![]() |
Naručio sam ona temperirana stakla za z3c, platio sam dollar za tracking number, ali nije baš funkcionalan (ili to tako treba biti)?
http://i62.tinypic.com/3451l3b.jpg |
Proradi tek za 7 dana ;)
|
Ima li koji dobar jeftinjak magnetni punjac? Trebam za z3c
Ima li xperia m4 aqua mogucnost punjenja preko magnetnog? |
Citiraj:
M4 mislim da nema mogućnost tu. |
Citiraj:
|
Hvala :chears:
M4 nema magnetni Edit: je li kamera na m4 bolja od L90? |
Predstavljanje Z5 predviđeno na IFA 2015 02.09. Po specifikacija nije nešto vauuu.
http://www.ubergizmo.com/2015/08/son...2nd-september/ |
Sony Xperia M4 Aqua podržava samo klasično punjenje i ima solidan fotić koji brzo okida fotke, ali njihova kvaliteta baš i nije za preseravanje pred ekipom u lokalnoj birtiji. Mobitel je (za svoju cijenu) brutalno brz i radi kao raketa, a podržava i famozni 4G, tako da će sve osim fotkanja za 90% ljudi biti jako ugodno iskustvo i rijetki će požaliti što su ga kupili.
|
Citiraj:
Slika je puno bolja, kao i boje kada se koristi staklo umjesto zaštitne folije, ali ono što mi smeta je veliki odsjaj od tog zaštitnog stakla, pa me zanima ima li kakvo rješenje? |
Vrištanje,bio sam vanka jedno vrijeme i ostavio mob na korištenje sestri. Dođem dns i veli: otpalo ti staklo(valjda misli LCD ekran) bilo samo od sebe,odnjela ga na reklamaciju dali ti novi mob :lol2:
|
Pogrebalo mi se staklo odostraga na kameri :fuming:
Probao sa pastom, ma jok, pa jel tko odavde nosio u Agram zamjenit zadnje staklo iz bilo kojeg razloga, sa garancijom ili bez da kaže kak je prošao, tlaka mi sad kopat tu i vrtat stranice :fala: |
Imam kod sebe Xperia U model, koji bi trebao biti otključan, međutim pri ubacivanju kartice traži "SIM Network unlock PIN".
Prema uputama s neta, odem pogledati Service Info>Sim Lock, i tamo gdje bi X trebao označavati da je zaključano - toga X nema. Zna li tko u čemu je stvar? |
Kod mene nema niti jednog Xa pa nije zaključan. Vjerojatno te traži samo da ukucaš PIN kartice a ne mrežni kod.
|
Ne, traži baš SIM Network unlock PIN. Probao sam za svaki slučaj i s PINom kartice, ali ne pali.
|
Trebaš nabaviti kod za otključavanje. Ili idi po njega kod operatera di je mobitel kupljen ili ga nabavi na neki drugi način.
|
Izgleda da nema druge, hvala.
Nije mi samo jasno, zašto Service Info pokazuje da nije zaključan? |
Jesi ti prvi vlasnik tog moba? ako jesi, pravac operater ili email tamo gdje je kupljen. To je star mobitel i sigurno ćeš dobit kod.
|
Pošalji im mailom imei i tip telefona i dobit ćeš kod sms-om
|
Citiraj:
|
Ma priča je ukratko ovakva: mobitel je curin, kupljen prije par godina polovan, i nakon što je odslužio svoje i nedavno zamijenjen Lumiom stajao je u ladici kao rezerva - sve do prije par dana, kad je nekome od njenih palo na pamet da bi ga mogao iskoristiti, ali sad nastaju problemi jer ne radi s karticom (probao Vip i Tele2). Tako da nemam pojma tko je prvi vlasnik ni kad je točno kupljen.
Uglavnom, ispada da je zaključan na T-Com, samo me zbunio taj Service Info. Još jedno pitanje, koliko naplaćuju otključavanje? Tj. da odem do T-Com centra, ili uzmem kod preko neta - i ako da, gdje? |
Meni na z2 takoder mikrofon zeza a vidim na netu to je dosta cest problem sa z2. Ima li tu materijala da iskoristim jamstvo na uredaj?
|
|
Je, ako imaš račun ili ti je mobitel u sustavu - u ovom slučaju, ni jedno ni drugo :D
No nebitno, uzeo sam novu Simpa karticu i zdravo, problem riješen. Hvala na savjetima. |
Citiraj:
Z3C recimo moraš mijenjat cijelo kučište,,prednje zadnje bočno i nije jeftino. Inače jučer na Korani je moj Z3C imo ronilački test,dok sam hvatao hebenog labuda da lupim selfi uspio mi je opast pa sam ronjao ponjega,podnio je to muški! |
Danas sam snimao malo po plaži :D i mobitel se nakon neke 3 minute fino izgasi .
Javi mi se poruka da se pregrijao i doviđenja. Snimao sam u 1080 rezoluciji , čak nije snimano niti u 4K rezi , ali i to mu je bilo previše . Prije snimanja bio je spremljen u torbi i nije ga zagrijalo sunce tako da ovo je po meni jedan VELIKI minus za Z3 . Pustio sam ga da se ohladi nekih 10 min , napravio par fotografija i snimio neke 2 min videa i opet se javi poruka o pregrijavanju i izgasi se . SONY odlično si odradio ovo ! |
Citiraj:
Ja sam mu napisao kako sam ja napravio i dobio kod bez problema. Toliko od mene. |
Citiraj:
Ma nije vidljivo lako ali primijetio sam da su mi dnevne slike dosta svjetlije nego što su bile do sada, noćne i podvodne još nekak al dnevne pravo izgube na kvaliteti i oštrini pa pretpostavljam da je do stakla. |
Citiraj:
|
Nisam snimao u 4K rezoluciji , zato sam i razočaran sa ovim poluproizvodom .
Danas sa sviječom moraš tražiti kvalitetu bez kompromisa . |
Nakon 3 dana korištenja temperiranih stakla, vidim dva oštećenja na njima, na rubovima... Staklo se malo oštetilo, nije strašno, ali očito da i kvaliteta nije neka...
Inače ako ovako ostane, bit će dobro, strah me da se ne proširi. Nije da mob mazim pazim, ali mi nije nijednom ispao te ga uglavnom držim u džepu ili u torbici. |
Citiraj:
No za 5 USD i prednje i stražnje staklo je OK. Iako velim, ista marka mi je na S5 i nikakvih oštećenja nemam. Istina, nije mi opao ali koristi se stalno i posvuda. |
Da, ta tvoja, a dobro, vidit ćemo kako će se držati dalje
|
Pro Glass jel tako? Da, oni su neka mid klasa, no velim, meni je ok. Naravno da packe ostaju. Ostaju i na Nillkinu ali manje.
|
Samo da napisem par dojmova o Z3 nakon nadogradnje na 5.1.1:
- telefon vidno brze i fluidnije radi (ovo je jedini plus) - Baterija: na 5.0.2 bez problema 5,5-6h sota kroz 2 dana sa svim upaljenim. Sada jedva 4h. - Pregrijavanje telefona kod obicnog surfanja i slikanja (par fotki i to je to) - Dobio 2 zute fleke na ekranu (bit ce zbog pregrijavanja). U pocetku se slabo vide, sad nakon duzeg koristenja vec su narancaste. Napravljen i factory reset, sve isto. Jako jako razocaran. Do updatea najbolji telefon koji sam imao, sada ga zelim mjenjati. A sto se tice zute fleke, imao sam ih na cak 3 LG G2, M8 i sad Z3. Jedino sa amoledom nisam imao taj problem. |
Nadogradnja ota ili flashanje?
Ja sam napravio na z3c ota bez reseta, mobitel brži, problema nema. |
Ota pa factory reset. Zato mu to i je tako. No besmisleno je ponavljati. Na svakoj stranici ove teme piše da mob najbolje radi kad se fleša FTF načisto. I svejedno i dalje se updatea OTAom i iznova se čudimo ;)
|
Brko hvala na komentaru, medjutim nisam previse pratio temu, ali i ocito naivno mislio da su problemi sa OTA nadogradnjama iza nas...
Jbg, skola za drugi put. Najgore od svega je sto moram telefon nositi na servis zbog ovih zutih fleka. Kazu u Agramu min 2 tjedna. Pas mater i zute fleke. |
Frendica kupila Z3C, slikanje na plaži/vodi i telefon otkaze. To je bilo u četvrtak i mob je od tada u riži.
Prije 2 tjedan se zblesirao (isto slikano pod vodom) i malo je uslo na sd karticu, javio da je kartica neispravna. Izvadila, osusila sve radilo normalno. Drugi put je prvo nestalo slike, i onda se ugasio. Na punjac ne reagira. Mobitel je kupljen u dućanu, star je mjesec dana i u stanju novoga, a poklopac je cijelo vrijeme dobro stavljen, i stalno je pazila na to. Jel netko imao slična iskustva, i kakav je stav Agrama za ovakve slučajeve? |
..........
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04. |