PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 11.08.2013. 22:32

Citiraj:

Autor the55mic (Post 2442554)
@Nik kolko bi bili cca troškovi izletića, bio bih zainteresovan mnogo a i slobodan sam taman pon, uto i sri :D

Racunaj da ZG-Senj ima cca 160km.
Autoput je 61kn x 2 = 122kn (tko kaze da treba ici autocestom ;))
Ulaz u NP Sjev. Velebit je 25kn.

Sad si kalkuliraj troskove, IMHO, to je jeftin a atraktivan izlet.

Lovrix 11.08.2013. 22:52

Urnebes trka :

http://live.redbull.tv/events/236/uc...-msa-downhill/

Gee vodi, kiša roka, čeka se Hart da im jebe mater :D

adaksinjo 11.08.2013. 23:19

koja utrka, ludnica. prvih 6 (uz shoshija) je trenutno stvarno 6 najjacih vozaca danasnjice.

zgmmax 11.08.2013. 23:26

kakav hart, one stidne dlake po licu su mu odvratne. kaj nema nekog da mu kaze da si napravi brazilsku!!

Odlicna utrka, mislio sam da ce kisa sjebat sve :)

Overclock_freak 12.08.2013. 01:17

Preporuka nekog bajka do 2000kn max 2500kn ?

Kad se ide vozit voze se ture od 80kn, puno kamenja i sličnog. Forumaši iz PGŽ će znat oko platka pa do klane itd..

Je okej ovako nešto ? http://rog-joma.hr/bicikli_detalj.php?i=10236

Omerta 12.08.2013. 07:25

Ne..

Odi na Njusku i upisi Genesis Zero Razor.. Meni je spustio na 2700kn, probaj nazicat za 2500kn.. Naravno, ako ti ta rama odgovara..
Bica ima garanciju i odlicnu opremu (djelove)..

Overclock_freak 12.08.2013. 10:56

plaćam na karticu jer nemam gotovine :/

Shoshy 12.08.2013. 12:15

Darkos i ja smo danas odradili valjda najstrmiji dio sljemena koji postoji. Imo sam asocijaciju na Val diSole. Stisces bremze, a ne usporavas bas previse

Hadrian 12.08.2013. 12:20

Kakvi su Capriolo bicikli, jesu li kvalitetni?

zubich 12.08.2013. 13:39

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2442735)
Darkos i ja smo danas odradili valjda najstrmiji dio sljemena koji postoji. Imo sam asocijaciju na Val diSole. Stisces bremze, a ne usporavas bas previse

jebena staza :D

za sve zainteresirane: radi se o stazi koja počinje iza kapelice i spušta se do klupica na 12ici.
kapelica se nalazi uz cestu na potezu između grafičara i izlaska makadama.

Vuco 12.08.2013. 15:03

Navodno su tu stazu prosle godine raskopali do neprepoznatljivosti. Pricalo se da je fenomenalna + spojis se na 12-icu i mos prat dalje.

Jel samo strma ili ima i zanimljivih detalja ?

zubich 12.08.2013. 15:10

vozljiva je sve osim jednog drveta po sredini staze... ali ako si baja može se i njega proči samo ti je to drop od barem 1m + strmina i blizina drveča (ja ću rađe pjehe :D ).

inače je dosta rastresita, ali na kritičnim mjestima se može proči bez stajanja, a šumarija šta god da je napravila sada se može zaobiči.
da li ima zanimljivih detalja?? hmmm, a šta bi ti stavio na tu strminu da bude zanimljivo? :D
meni je u svakom slučaju zanimljiva, i dobra je za brusiti skill po strmini, danas sam samo jednom malo proklizao prednjim, ali slučajno jer sam prekasno skužio zavoj... sada bi ju cijelu prošao bez stajanja (osim gore navedenog drveta, jel).
samo za usporedbu... uzmi kraj 52ojke (onu strminu prije brane) i produži je 10ak puta :D to ti je to.
odzračiti kočnice pa probat!

btw, šoši je umirao :D

Shoshy 12.08.2013. 15:17

Citiraj:

Autor zubich (Post 2442795)
btw, šoši je umirao :D

Mama ti umirala :D

Lovrix 12.08.2013. 15:30

Ja sam danas prvi put u životu probušio gumu na trn :D Na 9ki naravno :D

Zvuči zanimljivo taj strmi dio, treba probat ovaj tjedan to. 12ica jel vozljiva?

Shoshy 12.08.2013. 16:45

Od klupica na dalje je skroz vozljiva. Ovo prije nemam pojma, na klupicama smo se spojili na nju tek.
Al te strmine danas su fakat muske bile :D

Vuco 12.08.2013. 17:11

Citiraj:

Autor zubich (Post 2442795)
meni je u svakom slučaju zanimljiva, i dobra je za brusiti skill po strmini, danas sam samo jednom malo proklizao prednjim, ali slučajno jer sam prekasno skužio zavoj... sada bi ju cijelu prošao bez stajanja (osim gore navedenog drveta, jel).
samo za usporedbu... uzmi kraj 52ojke (onu strminu prije brane) i produži je 10ak puta :D to ti je to.
odzračiti kočnice pa probat!

Taman sam mislio pitat za uspredbu sa 52jkom, al si me preduhitrio.
U pravilu mi takav dio ok proc jednom-dva puta, al nema tu nista na cemu se skill moze brusiti IMHO. Jedino granice gume i kocnica...

Al hvala sto si me podsjetio da jednom odem na tu stazu. Kad sam krenuo bajkom na sljeme prije nekoliko godina medju prvim spustevima sam dosao do te kapelice, al sam dalje po cesti isao (sto je ocito bila dobra odluka tada :)).
To izmedju svih ovih voznji po raznolikim stazama poput 52 i krvaric :D

zgmmax 12.08.2013. 18:40

Citiraj:

Autor Hadrian (Post 2442737)
Kakvi su Capriolo bicikli, jesu li kvalitetni?

Za do ducana su OK i neke lagane voznje.

riceburner 12.08.2013. 18:43

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2442894)
Za do ducana su OK i neke lagane voznje.

na otoku u kvartu ti se voza neki klinac na crvenom enduru...

zgmmax 12.08.2013. 18:46

nece dugo:D

nisam ga vidio proslih godina

night_rider 12.08.2013. 21:57

Niče, kako bijaše na Karavankama...
baci par redaka za znatiželjne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nik 12.08.2013. 22:40

Bit ce kad bude, sad sam tek dosao doma, tak da cu prvo sebe baciti u kadu, pa u krevet ;)

Shoshy 12.08.2013. 23:09

Idem sutra malo pripomoci u ciscenju i uredjivanju Grme, vjerojatno ce i bajk samnom ici. Ako se netko zeli pridruziti u radovima ili voznjici, ja sam od 4 gore, do max 7.

Lovrix 13.08.2013. 00:19

CG kralj najveći ikad, kako baca style sa flatom iza :D

http://www.pinkbike.com/news/Enduro-...ideo-2013.html

SileTzar 13.08.2013. 21:38

Cigani prognostičarski, niti jednom riječju nisu dali naslutit ovaj clusterfuck danas.
Taman oko 15 do 7, 50 metara od Lugarnice nas ulovi takav prolom oblaka, srećom stišalo se do pol 8 da taman prije mraka siđemo u grad.
18-20 je u banani, na dijelu od one baruštine razrovane do Njivica ima barem jedno 7-8 izvaljenih stabala, a kako je bilo blatnjavo, mokro, vidljivost nepostojeća a zaustavni put nakon izlaska u brzini iz zavoja do uočavanja sranja vrlo kratak moglo je bit izuzetno veselo.
Tresnuo je takav grom vrlo blizu nas, usro sam se ko grlica. Cuks je imao kameru ali zbog mraka i blata teško da će biti išta od snimke.
http://i.imgur.com/l3Z0AsP.jpg?1
Sezona blata otvorena.

E da, složio sam tubeless. Osjeća se da je bike poletniji, ali, nekako mi se ta guma migolji previše u zavoju, baš je čudan osjećaj skroz.

Željac 14.08.2013. 00:47

meni se danas konačno smilovali i uplatili plaću za 6. mjesec pa sam se odmah počastio minjonkom. (minion front ust naprijed, otraga ardent- tubeless)
sutra montaža i novo mlijeko + prvo centriranje kotača (tvornički pleteni kotači, miiiinimalno se rezj=(/ nakon godine i pol i podosta vožnje)
aaa, staru high roller-icu bacam u pričuvu ili nekome na test ako ga zanima. (sitna poderotina- uspomena od penjanja na štenge)

:beer:

Cuky 14.08.2013. 02:14

Citiraj:

Tresnuo je takav grom vrlo blizu nas, usro sam se ko grlica.
+1 :D nije mi bas bilo svejedno. Prekrizio sam se prije spusta :)

Citiraj:

Cuks je imao kameru ali zbog mraka i blata teško da će biti išta od snimke.
Snimku sam nazvao Blur. Dobar dio snimke se i vidi, na pojedinim dijelovima je mrkli mrak, ali kisa je zeznula stvar jer se leca zamaglila, a buduci da mi je ovo prva voznja sa kamerom nisam je bas imao naviku brisat pa je ispalo zblurano 95% snimke.

Stavim link kad stignem, iako se nema bas sta pretjerano ni vidjet.

Zanimljiva voznja uglavnom. Podloga idealna za izginut, viljivost nikakva. Zaustavnog puta nema :D Drugu polovicu spusta smo bez gogli vozili jer se nije nis vidlo.

Drago mi je pa sam odvozio Sljeme prije puta (nakon 3 tjedna pauze), uljepsalo mi je dan. Za 3 sata se dizem :) zz

danielzg 14.08.2013. 09:54

Dobro da vas nije pogodio grom..s obzirom da Sile vuce 3 kile zeljeza imali ste srece:D..

B0rk0 14.08.2013. 10:13

sto se tice ove staze iza kapelice sv. jakova; kad se na medvednici nadjem na graficaru, obicno mi je najdraze iskombinirat tu stazu s 12icom (ove sam ju godine vozio jedno 5 puta). ja obicno vozim tako da idem iza kapelice po onom jako strmom dijelu do ceste (taj strmi dio je ostatak neke dh staze, jer je prosle godine bilo jos par drvenih dropova na njoj). od ceste se ravno dolje nastavlja produzetak te staze, ali taj dio mi je grozan. uzasno siroki put, jako strm, a dosadan. zato se obicno spustim po cesti jedno parsto metara do 12-ice (onaj dio gdje sjece cestu i gdje makadam prelazi u singlicu). tako iskombiniram tu fora stazicu sa najljepsim dijelom 12-ice.

staza iza kaplice po meni ima potencijala za nesto bolje. flor i ja smo pricali da bi se mogli nac pa na tom brdu iza kapelice ocistit neku stazicu koja ne bi isla toliko direkt dolje, vec malo krivudala, ali opet bila strma.

ovako izgleda pocetak
https://www.dropbox.com/s/hkbr6fvsec4heqg/WP_000605.jpg
spajanje na cestu
https://www.dropbox.com/s/bua7d90w4ocqw6h/WP_000606.jpg

Shoshy 14.08.2013. 10:32

Treba nekako bolje docarati tu prokletu strminu.
Btw, ocemo neku jubilarnu voznju sutra? Ili okrenuti rostilj na lugarnici :D

SileTzar 14.08.2013. 11:04

Daj daj Shoshy, ak je Darkos to ispeljo i to s Magurama stovise brijem da nije strmije od invalidske rampe pred poglavarstvom.
@Danijel - trebo si vidjet cigane kako su se razisli od celicane kad je grom opizdio, eto sta su kolege :D

logitek 14.08.2013. 11:27

evo jednog specijalca :D

SileTzar 14.08.2013. 12:28

Shoshy sunce ti tvoje, jesi na engleskom prepisivao od Jace ili Ingrid?
Gear braker!

BRAKER!!!!!11!

Shoshy 14.08.2013. 17:10

Ups :D
Sad mi je malo bed :beer:

I nitko mi nije odgovorio za sutra! Nije valjda da cu sam do lugarnice ujutro ici?

Željac 14.08.2013. 17:15

Jel ja stignem sloziti tubeless ?!
Kad si planirao kretati od doma ??

Shoshy 14.08.2013. 17:45

Slazi sad :)
Ujutro sam mislio, oko 9. Al lako se to pomakne ako treba

Željac 14.08.2013. 18:42

Nisam doma :(
Najranije oko ponoci dodem, a onda tjeranje zloduha sa glasnocom kompresora na opce odusevljenje zivucih...
Dignem se ujutro pa ti javim ako stignem sve do devetke. Ide to po spagi ako ne bude komplikacija

inaki 14.08.2013. 19:12

nadam se da nije baš off :D
u potrazi sam za lljevim shimano deore m590 shifterom, pa ako netko ima i želi prodati :chears:

zubich 14.08.2013. 19:53

sutra u 9h ujutro kod sata na križanju vrapčanske i ilice....

ja i darkec smo tamo, pa tko došao dobro došao :D

zubich 14.08.2013. 19:57

Citiraj:

Autor B0rk0 (Post 2443521)
sto se tice ove staze iza kapelice sv. jakova; kad se na medvednici nadjem na graficaru, obicno mi je najdraze iskombinirat tu stazu s 12icom (ove sam ju godine vozio jedno 5 puta). ja obicno vozim tako da idem iza kapelice po onom jako strmom dijelu do ceste (taj strmi dio je ostatak neke dh staze, jer je prosle godine bilo jos par drvenih dropova na njoj). od ceste se ravno dolje nastavlja produzetak te staze, ali taj dio mi je grozan. uzasno siroki put, jako strm, a dosadan. zato se obicno spustim po cesti jedno parsto metara do 12-ice (onaj dio gdje sjece cestu i gdje makadam prelazi u singlicu). tako iskombiniram tu fora stazicu sa najljepsim dijelom 12-ice.

staza iza kaplice po meni ima potencijala za nesto bolje. flor i ja smo pricali da bi se mogli nac pa na tom brdu iza kapelice ocistit neku stazicu koja ne bi isla toliko direkt dolje, vec malo krivudala, ali opet bila strma.

ovako izgleda pocetak
https://www.dropbox.com/s/hkbr6fvsec4heqg/WP_000605.jpg
spajanje na cestu
https://www.dropbox.com/s/bua7d90w4ocqw6h/WP_000606.jpg

e to bi trebalo napraviti... barem za početak počistiti od velikog rastresitog kamenja koje nije ni malo zabavno.
nisam siguran da ću sutra tamo iči, ali sljedeči put ću definitivno uzeti malo vremena pa barem jedan dio staze rasčistiti.

@sile:
dođi da ti pokažem što može japanski čelik :D

SileTzar 14.08.2013. 21:32

Check this out
http://www.pinkbike.com/news/Air-DH-...opes-2013.html

Sutra sam banana, ujutro ne mogu nigdje a i stvari su mi mokre još od jučer, presporo se sve to suši, bicke nikako zapravo a bez njih nejdem nigdje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19.