![]() |
Ako je abs može se zagladiti acetonom pažljivo. Eventualno izopropilni alkohol samo za čišćenje.
|
Šta znači pažljivo? 😅
U međuvremenu sam saznao i da vrijedi 200-400€ 😆 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Vidi može li se s fascom,čujem da je dobar.
Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
Ako još malo pričekaš praznično raspoloženje, možda budeš zainteresiran da ju posipaš šećerom u prahu :D
|
Da, izgleda slatko :D
Ozbiljno pitam, može li aceton uništiti boju? |
Ja se ne bih zajebavao s acetonom. Izopropilni alkohol i vozi misko.
|
Citiraj:
|
Možeš probati s acetonom na nekom manje osjetljivom mjestu. Kod ABSa se aceton koristi da malo zaobli oštre rubove, npr. 3D isprintane pi*darije se niti ne namaču u acetonu nego u acetonskim parama.
|
Citiraj:
Puno kamenca mi se nakuplja na ovom malom filtericu za crijevo ves masine, treba mi veci filter da skupi taj kamenac da ne moram svaka dva dana cistiti, ili nesto sto se lakse cisti, jer mi je na nezgodno mjestu. Ideje?
https://i.ibb.co/bSvyYq7/20250925-220959.jpg |
Trebam savjet vezan za struju i sklopke/prekidače za el. rolete.
Prekidač na slici je jedan od 4 koji pokreću rolete, zadnji u nizu. Jučer je zašmelcal te izbacio osigurač. Fotka prikazuje trenutni spoj bez spojene dvije žice koje su bile svaka na mjestu crvene oznake i koje su ( pretpostavljam) dirigirale smjer vrtnje motora. https://i.postimg.cc/bJ6TB8gK/ozna-eno.jpg Kupih jučer izvanskim izgledom identičnu sklopku u Ferotermu no mjesta za spajanje su drukčija što se vidi na priloženoj fotki. https://i.postimg.cc/fRLHn8kG/IMG-20250926-093635.jpg Mjesta za spajanje ima samo 3 a stari prekidač ima 4 uz vidljivo brikanje faze. Molim savjet za spajanje. |
Malo su nejasne slike ali pretpostavljam da stari prekidač ima mjesto za dvije različite faze pa su samo prebrikali sa ovom bijelom brikom da sve radi s jednom, a ovaj valjda ima mjesto samo za jednu fazu i gore/dole. Ako je tako, ovu žutozelenu sa prekidača do bi trebao na ovom novom prekidaču spojiti na L, a plavu i smeđu na 1 i 2. Ne vidim oznake ni shemu na drugom prekidaču, a ako nisi siguran možeš testirati multimetrom ili spartanski sa probirštiftom
|
Klasika. Faza u jednu rupu,u drugu jedan smjer a u treću drugi smjer. Ubodi fazu u sredinu,pusti struju,stavi tinjalicu u one dvije gornje rupe i ne smije svijetliti. Stisni taster u jednu stranu i trebala bi tinjalica zasvijetlit u jednom izlazu a kad stisnes taster u drugu stranu trebala bi tinjalica zasvijetlit na drugom izlazu.
Hvala obojici na trudu i savjetu no odvilo se u lošem smjeru...je, prekidač je zašmelcal ali zbog neke greške/kvara na motoru koji pokreće roletu. Pokušao sam s novim prekidačem spojenim prema savjetu i dobio isti rezultat, izbačen osigurač.
Motor ima negdje šlus pa moram zvati strujića/roletara. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:33. |