![]() |
pozdrav ekipa, pošto sam na poslu ne stignem pročitat cijelu temu a imam nekoliko pitanja.
Razmišljam o ulasku u mining, do sada sam prikupio nešto informacija. Uzeo bi 5x sapphire rx580 pulse 4gb, međutim rečeno mi je da je bolje uzeti sapphire rx580 nitro+ radi boljeg hashrate-a pa me zanima ima li itko nekih informacija o tim karticama? Ili je bolje uzeti RX570 5 ili 6 komada? I koja od tih kartica ima bolju podršku za modani bios? |
a kakve to informacije?
|
Krivo postavih pitanje, uglavnom nitro+ daje oko 30-31 mh/s pa me zanima je li moguće postignut recimo 30mh/s s rx580 pulse karticama?
I kakva je podrška za bios te kartice? Pročitao sam na forumu da je hynix memorija najbolja za mining ali opet na nekim forumima upozoravaju da se ne kupuje kartica sa hynix memorijom. |
Zadnje nitro+ su dolazile sa elpida memorijom, ali uredno postizu 30 mh/s sa modanim biosom.
Iskreno, uze bih nitro+ jedino radi boljeg hladenja, a ako ti to nije bitno, onda idi na jeftinije, pa taman i da radi 29 mh/s.. |
Trenutno je stanje, kupuj kaj ima :D
Trgovine nemaju ništa više, pustoš... |
Uzimam u njemačkoj vjerovatno rx580 nitro+ 4gb onda zbog boljeg hlađenja, ispasti će 100 kn više po kartici.
|
Pitanjce brzinsko za veterane.
Kupac Fripper stalažice slaže rig baziran na Asrock h110 pro btc matičnoj i Vegama. Širina riga bi bila 75 cm, dva napajanja sa svake strane u horizontali. Riseri sa 60cm kablovima. Ima li greške u tom podlom planu? Jel da idemo na 80cm zbog Vega grijalica? Zahvaljujem. |
Gledaj da ti kablovi od napajanja imaju razmak, lako za usb kabel od risera...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadalje, kada se instaliraju novi driveri, onda je jedina opcija za kontrolu kartica (MHz, RPM, Voltage) AMD Wattman softver. Sve ostalo (Afterburner i sl.) ne radi i ne prepoznaje kartice, barem kada pričamo o AMD-u (za nVidiju nisam probavao). Čini mi se da je obavezan i Win10 update, jer su i tamo odradili neke promjene koje omogućuju driverima ovoliki broj kartica. Nešto u Microsoft Fall Creators update je navodno promijenjeno ... nisam išao u detaljno istraživanje svih promjena, pa ne mogu reći u detalje što su promijenili. |
Citiraj:
|
Pozdrav svima !
Nov sam u ovoj prici,par dana citam predhodne postove koji su mi bili od velike koristi.Sklopio sam jednu masinu sa 6x SAPPHIRE NITRO+ RX 580 4 Gb.Sve radi za sada kao sat.Imao bih samo jedno pitanje.Koliko je normalno imati Stale shares a koliko Invalid shares.U mom slucaju za Stale je prosek otprilike 3% a za invalid 0% Grafike rade na oko 30,2 MH/s(ETH) i 83 MH/s Lbry. |
Citiraj:
|
Trebao bi savjet. Htio sam uzet mbo Gigabyte GA-H110-D3A Mining Ready 1151 socket, zvao u dućan i rekli da je imaju na lager i da dođem poslije 17h. Međutim na kraju je ispalo da je nemaju uopće i ne znaju kada će je dobiti pa bi trebao vaš savjet koju da matičnu uzmem 1151 socket koja bi podržavala 5x rx470 grafičkih a da nije više od kojih 800kn.
|
Citiraj:
|
Jel ti znaš razliku između MH/s i H/s? Ili MW i W ili milijun kuna i kune?
|
Da li se placa porez na rudarenje u lijepoj nasoj ili samo banke uzimaju fee pri isplati?
|
Citiraj:
Sent from my E5823 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Koja suvam podesavanja za gpu fans? Da li ih drzite na automtic u ABu ili kako?
|
Citiraj:
12MH/s = jako puno miliona na Zcashu :) a zašto tvoja kartica onda samo radi 123 H/s, a ne milion više :) |
Pošto se NiceHash vratil, kak vam stoji balance na servisu? Meni nula a bilo je preko 60€.
|
Citiraj:
|
Je a ti si bio buyer ili seller ?
Izgleda da vracaju samo onima koji su imali pare na njihovom walletu Buyeri i mineri sa njihovim walletom Ja sam bio seller powera, 70$ i ode u x |
Pozdrav svima,
planiram napraviti svoj mini rig za početak sa komponentama koje mi stoje nekoliko godina. MBO : AsROCK 960GM-GS3 FX (https://www.asrock.com/mb/AMD/960GM-GS3%20FX/index.asp) CPU : AMD Athlon II X2 270 Soc AM3 RAM : 4 GB DDR3 PSU : 450W neko jeftino. ako bude potrebe, kupiti cu jace. Plan je uzeti 2x Sapphire RX 570 Pulse ITX 4 GB. Pitanje je da li ce ova konfiguracija uopce raditi? Na maticnoj su PCIe 2.0 slotovi. Nakon mjesec dva bi uzeo novu konfiguraciju i dodao jos 2-3 RX 570. Molim preporuke, Hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo je napajanje. nema problema s novim karticama na starijoj ploci? posto je PCIe 2.0. znam da je backward compatible,ali me zanima utjecaj na performanse. |
nisam imao problema s kompatibilnosti, niti s padom performansi po tom pitanju, ali to nikada ne znaš.
Ja bi napajanje mijenjao, 4000 kuna za grafičke, a napajanje od 200 kuna |
naravno da cu promjeniti, ovo napajanje je bilo dovoljno za posao koji je masina obavljala pred 5 godina :) koje preporucate? a da mi kasnije bude dovoljno za 5x rx570.
|
Citiraj:
i kaj bi sad trebalo.. majnat i dalje na staru adresu jer vidim pišu.. mjenjaj i adresu i pass vidim piše mi old balance .. ali ako majnam.. ide pod novi brojčanik |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Po onome kaj sam ja procital
Do 31.1 je na cekanju i onda ide isplata Sve ispod 0.0001 se brise Ja imam sicu 0.004x po danasnjem tecaju 68$ I onda ti transakcija valjda ubije 0.001 :( Trebali bi svi okrenut na ltc i eth coin na isplatu Jer btc skup brate sad Ili smanjit cijenu transakcije ili je to globalno 0.001? |
Neovisno o iznosu koji prebacuješ, svaka transakcija je 0.001 nažalost.
|
Korisnici zpoola, jel majna netko Decred na zpoolu? Meni se pokazuje graf s hashrateom ali nema mi nigdje spomena Decreda na last 50 earnings. Sve ostalo stima
|
Jel itko naručiva sa ovog web shopa iz eu?
https://mineshop.eu/shop Šta mislite za ove gotove rudare? Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk |
Nije li to malo preskupo sve? Pa kod nas u HR kupiš za manje love :S
|
Citiraj:
Sigurno je 30% možda i više jeftinije kolko sam na brzinu pregledo cjene, Ali opet, treba ti vremena i znanja dok sve to složiš (vremena ima, ali znanja baš i ne ;( Ovo je sve gotovo, samo ga upališ i spojiš se na rudnik, Ducan je u irskoj, pa nema carine, Koliko to proizvodi decibela? Jedan ovaj od 6 grafičkih? Kako bi to izgledalo u jednosbnom stanu?! :) možda u kupatilo ga smjestit? Nije ni malo love! Trba bi pola godine da se otplati . A kasnije ti opet kapa neka lovica , što nije loše :) Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32. |