![]()  | 

Malo malo ga updejtaju... Odron od aplikacije. 
	 | 

Twitter je po meni promašaj od aplikacije, najlošiji od svih sličnih i kompliciran dosta.... 
	Sad ko voli da twituje nek izvoli :) lp  | 

Twitter je dobar za ono kaj služi i nikako se nemože reći da je promašaj kad je ocijenjen sa 4 i kad obavlja ono šta se traži od njega. 
	A kaj mu je danas bilo...pitaj boga,jer ne twitam nego mi služi kao newsfeed  | 

Citiraj: 

Meni na Z1 nije bilo eskapada do sada.  | 

Ima netko možda Xperiu E4? 
	 | 

Frend me zamolio da mu pogledam curin Z,kao nije strasno nesto,ali na par sekundi poludi i zbrejka se. 
	Posto nemam bas iskustva sa xperijama,sta bi bilo najbezbolnije da ucinim radi ocuvanja podataka,a da pokusam rijesiti to ? Planirao sam za pocetak neku one-click root metodu i greenificirati pa pogasiti sve nepotrebne sync servise,ocistiti eventualni malware i sl. ? Vjerojatno je jos na KitKatu,prijedlozi ?  | 

Nađi moj tutorial flešanja Xperije Z sa stock firmwareom. Napisao sam ga u ovoj temi negdje u 10. mjesecu ili krajem 9/2014. 
	Nikakvo rootanje i zejebavanje. Backup i fleš npr Denmark 3 FW i miran si. 99,9% garantiram uspjeh. Kome sam god to radio oli preporučio na xperijama Z, svi su sretni i zadovoljni bili nakon toga.  | 

To tvoje pali i na xperiji m ;-) 
	 | 

Navodno bi trebalo paliti na svim Xperijama za koje se mogu skinuti FTF-ovi ;) 
	 | 

Isplati li se fleshat z3,čisto da skinem ova smeća od tcoma i ostale bespotrebne pizdarije?  Ili da čekam neki čisti lollipop? 
	 | 

Flešanje traje 5 do 10 min. 
	Lollipop FTF već imaš ako se ne varam. Preko XperiFirma ga nađi, skini, convertaj preko Flashtoola i flešaj ;)  | 

Odlično.. Isprobam danas, pa da vidimo kakvo je stanje!  :) 
	 | 

Nađi neki generic unbranded da ti ne nakoti ikakva sranja od teleoperatera. Sonyjev bloat se lako miče ;) 
	 | 

Kad ce nama lizalica? 
	 | 

Pa instaliraj si je ODMAH 
	Imaš je na nekim regijama. Prati tutorial i skini FTF od neke druge regije i piči. Sony je meni perfektan po tom pitanju. Očekujem uskoro LP i za Z1.  | 

Citiraj: 

| 

Sa flashanjem se gubi gara? 
	 | 

Stoti put - NE ;) 
	Flešaš orginalni Sonyjev firmware. Niti drkaš po bootloaderu niti radiš bilo kaj ilegalno. Moj XZ je otišao RMA sa belgijskim generic FWom, a bio pun rozog ht sranja. Niko ništa pito nije.  | 

Bio na samsungu ma nisam upoznat kak to sve funkcionira kod Sonya.  
	Fala po stoti put :) Preporuka je da se nakon fleshanja napravi wipe data i to sve ak se dobro sjecam?  | 

Nema na čemu. ;) 
	Ma ne treba, samo odaberi wipe u flashtoolu po tutorialu i odma ti ga fleša na čisto.  | 

1 privitaka 

Tko je za malo avanturizma.  
	Možete otključati zaključane frekvencije na svojim Xperijama (od Z na gore, čak i neke starije), tj. na svim qualcomm uređajima. Fora je u tome što su procurili neki interni alati kojih su se dočepali par XDA članova i ukratko može se otključati zaključani bandovi. Ja sam se malo poigrao sa svojom C6602 (bez LTE), otključao sam si sve UMTS frekvencije i otključao sam LTE band 3 i 20. Uzet ću neku LTE karticu i probat, ko zna možda i proradi. Original je bio (nemam sliku) GSM 850 900 1800 1900 UMTS BC 1 2 4 5 8 Više informacija i tutorial http://www.xda-developers.com/remove...ions-qualcomm/ http://forum.xda-developers.com/cros...ating-t2871269 Sve se svodi da se promijeni vrijednost decimalnog broja u neki drugi decimalni broj u određenoj postavci. Ili heksadekadski. Ovaj gore tutorial je samo za 3G, moje novo stanje imate u prilogu. Za LTE mogu poslužiti informacije iz ovog threada, od 21 koraka na dalje, također ima dosta opčenitih informacija. http://forum.xda-developers.com/gala...ds-to-t2886059 Pomoću toga sam ubacio LTE. Zašto je zaključano? http://www.reddit.com/r/tmobile/comm...qualcommbased/ Ovdje imate par informacija. Ne znam kakvo je stanje sa zakonima u HR, ali ionako nedozvoljene frekvencije se ne mogu koristiti kad nitko ne odašilje. Također nitko ne garantira da će vam novo otključani band raditi, jer možda nije podržan od strane hardware-a. Fora otključavanja je da dobijete svjetski telefon. Ako ću ikad imat priliku isprobati javim neku prethodno nepodržanu frekvenciju javim :) I kod Xperie Z oznaka je MI_05, vezano za tutorial gore (tko će probati znat će) :) Budite jako oprezni, kopate po NV memoriji, što god mijenjate spremite originale vrijednosti i sigurni ste :) I naravno, sve radite na vlastitu odgovornost.  | 

lte nećeš moći probati, odnosno nećeš dobiti nikakve rezultate ako nemaš LTE paket u pretplati. tcom i vip koliko znam ograničavaju brzinu na 21, ako nemaš lte paket u pretplati. 
	 | 

Citiraj: 

| 

pa dobro, kako god samo mora računati na to. 
	 | 

Citiraj: 

| 

Imam taj 5GB paket u BonBonu i na Z1, a ni na G2 nisam nikad postigao više od 10, iako lijepo piše 4G na signalnim crticama... 
	 | 

Vjerojatno si u nekim rubnim dijelovima 4G pokrivenosti. Ja sam rokao do 60-65 bio kad sam testirao brzinu. 
	Samo dok testiras pojede ti i paket :D  | 

Citiraj: 

Mene samo zanima hoće li se prebaciti na LTE, nebitna brzina :)  | 

Ako si iz ZD slobodno dođi do mene isprobati 
	 | 

Citiraj: 

Doma imam tak. 4gb TCom 2+2 LTE. Bez LTE je ispod 10mbs.. Izvan grada je tesko dobit 4g a kamoli neke brzine. Za probat skoknut do Zg. Petrinjska je npr. full speed kolko sam probaval pa nije lose mjesto za probu. http://www.pohrani.com/t/7/a3/3O0QV9...22272761ak.jpg z2, g2, Ultra, g3, svi nemaju problema sa tim brzinama i kod svih je slicno..  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |