![]() |
Imao sam mobitele raznih dijagonala. Moje osobno mišljenje je da je 4" idealna mjera za mob.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
al u tom segmentu Galaxy S2 i Sensation su hardverski overkill i nepotrebno skupi pa čekam povoljniji Galaxy R I9103 s 4.2" SC-LCD ekranom te pokojim megahercom i megabajtom memorije manje, al nikako da dođe u Hrvatsku |
mislim da je sve moguce za samsung sad , jer zele povecati prodaju uredjaja , uspijeli su s S i S2 , a sad jos kad ih apple tuzi ,makar idu na overkill samo da privuku usere, zivi bili pa vidjeli , ako su istine super :)
isto tako da kazem koliko imam poznanika koji su imali iphone ( ujedino i ja , ali sam radio na s2) i svi misli da android OS mobiteli jos uvijek imaju lag , i njima se ne moze dokazat suprotno , da su ta vremena prosla.zatupljeni su da iphone jedini nema LAG |
Prednost iP je što je softver rađen baš za njegov hardver. Android je univerzalniji i onda ga proizvođači prilagođavaju svojim uređajima što nije uvijek najuspješnije napravljeno. Kako imam i iOS (iP4) i Android mob (SGS2), mogu samo reći da na SGS2 nema laga te da i jedan i drugi imaju i svojih prednosti i svojih mana prema drugome.
|
Citiraj:
Ja neznam što čekaš sa nabavom futrole: HTML:
http://www.google.hr/imgres?q=htc+sensation+case&start=266&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=PanlsvzzMPAVGM:&imgrefurl=http://www.expansys.com/pdair-leather-case-for-htc-sensation-4g-vertical-pouch-type-218820/&docid=tIY-r9oUOgJrPM&w=162&h=162&ei=a455TsqvL4a60QXgqJDBAQ&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=378&vpy=639&dur=1928&hovh=129&hovw=129&tx=47&ty=51&page=7&tbnh=129&tbnw=129&ndsp=45&ved=1t:429,r:1,s:266 HTML:
http://www.google.hr/imgres?q=htc+sensation+case&start=266&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=4fCXrUIMS_x-rM:&imgrefurl=http://www.lelong.com.my/book-flip-leather-case-cover-htc-pyramid-sensation-4g-g14-z710e-K1020988B-2007-01-Sale-I.htm&docid=YZzGYN1QoRratM&w=450&h=368&ei=a455TsqvL4a60QXgqJDBAQ&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=1025&vpy=557&dur=1549&hovh=203&hovw=248&tx=129&ty=127&page=7&tbnh=139&tbnw=169&ndsp=45&ved=1t:429,r:23,s:266 HTML:
http://www.google.hr/imgres?q=htc+sensation+case&start=401&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=V8uJe_AzNRUalM:&imgrefurl=http://www.shopperhive.co.uk/compare/pdair-leather-case-for-htc-sensation-4g-vertical-pouch-type-prices&docid=6rbWmCHv8lPukM&w=162&h=162&ei=a455TsqvL4a60QXgqJDBAQ&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=1323&vpy=631&dur=1842&hovh=129&hovw=129&tx=74&ty=56&page=10&tbnh=129&tbnw=129&ndsp=47&ved=1t:429,r:36,s:401 HTML:
http://www.google.hr/imgres?q=htc+sensation+case&start=531&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=T127eBOCm2h9zM:&imgrefurl=http://www.made-in-china.com/showroom/ke-han/product-detailaeyJQDHdhBcG/China-Leather-Case-for-G14-HTC-Sensation-G14.html&docid=R79JB0pNgH7FiM&itg=1&w=800&h=695&ei=a455TsqvL4a60QXgqJDBAQ&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=437&vpy=379&dur=5074&hovh=209&hovw=241&tx=154&ty=122&page=13&tbnh=135&tbnw=147&ndsp=45&ved=1t:429,r:11,s:531 HTML:
http://www.google.hr/imgres?q=htc+sensation+case&start=576&um=1&hl=hr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1680&bih=911&tbm=isch&tbnid=4rfhFjPfoBqRZM:&imgrefurl=http://cgi.ebay.com.my/ws/eBayISAPI.dll%3FViewItem%26item%3D190543552239&docid=dpjZncnrqXvOlM&itg=1&w=390&h=390&ei=a455TsqvL4a60QXgqJDBAQ&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=479&vpy=573&dur=4246&hovh=224&hovw=224&tx=153&ty=94&page=14&tbnh=140&tbnw=140&ndsp=43&ved=1t:429,r:11,s:576 |
Citiraj:
Moj Desire sam furao u svim mogućim hlačama od traperica pa nadalje i nema na ekranu niti jednu zamjetnu ogrebotinu. Zašto bih ga htio furati u bilo kakvoj futroli ili stavljao neke screen niš koristi protectore? Ajde smiri malo hormone! |
Citiraj:
Normalno je da netko tko imam takav mob ujedno ima i neki oblik zaštite, zatko te molim lijepo nemoj se blamirat da je tako nešto gej, jer postaješ primitivčina.. |
Zašto je normalno da ima futrolu na mobu? Meni je baš normalno da mob držiš onakvim kakav je. Zato ajde budi pristojan, smiri hormone i ne rugaj se onima koji imaju drugačiji odnos prema nekim stvarima od tebe. Ništa se mobu neće dogoditi bez futrole!
|
Zaštita je potpuno individualna stvar, kako u seksu tako i kod mobova. Ne kužim zašto bi bilo normalno koristiti futrole na mobu od 5000kn?
|
Citiraj:
Normalno da će mu se dogodit, izgrebat se ako je još nešto u hlačama, dok se stavlja na stol/ostale površine, itd, itd, itd.. Citiraj:
Stvarno me iznenadjujete, ono, očekujem nekakvu ozbiljnost, bar realnost, a kad ono vi kenjate gluposti, wtf.. Imat mobtel od 3000kn i više i ne osigurat ga je totalna glupost.. Naravno da je individualno, ali što onda pojedinci govore da smirim neke hormone a sami spominju da je to gay i slično :D Torbica/futrola je neophodna :chears: Kao da imate 5 godina se počnete pjenit :hitthewal: |
Pa njemu je to gay. :)
Iskreno, nemam torbicu i moram ti reći da i meni NIJE neophodna. :D A što se osiguranja tiče, ima li sigurnijeg mjesta za mobitel od vlastitog džepa? |
Nisi shvatio..
|
Zato jer nema kaj za shvatit, a ti tjeraš vodu silom na svoj mlin sa nečim što je skroz subjektivna stvar jer se objektivno ništa neće dogoditi mobitelu!
|
Citiraj:
MA I ako se ogrebe ono big deal, ionako će za 6 mjeseci vrijedit upola od cijene koja je koštala u dućanima, a za godinu dana će ga pregazit 6jezgreni mobovi. Ja sam isto jednom zabrijao na te futrole i silikonske maske ali šta će mi to...shvatio sam to kad sam skinuo masku s mobitela nakon mjesec dana i rekao wow..ovako je sto puta ljepši. jedino oni bumperi i slično to mi je ajde ok.:respekt: to mi je ista spika kao i kad neko kupi novi auto i onda unutra stavi neke šugave navlake na siceve...pa ono kao nek se čuvaju..haha. Pitam se za koga, ali svako ima svoje poglede na te stvari pa ono ko voli nek izvoli. haha...ili još bolje kad vidim daljinski od tv-a u najlonu..haha. dosta OT. |
And now, something completely different. Po svemu sudeći, nova nvidijina Kal-El platforma za mobitele (quad core), nema 4 jezgre nego 5, a ta jezgra primarno služi za manje zahtjevne poslove.
http://blog.gsmarena.com/nvidias-kal...an-extra-core/ Logičko pitanje koje im postavlja inženjer u meni je: ne bi li bilo jednostavnije da se jezgre same isključuju/uključuju po potrebi? Ostale 4 će glumiti gljive dok peta radi? |
Pa ta peta je zapravo "jezgrica" i sama ideja je dobra. Jako dobra. Iako ne vjerujem da će imati neki veliki impact pošto mob u standbyu baš i nije neki potrošać i sami procesor nije tako strašan potrošać kada je na nižim frekvama. (u usporedbi sa aktivnim mobom kada sve radi na pola ili full snage i još napaja ekran + wifi ili neki vrag)
Ono što su napravili sa ovom jezgrom je zapravo ono što sam ja radio ručno u profilima, a to je da kad je ekran ugašen da se CPU smanji na najmanje. Kod njih je to samo (najvejrojatnije) efikasnije zbog hw. dijela! |
Samo da se nadovezem na FUTROLE. Frend se htio javiti na telefon i izvadio Wildfire S iz futrole i ispao mu na pod i ostetio se :D :D :D . Znaci - futrola= nula bodova :D :D
Sto se Nvidije tice,jedva cekam da vidim koliko ce se mob grijati i koliko traje baterija. |
Tko mi protiv futrola priča?? :D
Jedan sam od onih koji bi se radije objesili nego nosili torbice preko ramena, oko struka i sl. pa sve trpam u džepove. Novčanik u jednom džepu, mobitel u drugom, a ključevi na karabineru i to je sve što mi treba. Za svaki mobitel koji imam, obavezno uvijek uzmem screen protector i futrolu, tj. kožnu navlaku. Ako mi padne iz džepa - padne s futrolom. Ako ga stavim i povlačim negdje po stolu - futrola dobiva po sebi. Ako slučajno stavim ključeve ili nešto metalno u džep gdje mi je mobitel, opet futrola dobiva po sebi. Mobitel obično mijenjam svake 2-3 godine i trenutno moj 2 godine stari C905 izgleda kao da je iz tvornice izašao. Da ne pričam o tom da je takav mobitel uvijek lakše prodati od izlizanog po rubovima i s izgrebanim ekranom. Nego, da se na temu vratim, pošto namjeravam uskoro uzeti nešto novije. Čitam i čitam temu....pa postoji li išta drugo osim Motorole Defy u cjenovnom rangu do 2000kn? Tražim nešto što će mi izdržati barem 2 godine. Jel to puno tražiti od Android mobitela s obzirom na ovako brz napredak OS-a? |
Kolko teksta samo radi futrole.:D Kad smo kod toga od drugog dana sam ga držao u futroli i držao ga okačenog na remen. Ali pošto mi je trebalo pol sata da ga izvučem van i skoro mi je ispao nekoliko puta, lagano sam odustao od toga. Držao sam ga u futroli samo kad sam nešo radio. Nakon toga samo uzeo onu silikonsku zaštitu. Na ekranu nemam nikakav protektor jer onaj kojeg sam kupio je beskoristan. Em se ništa ne vidi preko njega i stalno se odljepljivao. Tako da je ekran 'ko od majke rođen'. Isto tako nema nijednu ogrebotinu.
|
Citiraj:
Ja sam kupio htc hero prije skoro 2 godine, pa nakon njega nakon 6mjeseci htc legend, pa onda nakon opet 6mjeseci htc desire z. Pa mi je zakrizila situacija s parama i sad sam nazad na hero-u. S konja na magarca. Pregazilo ga je brdo novih mobitela ali on još radi i manje više sve što mi treba on ima. Ali brate spor je...ufff :) Možda bi za tebe bolji izbor bio LG 2x, na njuškalu ga ima po 2500kn novih. |
i meni se čini, ako se gleda u neku dalju budućnost, 2x je najjeftiniji koji je donekle futureproof.
|
Kako LG stoji s kvalitetom u zadnje vrijeme? Ne pratim ih otkad su na Androidu, ali znam da je uvijek bilo puno pritužbi na njihove mobitele.
|
Citiraj:
|
Svi vi koji imate miui rom rom kako vam rade super user prava? :)
|
ja nikako da se odlucim koji mob...defy... ili cekat defy+...ili LG 2x... ili SE Neo
defy mi ima + sto je robustan, i baterija mu dosta traje LG veci ekran, bolju kameru, ali sam cuo da ih se puno vise kvari SE neo + najnoviji os 2.3, dobra kamera |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo ga kako. :) http://www.addictivetips.com/mobile/...iui-1-9-9-rom/ |
HTC Desire - phone memory low
Imam problem, vec nekoliko puta mi se dogodilo da se mobitel sam restarta, a uz to, odjednom nestane memorije. Imao sam 22mb slobodno, sad nakon restarta 2mb.
Na njemu je MIUI. Ima li tko ideju sta se dogadja? Evo sad je poceo se blesirat totalno, samo mi izbacuje errore (ono Force Close) nece ni jednu aplikaciju otvorit. |
HTC Tattoo, rootan, android 2.2
Dell Streak 5 android 2.2 oba rade besprijekorno, nemam apsolutno nikakve zamjereke i ne žalim novaca. PRije ima iphone 3gs |
Dali ima tko kakav info o u8650 huawei u ?
http://www.tele2.hr/cps/rde/xchg/www...aid&mobile=853 cini mi se kao bang for buck ? |
Citiraj:
LG 2x je ocito dualcore a SE neo ima normalno bolju kameru od DEFY-a. Defy snima HD ali tek sa patchom tak da u startu to je dosta lose. Taj HD nije tolko dobar kao npr na SE . Sad je na tebi da odlucis sta ti je bitno ,kamera/i dual core ,robustnost . Takodjer vjerujem da LG i SE imaju bolju pordsku od strane komjunitija jer imaju otkljucan bootloader . Za defy se jos nezna dal ce dobit unlocked bootloader i gingerbread,vjerovatno hoce(unl.bootloader) ali tek na novom + i to je pitanje kad. |
Nakon sto sam presao sa HD2 na Desire pa onda na galaxy S, nebi se vise vratio na nijedan drugi mob. Jedino da mijenjam za Galaxy S2 :D
Ovaj amoled na Galaxyju je nesto predobro, savrsen ekran. |
Hehehe, ili možda na ovaj Galaxy S3 hehe, što najavljuju :D:D:D:D:D:D:D
|
Jedino to. Stvarno kad isprobas galaxyjev ekran oprostis mu lako sto nema ledice na foticu i materijal izrade. Iako je plastika, mob djeluje dosta cvrsto.
|
Citiraj:
khm khm ! :D |
Sve u svemu na papiru i izgledom je ok telefon, pogotovo za te novce. Makar, nema custom romova još nigdje, tak da je mogućnost prčkanja po njemu dosta mala.
Negdje pišu da ima 256MB rama, a negdje 512MB, te o tome da je vjerojatno "zaključan" ram i limitiraju ga na 256MB. |
Vjerojatno za njega, kao i za Ideosa, vrijedi sistem 'koliko para - toliko muzike'.
|
Citiraj:
i kad sam vidio galaxy pored...da ne duljim, sgs je u djepu i nije mi zao novaca sad jos da nadem najpovoljniju mrezu/tarifu za pozive i internet (trenutno sam na tele2 na prepaidu - knock out tarifa) |
Citiraj:
da nema bas postova o njemu al prodaju ga tri operatera spanjolski turski i hrvatski :D moze se rootat nis budem riskirao 750kn za takav telefon mislim da nije lose... evo iskustva jednog vlasnika , Pod 1 ne budi n00b. Šalim se naravno, ali ovaj njegov menu nisam koristio ni 2 min. Fino si instaliraš ADW ili Launcher Pro i to je to. Baterija traje 3 dana, sensationu 1. Ekran je kapacitivan, dakle ne radi na pritisak vec na dodir. Nema razlike u primanju dodira između njega i sensationa. Od modova, iskreno nisam ni gledao, ja sam ga samo rootao (da mogu maknit sve nepotrebne stock aplikacije koje dolaze s njim) i instalirao modani flash player (da mob podržava flash). Ovih dana sam se mislio malo zezat sa portanjem CM7 na njega (izašao je za ideos, pa ga je pizdarija portati na ovoga). Svakako za 745kn mob je win, nema laga, sve fino vrti, copilot navigacija radi sjajno, kvaliteta izrade je prokleto dobra. Bolja nego na većini mobitela u tom cjenovnom razredu, a i višem. Najbolje ti je otic do nekog tele2 centra pa ga malo po ruci provrtit. i pitanje dali uzeto galaxy 3 galaxy 5 u8650 naglasak da mi je to drugi mob i htio bi malo prostudirati android (tu je u8650 u dosta vecoj prednosti jer ima 2.3.3) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:51. |