![]() |
Sutra cca 9:00 tunel, tko dođe dobrodošao je :)
|
Ako ima netko sutra za popodnevnu vožnju (cca 14h), dobro je došao.
|
Danas smo se mi (Sanda, Night, broj1, Kutle i ja) provozali do Zagorja stazom 39, pa 37icom i 35icom do Gorscice (tu nam se pridruzio Vlado).
Spust br. dva - 56a + repetitor. Znaci zestoka tura. Pocetni makadam uspona staze 37, koji je prije bio cvrst i suh, danas je dobrim dijelom bio gnjecav (ali voziv), jer je naravno devastacija sume u punom jeku, teskim strojevima su radili cuda, od kopanja potoka do valjda nasipavanja makadama i poravnavanja. Kad pocnu kise jesenje bit ce tu blato do koljena. Znaci bye-bye i taj uspon. Ali to jos nije sve. U Nedodjiji, odnosno izmedju staze 35 i makadama za Gorscicu, tamo negdje nakon lovackog drustva, nalazimo na pravi autoput usred guste sume. Sumari su probili cestu sirine dvije trake, poravnali ju, i sjeku sumu na veliko. Dva autobusa se slobodno mogu mimoici koliko je to siroko, drvece skroz posmicano, ali zemlja je stvarno utabana, a cesta iznivelirana, kao da ce asfalt tuda potegnuti :D. Ovakvu devastaciju jos nisam vidio na Sljemenu, mislim da je Night poslikao, meni se nije vadilo mobac :fiju: Mi smo se danas fino cijelodnevno provozali Sljemenom. |
Mehanizacija napada sa svih strana, na Lojsteku sparkiran Caterpillar. Baš sa Irvinom komentiram što će tu takva beštija od stroja, kad prije prvog odmorišta vidimom rov sa položenim kablovinjem koji se odvaja dalje u šumu.
|
Danas 9h mihaljevac.
Vidimo se gore ;) |
@ zubich i ostali koji su za popodnevnu; meni se ide ali ne mogu biti prije 14:30-15:00 na tunelu. Jeli to odgovara?
|
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
@dario
Za sada smo darko i ja dogovoreni za 14h ovdje na zapadu, što znači da nemremo bit na tunelu prije 20 do 15. Znači 15 na tunelu je za sada ok. Ako se dogodi da mjenjamo termin, obavjestim ovdje. |
Bijah jucer na 18-20, Dotka i Maksimir, kao vuk samotnjak.
Uvjeti za voznju taHman, rekao bi rodijak Irvin ;) |
Bok ekipa, skupljam zadnje sitnice sad za sloziti bike (ak me opet nista ni isprci trebao bi u utorak biti slozen).
Trebam jos seat clamp za 34.9 seattube i 180mm pm to pm adapter. Ak netko ima za kikiriki, nek mi se javi :) Usput ce i par stvari ic u prodaju, tipa bb mount stinger, 180mm is to pm adapter, slx shifteri, fun kockica itd, pa ak ce nekom nes trebat, nek vice |
@zubich- dogovoreno. Cekajte me do 15!
|
Ako nekoga zanima, 12ica je vozljiva. Napravili neku novu singlicu i tek pred kraj (početak makadama) smo morali sići.
Kasnije su čak i speglali malo makadam, nekako su mi one vododerine nestale. Ostatak klasika. Dugo nismo vozili pa eto, promjena ne škodi. |
Vratio se ja sa Dotke. Nisam uopće imao namjeru ić ujutro, al mi je Darko reko da odem i poslušao sam ga fala Bogu.
Bio sam 12 od njih 28 u Sport 1 kategoriji, uvjerljivo najmlađi, mislim da je idući najmlađi bio 92 godište, ja sam 96. Vrijeme 1:05min, prvi je vozio 52:30 min, Rulac je bio drugi sa minutom zaostatka. Bio sam treći od individualaca, Rulac prvi. Ja sam nezadovoljan, znam da sam mogao bolje, al jebiga. Odma u prvom krugu na prelasku ceste sam morao stat radi lika ispred sebe i tu mi se sve sjebalo, morao sam hvatat ekipu ispred sebe i nisam pošteno udahnuo sve do spusta, katastrofa. Drugi krug sam uhvatio malo bolji ritam, da sam tak i prvi odvozio bilo bi dosta bolje. Vozio sam na Tranceu od Franje iz Giant sporta, super je bajk, bolji od Epica unatoč kili viška. Play of the day je bio kad me neki deda od 6 banki na Treku iz 59' odero na najbržem dijelu kao da stojim, a išao sam 30+ kmh. Luđak :D I organizacija je bila fenomenalna, stvarno je super bilo. BTW imam garmin poklon bon od 25% popusta pa ak netko želi mu ga dam. |
Odlično Lovro :) :beer:
|
Bravo mali
|
Bravo Lovro, ja sam bil preumoran da ostanem, glad je prevladala ;)
|
Citiraj:
Mrvicu me razočarao prvi dio od tomislavca do ceste, a i onaj drugi dio prije makadama jer smo morali silaziti, no sve u svemu, jako dobra vožnja... Također sam primjetio kako je vododerina na makadamu manja nego prošle godine, ili možda Shandor-san to ne primjećuje :fiju: |
Od Tomislavca do ceste smo odustali. Granje i ostalo je i dalje tam, pa smo mi odma sa ceste na stazu skrenuli.
|
9ka je i dalje zakon, pogotovo kad se čoek vozi iza Jacka koji ignorira stazu i samo traži sve moguće skokiće i korjenčiće usput da se malo zajebava. Posve druga dimenzija te staze. Čelik je zakon, tubeless je zakon.
|
pffff.... dopuštaju takvo unakažavanje šumskog tla za potrebe sječe, ali kenjaju da se volonterski probije nova jedinstvena biciklistička staza....
:beer: |
Zavidim vam dečki koliko staza imate :-o ja u Gs-u imam 8 staza s tim da od tih 8 pola ide preko istih ruta :-(
Pošto je na mom Cubu prosječna oprema s vremenom ću mjenjati opremu. Za početak me zanima , kod zamjena diskova...jeli potrebno mijenjati čeljusti ? Te dali moram mjenjat felge ili se diskovi jednostano mogu skinut s trenutnih felgi ? Biciklo se je Cube Analog 29er 2013 |
Ako su diskovi novi iste veličine ko stari, nemoraš mjenjati ništa. Ako su novi diskovi manji ili veći, moraš mjenjati adaptere. Čeljusti nemoraš mjenjati.
|
Citiraj:
|
Adapteri dolaze "između" okvira/vilice i same čeljusti.
|
Citiraj:
|
To je poseban artikl, dakle moraš kupiti posebno :)
|
u nekim slucajevima ako kupujes komplet kocnicu s rotorom, dakle sve spremno za montazu, adapter dolazi gratis. tak je situacija u bajkmaniji, barem s nekim kocnicama.
|
Hvala dečki na informacijama :-)
|
http://www.youtube.com/watch?v=y6XPI...ature=youtu.be
Kao da je rođen na biciklu, nevjerojatno. Kakav gospodar svemira. |
Danas sam napokon riceburnera odveo na Strmopec, dogovaramo se valjda cijelo ljeto, ali nikako otici, sve do sada :beer:
Podloga odlicna, temperatura taman, u visljim sferama cak i prohladno, i tak, nakon Strmopeci udarili mi dalje u breg pa je danas izvozena slijedeca ruta: Bikca-Strmopec-Pilana-cestom do iznad Adolfovca-Leustek-16-18-Pilana Iznad Adolfovca nailazimo na crocusa i Vucu (kojeg btw, nisam vidio pola godine ziher). |
Nisam skužio da je to s tobom Riceburner :( . Tek mi kasnije rekao Crocus.
|
evo i od mene koja :D
odma u prvom redu zafaljujem slaveku na strpljenju i opsirom objasnjavanju pametnih putanja :chears: bilo super, definitivno za ponovit prvom prilikom :goood: failova bilo na pretek... gume ostale na 4 bara jel sam noc prije doleval frisko mleko i na prvom vlaznom kamenu grip baj baj :D, nadalje 100+kg zive vage i pojasevi za spasavanje, 160mm diskovi za ovakve egzibicije nisu :nono: nije bilo skakljivih situacija, ali osjetilo se manjak snage kad su presli radnu temp:rtfm: najveci fail je moja ziherasko-papanska glava i strah od nepoznatog, dosta vozljivih elemenata pregural jel me bilo strah :D padova nista, slavek skoro jel preko jednog srusenog drva nije skocil i zadnjim kotacem whipal u drugo da se odbije u stranu ili kak se vec pise :kafa: strmopec nadasve zanimljiva, ispelo nisam :roller: krivo procjenio jedan kamen koji sam mislio da je cvrst, izbacio ga zadnjom gumom i tu je bio kraj, ali i da se to nije desilo nebi izvozil do kraja, iskoristio priliku i do vrha pobacal grane i rahlo kamenje u stranu, slavek odvozil zmirecki do kraja :care: posle jos onaj krug kaj je slavek napisal i doma, pred kraj je vec bilo full mracno i mene jos vise strah :D ali prezivel sve :goood: mislio da se danas necu moc ustat ujutro, ali boli me samo vrat od droncanja, malo istezanja i masaze i ko novi sam :no2drug: slika nema, tj. ima samo jedna :lol2: ![]() |
Treba netko mozda kocnice? Prodajem magure (mt2) pa ak nekom treba nek se javi tu ili na DB (profil xtc).
I pitanjce sa iskusnije....Pukla mi zbica na zadnjem kotacu, pa ozbiljno razmisljam da si sam svoje kotace slozim jer su mi ovi pre xc-ish (kako bi mic reko :D ) Htio bi uzet dartmoor raider (ili neke druge obruce? preporuka? ) i alpina 3 zbice. Nabe imam i samo bi dao splest kotace. Moje pitanje je da li bu to pretesko? Volio bi se popest na sljeme bez da ostavim dusu tamo ali i da se mogu ganjat dole? Tenks! |
Ideš malo iz jednog ekstrema u drugi, po meni. Kotači će biti sigurno preko 2kg sa Alpine III žbicama. Osim ako nemaš ekstra lagane nabe.
Danas imaš wheelsete od 1900g koji drže i bez Alpinki, sa normalnim 2.0mm žbicama ili čak i manje. |
Citiraj:
|
Pogledaj si stans ztr flow ex
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da ono, sve ovisi koliko si spreman dati novaca. A i upitno je koliko su ti teške te nabe tvoje postojeće. Ak su one cigle, onda ti đabe ušteda grama na drugim stvarima. |
Imaš wheelsete i ispod 1700g i drže. Samo ovisi koliko novaca imaš, ak nemaš puno onda ćeš morati malo teže kotače imati, ali ako je donedavno Onyx mogao gurati doubletrackove gore ili ja prije godinu i po, ti ćeš moći kakve god da sad složiš.
Provjeri si koje dijelove na kotačima sad imaš pa procijeni kolko novaca imaš. Nakon toga se može pričati što da kupiš :) |
Ako netko ima vremena i novca, (3-4-5 dana, 500kn), destro dolazi u ST u petak, moj prijatelj ide ća iz stana za vikend i daje za ~75kn noć, tako da će destro kod njega spavat, a ima još mjesta. Destro će vlakom, plan je vozit i zajebavat se, za spizu ćemo lako, kod mene ćemo nešto smislit, em ima domaćih krumpira, domaćeg mesa (možemo i ubit kokoš ispred kuće ako zafali), domaćeg povrća, svega, tako da je tu automatski manji trošak.
Cilj su nekakve AM ture, bike na leđa, do vrha, pa dole. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |