PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

franzD 12.11.2024. 13:32

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3773458)
Onda sam ja lud bit ce

https://ibb.co/XWj0TZx

Pa nisi, Metal ima sve što ima Premium, plus ovo gore što sam naveo. Dakle, Perplexity.ai i Wolt+ nisu rezervirani za Metal već su dostupni i na Premiumu.

IHrvojeI 12.11.2024. 13:55

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3732076)
A jel plaća ko režije u tuđe ime (podstanari itd) jel bude tu problema kod plaćanja revolutom? Ono kad ne piše stvarni dužnik ovo ono...

Evo da sam sebi odgovorim... cca pola godine plaćamo svoje režije i tuđe i sve ide bez problema tj nitko nas nije zvao ili da na računima piše da smo dužni ili da je taj neko dužan.

robert7 12.11.2024. 16:29

Citiraj:

Autor franzD (Post 3773461)
Pa nisi, Metal ima sve što ima Premium, plus ovo gore što sam naveo. Dakle, Perplexity.ai i Wolt+ nisu rezervirani za Metal već su dostupni i na Premiumu.

Ma jedem govna, Premium brkam sa Ultrom jer dugo vec koristim pa sam pomjesao imena.

U svakom slucaju zgodnih subscriptiona ima vec. Isplati se svakako!

Sonim 12.11.2024. 22:32

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3773469)
Evo da sam sebi odgovorim... cca pola godine plaćamo svoje režije i tuđe i sve ide bez problema tj nitko nas nije zvao ili da na računima piše da smo dužni ili da je taj neko dužan.

Kak ide plaćanje režija preko revoluta?

bed-boy11 13.11.2024. 00:53

Citiraj:

Autor Sonim (Post 3773581)
Kak ide plaćanje režija preko revoluta?

Pod Reference upišeš model i poziv na broj sa razmakom samo. Npr HR01 6551826-72516-7162

Ja na ovaj način nikad nisam imao problem da nešto nije proknjiženo.

Sonim 13.11.2024. 08:14

Citiraj:

Autor bed-boy11 (Post 3773594)
Pod Reference upišeš model i poziv na broj sa razmakom samo. Npr HR01 6551826-72516-7162

Ja na ovaj način nikad nisam imao problem da nešto nije proknjiženo.

Tnx. Probam sljedeći mjesec.

Juice 13.11.2024. 09:02

Kaj nije lakše skenirat samo režiji iz klasičnog mobilnog bankarstva il keks pay nego upisivat ručno sve :D

nub 13.11.2024. 09:34

Mobilno bankarstvo naplaćuje transakciju. Keks moraš imati ugovoreno plaćanje preko njih.

Također imaš aircash koji skenira 3d kodove i trenutno nema naknada :)

IHrvojeI 13.11.2024. 09:58

Citiraj:

Autor Juice (Post 3773622)
Kaj nije lakše skenirat samo režiji iz klasičnog mobilnog bankarstva il keks pay nego upisivat ručno sve :D

Vjerojatno i je, ali ja i žena imamo sistem di smo napravili joint account i na taj polažemo novce od plaće za kućanske troškove, što ostane ide u "đep" za putovanja ili u "đep" za štednju. Svatko si ostavi nešto plaće na privatni račun za osobne potrebe tj naš đeparac. Plaćanje je jednostavno jer eventualno treba promjeniti dva broja u pozivu na broj jer su barem na računima za struju i HT uvijek isti (i dopunsko).

OuttaControl 13.11.2024. 14:10

Jesam i ja sa svojom pa na taj diljeni džep ja uplacujem a ona uzima pare :D

strikoo 13.11.2024. 14:31

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3773714)
Jesam i ja sa svojom pa na taj diljeni džep ja uplacujem a ona uzima pare :D

I ja isto tako :stoopid:

bed-boy11 13.11.2024. 17:51

Citiraj:

Autor Juice (Post 3773622)

Jednom kad se primatelj doda sve osim poziva na broj i iznosa je spremljeno. A ako imaš uplatnicu digitalno onda je poziv na broj samo copy paste. Na nekim uplatnicama je i uvijek isti poziv na broj kako su neki već pisali.

Naravno da je skeniranje brže ali i ovo ide jako brzo osim kad prvi put dodaješ novog primatelja.

ALiEN17 04.01.2025. 17:40

dali bi mi neka dobra forumska duša mogla objasniti kako mogu izvršavati plaćanja putem revolut aplikacije npr. u korist za p2p app robo.cash i/ili bondora?

coconut 05.01.2025. 09:01

Danas sam pokušao platiti nešto Revolutom, ali mi ne dopušta logiranje dok ne podesim zaštitu PIN-om, otiskom,... WTF? 20+ g. imam mobitel, nijedan mi nikada nije bio zaštićen, a sada me Revolut tjera na to.

Darko150 05.01.2025. 15:31

Riješenje je jedostavo: deinstaliraš Revolut 😂

pero000 09.01.2025. 17:36

Pozdrav,
pokušavam izvršiti uplatu u Uzbekistan, Visa kartca, imam samo broj kartice,
nemam nikakav broj računa.
Revolut mi kod pokušaja uplate javlja da ne podržava navedenu karticu.
Ima koja app za android koja bi funkcionirala, probao sam paysend ali ne funkcionira najbolje sa zabom radi zabine autorizacije u m zabi.

tiki66 10.01.2025. 08:24

Morat ćeš kupiti ženu iz druge države izgleda :D

pero000 10.01.2025. 09:22

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3783251)
Morat ćeš kupiti ženu iz druge države izgleda :D

žena je već stigla, al ne može poslat novce mužu....:goood:

kasper_sky 04.02.2025. 14:11

Pozz
Ako može pomoć. Pošto sam novi u Revolutu trebam info za podešavanje revoluta za primanje uplate.
Instaliro sam app. Popunio podatke. Povezao sa erste visa karticom gdje primam plaću.
Uplate-isplate još nisam radio, niti nemogu danas jer plaća još nije sjela, a minimum je 10e za uplatu.
Kolega je tražio broj revolut računa. I pokušao je uplatiti iz Danske i Revolut je odbio. Drugom kolegi je prošlo. Radi se o honorarnom poslu.
Ovo je razlog za odbijanje uplate:

Stornirano · Ovo je placanje blokirano zbog
privremenog ogranicenja na v jeasem racunu.

Koji je razlog tome?
Vas depozit nije mogao biti pripisan na vas racun zbog nasih internih pravila ili drzavnin propisa.
Kada éu primiti natrag svoja sredstva?
Sredstva bi trebala biti vracena na racun
posiljatelja u roku od 3-5 radnih dana.

Znači trebam ispuniti nešto za poreznu. Barem tako kaže help chat Ai.
Ako može pomoć tj upute. Može ovdje ili Pm.

mamutarka 04.02.2025. 14:14

mali OT ali kad vidim da odrasla osoba napiše ''plaču'' dobijem napad, sori, pliz nemoj koristit dijakritike ako nisi učio osnovnu školu :D

robert7 04.02.2025. 14:30

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 3787426)
Pozz
Ako može pomoć. Pošto sam novi u Revolutu trebam info za podešavanje revoluta za primanje uplate.
Instaliro sam app. Popunio podatke. Povezao sa erste visa karticom gdje primam plaću.
Uplate-isplate još nisam radio, niti nemogu danas jer plaća još nije sjela, a minimum je 10e za uplatu.
Kolega je tražio broj revolut računa. I pokušao je uplatiti iz Danske i Revolut je odbio. Drugom kolegi je prošlo. Radi se o honorarnom poslu.
Ovo je razlog za odbijanje uplate:

Stornirano · Ovo je placanje blokirano zbog
privremenog ogranicenja na v jeasem racunu.

Koji je razlog tome?
Vas depozit nije mogao biti pripisan na vas racun zbog nasih internih pravila ili drzavnin propisa.
Kada éu primiti natrag svoja sredstva?
Sredstva bi trebala biti vracena na racun
posiljatelja u roku od 3-5 radnih dana.

Znači trebam ispuniti nešto za poreznu. Barem tako kaže help chat Ai.
Ako može pomoć tj upute. Može ovdje ili Pm.

Nisam siguran, ali mislim da moras napraviti depozit sa svog racuna kako bi racun bio 100% aktivan.

@mamutarka, ima nas jos ha? :chears:

kasper_sky 04.02.2025. 15:12

Hvala na asistenciji. Riješen problem.
Ai Chat je pokušao pomoći i solidan je oko info, ali ne kao vi ;)
Tipfeler oko č/ć jer je mala tipkovnica. :)

robert7 04.02.2025. 16:15

Ma zanemari, mi smo grammar nazzi, to je bolest :D

Drago mi je da si riješio problem, sretno u korištenju najbolje bankarske usluge dostupne u HR :)

kasper_sky 04.02.2025. 17:58

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3787455)

Drago mi je da si riješio problem, sretno u korištenju najbolje bankarske usluge dostupne u HR :)

Np ;)
Imat ću sigurno još pitanja. Bitno da je ovaj hitni dio riješen!
Pročitat ću sve postove od početka do kraja...
Onda idu pitanja tipa: kartica i isplata, porez, prijenosi itd.
Ako se ne varam bez dodatnog troška isplata je moguča na Zg banci/bankomatu ili mogu i erste?

mamutarka 04.02.2025. 18:03

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 3787470)
moguča

znači ono ipak nije bio tipfeler, a jesi nas prevario :D :D

bed-boy11 05.02.2025. 00:02

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 3787470)
Np ;)
Imat ću sigurno još pitanja. Bitno da je ovaj hitni dio riješen!
Pročitat ću sve postove od početka do kraja...
Onda idu pitanja tipa: kartica i isplata, porez, prijenosi itd.
Ako se ne varam bez dodatnog troška isplata je moguča na Zg banci/bankomatu ili mogu i erste?

Na bankomatima možeš skoro svake banke. Ima mjesečni limit do kojeg je bez naknade.
Samo pazi s primanjem honorarnih prihoda na Revolut osobni račun, to je protiv uvjeta korištenja i zatvorit će ti račun ako skuže.

Za to bi trebao otvoriti Pro račun https://www.revolut.com/hr-HR/revolut-pro/

nub 05.02.2025. 11:21

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3787455)

*Nazis

kasper_sky 05.02.2025. 16:37

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3787471)
znači ono ipak nije bio tipfeler, a jesi nas prevario :D :D

bolest..... :no2drug:

Citiraj:

Autor bed-boy11 (Post 3787531)
Na bankomatima možeš skoro svake banke. Ima mjesečni limit do kojeg je bez naknade.
Samo pazi s primanjem honorarnih prihoda na Revolut osobni račun, to je protiv uvjeta korištenja i zatvorit će ti račun ako skuže.

Za to bi trebao otvoriti Pro račun https://www.revolut.com/hr-HR/revolut-pro/

ok pogledam za pro acc.
trebao bih dobiti iz danske sa računa firme uplatu za sudjelovanje u sportu/tečaju itd. Jel bolje revolut ili tekući račun?
Ako dobijem na revolut jel problem ako cijelu svotu ispod 1k e. prebacim na tekući odjednom. Za isplaćivanje na bankomat vidim limit ovisi i razini acc.
thx

bed-boy11 05.02.2025. 18:08

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 3787690)
bolest..... :no2drug:

ok pogledam za pro acc.
trebao bih dobiti iz danske sa računa firme uplatu za sudjelovanje u sportu/tečaju itd. Jel bolje revolut ili tekući račun?
Ako dobijem na revolut jel problem ako cijelu svotu ispod 1k e. prebacim na tekući odjednom. Za isplaćivanje na bankomat vidim limit ovisi i razini acc.
thx

Transakcije u eurima unutar eurozone su besplatne neograničeno i neovisno o iznosu. Možeš si uplatiti na IBAN tekućeg računa odjednom bez naknade.

mkey 07.03.2025. 10:56

Jutros sam napravio kritičnu grešku i updejtao revolut. Johme:
- revolut ne podržava root (iako se isti može sakriti, veliki security feature)
- revolut ne podržava custom rom
- revolut zahtijeva lock screen

Kakva ambulantna katastrofa. Imate li kakvih sugestija alternatinih sličnih aplikacija? Ono što mi praktično treba je servis koji
- po defaultu ne tretira korisnike kao da su idioti (iako većina jesu, ali nebitno)
- podržava virtualne kartice
- iako imam fizičku karticu, na bankomatu/u trgovini sam je koristio 2 puta pa mi to očito nije toliko bitno
- ima podršku za HR

microsoft66 07.03.2025. 11:37

bolesni su od tih sigurnosnih opcija....x ljudi nema nikakav lock screen (moji roditelji npr) i sad to nmg instalirat kod njih...bolesnoće 100 selfija slikanja, osobnih, provjera vakih nakih

mkey 07.03.2025. 11:40

Ja uvijek kažem da je nasigurnija za korištenje ona aplikacija koju je nemoguće koristiti.

franzD 07.03.2025. 11:51

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3792918)
bolesnoće 100 selfija slikanja, osobnih, provjera vakih nakih

Da, kako se banka usuđuje implementirati sigurnosne mjere i identificirati svoje klijente.

xlr 07.03.2025. 13:21

A kad nestanu pare onda bude kuku lele :)

mkey 07.03.2025. 15:28

Najveći novac nestaje neovisno o pinovima i slikanju. Npr. izgubiš pristup svojem novcu samim time što si nesmotreno napravio update.

Ali ozbiljno, zar nitko ne može preporučiti neku alternativnu aplikaciju?

Zeryx 07.03.2025. 15:28

onda ce im bit kriva ista ta banka/aplikacija jer je nedovoljno provjeravala :D

Ivan357 07.03.2025. 15:42

Citiraj:

Autor mkey (Post 3792977)
Najveći novac nestaje neovisno o pinovima i slikanju. Npr. izgubiš pristup svojem novcu samim time što si nesmotreno napravio update.

keks? aircash?
nisu virtualne kako si tražio nego fizičke kartice, možeš ih imat više i možeš ih zaključavat unutar aplikacije

Libertus 07.03.2025. 15:51

Citiraj:

I meni zanima, ali nisam našao nešto suvislo. Ima ona N26 Njemačka banka, ali mislim da nikada nije dopustila HR račune.

mann 07.03.2025. 16:07

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3792982)
I meni zanima, ali nisam našao nešto suvislo. Ima ona N26 Njemačka banka, ali mislim da nikada nije dopustila HR račune.

N26 nije dostupna u Hr nazalost. Ja sam je koristio kroz tri eu zemlje ali Hr nije dostupna.

Keks je meni dosta dobra zamjena za Revolut unutar Hr granica.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

nepalac 07.03.2025. 16:28

Citiraj:

Ne, revolut je jedinstven i ima svoje prednosti, baš kao što neka druga app ima svoje.
I velika je vjerojatnost da će i ta druga fintech aplikacija koju tražiš imati iste restrikcije koje ti smetaju na revolutu, jer ipak se radi o bankarskim aplikacijama gdje se traži najveća razina sigurnosti.

Ja uz Revolut koristim i Wise, pa si vidi nju, ali ne mogu reći radi li na rootanim mobitelima jer nemam takav i ne znam treba li lockscreen, jer ga ja svakako imam.
Tako da, isprobavaj :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:54.