PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Flood 24.01.2017. 12:12

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3014329)
Alergiju imam već na tu ekipu

Evo primjer kako se rade auti po narudžbi

https://en.wikipedia.org/wiki/Koenigsegg

Ring nije šala mala :D

panoramix 24.01.2017. 12:22

Citiraj:

Autor vex (Post 3014306)
Ali auto se ni ne prezentira kao niš drugo nego 1/4 mile ubojica, jer samo takvi testovi i idu van službeno. Za priču o kojoj ti pričaš treba napraviti putopis po Monte Carlu :D

Jedini test koji sam ja vidio je kad je Top Gear ga vozio tamo negdje po moru, ali nisu se baš proslavili tamo jer je auto crkavao stalno

Evo jedne iz Monte Carla, savršenstvo...

https://s24.postimg.org/gs9dyr6ed/P5250204.jpgimage hosting more than 5mb

https://s27.postimg.org/o24vvto37/P5250205.jpgfree upload pictures

DiTech 24.01.2017. 12:52

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3014329)
Alergiju imam već na tu ekipu

Evo primjer kako se rade auti po narudžbi

https://en.wikipedia.org/wiki/Koenigsegg

Cek znaci ti mozes imat svoje misljenje, a tko se ne slaze s tobom, nesmije nis pricat jer ti dobijes alergiju :lol2:

A za ovo da, slazem se kako se rade auti po narudžbi :D

http://koenigsegg.com/partners/rimac-automobili/

2zgmax: i ja tako mislim, prodali su tehnologiju, a auto je za pokazivanje pa ako se proda ok. Sto se tice crasha nece reci tko je vozio, jer mu je to posao. Testirali su dosta na stazi i taj torque vectoring je odlican. Znam da je u planu ring, a kada to se nezna.

De5tr0yer 24.01.2017. 13:04

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3014333)
Rimcu taj auto sluzi samo za pokazivanje tehnologije.

Tehnologija koju on ima više nije nešto ekstravagantno za pokazati.

Prije nekoliko godina su pričali kako je njihov torque vectoring, BMS, raspored ćelija i tip ćelija ono što im omogućava prednost u odnosu na bilo koji drugi električni superauto.

Od tih informacija ništa se do dan danas ne zna kako je točno aplicirano na Conceptu, radi li to uopće kako treba, kamoli je li bolje od konkurencije.

Kad se pričalo o torque vectoringu, promotivni materijal u vidu informacija dostupnih na službenim web stranicama i youtube filmići govore o općenitim funkcijama torque vectoringa, nikad o posebnostima njihovog sustava. Svi auti s ESP-om imaju svojevrsni torque vectoring, a kod električnih auta je sustav jednostavniji za konfiguraciju jer imaš 2/4 odvojena motora, ne moraš se zamarati s diferencijalima i mehaničkim komponentama koje sudjeluju u raspodjeli snage. Parametar se da promijeniti on-the-fly.

Ima on motiviranu ekipu koja radi za njega, to je nesumnjivo, a s takvim ljudima se može, kako stoji na stranicama, ground-up development napraviti na čistom EV-u.

Npr. jedna od stvari koja me zanima jest vrijeme uzorkovanja signala senzora, pa u konačnici koliko brzo sustav reagira na promjene, i to podijeljeno na samu reakciju elektronike i ukupnu reakciju sustava s e-mašinama. Badava milijun konja ako sustav ne može dovoljno brzo reagirati pri velikim brzinama, za što je zapravo i zamišljen.

Torque vectoring pri kretanju ravno je znatno jednostavnije realizirati (podjela snage samo prema naprijed/nazad) nego prilikom skretanja (svaki kotač zasebno). Tu postoji brdo parametara, pa je moguće da još nisu fino podesili sustav, a pitanje je i hoće li to ikada uspjeti do te mjere da će imati najbolji sustav na svijetu.
Iskreno, smatram da nemaju šanse :D
I zato je razumljivo da pokazuju samo trke na ravnom :)

jed2i 24.01.2017. 13:17

Destro, točno to.
Recimo Koenigsegg je pokazao kako njihov sustav stabilizacije radi, i demonstrirali su to
https://www.youtube.com/watch?v=TzGMdKGwd5M

Citiraj:

Autor Flood (Post 3014340)

Da da, znam za to, mislim da su se zalockali prednji kotači....ne sjećam se više

Citiraj:

Autor DiTech (Post 3014354)
Cek znaci ti mozes imat svoje misljenje, a tko se ne slaze s tobom, nesmije nis pricat jer ti dobijes alergiju :lol2:

Ne, baš naprotiv, volim čuti drugo mišljenje ali ono na što imam alergiju kad je skoro sve bazirano na lažima.
Na to sam alergičan.

Wolverine 24.01.2017. 13:26

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3014313)
@Tizhu - ako Tvrdome treba bunker i prostor zadnje klupe ko u Golfu, onda mu je Clio u startu prekrizen jer je litraza bunkera dosta manja (500vs300l), a i troje ljudi na zadnjoj klupi sigurno umire na relaciji duzoj od 100km :D

Koji to golf ima 500 litara prtljažnog prostora? :stoopid:

buljo 24.01.2017. 13:46

Onaj koji ima ružno dupe :D

Tvrdi 24.01.2017. 13:47

Nije clio kompakt...to je "mala gradska klasa" tipa Fieste i Corse......kompakti su golf, astra, corolla, megane, focus...jebiga...Iako su kompakti kroz godine dimenzijama samo malo narasli za razliku od malih gradskih auta koji du dosta narasli...tako recimo nova Fiesta je samo malo manja od moje Corolle..i dužinom i prostorom unutra...Corolla je imala najmanji gepek u klasi (280l)

Flood 24.01.2017. 13:51

A da nastaviš voziti korolu,ipak auto vozi,nisi je primoran mijenjati.A do tad skupiš 15,20k eura,kad 9 nije dosta :)

adaksinjo 24.01.2017. 14:01

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3014364)

nisam znao da Estate znaci karavanska izvedba, dakle malo manja je razlika (380vs300l) :D

Tvrdi 24.01.2017. 14:45

Citiraj:

Autor Flood (Post 3014380)
A da nastaviš voziti korolu,ipak auto vozi,nisi je primoran mijenjati.A do tad skupiš 15,20k eura,kad 9 nije dosta :)

Nemrem više, povraća mi se od auta..11g je kod mene...

vorda22 24.01.2017. 15:54

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3014405)
Nemrem više, povraća mi se od auta..11g je kod mene...

trebao si hondu uzet. meni se nakon 17+ g. ne povraca ni malo :)

Green_FanBoy 24.01.2017. 15:56

Citiraj:

Autor buljo (Post 3014377)
Onaj koji ima ružno dupe :D

A koji ima lijepo? Niti jen.. :lol2:

zgmmax 24.01.2017. 16:45

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3014364)

Skoro Golf :D
Brijem da je polo

Do prije par godina su proizodili i staru bubu i golfa 1.

Tvrdi 24.01.2017. 16:48

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3014438)
trebao si hondu uzet. meni se nakon 17+ g. ne povraca ni malo :)

Meni bi...svaka ti čast....vjerojatno je sic sada narihtan da možeš samo ti stat u njega :D

syss 24.01.2017. 16:58

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3014456)
Brijem da je polo

iza ispred naziva na gepek nakeljit BON i gurnut ga u jebeni vulkan :D

Wolverine 24.01.2017. 17:16

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3014456)
Brijem da je polo

Pa kad si već to išao tražit onda si mogao linkat Jettu. :D

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3014333)
Rimcu taj auto sluzi samo za pokazivanje tehnologije.

Al mene isto zanima kak taj auto ide po stazi, a jedini put kada su bili na stazi su ga i skrsili pa od tuda samo rade drag trke :D

I lik ima samo jedan auto koji obljepljuje sa folijama pa da izgleda da ih ima vise.

Citiraj:

bijeli Ferrarijev električni automobil LaFerrari
Nabijem ti naše novinarstvo :stoopid: :no2drug:

BTW mislim da ih ima tri raspoloživa no nisam siguran.

Dottore 24.01.2017. 17:16

Električna G klassa? :)

zgmmax 24.01.2017. 18:11

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3014467)
Pa kad si već to išao tražit onda si mogao linkat Jettu. :D
BTW mislim da ih ima tri raspoloživa no nisam siguran.

Za jettu svi znaju da postoji :)

Nema 3 komada.
Samo mijenja folije na njima. boje su plava, bijela i sad ovaj zlatni.
Na slikama nisam vidio nikad 2 istovremeno.

RAUL 24.01.2017. 18:36

[QUOTE=zgmmax;3014456]Skoro Golf :D
Ima i Fiat igraca za brazilsko trziste:lol2:
http://www.fiat.com.br/carros/grand-...017/sobre.html

Wolverine 24.01.2017. 18:46

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3014484)
Za jettu svi znaju da postoji :)

Nema 3 komada.
Samo mijenja folije na njima. boje su plava, bijela i sad ovaj zlatni.
Na slikama nisam vidio nikad 2 istovremeno.

Ima Concept One i Concept S
A vidio sam i jednu fotku gdje su tri komada zajedno.

rodney 24.01.2017. 19:19

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3014281)
O čem pričate? Frend ima rentacar i vozio sam novog Focusa i Fiestu (dizeli)...oba imaju dovoljno mjesta iza i za veće klince. Gepek je kod Fieste samo mallo manji a ako sam ja durao sa Corollinim gepekom dok smo imali kolica onda ni Fiesta ne bi trebala bit problem....bez kolica sve stane iza i u Fiesti a na zadnjem sicu ima iznenađujuće dosta prostora. Također Fiestina klasa je narasla pa samo usporedite novu Fiestu s onom od prije 15 ak godina....razlika u veličini velika, pogotovo unutra...a i u udobnosti.
Realno i obitelj s dvoje djece može furat Fiestu po gradu i jednom godišnje na more (mi se vraćali s mora s Fiestom). A troši nešto manje od Focusa. Jasno da je Focus više obiteljski auto radi većeg prostora..ali nema tu puno više mjesta kak neki pišu...

Ja se ne slažem. Išao sam u salon isprobat novog fokusa karavana, i ja sam nemam dovoljno mjesta u tom aut(ić)u. Dakle vozačko mjesto katastrofa, neznam bi li mogao uopće za silu vozit 15 minuta u tom položaju. Da nema onog središnjeg grebena možda bih mogao držat volan među koljenima, ovako ništa. Dakle treba uzet u obzir da nije svaki auto za svakoga.

Router 24.01.2017. 19:25

Danas bio na probnoj vožnji, Fiat Tipo hatchback, dizel 1.6 120 konjića i kakti ful oprema, ispao bi me cca 135 000. Nastavljam sa skupljanjem ponuda još uvijek jer za svaki dan se vozi najbolji auto na svijetu ipak :D

trpi 24.01.2017. 20:06

DAJ MOLIM TE NEMOJ KUPITI FIAT TIPO 1.6 DIZEL ZA 135 000kn KUPI OVO USTEDI 70 000KN I UZIVAJ http://www.njuskalo.hr/auti/subaru-l...oglas-21266955

PointDexter 24.01.2017. 20:11

Citiraj:

Autor Router (Post 3014513)
Danas bio na probnoj vožnji, Fiat Tipo hatchback, dizel 1.6 120 konjića i kakti ful oprema, ispao bi me cca 135 000. Nastavljam sa skupljanjem ponuda još uvijek jer za svaki dan se vozi najbolji auto na svijetu ipak :D

Bacio oko na slicnu klasu. Rado bi KIA Ceed Sportswagon do 50 tkm, ali mislim da ce biti obicni Ceed 1.6 136HP :(

:D

RAUL 24.01.2017. 20:18

Citiraj:

Autor rodney (Post 3014510)
Ja se ne slažem. Išao sam u salon isprobat novog fokusa karavana, i ja sam nemam dovoljno mjesta u tom aut(ić)u. Dakle vozačko mjesto katastrofa, neznam bi li mogao uopće za silu vozit 15 minuta u tom položaju. Da nema onog središnjeg grebena možda bih mogao držat volan među koljenima, ovako ništa. Dakle treba uzet u obzir da nije svaki auto za svakoga.

Jesi probao spustiti sjediste do dna i podignuti volan do gore?

MAGARAC 24.01.2017. 21:58

Citiraj:

Autor Router (Post 3014513)

Kolki ti je budget? Opremljeniji i bolje motoriziran auto od Tipa je tesko nac za tu lovu. Nije skoro nista poskupio Tipo sa novim trosarinama, vljda zbog 110 CO2.. Probaj Crossa 1.4 ak ne mora bit diesel.

X-Plosiv 24.01.2017. 22:23

Citiraj:

Autor rodney (Post 3014510)

Koliko si velik?

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3014281)
...125KS verzija je negdje prava mjera ali ja neznam nikog ko ga ima...

Baci oko, tema koju sam bio otvorio na FHR krajem 8-og mjeseca. Ove godine dobivam prinovu, pa će se vjerojatno opet aktivirati. Samo što će promjena biti da ako bih uzimao biti će 1.5 150 ks...

Tvrdi 24.01.2017. 22:54

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3014564)
Koliko si velik?
Ja s 180 cm stanem bez beda i u Nissan Juke i Fiestu a kamoli ne u Focus. On je valjda preko 2 metra..ili se navikao vozit u većim autima....

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3014564)
Baci oko, tema koju sam bio otvorio na FHR krajem 8-og mjeseca. Ove godine dobivam prinovu, pa će se vjerojatno opet aktivirati. Samo što će promjena biti da ako bih uzimao biti će 1.5 150 ks...

Kolko sam skužio 1.0 ecoboost od 100ks ide bolje od starog 1.6 100 ks...a taj stari je išao nešto slabije od moje corolle..dakle meni bi bio dovoljan..je, bilo bi super naći jači ecoboost ali i slabijih polovnih rijetk oda se nađe u oglasniku (a da nije star godinu dvije i za 12-13 soma eura)....A vidim da si dobijao svakakve savjete. Ja recimo znam da se ne budem vozio više od 5% vremena van grada. Meni ti konji i ne znače puno (osim ak me ne pegla ganjanje).
Vidim i da te bilo frka uzet auto s 3 cilindra i 100 KS hehe. A baš taj motor je 3 godine zaredom proglašen najboljim motorom. 100KS kod turbaka nekako bolje "vuče" nego 100Ks kod atmosferca iako su im krajnje brzine slične. Uz to u normalnoj vožnji turbak popije i manje litara. Mene je taj motor oduševio. Doduše, u nešto slabijoj Fiesti..Fora je u tome kaj njega ne treba "terat" ko atmosferca a da dobro ide...a onda i troši osjetno manje....vidim i da su se primili tih 5 brzina...a većina ljudi pegla samo po gradu..ili većinom po gradu..ostali bi ionako trebali uzet jačeg turbaka ili čak turbodizel...

DiTech 24.01.2017. 23:15

Tvdri, dosta visoko imas letvicu sa corollom sto se tice kvarova, nebi opet nesto noviju, tj. aurisa nekog?

trpi - odlican subaru. to je tvoj?

2zgmmax: ok nisu cijeli, ali ima ih 4 komada

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:53.