![]() |
Onda evo prave prilike za kupce rabljenih
https://s20.postimg.org/ixl9rlsdp/Sl...7_13-56-06.png Kilometraža nije spuštena više od 50 000 do 70 000 km, nitko ne zna koliko motori zapravo imaju radnih sati, volani su na novo tapecirani, limarija sređena, malo troše (nafte, ulja možda malo više), uredno servisirani (po papirima), mjesta kao u priči... ma milina od auta :D Sad ozbiljno :) osobno sam se navozio i novih i rabljenih što mojih, što od firme i moje razmišljanje je da ako kupujem auto za sebe da u njemu vozim djecu i ženu, onda kupujem novo. Neko drugi će reći da je to budalaština i sve ok jer netko drugi razmišlja drugačije od mene. Ja sam iznio neke svoje razloge za novi auto, vi ste iznijeli svoje razloge (i iskustva) zašto je bolji rabljeni, a svatko na kraju kupi ono što hoće/može/želi. Imam i ja pozitivnu priču o rabljenom. Jedan kolega sa posla je drugom kolegi prodao sedam godina staru Astru i kupio si novu. Ovaj kaj je kupio Astru je do sada kupio samo novi akumulator, ovaj sa novom je već valjda 5-6 puta bio u servisu radi raznih pizdarija i sad kaže da je znao da ne bi nikad kupio novi auto... samo ta priča je u manjini i rijetko ubodeš dobar, a cijenom povoljan rabljeni. EDIT: I kakve vi to aute vozite kad vas sve 4 nove gume dođu 2000 kn? |
Citiraj:
@bertone 185x65x15 Dunlop Bluresponse 88h, 440kn komad x 4 nekih 1800kn. |
Zaista idealna prilika za kupnju rabljenih je u TRCZ, sve auti s business lizinga i rentacara.
|
Definitivno je.
Moji su uzeli 2010. u TRCZ Toyotu Corollu Verso, 2.2 D4D, 150KS za manje od 13k EUR. Staru godinu i pol s nešto manje od 30k KM. Danas ima 200k KM, nikad problema, opreme ko u priči, tempomat, 6 brzina, potrošnja ispod 6 litara. Dan danas, 10 godina stara, može ovu Dačiju pojesti za doručak u svemu. Od potrošnje, kvalitete, opreme itd. A vrijedi 5k EUR. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
jednog clia prodali sa 9, drugog sa 12? znat ce adaksinjo, on ih skuplja... :fiju: treci clio je prodan nakon 6... itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja ni u jednom trenutku nisam spomenuo ništa veće. I dalje tvrdim svoje. Za tu lovu može kupiti mali gradski auto kakav hoće a da je 3 koplja kvalitetniji i bolji od tog. Citiraj:
|
ne kuzim cemu tolko negative prema daciji? da ne valja ne bi ih bila puna svicarska...
https://preview.ibb.co/f36TH7/ddd.jpg |
Citiraj:
... ali ja se slažem sa tobom (iako kroz moje postove to možda na prvu tako ne izgleda)... jer se do 120 00 kn da naći puno bolji auto od Dacie :) npr: http://2.ford.hr/ford-focus-business-plus/ http://static.autohrvatska.hr/upload...F1BBE9DFCE.jpg |
Moj primjer Škode nije bio iz TRCZ jer su mi poznati. Aute sam dosad kupovao iz oglasnika samo od 1. Vlasnika, privatni osobe koji ga je kupio novog
|
Citiraj:
|
Stvar je da smo (barem u početku) govorili o Daciji u smislu novog auta od 70 000kn, a ne 120 ili 150 000kn.
Kod mene je jednostavno - stari je kupovao uvijek nove automobile, red veličine cijene 80 000 - 100 000kn. Benzinci, atmosferci sa 70-110ks. Fiat je odradio 13 godina i 230 000km. Problemi su počeli u 11 godini sa ECU-om i lošim majstorima za FIAT. Fabija je na 10 godina i 100 000km, jedna H7 žarulja i akumulator. Moj Megane je na 10 godina i 93 000km, jedan akumulator i 15 H7 žarulja. Najviše problema - službeni Mondeo star 4 godine, 2.0 dizelaš sa hrpom opreme. Auto se ponekada neće upaliti (kao i sa Focusom prije njega) i staroga je ostavio 3 puta na cesti već radi toga, crknuo alternator nakon 3 godine, električna ručna je problematična, imao je problema sa nekim ventilima radi čega ga je bacao u limp mode. Ali da je auto u kojem se najkomfornije voziti autoputom - to jest. |
@bertone
408cm je dačija duga, tako da, nije mali gradski auto više :) @sale Ti si već davno odlučio koliko vidim, tako da te neću sputavati. Ja ti kažem svoje mišljenje, koje ujedno ne znači da je točno, samo kažem. Takva kriza ne može biti da će Dacia u moju garažu, pogotovo nova. Ali sretno s njim ;) |
Dacija je neloš auto. Negdje sam gledao/čitao da su neki dijelovi pojednostavljeni tipa podizač prozora nije od 10 dijelova ko na renolki nego od 5 tak nešto. Po pouzdanosti su bili u vrhu navodno, mali broj kvarova itd. Meni je to ok auto kao rabljen 5 godina star za nekih oko 50 000kn.
Dapače. |
Ma sve 5. Ali svi tu nešto nabacuju možeš kupiti ovo, ono ovako onako za iste novce ali odi sjest u salon prvo pa traži opremu koja te zadovoljava i tek onda vidiš da sve one cijene sa reklama i drugih stvari postaju punooooo veće. Nije to samo tako.
|
Citiraj:
Nije uopće problem dok je auto novi il relativno novi, problem je ako se misli vozit duže, preko 10 godina. |
Polo 395cm
i20 403cm Clio 406cm ...tadadadaaaam... Sandero Stepway 408cm O cemu mi ovdje pricamo? :D Ni Polo vise nije mali gradski auto kao sto je nekad bio |
Citiraj:
recimo nas sandero za 100k kn ima tempomat, dok recimo scenic od 180k kn nema... |
Nedostaje mu neki drugi znak naprijed :D
|
Definitivno, stvar je u znaku...
Neću više ništa reći po tom pitanju, svakom svoje... I dalje ostajem kod toga da je to najniži tier auta za preveliku svotu novaca. Sale, sretno ti bilo s novim autom, da te služi par stotina hiljada KM i dovoljan broj godina da se više nećeš ni sjećati gdje si ga kupio ;) |
Citiraj:
polo s takvom opremom i dizelskim motorm je minimalno 140 000kn... najjeftiniji clio sa tim motorom bez trosarine je 125 000kn... tak da ne razumijem kak je onda sandero za 105 000kn preskup? :stoopid: |
Thx mommi, ali slažem se da Dacia još mora proći toga da bi bila prihvaćena kao pravo auto i to je činjenica ali definitivno nudi jako puno za malo novaca.
btw xlr bez obzira na te centimetre polo ima 270 lit a sandero 320 lit bunker što je osjetna razlika i to je jedna od stvari koja mi također treba. Recimo na polotu imam krovne nosače zbog bicikla koje ide između gume na vratima i kada je prolom oblaka uvijek malo vode prođe jer se drugačije ne mogu montirati zbog rupa iznutra za vijke dok ovdje ima uzdužne šipke i nema zajebancije više sa gumama na vratima a to su samo neke sitnice koje mi idu u prilog sa ovim mini suv-em, a da ne pričam da je puno viši od polota i da ti ne govorim koliko puta sam bio na velebitu pa je bilo na knap za proći zbog same visine auta :D |
@SaleFFS
Ako se ne varam novi polo ima 351l novi bunker i 405cm Znam da kad je izasao su rekli da je polo veci ili jednak golf 4 |
Citiraj:
Sta se vise isplati dizel 1.5 95ks ili benzinac 1.0 125ks (razlika u cijeni zanemariva)? |
Citiraj:
Komšija je kupio novog Logana i odvezao ga na otpad prošle godine, nakon 12 godina korištenja. Jednostavno mu se nije isplatilo popravljat više. Imao je doslovno zatajenje svih organa, od limarije, motora i svega. Sad se voza u još starijem Meganeu. Uopće nije upitno da auto nije super za tu cijenu, i da će radit super dok je novi/noviji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče izbora motora, on je probao oba i odlučio je za benzinca jer bolje povuče i tiši je. |
Citiraj:
To je super ako je tako, jer je ovo bilo kriminalno kako je lošr taj auto izgledao i išao nakon tih xy godina. I što je najgore, htjeli su novi auto, nisu imali za bolji jer su se vodili s tim da će im to novo biti ipak pouzdanije i duže trajati. Na kraju je vrijeme eksplotacije bilo kratko. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ako je kupcu buduće dacie od pomoći ja kao i neki od nas ovdje ne bi nikada kupio daciu u bilo kojem obliku, novu ili staru bez obzira koliko jeftina bila. za mene je to najgori europski auto. dok ga netko ne stigne sretno mu bilo. kaj se tiče kupnje novog auta teško je reći što je najbolje, ali generalno novi auti gube brže na vrijednosti nego neki rabljeni 5 godina. iako čini se super odraditi 80k km i kada je sve za promjeniti i veliki servis i ode garancija prodati pa kupiti opet novi. mislim ko ima novaca :D imho uz samo malo trude može se kupiti dobar polovni auto koji neće prdnut na rosu i uz normalno održavanje će služiti budućeg vlasnika. |
Citiraj:
|
110 000kn za Daciju:lol2:
Al dobro, ima ljudi kojima je auto samo sredstvo i nemaju pojma ni kako radi ni zašto, biraju auto po boji i tako. Ako imaš imalo mozga ili bar znaš nekoga ko se malo razumije, nemožeš se zajebat s polovnim pogotovo par godina starim. A i da kupiš nešto lošije, za manje od razlike u cijeni do novoga možeš ga sredit da bude bolje od novog. Ja aute volim i ako kupujem sebi radije bi staru olupinu al da mi je gušt sjest u nju nego nego konfenkcijsko smeće. |
pa kupite rabljeni sandero za 50k kn...
pola stvari u sanderu je identicna cliu 3, imao sam i clio 3 pa jako dobro znam... dakle jos uvek nitko nije egzaktno napisao sto tocno na sanderu zadnje genereacije ne valja... cekam... |
Citiraj:
Kao što su na autoklubu napisali, kratko i jasno: Citiraj:
|
jel ti znas citat, pricamo o sanderu, ne dusteru...
|
Citiraj:
Citiraj:
Ti neprovjereni podaci ipak ne umanjuju činjenicu da se u njihovim lokalnim zastupništvima "prave Englezi". Ne možeš čovjeku teoretizirat kako je možda došlo do hrđe, a ne ponudit konkretno rješenje i kompenzaciju + što je s jamstvom na lim? S druge strane, izgleda da u Ini i HGSS-u rade debili jer voze baš Dustere (između ostalih). |
Citiraj:
Nego, Dačia je reno sa "starijim motorom". Nije to baš takvo smeće. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |