![]() |
Moje iskustvo sa jobito je da ne mora nužno svatko dobiti isti format na jedno te istom linku.
|
Točno ali se onda treba naglasiti, obično bude izbor rezolucije a o tom ovisi koji / kakav video ide ...
|
1080p i AV1 u mojem slučaju, tj. klikom na YouTube link se automatski podesilo.
|
Ja imam onaj enhancer addon pa mi sam podešava odabrani default. Ali neovisno o tome, mislim da jobito provodi određene eksperimente na svojim korisnicima, između ostalog i po pitanju formata audia i videa :D
|
Update - Vega na 5600G - sve normalno...dakle samo na RX6600 me zeza...W...T...F...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Mislio sam da me mozda Wayland prca al nije ni to. Uglavnom - presaltao sam se na iGPU kao glavnu grafu a dedicated se pali samo za Steam :lol2:
|
Za drugo ti niti ne treba.
|
Citiraj:
|
Kod mene je uštekan isto monitor u igpu pa probleme radi (ali kod mene je i igpu rdna2). Jučer ujutro su neki apdejtovi za drivere bili, možda je do toga nešto. Ali da, ostali browseri rade ok, samo obični firefox šteka.
Edit: Problem je samo s AV1 codecom, sve ostalo radi kak treba. Lokalni video s AV1 radi uredno (isprobano s VLC i Haruna). Browseri gdje normalno sve radi koriste isključivo vp9 čini mi se. |
:kafa:
|
Ne koristi windowse ali koristi colu :D
|
AV1 bug u browserima popravljen novom verzijom drivera (24.1.3-3.fc40 meni piše).:chears:
|
Citiraj:
Edit - DELA ;) |
Dok se nisam žalio, standby je funkcionirao na način da sam nakon kakvih 7-10 buđenja počeo viđati sitne neke mušice, pa onda bih napravio jedan upgrade i reboot/shutdown.
U zadnjih tjedan dana standby je apsolutna katastrofa :D Već nakon 2-3 buđenja problemi. Malo prije kada sam se vratio na desktop sve aplikaciju su bile vizualno s*ebane, izgledale su kao da VRAM spali pa dobiješ onu rešetku na ekranu. Sam DE generira bez problema, ali tray i sve aplikacije banana. Tako da sam odmah jedan upgrade napravio (konsole npr nije bio zahvaćen) i reboot, gdje je trebalo skoro dvije minute da se spusti. Nakon svježeg boota sve 5. Ponekad je jednostavno bolje šutjeti i uživati u sitnim problemima nego progovoriti pa da te napadne 100 sranja. |
Citiraj:
Neznam dal bi se drugi Login Manager + DE bolje ponasao al necu ti buditi nadu posto isto tako u tom segmentu imam gorka iskustva. Izbacio sam Sleep i Hibernaciju iz upotrebe i ne razmisljam vise o tome. |
Znači čisto shutdown?
Meni zaista hibernate nikad problema nije zadavao. Naravno koristeci swap particiju, ne file. File me prca stalno. |
Na kraju je bio reboot, ne shutdown, ali u biti isto što se tiče gašenja.
A kako uključiti hibernate? Malo sam čačkao ali nisam našao nikakve opcije za sleep. |
na cemu si, ima ti dosta tutorijala za razne distre....
|
Citiraj:
Prije 10 godina sam iskrcao 45€ za AMD HD5450 da bi imao H.264 dekoder jer je 785G chipset to jako loše radio. Prije 5 godina sam iskrcao 80€ za GF1030 da bi imao HW dekodiran HEVC i VP9. Danas moraš iskrcati 200€+ za GF 3050 koja dekodira AV1 Ništa od navedenog nema HW encoder pa za transkodiranje treba iskrcati još više love osim za 3050 ali ta nema AV1 enkoder… A jedan Intel N100 za manje od 150€ dekodiranje i transkodiranje s vrlo malom potrošnjom… |
Citiraj:
Na istom sto i ja :lol2: I skoro identican hardware :lol2: Ma ja sam odavno odustao, nije to neka kemija al svako malo na razlicitim konfama neki neocekivani problemi bas kad mi najmanje trebaju i reko - screw it. Ovak bar sejvam sve :fiju: |
iako ne koristim Linux
baš slučajno naletio na ovaj članak na Forbesu, dali je to istina ? https://www.forbes.com/2005/06/16/li..._0616theo.html |
Citiraj:
Koji dio te zanima? |
Citiraj:
Nice :kafa: |
1 privitaka
Iz fore instalirao u virtualki Mint 22.
Što je zanimljivo skrši se na loginu i to prođe iz 2. ili 3. pokušaja, nekako na random. Puštam ih da još malo žganci pojedu i skockaju to, tamo negdje do 22.3 će valjda raditi :D Moš mislit kako bi nekakav upgrade prošao :) Općenito, primjećujem trend na ovim ubuntu baziranim home distrama da upgrade u pravilu ne radi :) Ostavljam mogućnost da je zbog vboxa, ali dosad nije bilo takvih problema niti s mintom, a vrtio sam unutra svašta od archa do fedore 40. http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1722153134 |
Citiraj:
22ojka ma nekih mušica pa možda 22.2 bude dobar. Cinnamon mi je legao pa nikako ne mogu smisliti drugi DE. |
1 privitaka
VirtualBox 7.0.18, Linux Mint 21.3 upgrade na 22.:)
|
Najvise glavobolje kod upgrejda po mom iskustvu rade sustavi automatizacije ali tu sam imao probleme sporadicno sa svim glavnim distrama. Zato sam uvijek preferirao "vanilla" distribucije. Virtualbox vec duuugo nisam dirao....pokraj KVM-a (+Virt-Manager/Cokpit) mi jednostavno nema smisla ista drugo koristiti :no2drug:.
|
Da, ima svega, ali za Mint, Ubuntu i Fedoru, bilo kroz VM, bilo na konkretnom hardveru već godinama samo pustim upgrade kroz njihove nativne alate i prođe bez problema.
|
Citiraj:
|
Jel tko probao upgrade s 21.3 na 22 na desktopu nekom, ne VM?
|
Citiraj:
|
Kad već spominjete Linux Mint, nakon zadnjeg LMDE 6 (radi jako dobro što kod prijašnjih verzija nije bio slučaj) ne vidim više smisao guranja LM baziranog na Ubuntuu i još sa tri DE-a jer je to trošenje ionako ograničenih resursa koje imaju.
|
Citiraj:
Mozda se bas zato zasad jos drze Ubuntu jezgre primarno. Al dugorocno - Debian kao baza je po meni bolja investicija vremena. |
Imaju oni u planu prebaciti se skroz na debian bazu, ali nije tako jednostavno. Ubuntu još uvijek radi dosta posla, treba imati ljude za to.
Ionako je čudo koliko posla Mint ekipa odrađuje. Usput, riješen problem s vm i mint 22 xfce... jedan klik, trebalo je uključiti 3D akceleraciju u vboxu. Zašto mu to sada smeta, a ranije verzije uredno rade bez toga ostaje misterija, ali definitivno je na strani mint paketa (xorg,xfce,...). Nebitno. Za dev kantu mi se ne žuri uopće, a laptopi i ostalo će dobiti upg negdje oko 22.3 verzije kad mintovci ispeglaju što se pojavi po putu :) Ima koja distra 6.9+ kernel? Zadnje kad sam gledao fedora 40 je isto bila na 6.8. Imam u laptopu wifi adapter koji bi punu podršku trebao dobiti tek u 6.9 kernelu :) |
Citiraj:
Fedora :) Citiraj:
Arch vrlo vjerojatno i Debian Sid mozda. |
Slackware current, cak sve out of the box radi na elitebook 645 g10
Sent from my 2201116SG using Tapatalk |
Citiraj:
Vidi vidi nisam znao da ima jos ekipe koja koristi Slackware....respect :care: |
Kad sam gledao što poslije Ubuntua, mislio sam Slackware ali sam odustao i prešao na Debian.
Mada koketiram još sa drugim distrama za test ali Debian u srcu :goood: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50. |