PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

night_rider 22.08.2013. 00:29

najs nik.. lepe fotke

sale je car, a i moram primijetiti da se šlauf oko trbuha smanjio:D

btw.
ujutro se opet ganja sleme.. 8H na tinelu. pope_on_dope and Šoši obručolomac. :D
dario, sunce ti vin dieselsko.. naravno da si pozvan i ti + svi koji mogu i zele u rano jutro okretat pedale..

za spust je opet u igri kvarkić:)

Irvin 22.08.2013. 07:23

spandeeeeeeX, tooooo :lol2:
bravo momci i curo, eXtra vožnja, raja, prirodne lepote...aferim :chears:

Pupo 22.08.2013. 12:32

Kolika je neka prosječna cjena uriktavanja kotača bicikla. Na jednom mjestu mi zabacuje i htio bi to sanirat.

Prolazio pokraj rog jome u Vž pa pitao, 70kn. Jel to oni vuku kake plinove il sam ja preškrt?

tnx

zgmmax 22.08.2013. 12:34

Tak se negdje cijena i krece.

Shoshy 22.08.2013. 12:58

Moze preporuka neke dobre pumpe i multitoola?
Dosta mi je ovog smeca jeftinog sto ja imam..

zgmmax 22.08.2013. 13:02

Meni se ona lidlova velika pumpa pokazala kao odlicna.

Shoshy 22.08.2013. 13:16

A bas veliku pumpu nemogu nositi na voznje. Imam jednu veliku koja je ok, al treba mi nesto sto mogu u ruksak staviti i na voznje nosit

De5tr0yer 22.08.2013. 13:18

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2446828)
spandeeeeeeX, tooooo :lol2:
bravo momci i curo, eXtra vožnja, raja, prirodne lepote...aferim :chears:

Alo Irvine, ja sam spavao kad si poruku poslao, pročitao ju u polusnu i nastavio krmit dalje, tako da sam se eto sad tek sjetio da sam nešto ko fol pročito da si poslo, izvin molim te :D

Šta znači ono +PAX? :D

--

Uspon na Zavižan tehnički nije uopće težak, no 35km uspona učine svoje, počele su nas guzice boliti opasno pred kraj :D

Najveći problem je bio što do Oltara nema nigdje hlada, stalno po makadamu na suncu, pa je bilo svakako dobro što smo krenuli ranije.

Skuliju se nije visilo na suncu pa je udario tempo u nadi da će brzo doći šuma i hlad, ali to se nije dogodilo :D
Svejedno nije odustao, stvarno je opasan tempo nabacio, vidi se da trenka.
U pravilu sam ga do Oltara pratio jer sam držao koliku toliku kadencu sa 34t šajbom. Zadovoljan sam što sam to fino odradio.

Na Oltarima smo punili vodu i krenuli put serpentina do Babić Siče gdje je ulazak u NP. Tamo smo prvi put vidjeli Andya (Švabo iz Münicha) kako vadi svojeg canyon torquea, odlično je bajk izgledao.
Do Zavižana nas je fino oprao jer je bio svjež, ali nama se nije žurilo pa smo po makadamu do Zavižana s noge na nogu, na jednom dijelu sam se pridružio Saši u hodanju pored bajka jer nas je prda bolila za nevjerovat :D

Gore smo odmorili nekih sat vremena, pojeli sendviče, kupili svetu coca-colu, opalili par fotki i nakon toga se popeli na brdo preko puta, Zavižansku kosu gdje smo nabacili fotosešne bajkova i škembi. :D

Zatim smo se spustili kao i inače, drapali smo odlično, nije bilo većih udesa. Na samom početku Andyu burpa tubeless, a Sanda misleći da ima tubeless ispumpava stražnju gumu ispod normalnog tlaka i radi snejk. Zatim smo nastavili u revijalnom tonu, singletrack kroz koji letimo pored manjih i velikih stijena i kamenja,s dva-tri kraća uspona koja se daju otpedalirati sa zaletom.

Na jednom djelu pokušavam proći na nož između dva kamena, uspijevam ali me dočekuje još jedan kamen i radim lagani salto, direkt na lomljenu ruku koja je to podnjela stoički :D

Nastavljamo dalje i ubrzo se singletrack pretvara u širok put pun kamenja i granja minimalne debljine ruke. Tu smo se naradili pumpajući kroz to s minimalnim brojem silazaka s bajka (samo tamo gdje je deblo bilo previsoko za proći), sve smo gazili. Na samom izlasku prije Oltara nas je kamenjar fino protresao i tako s osmijehom na licu rekli smo Andyu bye bye.

Od Oltara kreće opet makadam (s dijelovima asfalta), no prvo nas je čekao kraći uspon. Nakon toga prosječna brzina od bar 50kmph i predobar pogled na more skroz do Senja. Na dijelu je Saša zabilježio 68kmph ako se dobro sjećam.

Nakon što smo se spustili do Senja, u prvoj benzinskoj kupili smo čips i colu, trebalo nam je, a na parkingu gdje smo ostavili auto smo se izvalili ko nilski konji u blato dok su se Sanda, Nik i Skuli spremali za pokret. Oni otišli, a mi lagano do najbliže plaže koju smo našli, kupanac na 10 minuta, neki u gaćama, ja u spandexu s naramenicama uz neizbježne poglede ljudi (trololo) i put kući.

Ponovilo se, a fotki će biti još pretpostavljam :D

EDIT: šoš, alat u bizmarku, topeak 18+ 170kn.
Imam također topeakovu pumpu i odlična je. Model je peakini (bikini :D), stariji model ali radi stvarno odlično, cijela je plastična no ne daje jeftin dojam.

zgmmax 22.08.2013. 13:27

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2446976)
A bas veliku pumpu nemogu nositi na voznje. Imam jednu veliku koja je ok, al treba mi nesto sto mogu u ruksak staviti i na voznje nosit

nisi specificirao za sto ti treba pumpa :P

Shoshy 22.08.2013. 13:33

Fala destro, sutra idem do bizmarka pa cu ih pitat za topeak!
Nadam se da cu vam se moc pridruzit na velebitu jednom prilikom :goood:

night_rider 22.08.2013. 13:34

hahaha... Max pogodi :D
vidim da se nije pohvalio kako je danas opet dva puta snakebitao gumu!
repriza od prekjucer, samo na 12ici

edit
i ponovo ga je spasio latex da ne bude naguzen do jaja :p

a pope_on_dope.. valjda u zivotu nije furao rezervnu zracnicu na Sljeme.

destro, lepo si se literalno izrazio

dario12 22.08.2013. 13:41

@Shoshy - OPET? Pa ti si tenk čovječe;)

EDIT: jeli ide netko danas oko 17-18?

Shoshy 22.08.2013. 13:44

Ovaj put nisam ja kriv majkemi!
Dobio sam 100 godina stare drek zracnice u Giantu. Doso sam im se zalit u ducan i dobio 2 nove zracnice. Sad valjda su ove u boljem stanju, jer ako opet odem na Sljeme i zbusim 2 gume, prokuhat cu.
Pa Sile ih tolko nije busio!

De5tr0yer 22.08.2013. 14:09

Citiraj:

Autor dario12 (Post 2446987)
@Shoshy - OPET? Pa ti si tenk čovječe;)

EDIT: jeli ide netko danas oko 17-18?

Ide!

oko 17:15 na tunelu, cya.

EDIT: noćni, hvala, baš si srce :*

Renesis 22.08.2013. 14:10

@shoshy - Moras si mijenjat potpis pod hitno. lazes koliko si dug i sirok :p

zgmmax 22.08.2013. 14:11

Sosi fluidan si ko tenk :D
4 gume probusit u 2 dana :goood:

kova2110 22.08.2013. 15:16

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2446976)

Ja imam ovu samo bez manometra i super je...pumpa u dva smjera i dosta brzo napumpa.

http://www.proteajaska.com/index.php...d=762&parent=3

SileTzar 22.08.2013. 15:18

Pod uvjetom da ju poneses skupa s zracnicom na voznj jel tak? Hehehe

night_rider 22.08.2013. 19:27

evo par akcijskih od danas s 12ice

Šošonja

Pope_on_dope

Night

I kralj ponovo i uredno snakebita po dvije zracnice pri svakom spustu:D
Ovaj put na Bažulovki.

Očajna Šošijeva poza govori sve, dok Pope umire od smijeha:roller:

Lonjšćinaši, trebalo bi se dogovorit, ponesti pilu i maknut ovo deblo prek staze!
Vec stoji jedno vrijeme i cisto sumnjam da bu se Sumarija za to pobrinula...boli njih tuki.:fiju:
Ze one koji idu po tzv. novom Leusteku, tj. ispod tunela iliti 17icom, to srušeno drvo je jedno stotinjak metara ispod spoja s Lonjšćinom.

baš se mora sić dolje i prenest bajk

kova2110 22.08.2013. 21:45

jel netko za Dotrscinu sutra ujutro....oko 10-11?

Irvin 22.08.2013. 22:10

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2446979)
Šta znači ono +PAX? :D
--
ja u spandexu s naramenicama uz neizbježne poglede ljudi (trololo) i put kući.

+PAX = Mir Hristov, + je znak Krsta, a lat. PAX = Mir :chears:

jaooooo, spandex i u more, tooooo, trololooooooooooo

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2446968)
Moze preporuka neke dobre pumpe i multitoola?
Dosta mi je ovog smeca jeftinog sto ja imam..

ja imam multitool od topeaka, Alien model 2 i eXtra je, oš kvalitet, oš šta sve ima...čak i onu kukicu za napinjanje kada se spaja lanac da povežeš lakše članke, da nemoraš savijat žbice doma...

pumpu dobru imaju Cuks i Mic, i to su je uzeli u Markaprojektu i košta cca 60 kn. Drugar mi ima giant neku, košta 90 kn i radi isto ko velika.

De5tr0yer 22.08.2013. 22:39

Konto sam ja da je to to, al reko da provjerim. Zadnje što sam vidio da je netko stavljao "plusić" je bila moja prabaka :D

dario12 23.08.2013. 14:32

Ide neko danas gore? Sutra je navodno kiša i u nedelju.......

logitek 23.08.2013. 15:25

ja sam za sutra, osim ako neće sjekire padat .. navodno neka mala kišica

night_rider 23.08.2013. 16:07

Citiraj:

Autor dario12 (Post 2447530)
Ide neko danas gore? Sutra je navodno kiša i u nedelju.......

Svi su gore! :D
A i sutra ujutro se vozi. ;)

vga killer 23.08.2013. 17:47

Kojim putem idete i kad? Bar sam malo kondicije nabio pa da vidim prave t(d)rkače :D

night_rider 23.08.2013. 23:17

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2447615)
Kojim putem idete

Lonjšćina>Leustek>Lugarnica>Činovnička livada>44>Hunjka>1M>23>1M>56a>Bazna stanica trail>Vidovec

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2447615)
kad?

9.15h klupice na Luesteku

btw.
Danas sam skinuo Sljeme dva puta!:) 80km, 2400m penjanja:beer:

Ujutro 52ka (s brabusom), a navecer 44ka + cista 20ka + Maksimir:)

Par pikčrz:

Track

Izgubljeni francuzi na križanju makadama i 52ke, traže tv toranj..

Greben na 52 (brabus and pile).

Akcija:

Brabus (donji dio 52)

Night (gornji dio 52)

EDIT
oko 19h na Leusteku sam našao na podu bike sunčane naočale (iznad stepki, prije izvora). Ako su nekom ispale, nek se javi.. spremio sam ih kod Lugarnice (iako je već u 19.15h bila zatvorena):D

SileTzar 23.08.2013. 23:21

Na ovoj zadnjoj slici je strelica okrenuta u krivom smjeru :kafa:

vga killer 23.08.2013. 23:30

Pusti budalu...zaboravih da sam dezuran i da moram delat sutra :D

Nik 23.08.2013. 23:49

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2447740)
btw.
Danas sam skinuo Sljeme dva puta!:) 80km, 2400m penjanja:beer:

Od kud si izvukao 2400m penjanja? To mora da je ajfon izbacio.
Racunica ti ne stima za samo 1000m, otprilike.

Za 2400m se trebas 3 i pol puta popeti po Leusteku.

adaksinjo 24.08.2013. 00:38

od ovak zgodnih francuskinja se među ostalim poduplava i nadmorska visina.

Željac 24.08.2013. 00:53

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2447769)
zgodnih

izgleda ko tri šiptara

riceburner 24.08.2013. 07:53

danas nista od slemena :-)
nocni bez uvrede ili podbadanja, ali fakat mi nije jasno stavljanje ovakovih mutnih fotki? cemu to?

night_rider 24.08.2013. 08:32

a sunce ti zarko, koja sad slika-slike ne odgovaraju tvom ukusu..
s malim foticem bez ikakvih postavki, nije lako napravit idealne slike u pokretu (pogotovo kad nema svijetla u sumi).

lako paradirat namjestenim bajkom na moru po plazi.

Sljeme samo odgođeno, dok ne stane ovaj potop.

dario12 24.08.2013. 08:41

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2447809)
s malim foticem bez ikakvih postavki, nije lako napravit idealne slike u pokretu (pogotovo kad nema svijetla u sumi).

Tako je, nema predaje! Javi..............

Shoshy 24.08.2013. 08:44

Gledajuci prognozu, stat ce u utorak :D

riceburner 24.08.2013. 08:52

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2447809)

moje su slikane mobitelom vecina, cak i one u sumi, jer mi se ne nosi 15kg foto opreme na voznje:nono:
ali nije mi jasno cemu prikazivanje takvih mutnih fotki, mene bi bilo sram tak nekaj javno pokazat, svi znamo da se vozis non stop, ali cemu blamiranje takvim fotkama :stoopid:

night_rider 24.08.2013. 09:11

koja je za blamazu od ove zadnje 4?

naravno da je lako slikat i najgorim mobom po suncu na plaži i slike ispadnu super. dođi jednom u zivotu na sljeme s tim tvojim mobom, pa pokusaj u gustoj sumi fotkati bajk koji projuri..
uostalom, ko kaze da fotke moraju biti idealne... akcijske slike stavljam da se dobije dojam kako je bilo u voznji!
i jednostavno ih stavljam zato sto to volim!

no neda mi se vise s tobom raspavljat!

nek svako radi sto zeli!

netko se non stop vozi i nikad ne slika.. respect

Omerta 24.08.2013. 09:17

Upravo to: dojam i pozicija, gdje je vozač u naletu, su imho bitniji od toga dali je fotka mutna ili nije.. Čemu kvariti nekome raspoloženje kenjajući o fotkama, ali na svakoj temi isto, na svakoj, nevjerojatno..

Meni je baš fora gledajući te vaše fotke, bile u akciji ili ne.. Od riceburnera su isto super, odlično krajolici, ali kao što kažeš, fotkane su u posve drugoj situaciji.. Nebi se trebalo uspoređivati to dvoje..

evilZlayo 24.08.2013. 09:23

najt, super su fotke i ja ih uvijek rado pogledam, tak da samo nastavi tak

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18.