![]() |
Citiraj:
|
Upravo se u mene skoro zaletio Mercedes.
Okan. Celava glava. Propise ne zna(kruzni tok) Kultura na nuli. Vozi dijete i tera me u p.....m....., Naravno zeli se fizicki obracunat. Sve to ispred djeteta.jesam spomenuo da vozi Mercedes? |
pa to ja nisam htio reč xulosu... jedino u njegovoj jednadžbi ne valja što teži ka mercedesu :D
|
Citiraj:
Lik skreće lijevo iz Vukovarske u Držićevu prema mostu kroz crveno i majmun još skrene drito u krajnju desnu traku. Da nisam prikočio bilo bi svega. Potrubimo i ja i lik iz srednje trake kojeg je također presjekao i tip u S80 mrtav hladan ruku kroz prozor i srednji prst :D Reko hjao kud sad nema policije tamo da se sparkira sa strane. :nono: |
@jed2i, wolv
Uf, radi takvih imam dashcam i planiram jos jedan za straznji kvadrant. |
A vezano za kružni tok, imao sam zakon situaciju neki dan. Vozimo se stari i ja, uđem u kružni tok, i deda neki u novoj E klasi izlaz prije mene uđe na pola u kružni i stane jer je skužio da ja prolazim dalje. Dođem do njega i stanem i tak se gledamo jedno tri četiri sekunde. Ono WTF, pa ne mogu proć kroz tebe, što si sad stao :D
Takva mi je ekipa najdraža, ko i pješaci kad stanu nasred trake ili pješačkog prijelaza. :roller: |
Citiraj:
Dashcam planiram već neko vrijeme stavit, i budem. |
Kad si već spomenio dashcam, vrijedi li ovo 100$ ili ima nešto bolje?
|
|
Mogu preporuciti Mini 0805: http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_113549.html
Kupio i ugradio na preporuku. Kompaktna, pouzdana, povoljna. Dva mjeseca radi bez greske. edit: Narucio iz Kine, a dostavljena mi je iz EU, nisam se bunio :-D |
Ne bi htio imati litijevu bateriju u autu ljeti.
Istinabog, mala je baterija ali znam 2 osobe kojima su auti izgorili zbog litijevih baterija (ne tako malih kapaciteta, nego većih) A119 nema baterije nego kondenzatore, to je puno sigurnije. |
Uskoro izlazi A119S sa Sonyjevim senzorom. Nije nužno bolja/lošija, ali je drugačija.
Čekam nju pa da odvažem koju uzimam. Propala mi ona narudžba Xiaomi Yi. |
Nisam ni znao da dolazi S model.. tnx.
Malo sam bacio oko na YT i po viđenom je senzor bolji samo je pitanje kolika će biti cijena. Link: https://www.youtube.com/watch?v=bTbbx0q6rlo A ništa, budemo pričekali još malo :) https://dashcamtalk.com/forum/thread...-videos.25470/ |
@ 1v@n
Nelosa kvaliteta, na 1080p se sasvim dobro sve vidi. Odakle si uzeo i koliko te izasla ? (post je obrisan zato nema quote) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jedne su bile na punjaču.
Druge bez punjača, odspojene s bilo kakve elektronike. Shit happens. To su bile 3s i 4s baterije. |
To misliš na onog Forda u Vž koji je izgorio na sastanku letača na daljinski?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa imaš je na EU Amazonu...zašto bi naručivao za više novaca i još iz Amerike?
U jednoj.., https://www.amazon.co.uk/dp/B00UUQD9L6/?tag= i u drugoj verziji... https://www.amazon.co.uk/dp/B01ALFSO6A/?tag= |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Od same temperature da će se jedna lion 18650 zapalit, to mi je nekako nevjerojatno. Ja imam na biciklu 12s2p Li-Po i nemam nikakvih problema, ali bms je bio skuplji od ćelija, i unatoč bms-u, periodički ručno provjeravam svih 24 ćelije da se nije koja razbalansirala, i dalje me strah to ostavit na punjaču bez nadzora(punim ih tako spojene sa 51-52V), iako ne znam kako bih to ugasio da se zapali, vjerojatno bi stigao samo pobjeć :D Vjerujem da su Lionke puno sigurnije, još u "tvrdom" 18650 ili sličnom kućištu, od samog sunca će se teško zapalit. Ako pogledaš datasheet samsungovih ćelija možeš vidjet da imaju deklariranu struju pražnjenja na čak 105°c, jest da se očekuje da će do temperature doć zbog velike struje pražnjenja a ne od sunca, ali i viša početna temperatura tu igra ulogu. Iako te visko temperature nisu dobre za baterije, pogotovo dugoročno za kapacitet, kvalitetne baterije nebi smjele imat apsolutno nikakvih problema sa 50-60°c (ili koliko već) u autu na suncu. |
Je, slažem se ja da da su litij ion sigurnije od li po, samo ne želim ni jednu ni drugu imat u autu, sa tim baterijama je uvijek rizik,mali, ali postoji.
Auto je izložen ekstremnim uvjetima za te ćelije, sunce - zima Na primjer - mobiteli i li ion. Meni niti jedan nije eksplodirao, ak mi mobitel eksplodira na stolu, nikom niš. Ak mi se zapali baterija u autu, vrlo vjerojatno da će cijeli izgorit a na takvoj grešci ne želim učiti :D Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
edit: gore sam se malo za*ebao, razlika je zbog neučinkovitosti punjača i baterija, a trošilo ipak nema veze s tim. |
Li po je problem, što se često puni s velikim strujama skroz ispražnjena, još ak se lagano napuhala, postoji vjerojatnost da se zapali. Imam par takvih doma za experimentiranje, i dosad nije niti jedna planula. Li ion- ne znam što bi im se trebalo raditi da se zapale sam od sebe.
|
|
Kako perete auto kad su temperature u minusu? Jel ga pametno istusirati u samoposluznoj praonici?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:59. |