![]() |
10 mjesec - 32 spajanja
11 mjesec - 29 spajanja 12 mjesec - 32 spajanja Ovaj mjesec - 18 spajanja Da napomenem da sam prije promjene D-link routera sa Tp-linkom imao mjesecno i do 130 spajanja. Sada uzivam i (kuc-kuc) ne pamtim kada sam zvao SZK. :) Naravno da i optiTv radi savrseno osim nedavno kad je bio globalni prekid 2 dana. http://www.pohrani.com/t/p/Uu/2WYiceAd/untitled.jpg http://www.speedtest.net/result/1117192803.png |
Stanje 21:52
Bandwidth Down/Up(kbps) 2841 / 159 SNR Margin Down/Up(dB) 9.8 / 8.5 Attenuation Down/Up(dB) 45.0 / 61.2 Kako se to ludo mijenja. Bas gledam u isto ovo vrijeme samo prosle godine imao sam iste probleme. Tad sam trazio da zamjene splitter i nisu htjeli. Tek kada mi je riknuo modem lik sve zamjenio. Eto bilo ok sve do jucer. EDIT: izgleda da to malo duze traje. Nisam bas bio pri pc-u. http://www.pohrani.com/t/w/DH/uj6fWkv/otp.jpg |
meni je veza stabilna, ne puca, no ping poraste od otprilike 18h-00h na 120-150ms prema serverima gdje obicno imam 40-50. :/
to je pocelo zadnjih par dana... |
Evo samo da javim da su mi priznali zalbu u cijelosti.
|
Citiraj:
Neznam kakva je infrastruktura, ali po parametrima bi rekao da si cca 5km od centrale. naravno, ako ti je lokalna u redu. Opet neznam da li si u kuci/zgradi, ali ako si u mogucnosti sam napravi neke predradnje prije nego se decki iz optime udostoje izaci na kvar. to kazem jer znam da ne dolaze na prijave kvara, bar ne u mojoj regiji. E sad, ako si u kuci napravi ovo: postoji sigurno glavni ormaric od telefona na kuci di ti je spojen kabel do uticnice di je modem. uzmi modem i spoji ga direktno na izvod, tj. na taj ormar. iscitaj parametre onda i usporedi s gore navedem parametrima. ako dobis bolje rezultate onda je lokalna u banani. btw, koju brzinu placas? |
Veza se normalizirala nakon 2h (18.1.).
Od 19.1. je: Bandwidth Down/Up(kbps) 3703 / 454 SNR Margin Down/Up(dB) 17.8 / 23.0 Attenuation Down/Up(dB) 15.0 / 8.5 |
ovdje ti se radi o losem spoju negdje.
lokal je ono na sto prvo ciljam, al bez mjerenja i ovako na daljinski je lupetanje. šetanje parametara je rezultat: 1)lose lokalne-loš spoj 2)utjecaj vlage/kise na izvod-opet loš spoj 3)utjecaj vlage/kise na paricu-prijava kvara tvog isp-a t-comu, daljnja mjerenja,... |
Bilo pa proslo. Imam broj od lokalnog ovlastenog tehnicara pa ubuduce njega zovem.
Dok se usuglasim sa SZK prode previse vremena. |
Ja tkodjer svaki dan imam problema sa njima,pocelo je prije 2 mjeseca. veza padne na 2mbit (placam 10mbit) ping skace stalno, i to traje cijeli dan, kasno navecer nije toliko izrazeno jer pretpostavljam da manje ljudi koristi net. sta da napravim zvao sam ih 50 puta i uvjek isti odgovor. nije do nas resetirat cemo vam profil :hitthewal:
evo sta kaze moj sagem ruter: http://slike.hr/slike-male/s/sagem_66992.jpg |
pozdrav, zanima me jel netko možda ima problema sa d-linkovim routerom 2640R.. naime svaki put kad probam ući u postavke routera, preko lan-a ili wlan-a, router se resetira i padne link sa dslam-om, na kompu mi izbaci "network cable unplugged" i tek kad se lampice stabiliziraju izbaci mi se onaj prozor za username i pass... nazvao sam SZK od optime i oni su rekli da se dlink zna tako zablesirati.. nakon brojnih intervencija sam prijavio kvar.. to je bilo prije 2 i pol tjedna.. nitko mi se od tada nije javio.. anybody?
|
Procitaj malo unazad ovu temu, sve je receno o tom d-linku.
|
Citiraj:
|
Radi li vam news server od Optime?
Meni pise "connection refused".:wtf2: |
bas sam maloprije napisao u temu od opere posto je dosla nova verzija da nije do toga mozda, ali znaci nisam jedini vjerovatno ce do jutra biti sve online :)
|
Citiraj:
|
mani jos nista nesljaka...neucita mi ni grupe a kamoli da ih mogu procitat
|
Ne radi još uvijek. Što ovi rade !?
|
Ni meni ne radi jos uvijek.
News klijent mi izbacuje razne error poruke. |
jel netko zvao mozda optimu? sta oni kazu
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Iskon nudi za 200kn mjesečno 10mbita flat i telefon, a na optimi za 215 imam 8mbita kojih ne mogu ostvarit... E da mi je iskon dostupan optima me više ne bi vidjela nakon ovog kaj nam radi u vž... :nono:
|
imam kod njih telefon i internet ako se tako moze nazvat. ugovor mi traje do 7/2011 ako odlucim raskinit ugovor sta moram placat,pretplatu na telefon ? na internet ? moze neko pojasnit pls, thx
|
Ostaje ti sve isto.I dalje si njihov korisnik,samo nisi vezan ugovorom.
|
zaboravio sam napomenut, ako prekinem ugovor prije isteka znaci kad bi ga prekinuo sada sta bi morao nastavit placat, i takodjer mogu li prekinut samo internet a da telefon ostavim ?
|
Citiraj:
|
Nakon što istekne ugovor oni ti pošalju drugi i ako ne odgovoriš u roku 7 dana smatra se da si produžio ugovor. A ako im vratiš taj prijedlog ugovora na kojem si izričito napisao da ne želiš biti više njihov korisnik, onda to i prestaješ biti.
Dakle ne možeš biti njihov korisnik a da nisi vezan ugovorom. |
ja sam im poslao preporuceno s povratnicom u roku od 7 dana da ne zelim produziti ugovor (jer mi je bilo glupavo da me automatski vezu jos dvije god. a nisu nudili nista osim nekih pola sata besplatno telefona ako se sjecam dobro)
ali da zelim koristiti uslugu kao i do tada doduse nisam provjeravao kakav mi je status (moracu bas nazvati szk) |
Evo da i ja pohvalim optimu ,grrrrrrrrrrrrrrrrr 3 god imao sam brzinu 10 mbs i prije 2 mj u puli su t.kom kopali za nove stanice.
Nakon toga sami problemi padanje brzine svake večeri sa 10 .na 2 ponekad i ispod dva,i bla bla ,napisao i mail ,i napokon se udostojili javit konkretno ,svake večeri sam szk zlostavljao ih po 20 puta za brzinu već znaju moj broj napamet samo refreš i pozdrav . danas su mi bili iz t koma da vide u čemu je i zamolio sam susjeda koji radi u t.kom da mi sve objasni i caka je da su nas sa optime stavili na duplo duži put nego prije i 2 puta se prekida linija jer meni stanica od mene do kuće nova je 200 mt ali poanta je da od nje idem u staru koja je zagušena do kraja . tako da vas ne davim optima mi je ponudila raskid ugovora ,bez nadoplate itd naravno pristao sam , i moram na t kom jer bilo koji drugi provider ista stvar će bit nažalost moram na skuplje 80 kuna ali tako je to uhhhhhhhhhhhhh sad nisam siguran dali bi bilo i sa drugim providerom nekim neide mi se opet na t -smeće,,,,,,,,,ako ima ko kakva iskustva ili zna hvala,svi su mi drugi dostupni provideri u Puli |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:08. |