![]() |
Koji to auti imaju grijanje volana za odabrati ? čini se kao jako korisna opcija
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Danas već i gradski mališani, tak da niš čudno.
|
Da, to je unatrag par godina postao "standard" na novijim autima.
|
Moja Ibiza dizel počinje grijati nakon 10-15 minuta, s tim da je u kabini toplo nakon valjda 20 minuta.
Al ne znam, meni ne smeta tak hladnoća, malo mi je zima ali ostatak puta na posao je dobro :D |
Uf, meni auto treba imati hlađenje volana. Cijelu godinu je sparkiran u garaži pa mu volan nikad nije hladan, ali onda odem na more i zaboravim staviti zaslon na kokpit... pa onda takni volan bez da dobiješ opekline.:D
|
Citiraj:
|
Jučer su neke sporedne splitske ulice bile zaleđene i ekipa sa ljetnim gumama (večina St vozila) nije mogla uzbrdo. To ih nije smelo u pokušajima, pa sam vidio svašta.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
:D |
Citiraj:
Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Citiraj:
BTW, izgleda da je u švabiji ipak prošao zakon o smrdljivcima na pogon na koji su išle i lokomotive početkom prošlog stoljeća..... |
Citiraj:
Povlačim se, prije nego modovi ulete. |
Citiraj:
Po ovoj tvojoj i sličnim izjavama, ispada da iz benzinjare izlaze cvjetići iz auspuha. Isto tako su bili oni bombastični naslovi na našim portalima o zabrani dizela, samo si svi ispustili ono: Euro 3 i slabije norme. Sve, samo da se prodaju novine. |
Citiraj:
Citiraj:
|
I tako se Tvrdina borba s vjetrenjačama nastavlja... Ne hvala. Nemam namjeru skretati s teme. :)
Citiraj:
|
Upravo to. Znaci samo se potvrđuje da ako gradovi žele uvesti takve zabrane da pravno gledano mogu. Sad je znači sve na gradovima. I euro 3 je ako se ne varam od 2000 godine aktualan tako da IMO samo neka zabrane. Btw. Ja i dalje volim svom dizla :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Istina je da dizeli sve teže zadovoljavaju norme, elektronika i uređaji na njima koji ih "čiste" su postali kompliciraniji i skuplji i došli su do neke granice. I za novije benzince će biti tako, dpf-i i slične stvari, i oni će doći do neke granice |
Citiraj:
Vidio sam to na jednom kamperu, Fiat Ducato u bazi |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D:D:D https://s18.postimg.org/wmreppyu1/3p...-_Wool-_He.jpg |
Pretpostavljam da pod održavanje ovog auta spada i redovito iščeščljavanje :D
|
Dobra su ta grijana sjedista, moj stari Swift ih ima i grije se kompletno sjediste.
|
Citiraj:
Kaj bi se dogodilo da sad svi auti na Zemlji postanu električni? Još veće ili manje zagađenje? Edit: pazite s grijanim sjedalima, ne utječu baš dobro na mušku plodnost. |
Ovisno od kud bi se dobivala struja. Sunce i vjetar su neiskorišteni. A s druge strane, el. Motor ima daleko veću učinkovitost u odnosu na ICE.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sama proizvodnja litijevih baterija uzrokuje poveliko zagađenje. Da u ovom trenutku svi auti postanu električni, mislim da ne bi bilo dovoljno struje za sve. |
Citiraj:
http://www.seebiz.eu/cijene-kobalta-...ila/ar-171239/ |
Citiraj:
Citiraj:
Ono što sam ti ja odgovorio su činjenice, točnije video koji opisuje kako je VW varao i koje testove su radili - acctually su htjeli ljude, a ne majmune zatvoriti u prostoriju dok glavešine iz VW-a nisu rekli da to možda i ne bi bilo baš najpametnije. Isto tako kako su se pravili grbavi kada su im ovi poslali svoje testove, tipa "ne, vi to krivo mjerite / uređaji su vam krivi / itd.". Vrlo je da ne kažem izgledno već i realno za pretpostaviti da su svi mehaničari koji iole nešto znaju znali za to varanje na (dyno) testovima. Sve je to politika. :) |
Mislim da se 80% struje dobiva iz fosilnih goriva, dakle zagadjenje...proizvodnja baterija je veliko zagadjenje, kasnije odlaganje tih baterija isto tako...
Tesla recimo, prodjes s njom godisnje 20 000 km i potrosio si struje ko prosjecno kucanstvo na godinu dana. |
Malo konkretnijih informacija oko njemačkog ban-hammera za diesele:
Citiraj:
Tko ima Euro6 normu diesela, ovo ga ne tangira za sada. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene samo zanima potencijalne tuzbe ekipe...cisto sumnjam da ce ekipa koja ima relativno nove aute sad ici sređivati aute da zadovoljavaju euro 6 normu...how yes no...mislim da ce svi ti dizelaši završiti kod nas i u Bosni kao novo njemačko PRIMIJUM auto....:D:D |
Ja ću rado udomit audija starog par godina kojeg neki švabo bude davao u bescijenje... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače, fuao sam, nije mi otišla posuda od antifriza, nego pumpa vode...jbmti hladnoću u Puli :chears: |
Pozdrav znalci. Jedno pitanje. Kako da pričvrstim tablicu za branik? Nebi okvir najrađe bi trakom al da nije poslje muka skinuti tablicu tj da odvalim pol branika kad budem i ako budem skidao tablicu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako hoćeš samo tablicu, možeš 3m traku, obostranu... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |