..za CPU cooler uzmi LC-CC 120, s njim bi trebao moći oc'at athlona do ibera (ako te ploča neće kočiti) i onda na kraju svega kupi novu grafu (R9 270 bi bila ok) i to je to šta možeš postići s tom konfom ;)
|
E da, zaboravio napomenuti da ne planiram zamjenu, već još jedan keks of 4 gige (post ispravljen). U vezi navedenog coolera, u linksu je out of stock. Da li ima preporuka za neki alternativni cooler ? Što se tiče RAM memorije hoće li PC-12800, 4GB, G.SKILL Value Series raditi ikakve probleme u paru s trenutnom memorijom (Transcend JetRAM 4GB DDR3, 1600 Mhz, 1,5V) (tipa međusobno "klanje" ili slično).
|
Ne bi se trebalo klati u dual channelu... latencije i napon su izgleda isti.
Za cooler, ovisi koliko misliš potrošiti... Xigmatek Gaia II Coolermaster Hyper 212 EVO Zalman CNPS14X |
baš mora bit links? ovisi koliko novaca misliš izdvojiti..LC-CC 95 ti je najjeftinija solidna opcija, imaš još Aidos ili možda najbolje XIGMATEK Gaia II jer je 120mm, pa time najbolji i najtiši
|
Links (ili HgSpot) su mi mnogo bliži (Split) za kupnju ovih navedenih komponenti. Za cooler do 150 - 170 kuna (neka okvirna cijena).
|
U HGSpotu jedino Zalman CNPS10X Optima. Možeš i to uzeti, na razini je Hyper 212 EVO, ali jeftiniji.
|
Pozdrav.
Izgleda da mi je crkla grafička nakon skoro 3 godine, vtx ati 6770, pa bi mi tribala preporuka. Procesor je intelov G530, matična asrock h61m u3s3, a napajanje CM elite 460w. Grafičku bi koristija za igranje pes i nba, i može li se išta nać za oko 500 kn? Hvala |
novo? Samo slabije od te. Polovno - ovisi na što naletiš
Od novih najisplativija buđet kartica je r7 260 |
Hvala
|
Citiraj:
Zahvaljujem |
Nema bolje za 750kn, uzmi navedenu za ~650kn. R7 260X je na 850kn, a nije znatno bolja.
|
Citiraj:
|
Puno hvala
|
Citiraj:
|
da, 4460 ne treba update, jedino bi možda g3258 trebao
|
Evo da se ponovno javim :)
Vec sam poceo bit malo lud oko ovog svega, jako mi je tesko odlucit se izmedu dvije stvari i vec zadnja dva dana minimalno 6 sati visim na ovom forumu i googleu okrecuci opcije sta da si uzmem. Najvecu dilemu sam vodio izmedu proca, taman kad sam se odlucio za jedan, poceo sam citat negdje drugdje na forumu i opet se poceo dvoumiti zbog odredenih komentara da li bi mi ovaj drugi mozda bio bolji. Dvoumio sam se izmedu FX 8320 ili i5-4460. Odlucio sam se ipak za i5-4460. Takoder cu uzeti jedan SSD od 120GB (Intel 520, valjda nije neka velika razlika izmedu njega i Intela 530, jer je ipak razlika u cijeni nesto malo veca od 100kn). Zadnjih 6 godina se snalazim na HDDu od 250GB, ne vjerujem da ce mi 120GB SSD-a biti malo (ostavit cu ovaj od 250GB za storage za sad dok ne kupim nesto vece). I uzet cu 4-8 GB rama, ovisno o tome koliko ce mi ostat na kraju kad sve zbrojim :p Ostat ce mi po mojoj racunici jedno 450-500kn za maticnu. Da svejedno idem po ovu Asus H81M-K koja je ~350kn ili da si uzmem nesto malo bolje? E sad, ipak sam uspio skupiti jos nesto papirica i ostaje mi ~1000kn na kraju. Planiram to uloziti u graficku. Zvuci mi primamljivo da mogu odigrati i koju noviju igru ako dobijem zelju, pa bi si i graficku uzeo da imam kompletan novi komp :fiju: Koja je to graficka jaca od R7 260 u rangu od oko 900kn koju ste spomenuli? Koliko je jaca R9 270 od te graficke? Posto ste mi tu R9 270 vec preporucili, frend ju ima i jako je zadovoljan s njom, a mozda za Bozic uspijem iskopat nekako jos tih 300kn vise za nju. Prosao sam i kroz podforum o grafickama, ali cini mi se da tamo poprilicno jako vlada neki fanboyizam oko nvidie i amd-a. Ako sam se ovoliko mucio izmedu FX 8320 i i5-4460, strah me da ne poludim skroz ako se jos u graficke pocnem upustat :p Edit: prolistao bi i kroz trznicu, ali nemam pristup njoj, pa cu sve novo kupit. Ne vjerujem previse njuskalu |
Citiraj:
|
Napajanje: OCZ 500 XSX
Reko mi je hedgehog da napajanje i nije bas nesto, ali da bi trebalo izdrzat? |
270 sigurno ja imam xfx 450 pro, sa tim da mi je gpu oc-an i preko taktova 270x-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38. |