PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Flayer 25.07.2013. 18:10

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2435194)
Opet Kramp u ekipi, još jedan!:fiju: Ajme majko, kolko Krampova.. :D:stoopid:

:D :D

Irvin 25.07.2013. 18:51

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2433925)
Osjećaš li ti pri početku hoda oprugicu i kao neko zapinjanje te oprugice.
Nekako sumnjam da je to normalno i da mi vilica još nije ok po tom pitanju...

http://www.youtube.com/watch?v=-ZyI7A0P6ls

EDIT: Može i bilo tko s Floatom koji nije CTD odgovoriti na to pitanje.

Možda da za početak napraviš ovo? tek sam se sada setio da sam to čito, nisam probo :kafa:

SileTzar 25.07.2013. 20:58

Bolje ne, sjećam se reakcije na taj tutorial
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=14&t=62463

Baš me zanima Sašina reakcija na Kramp, meni je Krek bio bolji.

zgmmax 25.07.2013. 21:30

Bas gledam na PBu track preview od DH staze u Andori i staza je :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Tu ce se vidjet ko je pravi daunhilas :care:, a ko je pic*ica :fiju:

Flayer 25.07.2013. 21:39

A Val di Sole je bila ravna? :D

zgmmax 25.07.2013. 22:04

Pa nije ali mi se cini da je ovo gore od VDS :)

Lovrix 25.07.2013. 22:34

Negdje sam naletio na fora sliku kak ekipa želi dulje bajkove radi staze, i kak je headset uprešan 2cm dalje nego inače :D Gwin će i dulje chainstaye furat na svom Demaču, jedva čekam utrku, previše je 3 tjedna stanke.

Ona kiša šta je jučer padala je hvala Bogu uhvatila i Sljeme, više nije onakva odvratna prašina od koje ništa ne vidiš ispred sebe. 9ka je sad prezabavna, malo preskliska al i dalje zabavna.

Nik 26.07.2013. 06:33

Lovro, pa kak ti se da vozit samo po dvije jedne te iste staze.
Bilo je genijalno, prezabavno ovo-ono - 9tka 10x ovaj mjesec, 52- 7x ;)

Ja cu za promijenu malo do Slovenije, 4-5 dana. Malo voznje, malo setnje, malo tocanja nogu u moru i Kupi :D

Lovrix 26.07.2013. 07:13

Imaš pravo, al realno, kaj drugo mogu vozit? Tu i tamo odem na 18-20 ili čistu 20ku, i to je to. 57ica je sjebana, 12ica isto kolko ja znam, i ništa drugo ne ostaje. Da odem na istok trebalo bi mi 30km ceste do doma pa me to malo odbija. Volio bi i ja da imam više izbora, al jbga, bitno da se vozi.

zubich 26.07.2013. 08:45

Odi vidi 8 pa 2 ili 8 pa 5... Znam da je staza "lagana" ali vožnja je vožnja.

jed2i 26.07.2013. 08:55

Zub sad sam skužio zakaj tebi kotači traju, pa ti na lagane staze ideš :)

Nik 26.07.2013. 09:15

Jeste vidjeli temperature za vikend (ned. +36°C), pogotovo za ponedjeljak (+38°C)
Koliko ce tek biti na suncu.

zubich 26.07.2013. 10:15

@jedai
bio sam prošle godine jednom na 8 - 2, a ove godine jedanput na 8-5 nisam tako često na tim stazama, samo znam za njih :D
najviše sam na medvedgradu jer tu rutu često odradim prije posla.

SileTzar 26.07.2013. 10:31

Koliko metara sad uspiješ proć na Medvedgradu prije nego se saspeš i sjebeš čoeka iza sebe :kafa:

zgmmax 26.07.2013. 10:37

Bio prije 2 tjedna na 8ci pa otisao na 2jku.
8ca mi je dosadna, 2 2jka je onak, slicno 9tki kada se udje u kanale sa malo vise kamenja.
Uglavnom bzvze su mi obje staze :D

zubich 26.07.2013. 10:49

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2435518)
Koliko metara sad uspiješ proć na Medvedgradu prije nego se saspeš i sjebeš čoeka iza sebe :kafa:

hrabro izbjegavam tu strminu kada se vozim solo :D ne da mi se zvati GSS a i ko bi mi biciklo zbrinuo ako se sašim tamo :fiju::beer:

riceburner 26.07.2013. 10:56

Citiraj:

Autor Nik (Post 2435472)
Jeste vidjeli temperature za vikend (ned. +36°C), pogotovo za ponedjeljak (+38°C)
Koliko ce tek biti na suncu.

prosle godine kad je bio zadnji takav val sam na kupi zgorel ko čeh :D

Stewanov 26.07.2013. 12:39

Citiraj:

Autor zubich (Post 2435528)
hrabro izbjegavam tu strminu kada se vozim solo :D ne da mi se zvati GSS a i ko bi mi biciklo zbrinuo ako se sašim tamo :fiju::beer:

Ajde ajde bar bi nakon izvlačenja na pivi završio s dečkima osim ak te nebi do traume proslijedili...:D:D

riceburner 26.07.2013. 12:44

stigle nove pedaline, navecer instalacija :care:

Pohrani.com

Irvin 26.07.2013. 14:24

@deda: kaj ga to dođe? vidim da je taHnja platforma...

riceburner 26.07.2013. 14:31

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2435626)
@deda: kaj ga to dođe? vidim da je taHnja platforma...

70 EUR, uz dobru pretragu ili ako se uspije dogovorit jeftinija postarina mozes i koji evro manje :goood:

Okruglica 26.07.2013. 14:45

Saša cestitam na novom bajkicu :) Morat cemo to malo proslavit :chears:
Ja jucer odvozila nakon duuugo vremena Leustek za sat i 10 minuta sa dva stajanja. Na pocetku sam mislila da cu umrijet i skoro se vratil anatrag, no kad sam se zagrijala malo, islo je tesko al je islo :) Cak sam dva bajkera stigla ;)
Nisam mogla donijet odluku kuda da se spustim na Mihaljevac, pa mi sinulo da Pilanu nisam vozila vec godinu i pol sigurno. I tako ja odoh na 18 - Pilana. Voznja milina jedna :goood: Sve sam prosla sto prosle godine nisam, cak i ono malo kamenja na pilani kojeg me bilo strah ko niceg (pojma nemam zasto je tako bilo :P )
Jesam li ikad rekla da obozavam svoj bajkic? :fiju: Svasta on zna i ne boji se :D
Saša, voznjica uskoro ;)

Živi bili pa se vozali! Irvine, ozdravi vec jednom :)

zgmmax 26.07.2013. 17:02

Posto imam viska vremena sam malo istrazivao u svezi i glede GPSa na mobitelu.

U bespucima interneta sam naletio kako staviti Topografsku kartu 1:25000 (TK25) ista ona koja se moze vidjeti i na Arkodu u Orux Maps (na srecu, aplikacija je dostupna samo za Android uredjaje :P) pa sam se odlucio i napisati male upute :)
Ne znam dal znate ali prije par godina je bilo problema sa tim kartama (TK25) i par ljudi je zavrsilo na obavjesnom razgovoru u muriji jer su karte bile od JNA i kao takve su bile Vojna tajna da li je i to sada tako nemam pojma tak da to koristite na vlastitu odgovornost :fiju:

Uglavnom da se bacim na tutorijal
1. Kao prvo morate imati Android uredaj
2. Skinite i instalirajte OruxMaps aplikaciju
3. Kod pokretanja u gornjem desnom cosku kliknite na zadnju ikonu (zemljopisna karta)
4. Kliknete na „Switch map“ pa na „Online“
5. Iznad „Offline opcije“ kliknite na ikonu “WMS“
6. Kada se otvori prozor „WMS Creator“:
• tocka 1. - upišite: „geoportal.dgu.hr/wms?LAYERS=TK25&FORMAT=image/jpeg&SLDRULE=0&TRANSPARENT=FALSE&SERVICE=WMS&VERSION=1.1.1&REQUEST=GetMap&STYLES=&SRS={proj}&BBOX={bbox}&WIDTH=256&HEIGHT=256“ bez http:// i bez navodnika i potvrdite s „OK“ na kraju retka;
• tocka 2. - Odaberite Layer TK25 i stisnite „OK“
• tocka 3. - Testirate zumove
• tocka 4. - postavite zumove, tu sami eksperimentirajte. Ja sam stavio minimum 10 i maximum 17
• oznacite „Cache“
• oznacite „Download“
• upisite zeljeno ime mape (npr. Hrvatska TK 25)
• kliknite „Create“
7. Sada vam se zatvorio prozor „WMS Creator“ i pojavio vam se popis „ONLINE“ mapa. Pri samom dnu se nalazi ime mape „WMS:Hrvatska TK25“ nakon sto kliknete na to otvoriti ce vam se TK25 mapa u Oruxu koja je u „Online“ modu
8. Ako vam ne pasu zoom leveli onda morate obrisati novo kreiranu mapu „WMS:Hrvatska TK25“ dugim pritiskom na ime i „Delete“.
I ponovite ponovo postupak od koraka br. 6. Tocka 4

Kako bi se TK25 karta mogla koristiti u „Offline“ modu potrebno ju je downloadati. To se radi na nacin da odzumirate dok vam se ne prikaze cijelo podrucje koje zelite downloadati.
Nakon toga kliknite ponovno na ikonu iz koraka 3. (ikona zemljopisne karte)i negdje u sredini ekrana imate opciju „Map Creator“.

Odaberite jedan zeljeni kut mape i pritiskom na suprotni kut zeljene mape ce se definirati prostor koji ce pokrivati vasa mapa i automatski ce se na zaslonu oznaciti prostor koji ste odredili i nakon toga je potrebno stisnuti na plavu kvacicu. Nakon toga je potrebano dati zeljeno ime mape (npr. „Sljeme“) i kliknuti na „Download“.

Kada se mapa skine, ponovo kliknete na ikonu iz tocke 3. Pa onda na „Switch map“ > “Offline“ > i odaberete mapu „Sljeme“.

Valjda ce nekome dobro doci u istrazivanju novih staza u svome kraju :chears:

Mirrim 26.07.2013. 17:10

Prošla su već dobra 2 mjeseca od kad mi je Scott ransom 20 maznut pa sam odustao od toga da će se slučajno negdje pojaviti :P
Treba mi savjet za bajk tog tipa. Gledo sam po drop bikeu ali nikako da uleti nešto dobro. Tu i tamo se sa frendovima iz kvarta zaletim do Dubrovnika ili Splita iz Zagreba ali i redovito se adrenalinski zaletim i sa Sljemena ili nekog većeg brda pa mi je full suspension must :D

Omerta 26.07.2013. 17:21

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2435699)
Posto imam viska vremena sam malo istrazivao u svezi i glede GPSa na mobitelu.

U bespucima interneta sam naletio kako staviti Topografsku kartu 1:25000 (TK25) ista ona koja se moze vidjeti i na Arkodu u Orux Maps (na srecu, aplikacija je dostupna samo za Android uredjaje :P) pa sam se odlucio i napisati male upute :)
Ne znam dal znate ali prije par godina je bilo problema sa tim kartama (TK25) i par ljudi je zavrsilo na obavjesnom razgovoru u muriji jer su karte bile od JNA i kao takve su bile Vojna tajna da li je i to sada tako nemam pojma tak da to koristite na vlastitu odgovornost :fiju:

Thx, probat ću to sigurno.. Ovo mi djeluje kao hebački detaljne karte, svi "kozji putevi", ili? :D

Btw, namjeravam večeras skočit do Lidla po one tene za trčanje 139kn, ja ću ih koristit za vožnju bice.. Jesu ok?

zgmmax 26.07.2013. 17:24

Mislim da su te TK25 iste te ko i JNA, a to je onda staro jedno 30-40godina :)
Mislim da je detaljno ali isto tako neki putevi su sada sigurno zarasli tako da i to treba uzeti u obzir

Mirrim 26.07.2013. 17:49

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2435703)
Btw, namjeravam večeras skočit do Lidla po one tene za trčanje 139kn, ja ću ih koristit za vožnju bice.. Jesu ok?

Prošo danas kroz Lidl, čine se ok za bicikliranje ako te kiša ne uhvati :P

Omerta 26.07.2013. 17:55

Hehe, a da.. Ali ajde, "šuplje" su pa se valjda brzo i suše :D

Javim večeras dojmove..

EDIT: Uzeo tene.. Zadnji broj 45, jer 44 su mi nekako bile pretaman, a probao sam ih na bosu nogu, pošto sam išao u japankama.
Ovako na prvu mogu reći da su jako udobne i lagane. Imaju kao neki "spešl" uložak ovo ono..

Bacio sam oko na:

One majice za trčanje (50kn) djeluju također dobre, ali kako sam prije par tjedana uzeo onu biciklističku, nije bilo potrebe za ovom.. Inače materijal je isti, samo što ova nema džepiće na leđima..

Cvike (30kn) su standardno solidno dobre, kao i one od prije godinu dvije, samo što ove nemaju zglobove na vijak - barem se ne vidi - (i bolje da nemaju, jer se moj stalno odvidava pa često moram sa noktom stezat)..

Čarape (20kn) djeluju kvalitetno i prozračno, nisam čitao koji je materijal ali vjerojatno nešto kao da prima na sebe što više tekućine i brzo suši :D

riceburner 26.07.2013. 22:42

evo noninternet fotka :)

Pohrani.com

instalirano, u kompletu bas fino zgleda :) sutra valjda malo testa...

Pohrani.com

Omerta 26.07.2013. 23:14

8 privitaka
Koliko moze vrijediti 5 godina stara Nakamura Cross Alloy 7005?

28" kotaci, Deore XT mjenjac, tektro v brake, 63mm hod vilice NRX 6500..

Navodno, tako prodavac prica, placena je oko 5000kn na akciji u Intersportu.. (iskreno, mislim da ovo nije kostalo 3000kn, a kamoli preko 5000kn)..

Straznji mjenjac je bocno udaren i savinut tako da dodiruje zbice..

Prodaje ju neki decko iz jedne trgovine autodjelova pa smo nekako dosli na to da ja kupujem bicu..

Ovo je vjerojatno vise cestovna bica, ali me interesira cijena.. Hvala

zwer 26.07.2013. 23:46

Op, prešarafio ultrakratku lulicu sa Kone Shred na Scott Genius MC20 - nebo i zemlja. Ono govno od 10+ cm lulice ubije bike, sad sa kracom imam onaj filing sa Shreda koji sam tolko volio. Nov bike. Još sredim posrane 'šarafe' na zadnjem link zglobu i odem na servis zadnjeg shocka i bomba.

Sutra pol 8 na trgu s 2 frenda pa na sljeme, vidimo se na grahu gore na Puntijarki. :goood::beer:

salvarez 27.07.2013. 13:49

Pozdrav iz Crikve. 7h i 45min, 180km, krenul od doma (Rude) sa speckom, frend i ja. Bome je mnogo vruce bilo. A sad ladenje pifom I mikro san. :D

Vuco 27.07.2013. 14:38

Svaka čast debeli :)

Kak je bilo na cesti, gužva i to il ste išli nekim drugim putem osim starom cestom ?

salvarez 27.07.2013. 14:50

Klasika po staroj i umiranje do Delnica. Nikad kraja usponu, a napred imam 39 najmanji ring.
Nije bilo pesa na cesti, samo guzva posle Bajte i pred Kriziscem radi nove regulacije prometa.

zwer 27.07.2013. 14:52

Daamn, 180 km :care:

Frend i ja odradili sljeme cestom, grah na puntijarki, spust 18icom pa na 20tku, pa negdje skrenuli krivo i zgubili se, pa izletili na neki makadam, tamo uletimo u zavoj, frend skoro izleti jer je proklizo preko sljunka, ja umirem od smijeha i slomim se iz vedra neba umjesto njega :D :roller:

Malo vode, malo ciscenja kamenja iz dlana i lakta (Zzzz mroam po rukavice), nis grdo, izidjemo na Markusevcu, uletimo na pola Dotke, krug po Maksimiru, pa nazad. Dobra subota. :beer:

Srdan 27.07.2013. 14:56

Ide tko na Učku u nedjelju, a da ima mjesta za još jednog ili dvoje?
Trebam prijevoz iz smjera Karlovca.

Omerta 27.07.2013. 15:09

Što je sutra na Učkoj? Učki.. :D

Ako je nešto pametno zaletio bi se bicom sa Grobnika.. Nisam nikad..

Srdan 27.07.2013. 15:14

MTB maraton

Omerta 27.07.2013. 15:57

Fora.. Idem to osvojit..

Srdan 27.07.2013. 16:32

Ako nisi licenciran neće ti dati prijaviti se dan prije trke jer ti trebaju napraviti jednodnevnu licencu. Nazovi jedan od brojeva organizatoira (imaš na onom linku) pa pitaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.