PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kupovina i prodaja preko Ebaya - Upute o Carinjenju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294)

zgmmax 11.12.2011. 16:27

MOzes uplatiti kaj oces na racun, al ti onda banka to konvertira u dolare jer ti je devizni racun u dolarima. Tak da ak nes kupujes u funtama banka radi konverziju sa funti u dolare ak tak odaberes kod nacina placanja.

Vuco 11.12.2011. 16:40

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2046740)
MOzes uplatiti kaj oces na racun, al ti onda banka to konvertira u dolare jer ti je devizni racun u dolarima. Tak da ak nes kupujes u funtama banka radi konverziju sa funti u dolare ak tak odaberes kod nacina placanja.

A ovak mi konvertira iz dolara u bilo kaj drugo. Znači isto sranje.

Moral bum si otvoriti izgleda u ZABA-i onda VISU Electron u eurima. Tak da imam 2 različite devize za paypal plaćanje bez gubitka na konverziji.

Shogun5310 12.12.2011. 19:29

Na nekom HRv forumu ima neki decko koji zivi u UK i prepakira paket te ga posalje za hrv ukoliko seler ne zeli slat za Hrv sada me zanima dali netko ima link od te teme
jer englezi me traze 30 funti za 500g nekog praha (nisu opojna sredstava)
a realno postarina je nekih 7 funti

men4bet 15.12.2011. 22:34

carina - povrat paketa

Dobio sam poruku za pošiljku:
CROATIA10004 ZAGREB CARINARecord item customs information (Inb)
Retention reason : Invoice missing

ako ne želim cariniti koja je procedura za vračanje paketa pošiljatelju, i da li je cijena povrata već u poštarini koja je plačena od pošiljatelja ili se mora dodatno platiti povrat paketa?
Nisam još dobio obavijest od carine, ali radi se o mobitelu iz Kine pa mislim da bi bilo prekomplicirano bilo šta pokušavati.

Gnjurac 16.12.2011. 00:04

U paketu nisu pronašli račun pa će ti tražiti da im dostaviš račun ili PayPal transaction details. Ako mob nema CE neće ti ni dozvoliti uvoz.

Ti možeš odbiti primitak paketa i onda se on vraća pošiljatelju, dali Kinezi naplaćuju prilikom povrata povratnu poštarinu neznam.

E-mil 20.12.2011. 11:29

Situacija:
Kupio sam dvije stvari "Buy now" opcijom. Račun mi je uredno stigao (i na mail).
Trenutno ne mogu izvršiti plaćanje preko paypal računa (nekakvi problemi sa deviznim računom).

Koja je najbezbolnija i najbrža varijanta?
Da li netko drugi može platiti taj račun za mene i kako?
Mora li se kontaktirati seller ili je dovoljan račun koji sam dobio?

Ako se ne mora, nebi otkazivao narudžbu.

Shogun5310 20.12.2011. 22:54

Citiraj:

Autor E-mil (Post 2053695)
Situacija:
Kupio sam dvije stvari "Buy now" opcijom. Račun mi je uredno stigao (i na mail).
Trenutno ne mogu izvršiti plaćanje preko paypal računa (nekakvi problemi sa deviznim računom).

Koja je najbezbolnija i najbrža varijanta?
Da li netko drugi može platiti taj račun za mene i kako?
Mora li se kontaktirati seller ili je dovoljan račun koji sam dobio?

Ako se ne mora, nebi otkazivao narudžbu.

Najbrze da ti plati netko drugi, ako nemas nikog od povjerenja uplati lovu na racun i ja cu ti to napravit bez ikakvih provizija

Moras kontaktirat selera jer u suprotnom dobijes ovakav mail

ˇWe have opened an unpaid item case for BMW LOGO CARBON EMBLEM X 2PCS FOR E46 M3 CONVERTIBLE.
http://q.ebaystatic.com/aw/pics/s.gif
If payment isn't received by Dec-20-11, the seller may withdraw from the contract and you would no longer be entitled to receive this item. Additionally, an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended.

If you've already paid and think payment should have been received by now, please contact eBay Customer Support.

3 su ti out

ˇ

BTW u 2-3 tjedna su mi skinuli 3 paketa na carinu i na 2 sam moro platit carinu

Sad me muci dali su povecali kontrole, ili moram slat na adresu od nekog ukucana ili nekog frenda

E-mil 20.12.2011. 23:04

Znači, ti ili netko drugi može platiti moj račun, bez da seller šalje novi, koji glasi na novog platitelja.

Shogun5310 20.12.2011. 23:14

ma ne

On se ulogira na tvoj ebay racun i kad stisne pay on ga baci na paypal stranicu na koju se on logira sa svojim podatcima i kad on plati sa svog paypal racuna paypal ce se povezat sa tvojim ebay-om i ebayadresa ce se povetaz sa paypal racunom . pa ce odmah doc na tvoju adres ako kuzis

recimo moj frend ima ebay.acc ali nema paypal i kad on nesto hoce kupit on kupi , ja mu uđem u acc i platim sa svojim paypalom , i uredno dođe na njegovu adresu

E-mil 20.12.2011. 23:41

ee tooo se traži

:fala:

MarkTypeS 20.12.2011. 23:49

Citiraj:

Autor men4bet (Post 2050563)
Dobio sam poruku za pošiljku:
CROATIA10004 ZAGREB CARINARecord item customs information (Inb)
Retention reason : Invoice missing

ako ne želim cariniti koja je procedura za vračanje paketa pošiljatelju, i da li je cijena povrata već u poštarini koja je plačena od pošiljatelja ili se mora dodatno platiti povrat paketa?
Nisam još dobio obavijest od carine, ali radi se o mobitelu iz Kine pa mislim da bi bilo prekomplicirano bilo šta pokušavati.

Također će te tražiti potvrdu od HAKOM-a, sa mobitelima je poprilična zezancija, tako da prije uvijek dobro radije provjeri nego naručuješ jer na žalost dosta ljudi se tako zezne...

Mar 26.12.2011. 18:18

Je li itko prodavao malo vrijednije stvari u EU (UK)?
Zanima me kako u praksi funkcionira njihova naplata poreza/carine na stvari iz HR - da li naplaćuju kao i naši ili ne naplaćuju davanja na stvari iz Hrvatske?

Pitam jer imam kupce za par stvari, a neznam da li se isplati to slati vanka ili ići preko Slovenije :)

zgmmax 28.12.2011. 09:30

Pa mislim da se vise isplati slati iz Slovenije jer su unutar EU pa paket nece ici na carinski pregled.

NIGHT RID3R 09.01.2012. 02:26

Iz US kad se naručuje u Sloveniju (EU) granica je nekih 300$ koji se ne carine ako se ne varam ? Pitam zbog jednog paketa koji nije skup (50ak dolara) pa bi ga narucio u Sloveniju tek tolko da isprobam kako to funkicionira a i usput mi je za pokupit.

Problem 09.01.2012. 18:29

prijatelj bi si kupio ovo...

http://www.ebay.com/itm/HID-BALLAST-...#ht_4360wt_905

kolko bi jos bila davanja na to.

Vrijednost u kunama je cca 213kn

SilentException 09.01.2012. 19:07

Citiraj:

Autor NIGHT RID3R (Post 2068735)
Iz US kad se naručuje u Sloveniju (EU) granica je nekih 300$ koji se ne carine ako se ne varam ? Pitam zbog jednog paketa koji nije skup (50ak dolara) pa bi ga narucio u Sloveniju tek tolko da isprobam kako to funkicionira a i usput mi je za pokupit.

Je da, sad 100. http://goo.gl/info/7WD9C
U kratko, gift do 45€.

samsung89 09.01.2012. 19:48

Cisto za info pogledaj mu feedback
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAP...ms=negative_30

Problem 09.01.2012. 20:04

Citiraj:

Autor samsung89 (Post 2069285)

uf, nisam gledal, thx

uglavnom, da nadjem do 250kn, kolko bi morao jos dati drzavi? :D

E-mil 09.01.2012. 21:01

Ke kužim se baš u to što bi htio kupiti ali obe dati ću ti solucije za koje mislim da bi mogle biti.

Ako se taj HID NALLAST XENON BULBS KIT tarifira kao oprema za rasvjetu i vizualnu signalizaciju onda plaćaš samo 23% PDV na vrijednost robe +poštarina.

Ako bi se to kojim slučajem svrstavalo pod žarulje za motorna vozila, onda bi platio 10% carine pa na to sve još 23% PDV.

Ja mislim da bi bilo ovo prvo.

Problem 09.01.2012. 21:03

xenon za auto je to, znaci najvjerojatnije ovo drugo.

Ok, fala

E-mil 09.01.2012. 21:21

i ovo prvo je za motorna vozila

Problem 09.01.2012. 21:24

a kaj se ne placa pdv za stvari skuplje od 300kn?

lowrider 10.01.2012. 12:38

Citiraj:

Autor Problem (Post 2069223)
prijatelj bi si kupio ovo...

http://www.ebay.com/itm/HID-BALLAST-...#ht_4360wt_905

kolko bi jos bila davanja na to.

Vrijednost u kunama je cca 213kn

Imaš za 300 kn h7 h1, 400 h4 bixenon kod nas u ZG, slim AC balasti sa žaruljama, ja uzimao

Marjag 13.01.2012. 13:10

Pozdrav svima,molim savjet...prodao sam nesto preko Bay-a u Njemacku...sad me zanima kako da to najbezbolnije posaljem a da kupac ne plati nikakvu carinu?ako mu npr paket stigne iz slovenije,jel ce morat placat carinu?Hvala

Tomy B. 13.01.2012. 19:53

A zašto se sekiraš da li će on platiti carinu?

Ako si stavio da se paket šalje iz Hrvatske onda kupac to treba imati na umu.

Marjag 13.01.2012. 20:56

Citiraj:

Autor Tomy B. (Post 2073533)
A zašto se sekiraš da li će on platiti carinu?

Ako si stavio da se paket šalje iz Hrvatske onda kupac to treba imati na umu.

Da jasno mi je to,samo je situacija kompliciranija,prodaju je odradio brat koji je inace u njemackoj,a sad je bio tu i na kraju oba zaboravimo na paket tako da ga nije ponio...i sad imam glavobolju..

Tomy B. 13.01.2012. 22:38

To je već malo drugačija situacija.

xlr 14.01.2012. 11:04

Jedno malo offtopic pitanje, nevezano za ebay, ali vezani za carinu i osobni uvoz robe.

Frend u Italiji uzeo laptop i na izlazu zatražio povrat IVE. Slovenac ga naravno prijavio našima i na ulasku u RH su mu na laptop naplatili nekih 10% carine i PDV uz objašnjenje da uvozi kinesku robu. Laptop je Acer. Nisu li laptopi oslobođeni carine kao IT proizvodi? Koja je to fora s "kineskom robom"?

Old Iggy 14.01.2012. 11:16

Citiraj:

Autor xlr (Post 2073927)
Jedno malo offtopic pitanje, nevezano za ebay, ali vezani za carinu i osobni uvoz robe.

Frend u Italiji uzeo laptop i na izlazu zatražio povrat IVE. Slovenac ga naravno prijavio našima i na ulasku u RH su mu na laptop naplatili nekih 10% carine i PDV uz objašnjenje da uvozi kinesku robu. Laptop je Acer. Nisu li laptopi oslobođeni carine kao IT proizvodi? Koja je to fora s "kineskom robom"?

Sve je po PS-u, računalo nije proizvedeno u EU, naplaćena jedinstvena carinska stopa + PDV.

xlr 14.01.2012. 11:26

Hvala na odgovoru. Bio sam uvjeren da su laptopi oslobođeni carine i zato me zbunilo što su mu je naplatili zbog kineskih korijena proizvoda.

"Računalo nije proizvedeno u EU", heh, zvuči kao carinski vic :)

Old Iggy 14.01.2012. 19:49

Citiraj:

Autor xlr (Post 2073940)
Hvala na odgovoru. Bio sam uvjeren da su laptopi oslobođeni carine i zato me zbunilo što su mu je naplatili zbog kineskih korijena proizvoda.

"Računalo nije proizvedeno u EU", heh, zvuči kao carinski vic :)

Zašto? :stoopid:

xlr 14.01.2012. 21:33

"Zašto" za vic? Pa ono, da mi je vidjeti osobno računalo "proizvedeno" u EU... Ili carinici i taj pojam drukčije definiraju.

Tomy B. 14.01.2012. 21:35

Meni je isto malo čudno ovo da ide carina na informatičnu opremu, da li je to nešto novo ili?

Trenutno tipka sa T60 koji je proizveden u Kini, došao iz USA i naplaćen je samo PDV.

SilentException 14.01.2012. 22:57

Meni su na carini objasnili laicki da ako pise Made in X, X = zemlja u EU, nema carine. Inace ima. Zato sam, pri kupovini televizora, pisao ducanima u Njemackoj mailove sta pise na kojem televizoru, sigurno su bili na cudu :D

rodriguez 14.01.2012. 23:04

Neopisivo me živcira što mi stalno izbacuje ebay kad surfam stranicom njihovom,prozor iz koje sam regije?Države?
Jel se može stavit igdje više Hrvatska pa da me ne hebe stalno da oprostite.

Pupo 14.01.2012. 23:15

Registiraj se i prije surfanja ejebom samo se logiraš i to bi trebalo šljakat.

SilentException 14.01.2012. 23:40

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2074375)
Registiraj se i prije surfanja ejebom samo se logiraš i to bi trebalo šljakat.

Noup, uvijek se pojavlja. Iritantno za popi*. Meni se ne pojavi odmah nakon searcha ali ako promjenim na "Price + Shipping: lowest first" onda svaki put (ok ne svaki put, dok traje cookie onda ne pita).

Old Iggy 15.01.2012. 00:11

Citiraj:

Autor xlr (Post 2074336)
"Zašto" za vic? Pa ono, da mi je vidjeti osobno računalo "proizvedeno" u EU... Ili carinici i taj pojam drukčije definiraju.

Imaš dosta opreme s formalnim EU porijeklom, većina vendora ima barem formalno tvornice u EU. EU ti i traži da kod natječaja koje oni financiraju oprema bude EU porijekla.

Citiraj:

Autor Tomy B. (Post 2074338)
Meni je isto malo čudno ovo da ide carina na informatičnu opremu, da li je to nešto novo ili?

Nije, to je jedinstvena stopa na sve što se uvozi (na graničnom prijelazu) vrijednosti do 5000 kn.

Citiraj:

Autor Tomy B. (Post 2074338)
Trenutno tipka sa T60 koji je proizveden u Kini, došao iz USA i naplaćen je samo PDV.

Radio si uvoz?

Juice 15.01.2012. 00:17

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2074391)
Noup, uvijek se pojavlja. Iritantno za popi*. Meni se ne pojavi odmah nakon searcha ali ako promjenim na "Price + Shipping: lowest first" onda svaki put (ok ne svaki put, dok traje cookie onda ne pita).

To je normalno za price+shipping. Mora znat državu da rasporedi po cijeni onda.
Nigdje drugdje nisam primjetio da mi se javio

SilentException 15.01.2012. 00:19

Citiraj:

Autor Juice (Post 2074409)
To je normalno za price+shipping. Mora znat državu da rasporedi po cijeni onda.
Nigdje drugdje nisam primjetio da mi se javio

Jasno, ali moja drzava je napisana u profilu. A zasto pita za drzavu svaki put nakon login-a, to samo eBay zna. Al navikne se covjek. Vec mi je u mis automatski skace na popup :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:00.