![]() |
Radim nesto u pozadini pa samo preletim mail dojave. Ali lampice skacu ko blesave na qip-u. Vec mi se ta Trznica popela na vrh glave. Nek je nema koji mjesec da neki shvate ako im je ona razlog dolaska - onda oni zbilja i ne vole ovaj forum previse !
Cak i kad je radila, svaki dan, po 50x postova stalno o tome. Kao da se citavi svijet vrti oko trznice. Volim je i korisna je, daleko od toga. Ali ova silna prica "sto bi trebalo" je vec i samom bogu dosadila! Rekao sam i Jelcu i Toru da im se cudim kako vise imaju snage to citati svaki dan! Za karte i HDD pricu saznadoh tek danas preko PM-a od ljudi. Zao mi je da se to bas moralo desiti PCE-u. Jedno je cakuljati baterijom letecih savjeta i sugestija, a drugo imati vlastita ledja podmenuta kad te lupi ovakva svinjarija kao forum i firmu! Onda te nitko nece drzati za ruku dok nabraja more sugestija sto bi i kako Trznica trebala izgledati. Trznica stvarno treba odmor i cak da nije bilo ovih nesretnih makinacija... nenormalna kolicina pisanja na temu je to dovoljno potvrdila! |
Podrzavam ukidanje trznice. Ako treba zauvijek, neka je. Mozda na kraju opet ovdje ostanu samo oni koje zanima IT svijet a ne prevarantsko dilanje svega i svacega,kradja love,prodaje skurenog itd itd. Ko zna,kad se forum ocisti od gamadi i ostalih stetocina mozda se opet jednog dana otvori.
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je npr podnesena kaznena prijava itd, itd, bogu fala da ćeš zaključati forum do kraja istrage, itd... Možda se ne radi o tome, ali TKO SI FAKIN TI da prozivaš nekoga u njegovoj vlastitoj kući? That's the point! Shame on You! :fuming: |
Citiraj:
|
Nisi skužio point, zaboli me za tržnicu - zanima me tko je prevarant da ne bi kupio disk od istoga :)
|
hrđaks nije imenovao nikoga ,govorkao se da je kupcu dao samo broj.
zato sam i pisao da on "navodno" nije znao za fake garu,inače bi i on u potjeru zbog nastalog sranja! al to su sve špekulacije i samo pravi akteri znaju stanje! |
Muljatorima se srušila kula od karata i u roku odma je planulo nekolko stranica za spas.:) Da se neki drugi podforum maknul, niko živ ne bi ni trznul, a kamoli zdušno predlagal planove za spas.
|
Prije sam obavio dosta trgovina na Tržnici i uvijek sve oke, trebalo je iamti malo mućke u glavi, nažalost se, očito, sve raspalo. Ako treba neka se zgasi za stalno, ako ne za stalno, bar dva mjeseca da se ohladi situacija....
Jedino sad moram mjenjati naviku, kad sam došao na forum svaki put sam prvo otvorio da vidim šta se novo prodaje, pa onda sve ostalo na forumu :) |
Citiraj:
|
ja bi pustio trznicu sa pravilima
znam par ljudi koji su doveli u red i gore slucajeve trznica tako da ovo nije takav problem kao sto ga prikazujete. ( jedan od njih je i kolega Walbi ) shvacam da vam ovaj posao admina okupacija/hobi kako god ga hocete nazvati tako da mozete slobodno odustati ako vas nije vise volja,ima drugih nadobudnih ljudi koji bi se voljeli okusati u tom zajebanom hobiju ;) ja sam isto moderator na jednom ne tako frekventom forumu, ali od pocetka smo uveli rezim postovanja tako bi trebalo i ovdje! znam da se nitko od glavesina nece toliko zamarati mojim misljenje ali se nadam da ce pomocu svih ovih nasih postova naci neko rjesenje koje ce zadovoljiti jedne i druge.. |
ako treba pomoć od policije,da se stvari malo poguraju ,imam par inspektora i bivšeg načelnika ,što u rodbini što u poznanstvima...koji btw obožavaju ovakve muljaže i prodaje,pogotovo ogranizirani kriminal.
|
"oni koji ne zadovoljavaju gore navedene uvijete mogu oglasavati jedino da netko garantira od starijih likova sa foruma ( hvala bogu ima nas iz svih krajeva RH,neki se znaju sa drugih foruma )"
Majstore pa ovo je i bio jedan od problema :) Uglavnom, drago mi je da se napokon nesto napravilo oko trznice, i nadam se da ce se kroz koji tjedan/mjesec vratiti trznica nama koji smo to na ovom forumu i zasluzili. |
Ja sam tu vec duze vrijeme i iako ne pisem puno, pregledavam forum vise manje redovno. Prije sam prodavao stvari na newsima ili oglasniku, a kad se otvorila i tu mogucnost naravno da je to tada bila zgodna ideja.
Prodavao sam stare komponente, ponekad kupio i nesto polovno, a i dalo se naci dosta stvari povoljno. Vecinom sam dakle prodavao tu radi ekipe, sigurnosti, povoljnih cijena, ali i dalje sam stavljao oglas povremeno i na newse. Osobno nisam imao negativnih iskustava, ali preferirao sam primopredaju umjesto slanja postom. Sve transakcije su prosle u redu i nikoga nisam prevario. S vremenom se trznica pogorsala, doslo je previse preprodavaca, ekipa se registrirala pod raznim nickovima samo da bi prevarili nekog i muljali s komponentama, pocelo se sa nerealnim procjenama, moderatori su cesto morali intervenirati kod ostecenih strana, itd. Osobno sam bio admin na jednom forumu i moderator na nekoliko pa znam kako je to i shvacam razlog za ukidanjem. Zadnji incident je bila samo kap koja je prelila casu, ali vec duze vrijeme je trznica problematican dio foruma. Citiraj:
|
@rendula
na jednom forumu je lik zavaljao ljude za 30 tisuca kuna?! isto je dosao i obradio sve nas sa svojim znanjem,napravio GB,uzeo deckima lovu i dan danas su na sudu.. tako da nemoras meni objasnjavati koji su problemi ;) |
Citiraj:
ja sam se regao ovdje ugl zbog trznice regan sam i na nekim drugim forumima, pa mi nije toliko do nekih rasprava o hardveru ovdje, procitam reviewove i na tom ostaje... ali svejedno mislim da nebi svatko mogao ponuditi bilo sta, da za to treba imati kako clown kaze staza i preporuku, dok ostali novi useri mogu gledati ali ne postati. steta trznice zbog tih % budala... nadam se da ce se vratiti za koji mjesec... |
Izgleda da se ovdje rijetko čita sa razumijevanjem jer nitko nije shvatio Dizelovo pitanje.....
Kako je netko napisao: Shame on You! :fuming: |
Citiraj:
Citiraj:
a još da netko otvori poseban podforum o biciklima nitko sretniji od mene :care: :fiju: i ljudi prestanimo malo s prosvjetljenjima i savjetima...dosad se isto već okrenulo ideja i ideja u vei tržnice ap nisu rodile plodom tako da (citiram) "vijeće mudraca" i određeni broj postova/godina je nepotrebno. |
Posto vidim da ste se mnogo raspisali,ja cu vam dati najbolji prijedlog na principu kojega trznica moze nastaviti poslovati.PCE se treba odreci odgovornosti a svaki korisnik treba pristati na uslove koristenja trznice i da odgovara materijalno za nastalu stetu prouzrokovanu trgovinom kao i davanjem laznih izjava te da nema manje od 18 godina.
Dalje.Svaki korisnik treba imati unesene podatke .Ime,prezime,adresa,broj telefona kao i dodatne opcije sa lijeve strane da se sve vidi. tipa Pouzdan trgovac gdje kliknete palac gore ili dole sa obrazlozenjem.Nesto slicno kao ebay ocjena clana.Pozitivan ili negativan feedback.Nakon nekog vremena trgovina ce se iskristalizirati sa clanovima. Normalno,sa novoregistriranim clanovima ce trebati oprez,ali ako covjek navede ime prezime,broj racuna gdje mu se uplacuju novci onda ne bi trebalo biti problema.Smatram da je najpostenije ici s uplatama preko racuna jer se tu sve vidi crno na bijelo ako dodje do nesporazuma. |
razumije se pitanje ali se iz nekog nepoznatog razloga ne želi javno!
|
Citiraj:
|
kupio sam jako dosta hardwarea preko ovog foruma i stvarno mi je zao sto su ju ukinuli zbog pojedinca.prijavio sam na PC Play trznici ovog Hrjaxa i pobrinut cu se da vise nikad ni ne priđe PC Playu.shvatio bih da je Hrjax kupio hardove i da je on prevaren na kraju ali ponuditi nekome jos jedan hard gratis samo da suti znaci sudjelovanje u prevari i da zeli nastaviti varati ljude.
|
Hahah, pa nije valjda da i preljubljeni Links ima prste u pekmezu? :D
|
Citiraj:
Nebu mu nitko ovdje išao provjeravat koji mejl ili nick koristi netko na njuzima, njuškalu ili nekom desetom forumu:) Ili nek vam matori kad dođe sa posla vrati zle trgovce da možete čitat kaj je bilo... Da se dotaknem i Dizela i spika sa "švercom" tipa da netko kupi ovdje jeftino a na njuzima dila skupo-to nije naš problem i ne vidim razloga da se uzbuđujemo zbog toga:) Ali dobro su Visage i McG primjetili-da se zatvori pola foruma nebi nitko ni beknuo ali kad se radi o tržnjaku svi su se opako uznemirili:D |
Citiraj:
e majkemi ,:roller::roller::roller::lol2: još nemrem doć sebi nikak. globalna urota i organizirani kriminal na pce. |
Citiraj:
Iako sam tržnicu dosta koristio i preko nje sam prodao i kupio cuda toga slažem se da bi bilo dobro da se ugasi barem privremeno jer zbog raznoraznih gluposti su normalni članovi koji ju koriste počeli biti maltretirani sa bezveznim pravilima i svakojakim pizdarijama... a ovi prijedlozi da bi PCE trebao postati "ebay" su također bezvezarije, tržnica je prije bila nešto usputno no kao da je postala jedino bitno u međuvremenu.... |
Citiraj:
|
nama "balkancima" je trgovina u krvi,mos ga j...t,ali tak je,svi nekaj kupuju,mjenjaju,prodaju,i to je meni osobno postal ajmo tak reci hobi,non stop se nesto mijenja od HW-a,mada za to nekog razloga nema,a trznica je bila idealna za to,ja sam cak prestao oglasavati na njuskalu i njuzima,nego samo na trznici,i kako je vec neko prije rekao,nije mi uopce bila bitna zarada,nego sami gust trgovanja tu na pce
:beer: |
sve je to super...ali podatke poput imena,prezimena,adrese i broja telefona se ne nebi trebalo davati tek tako...
na neki način ti se treba jamčiti zaštita osjetljivih podataka. npr. http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...5/0100006.html uneseš broj mobitela koji je osjetljiv podatak u nesigurnu bazu dogodi ti se iznad opisano |
ako je netko pratil situaciju na lošim trgovcima, mogli ste primjetiti da je tu bilo i falsificiranja uplatnica (dobro, ja se sjećam samo jedne)
radi čega je lik dobio prijavu mupu @McG znači, zato jer želim spasiti tržnicu, ja sam muljator? :p @zweitkat rekel sam, u manju ruku je oštećena strana kriva. ne zato jer pokušava izmuljati nekoga, nego zato jer zbog lijenosti ne želi provjeriti papire pa nehotice ošteti slijedeću osobu kojoj proda dotični komad hardvera ;) a i uostalom, kako je lik zaslužio da mu vjeruješ za račun kad se danas sve da falsificirati? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da preformuliram prijašni post, tak da ne bude zabune. Muljatorima se s gašenjem Tržnice srušila kula od karata, a sad svi ostali pošteni i vredu forumaši iz petnih žila daju planove za povratak Tržnice. Za kaj? Da vas opet nakon nekolko mjeseci mirnog trgovanja počnu yebati u zdrav mozak, muljati i praktički pljačkati. Shvatite da im je ovo bila zlatna koka i da budu svaku novu Tržnicu syebali, na štetu normalnih ljudi. Vi budete opet pokušavali spasiti stvar i cijeli cirkus se vrti u začaranom krugu. |
Citiraj:
|
Neki "trgovci" su se već počeli pojavljivati na bug-ovom forumu :(. Tamo bi također uskoro moglo postati zanimljivo!
|
kukanje skroz vodecih ljudi nemoze se ovo ono, broj postva, staz na forumu po vama nemoze nist pomoc, pa bokte mazo normalno da sad nemoze kad je sve oslo u kurac, ako ce se otvorit trznica opet jednom onda treba razmotrit sve prjedloge i poostrit pravila, ako neko od modova nije sposoban za to onda nek prepusti mjesto nekom ko je.
hvala ljepo |
@McG
a da bude gore ,ja ovako iza ekrana nit ne vidim o kome se radi!dali je to neki preprodavač,dal je zapravo hardver od drugog vlasnika (ako nije navedeno) a on je zbog sličnih radnji popio ban. @dejan -znači uvest nekakvu "Željeznu ruku pravde" il zaposlit Chucka Norrisa da čuva tržnicu :D |
mnogi od nas su bili na trznici cisto iz potrebe da rijese neke komponente kako bi mogli ubost nove jer im je eto, bas taj tren, uletjelo nesto novo/bolje pa su se morali rjesit starog kako bi ono gore otplatili.
zato je trznica bila super jer si mogao dost brzo prodat te komponente, mogao si nac dosta stvari kojih nije bilo drugdje, itd. zbog toga sam i ja dosao tu komentirat. druga stvar je sto je masa ljudi koristila istu samo za sverc i zayebavanje drugih. |
Ja bih se samo nadovezao na onu prevaru.
U petak sam na kupovini stavio oglas da kupujem wd640gb aaks (blue), da bi koju min kasnije dobio PM od kolege 'chumaman' s preporukom na ovaj link, kako je on kupio i sve 5 uredno te ima i garanciju. Nisam se odmah išao javit, a kasnije dobio PM od hrjax-a da on ima wd black. Na što sam mu odgovorio da baš želim blue pošto već imam 2. On mi odgovorio da do pon može nabavit blue. Još sam ga pitao dal on također prodaje na njuškalu 2 wd blacka da ne kontaktiram jednog te istog čovjeka bezveze, kaže on: da. Ok, ja reko da bi onda uzeo i kad nabavi nek mi se javi. -još mi se nije javio Znači želim napomenut da su ovaj na njuškalu(mucekzg) i hrjax najvjerojatnije isti čovjek, ILI možda ovaj od kog hrjax kupuje. Pošto nisam provjeravao dal možda još neko prodaje blackove na njuškalu, ne garantiram da je to isti user. Nego, ako ćete kupovat wd black/blue.. pripazite. - a sad vezano uz tržnicu: Ja bih da se vrati tržnica, jer mi je bolje tu kupovat/prodavat nego bilo gdje drugdje iz razloga što se dosta ljudi stvarno potrudi kod prodaje te stavi linkove na slike,recenzije,oc mogućnosti i ostale korisne stvari vezano uz predmet koji se prodaje. Nadam se da mi nećte ovaj post uzet kao spam :) :chears: |
Efo ja imam Prijedlog. Svi expertovci lijepo na njuškalo (može i kupiprodaj)otvoriti profil i napisat nick sa pc expert foruma te prodaju dogovarati isključivo ovdje preko pm-a. Dakle ne preko mobitela da nebi bilo muljaža
Moderatori jel bi to bilo u skladu sa novim pravilima? |
Eto ja sam se ovdje registrirao radi servisiranja laptopa i tržnica mi je pomogla jer sam ne zaposlen i hranim blizance od 2 i pol godine. Nisam nikoga zavaljao, kupcima sam davao moju adresu da dodju kod mene na servis. Kroz vrijeme počeli su mi slati laptope na popravak iz drugih gradova a ja popravak naplaćivao "otkupninom". Sad će mi posao pasti radi lopova :(
žao mi je al podržavam odgovorne za podforum.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40. |