PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

mark11 06.06.2012. 01:22

Pa ljudi moji,
ne znam zašto toliko uzimate k srcu to što sam napisao moja iskustva sa telefonom.I vi izlažete svoja iskustva za koja bih i ja mogao reći da su glupa.
Pa nisam ja jedini koji se zali na mobitel,samo mi je vise dopi****o,da svaki cas ponovno instaliram rom-ove.Ni ja nisam htio pisati onaj post,ali mi je više prekipjelo,i samo sam htio iznijeti svoje iskustvo i utiske.Neka ljudi vide pa sami odluče.Zar to i nije svrha ovog foruma.Ja sam samo rekao što se meni događa sa mobitelom,pa ako je i tvornička greška možda nije jedini.Po vašim izjavama,ja bih trebao hvaliti ovaj mobitel iako mi ne radi kako treba.E pa zahebite to,ja ću iznijeti svoje mišljenje,pa svidjelo se to vama ili ne.Ja ovdje nisam hvalio nijedne druge marke ni pričao o cijenama mobitela,ali kad smo već kod toga,pa zar i za tih 700 hebenih kuna ne bih trebao dobiti mobitel koji bar mogu normalno ugasiti i upaliti a da ne moram čekati pola dana da se pokrenu neke aplikacije,a obično se sve to sruši.Znam ja da ne mogu očekivati od njega neke brzine,i ne znam što,ali bilo bi dobro da rade bar osnovne stvari.Ali evo da ne duljim,(iako znam da ćete sad prosuti razne komentare,nadam se ne i uvrede)ja ću mu vratiti stock rom pa da vidim da li će da bude malo bolje.
PEACE

tutix 06.06.2012. 01:25

Morat ćeš. Postoji razlika od stock ROM-ova koji se dižu kroz update proceduru i imaju update.app naziv i ovih ostalih koji dolaze zipani i dižu se preko CWM recoverya. Update procedura briše i recovery.

Citiraj:

Autor mark11 (Post 2177648)
E pa zahebite to,ja ću iznijeti svoje mišljenje,pa svidjelo se to vama ili ne.Ja ovdje nisam hvalio nijedne druge marke ni pričao o cijenama mobitela,ali kad smo već kod toga,pa zar i za tih 700 hebenih kuna ne bih trebao dobiti mobitel koji bar mogu normalno ugasiti i upaliti a da ne moram čekati pola dana da se pokrenu neke aplikacije,a obično se sve to sruši.Znam ja da ne mogu očekivati od njega neke brzine,i ne znam što,ali bilo bi dobro da rade bar osnovne stvari.Ali evo da ne duljim,(iako znam da ćete sad prosuti razne komentare,nadam se ne i uvrede)ja ću mu vratiti stock rom pa da vidim da li će da bude malo bolje.
PEACE

Nemoj se ljutit ali ovo tvoje je totalan rant post bez ikakvih argumenata. Napikirao si jedan i jedini custom ROM na kojem ti mobitel ne radi dobro, a svi ostali su bezveze, zašto su bezveze? Čekat pola dana da se pokrenu aplikacije, koje aplikacije? Mobitel se pali minutu, to je normalno za bilo koji smartphone, imaš opciju Fast Boot u Applications meniju koja ti pali mobitel u roku 5-10 sekundi ako nisi izvadio bateriju nakon gašenja. Ne rade osnovne funkcije, a koje su to? Od prvog dana na bilo kojem ROM-u meni radi telefoniranje i SMS-anje bez greške. Reci točno šta te muči...

Puno teksta, a zapravo ništa nisi napisao, NHF.

KeiOffice 06.06.2012. 01:54

btw. samo da navedem ispravak, moze se naknadno vratit stock recovery, imam ga negdje iako nisam nikad probao vracati stock recovery jer nisam vidio svrhe, al vidio sam jos davno na htc mania-i da je netko pisao o tome zbog reklamacije... tako da eto buduci da je netko pisao da ovi u servisu ne priznaju garanciju ako nije tele2 rom gore, moze se preko tudjeg backupa tele2 roma vratit taj rom preko cwm-a a onda opet flashat stock recovery i imat mob u stanju u kojem je i bio kad je kupljen za potrebe servisa :D

Naravo sve to ima smisla radit ako mob ima neku gresku koja se ne manifestira tako da ga je nemoguce upalit ili slicno, jer u tom slucaju ne vidim nacin na koji u servisu mogu vidjet da li je po mobu sta prckano, tj. moguce da imaju nacin al vjerojatno se ne bi isli zajebavati sa time...

btw. sto ce tice velicine backupa iz cwm-a, meni uglavnom bude izmedju 400-500 mb, ali radim backup uglavnom prije stavljanja novoga roma, tako da u backupu ne bude frisko instalirani rom nego rom nakrcan aplikacijama i slicno pa valjda zbog toga razlika u velicini...

@ mark11, vrati mob na stock rom i vidi kako ce ti raditi mob sa njime, neznam kud si bas toliko zapeo zapeo za fundowsky 4 rom, meni je puno bolje radila treca verzija njegovog roma, opcenito mislim da 2.3.5 stock romovi rade bolje nego 2.3.6 no to je moje subjektivno misljenje... a sto se tice custom romova, ja ukoliko na mobu drzim rom baziran na stock romu, drzim iskljucivo onog "prastarog" 2.3.5 kineza 5iROM-Dong, naravno uz neke fixeve i skripte koje su se u medjuvremenu pojavile i sucelje sam si sam slozio tako da izgleda kao htc sucelje...

nekih tjedan imam na mobu kanga rc3 i nisam bas zadovoljan, mob radi ok no najvise mi smeta sto nekad kad pokrenem phone aplikaciju i zelim nekoga nazvati, u call logu zna uzasno sporo radit i stekat da mi nekad dodje da ga razbijem, a ne da mi se opet radit backup svega, stavljat drugi rom pa opet sve vracat, no morat cu se natjerat jer mi to sve vise ide na zivce...

maxtormaster 06.06.2012. 14:43

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2177206)
Prijatelju ( MARK11) ako si ti dobio defektivni mob s tvorničkom greškom ( što se desi i svemocnosvetom usranom iphoneu, galaxy s2, 3 htc itd) neznači da su svi takvi, od nas ovdje 90% je zadovoljno s mobitel sto daje za 700kn jer daje puno vise od konkurencije tipa alcatel ot990 ili galaxy fir itd.

meni mobitel od prvog dana radi skroz ( cak i frendu koji radi u pekari i pun je mob brasna i na tvornickom romu), normalno 90% romova mi radi odlično neki stekaju neki ne al jbg 700kn=600mhz procesor ni konkurencija nedaje bolje, sad sam vec dugo na fundowskom 3.0 i mobitel se nije nikad restartao ili zablesirao od custom roma a kamoli originalnog, plastike ne skripe itd, pazim ga da nepada izgled mu jekao nov, sto se tice baterije meni traje 1d 4h od toga je ekrna upaljen 6h i svih tih 6 sati je 3g internet na osvjetljenju 35%, wifi 4 sata itd, a bome i drugima izdrzi najmanje od 7 do 12 navecer,

Ti si dobio tvornicki sjeban mob sto se zna desit i velikim zvučnim imenima s mobitelima 4000+ kn, neznaci da su svi takvi, ja i dalje stojim iza toga, ZA 750KN nema boljeg mobitela, nema... jbg ako oces brzinu kameru vrhunsku izradu aj po htc one x, iphone itd al onda i posegni u đep za 3400kn vise od cjene Huaweia.

I meni je mobitel smece kad ga gledam pored Samsunga galaxy s3, HTC one x itd, al mi nije nikako smece kad ga gledam pored Motorole Motolux koja je 1800kn a sto puta je sporija ili HTC wildfire s-a

Ako tebi jedinom na ovom forumu od nas 50, nevalja mob nikako znaci da si dobijo defective unite... bez ljutnje nista osobno, jbg losa sreca itd ubo si onog s greskom među 20 000 ispravnih :)

novi stock rom mod 2.3.6 , kazu same pohvale
Hey guys!

Here you have a rom that I miss for my little brother. step and share it with you.

The rom is based on stock 2.3.6.

Installation:

You choose which is the one you want. The stock kernel can not do OC and Kernel Luzy if the 2 bring the same improvements.

Download the rom the end of the post.
Should see a Fix, download it too.
Spending the rom and if any fix to the SD.
Start the CWM
Make full wipe and all there is.
Install the. Zip rom.
If there fix, cradle once flashed the ROM, install the fix.
Reboot, and hope that garment.
Once reached the launcher restart again.

The rom needs a few minutes to settle.

Compiled from 0 to avoid any problems.
Deodexed.
Zipaling.
App2sd native.
Root.
busybox.
Script to the touch.
Script for video enhancement.
Script for image enhancement.
Tweak to the battery. (Last longer)
Off the debug icon.
Script for GPS.
Liteada.
Original kernel.
(OC by CWM optional and not tested)
Updated libraries Adreno200.
Occasional tweaked for higher performance parameter.
Improved Management of ram.
XclouD.
BeatsAudio.
Aspect series.

http://translate.googleusercontent.c...amYpTFz1g4VMIw

not found?

srkee 06.06.2012. 16:41

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2177985)
not found?

eo link na topic :
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=393761

ROM:

http://www.mediafire.com/?fanakmie02mncfx

e-one 06.06.2012. 21:43

Vise ne koristim svakodnevno ovaj mob jer sam dobio xperiu u, ali sam dosta dugo koristio u8650 pa sam vise manje objektivan u vezi niega. Mob za novce koje kosta je savrsen. Naspram galaxy minija koji mu je direktan konkurent i 150 kn skuplji mob ima puno bolji display. Sama izrada telefona je vrhunska za klasu u kojoj se prodaje. Meni se na tom mobu jos dan danas nista ne klima niti se sto ishabalo. Fundowsky 3.0 sam valjda flashao cim je izasao i evo ga radi dan danas bez greske. Meni jedina mana tom mobu je 256 mb rama jer mi je to malo s obzirom da sam znao imati dosta appova upaljenih od jednom pa sam morao koristiti i swap loji opak nije jednako brz kao i ram. U biti mob mi je toliko dobar i jeftin da sam ga ostavio kao backup mob jer mi ga je zao prodati.

goranszd 06.06.2012. 23:07

i ja prelazim na drugi High end mob al jos nisam odlucio koji, ovaj necu prodat bit ce pokusni kunić

mrleri 06.06.2012. 23:26

Citiraj:

fundowsky 4.0 imam od prvog dana,ja nemam nikakve zamjerke,mobitel vrti bez i jedne greske,neznam zasto neki iznose glupa mišljenja (iako svako ima pravo na svoje) meni je osobno mobitel pre dobar i ne pada mi napamet vise stavljati nesto drugo...jer ono sto meni treba (navigacija,igre,potrebne aplikacije,internet,muzika...) radi savršeno

kutijagreha 06.06.2012. 23:35

Da li je neko imao problema sa fundowsky 4 clean verziju sa kamerom? naime kada sam ubacio ovaj rom,prilikom pokretanja kamere za slikanje,stoji mi kvadrati,koji su prilikom slikanja vidljivi i na samoj fotografiji. Da li postoji opcija neka koja se uklanja time,ili neki dodatni fix koji se ubacuje? Napomenuo bi da na prelazak rezima na video snimanje,ne postoje ti kvadratici po celom ekranu. Molim za odgovor :fala:

dulesbj 07.06.2012. 00:56

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2177652)
btw. samo da navedem ispravak, moze se naknadno vratit stock recovery, imam ga negdje iako nisam nikad probao vracati stock recovery jer nisam vidio svrhe, al vidio sam jos davno na htc mania-i da je netko pisao o tome zbog reklamacije... tako da eto buduci da je netko pisao da ovi u servisu ne priznaju garanciju ako nije tele2 rom gore, moze se preko tudjeg backupa tele2 roma vratit taj rom preko cwm-a a onda opet flashat stock recovery i imat mob u stanju u kojem je i bio kad je kupljen za potrebe servisa :D

Naravo sve to ima smisla radit ako mob ima neku gresku koja se ne manifestira tako da ga je nemoguce upalit ili slicno, jer u tom slucaju ne vidim nacin na koji u servisu mogu vidjet da li je po mobu sta prckano, tj. moguce da imaju nacin al vjerojatno se ne bi isli zajebavati sa time...

btw. sto ce tice velicine backupa iz cwm-a, meni uglavnom bude izmedju 400-500 mb, ali radim backup uglavnom prije stavljanja novoga roma, tako da u backupu ne bude frisko instalirani rom nego rom nakrcan aplikacijama i slicno pa valjda zbog toga razlika u velicini...

@ mark11, vrati mob na stock rom i vidi kako ce ti raditi mob sa njime, neznam kud si bas toliko zapeo zapeo za fundowsky 4 rom, meni je puno bolje radila treca verzija njegovog roma, opcenito mislim da 2.3.5 stock romovi rade bolje nego 2.3.6 no to je moje subjektivno misljenje... a sto se tice custom romova, ja ukoliko na mobu drzim rom baziran na stock romu, drzim iskljucivo onog "prastarog" 2.3.5 kineza 5iROM-Dong, naravno uz neke fixeve i skripte koje su se u medjuvremenu pojavile i sucelje sam si sam slozio tako da izgleda kao htc sucelje...

nekih tjedan imam na mobu kanga rc3 i nisam bas zadovoljan, mob radi ok no najvise mi smeta sto nekad kad pokrenem phone aplikaciju i zelim nekoga nazvati, u call logu zna uzasno sporo radit i stekat da mi nekad dodje da ga razbijem, a ne da mi se opet radit backup svega, stavljat drugi rom pa opet sve vracat, no morat cu se natjerat jer mi to sve vise ide na zivce...

Ja sam si složio originalni recovery,samo instal zip from sd card,i to je to,čak imam i 210mb particiju i original recovery,sve u zipu,a ovo što kažeš za kanga,meni se isto užasno sporo palio birač,kao da ga gasi iz memorije,a i užasno malo ima ram memorije,ja sam na dobrom starom benru,prepravljenom totalno,ali je to to.

Ja sam primjetio da svi cm-ovi,koji imaju u biraču dodane one t9 kontakte,da se sporo pale,ja sam imo problema još na onom ics-u sa tim.

Probaj staviti od benrua birač,trebao bi raditi,samo nemoj na benrua stavljati od kanga,jel ništa od toga.

tutix 07.06.2012. 01:42

Meni se malo sporije pali Dialer, ali ništa strašno (možda sekunda zakašnjenja). Kontakti su mi samo na Google računu (znači nisu na telefonu ili na SIM kartici).

Ono što sam skužio i što mi je malo krivo jest da CM 7.2 (build 20.04.) od ThePoisona ne radi baš najbolje sa Supercharger skriptom pa sam ju skinuo (vjerojatno se kolje sa memorijskim postavka CM-a). Koristim ono zaključavanje Launchera i SMS aplikacije iz Cyanogenmod menija i nemam neka primjetna štekanja ili redraw launchera. Orginalni ADW Launcher je prilično trzav, LauncherPro je meni najbolji za CM. I ono, maknuo sam Facebook aplikaciju i zamjenio ju sa Friendacaster appom i baterija mi gro dulje traje sad (to sam skužio sa BetterBatteryStats da ju Facebook ždere).

E da, možda jedina stvar koja mi smeta trenutno je da mi Dolphin zna koji put sam od sebe izaći u launcher i moram ju ponovno pokrenut. I speakerphone koji ne radi sa sound fixom...

Nego, jel možete okačit taj orginalni recovery negdje?

srkee 07.06.2012. 05:10

evo ti huaweiev recovery

raspakiraj stavi u folder gdje ti je adb i flashas ga iz fastboota

Code:

fastboot flash recovery recovery.img
http://dl.dropbox.com/u/8162918/recovery.rar

dulesbj 07.06.2012. 11:46

Citiraj:

Autor tutix (Post 2178235)
Meni se malo sporije pali Dialer, ali ništa strašno (možda sekunda zakašnjenja). Kontakti su mi samo na Google računu (znači nisu na telefonu ili na SIM kartici).

Ono što sam skužio i što mi je malo krivo jest da CM 7.2 (build 20.04.) od ThePoisona ne radi baš najbolje sa Supercharger skriptom pa sam ju skinuo (vjerojatno se kolje sa memorijskim postavka CM-a). Koristim ono zaključavanje Launchera i SMS aplikacije iz Cyanogenmod menija i nemam neka primjetna štekanja ili redraw launchera. Orginalni ADW Launcher je prilično trzav, LauncherPro je meni najbolji za CM. I ono, maknuo sam Facebook aplikaciju i zamjenio ju sa Friendacaster appom i baterija mi gro dulje traje sad (to sam skužio sa BetterBatteryStats da ju Facebook ždere).

E da, možda jedina stvar koja mi smeta trenutno je da mi Dolphin zna koji put sam od sebe izaći u launcher i moram ju ponovno pokrenut. I speakerphone koji ne radi sa sound fixom...

Nego, jel možete okačit taj orginalni recovery negdje?

Ovo sa dolphinom se i meni dešava,ja mislim da je do njega,imam osmicu,samo me izbaci van

Probaj koristiti onu stariju skriptu,ne 8.2,nego 8,što je u txt formatu,mislim da šljaka,a za ne ubijanje apova je dobra i ta,bar meni samo za to služi.

mark11 07.06.2012. 12:46

Tutix,evo da ti kažem kakvih sam problema imao sa fun.4.0,kad već pitaš za detalje.
Znam da sam malo pretjerao sa onim postom,ali jednostavno mi je bilo prekipjelo,a i taj dan mi je bio nekako cijeli na lijevu nogu,što i nije neki razlog za opravdanje.
Dakle koristio sam fundovsky četvorku jer mi se od svih najviše sviđa.Sve sam napravio i podesio po redu,ext i swap patrticiju.U link2sd podesio spremanje na interno.
Sve je dobro šljakalo,skinuo sto-tinjak aplikacija,koje su se spremale na ext particiju,jedino sam imao ponekad problema sa učitavanjem widgeta kad bi se telefon restartao,ali sve u svemu je radilo ok nekoliko dana,a onda odjednom se telefon počeo sam paliti,mislim na to kad bih ga zaključao i ugasio ekran on bi se netom uključio u standby za otkljucavanje ekrana,i to nije sve kad bi se ugasio zbog baterije,onda pri pokretanju,koje bi trajalo 5 min.i više,ali doslovno toliko,nije se uopće moglo pristupiti telefonu.Javljalo bi mi poruku kako je neka (sad ne znam točno koja)android aplikacija neočekivano prestala raditi,pa bi se telefon vratio u standby za ukucavanje pina,i tako cijelo vrijeme,a onda se na kraju sve to srusilo,i launcheri i sve ostalo.Nisam napravio back up aplikacija,tako da sam ostao bez svega,i to me je raspi*dilo,kap koja je prelila čašu pa sam zato onda onako reagirao.
I nije to bio prvi put da me tako zahebe,pa jedno bar 5-6 puta tako.Sad sam napokon odustao od fundowskog 4.0.
Vjerovatno nešto nije u redu sa tim rom-om,(bez uvrede developeru).
Zašto sam htio samo taj rom,pa zato jer mi se cinio kao najbolji i kao da ima gotovo sve što ti treba,ext,swap,flash,5mpg cam,oc,...
Možda je problem bio u custom rom-u.Mislio sam da ću sa custom rom-om imati bolji telefon.
Sad sam vratio stock rom 2.3.3 ,telefon je root-an,za sad radi okay.To mi je sad i najbitnije.Okay,priznajem da sam imao veća očekivanja od njega i custom rom-a,ali evo,bit ću skromniji.
Pa evo tutix ili bilo tko drugi ako imate neki savjet ili neko pozitivno iskustvo za neku aplikaciju koja smanjuje potrošnju baterije,da mi baterija traje malo duže,s tim da znate da sam sad na stock rom-u ako to ima neke veze.
p.s.
ispravit ću neke stvari što sam rekao dva posta prije.

T0mB1ll 07.06.2012. 13:42

jedno smiješno pitanjce :)

kad imam ext particiju i swap, u link2sd da stavim da linka na externu ili internu memoriju? jer to su particije na kartici?

goranszd 07.06.2012. 14:12

Citiraj:

Autor mark11 (Post 2178374)
Tutix,evo da ti kažem kakvih sam problema imao sa fun.4.0,kad već pitaš za detalje.
Znam da sam malo pretjerao sa onim postom,ali jednostavno mi je bilo prekipjelo,a i taj dan mi je bio nekako cijeli na lijevu nogu,što i nije neki razlog za opravdanje.
Dakle koristio sam fundovsky četvorku jer mi se od svih najviše sviđa.Sve sam napravio i podesio po redu,ext i swap patrticiju.U link2sd podesio spremanje na interno.
Sve je dobro šljakalo,skinuo sto-tinjak aplikacija,koje su se spremale na ext particiju,jedino sam imao ponekad problema sa učitavanjem widgeta kad bi se telefon restartao,ali sve u svemu je radilo ok nekoliko dana,a onda odjednom se telefon počeo sam paliti,mislim na to kad bih ga zaključao i ugasio ekran on bi se netom uključio u standby za otkljucavanje ekrana,i to nije sve kad bi se ugasio zbog baterije,onda pri pokretanju,koje bi trajalo 5 min.i više,ali doslovno toliko,nije se uopće moglo pristupiti telefonu.Javljalo bi mi poruku kako je neka (sad ne znam točno koja)android aplikacija neočekivano prestala raditi,pa bi se telefon vratio u standby za ukucavanje pina,i tako cijelo vrijeme,a onda se na kraju sve to srusilo,i launcheri i sve ostalo.Nisam napravio back up aplikacija,tako da sam ostao bez svega,i to me je raspi*dilo,kap koja je prelila čašu pa sam zato onda onako reagirao.
I nije to bio prvi put da me tako zahebe,pa jedno bar 5-6 puta tako.Sad sam napokon odustao od fundowskog 4.0.
Vjerovatno nešto nije u redu sa tim rom-om,(bez uvrede developeru).
Zašto sam htio samo taj rom,pa zato jer mi se cinio kao najbolji i kao da ima gotovo sve što ti treba,ext,swap,flash,5mpg cam,oc,...
Možda je problem bio u custom rom-u.Mislio sam da ću sa custom rom-om imati bolji telefon.
Sad sam vratio stock rom 2.3.3 ,telefon je root-an,za sad radi okay.To mi je sad i najbitnije.Okay,priznajem da sam imao veća očekivanja od njega i custom rom-a,ali evo,bit ću skromniji.
Pa evo tutix ili bilo tko drugi ako imate neki savjet ili neko pozitivno iskustvo za neku aplikaciju koja smanjuje potrošnju baterije,da mi baterija traje malo duže,s tim da znate da sam sad na stock rom-u ako to ima neke veze.
p.s.
ispravit ću neke stvari što sam rekao dva posta prije.

Mobitel je dobar za te novce, i reko sam ti neshvati moj prijasnji post ko napadanje nit ista osobno, drago mi je da ti sad radi, Ja sam svoj prvi Huawei dva put u 1min iz sve snage razbio od zid jer mi je digo zivce na 800... mogu rec da je mob poprilično cvrst, prvi put od udarca samo sipala baterija ekranu nista radio, al sam ga svjesno isao zatuc do kraja haha... sory za malo oftopic

srkee 07.06.2012. 15:31

moja iskustva su manje vise izvrsna, ali ima jednu stavr radim drugacije

NIKAD ne koristim swap, link2sd ili bilo što osim nativnog app2sda, na sva tri andoida dosad su mi te3 stavri pravile probleme, i otkad sam prestao koristiti tih par sitnica nikakav problem s romom nisam imao. a i ako je bilo, bilo je odmah nakon instalacije i rjesio sam ga 90%, ponovnim wipeom, i instalacijom.

napominjem da i na Wildfireu, i gt540 i sada na sonicu se držim Cyanogena, jer mi je jednostavno najbolji i najbrži u radu, plus u kombinaciji sa supercharger skriptom, me na tri moba nije nikad iznevjerio. Na wildifreu je bio dobar, na gt540 rock solid, i ovdje napokon sa soundfixom mi je stalni rom.

ALI držim se svog jednog pravila, nikakve pidarije s swapom i particioniranjem SDa, i nisam nikad imao problema. Ne kažem da je do toga, ali svakako probaj bez toga, ako mozes

Vuco 07.06.2012. 16:58

Samo da nadodam na Srkee-a. Ja sam koristio Link2SD ali sam ja fino napravio novu FAT32 particiju i onda je nju povukao Link2SD. Inače da, app2sd nativni isto super radi.

Sad samo moram curi srediti mobitel i staviti neki drugi CM jer i dalje postoji problem sa wifi-jem (kao da su DNS-ovi krivo porihtani ili neš). A tog problema nije bilo dok nisam napravio factory reset i stavio njen gmail acc.

dulesbj 07.06.2012. 23:11

Citiraj:

Autor srkee (Post 2178504)
moja iskustva su manje vise izvrsna, ali ima jednu stavr radim drugacije

NIKAD ne koristim swap, link2sd ili bilo što osim nativnog app2sda, na sva tri andoida dosad su mi te3 stavri pravile probleme, i otkad sam prestao koristiti tih par sitnica nikakav problem s romom nisam imao. a i ako je bilo, bilo je odmah nakon instalacije i rjesio sam ga 90%, ponovnim wipeom, i instalacijom.

napominjem da i na Wildfireu, i gt540 i sada na sonicu se držim Cyanogena, jer mi je jednostavno najbolji i najbrži u radu, plus u kombinaciji sa supercharger skriptom, me na tri moba nije nikad iznevjerio. Na wildifreu je bio dobar, na gt540 rock solid, i ovdje napokon sa soundfixom mi je stalni rom.

ALI držim se svog jednog pravila, nikakve pidarije s swapom i particioniranjem SDa, i nisam nikad imao problema. Ne kažem da je do toga, ali svakako probaj bez toga, ako mozes

srke,vidio sam da si pitao poisona na forumu za skriptu,koliko sam skužio,on je rekao da ne radi na njegovom cyanu.
Da li ju ti imaš ili ne,što mi je činiti-pomagaj:chears:

Pardon,to je pitao sipe,ali da li ju ti koristiš na ovom zadnjem kangu

srkee 08.06.2012. 01:55

koritstim ju na cm 7.2 rc3,

Fundowsky 08.06.2012. 09:20

Citiraj:

Autor kutijagreha (Post 2178206)
Da li je neko imao problema sa fundowsky 4 clean verziju sa kamerom? naime kada sam ubacio ovaj rom,prilikom pokretanja kamere za slikanje,stoji mi kvadrati,koji su prilikom slikanja vidljivi i na samoj fotografiji. Da li postoji opcija neka koja se uklanja time,ili neki dodatni fix koji se ubacuje? Napomenuo bi da na prelazak rezima na video snimanje,ne postoje ti kvadratici po celom ekranu. Molim za odgovor :fala:

Provjeri da ti je CPU speed na 600MHz.

goranszd 08.06.2012. 10:57

ovako, treba mi pomoc.
Zanima me mogu li ja na originalni rootan 2.3.6 yoigo sa fixsevima za floatpoint, andreno 200, beats, bravia engine staviti i neki OC Kernel, al neki koji je ok s baterijom. ako mogu moze link od po vama najboljeg ( igre ne igram) i mogu li stavit skrptu, ( cemu ona sluzi, da li mamagmentu RAM-a i poboljsa li ista) ako moze link na skriptu koja je najbolja i kako se ona stavlja.

Imam puno obaveza ovih dana pa nestignem sad 120 postova pregledavat.

Dankeee :)

EDIT-------- Nemože, stavim bilo koji kernel, ostane na huawei logu i neide dalje, vratio backup fundowsky 3.0, :DD ma najbolji

tutix 09.06.2012. 04:07

Citiraj:

Autor srkee (Post 2178250)
evo ti huaweiev recovery
/cut

Hvala :goood:

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2178338)
Ovo sa dolphinom se i meni dešava,ja mislim da je do njega,imam osmicu,samo me izbaci van
Probaj koristiti onu stariju skriptu,ne 8.2,nego 8,što je u txt formatu,mislim da šljaka,a za ne ubijanje apova je dobra i ta,bar meni samo za to služi.

Može bit. Ma ne treba mi ništa, radi mi i ovako brzo.

Citiraj:

Ne razumijem, kako misliš interno u Link2SD? Link2SD ima sposobnost prebacit fileove na SD karticu i onda ih simbolički polinkat da izgleda kao da su na internoj memoriji. Nikad nisam koristio automatsko prebacivanje na SD karticu, nego uvijek jedan po jedan program, zato što nisu svi programi baš za SD karticu, pogotovo oni koji su memorijski malo teži, a onda rade sporo. Fora je još i u tome jer Link2SD zna prebacivat, ne samu aplikaciju već i njezin dalvik-cache file na SD karticu što je skroz nepoželjno. Druga stvar je što možda imaš i jako sporu karticu. Za aplikacije na SD kartici treba minimalno class 6 kartica ako se ne varam.
Citiraj:

Widgete nikad na SD karticu, oni moraju bit u internoj memoriji jer njihovim datotekama sistem često pristupa, to je samo jedan primjer. E sad, stotinjak aplikacija je stvarno ogroman broj, može bit i da neka od aplikacija koristi previše resursa, bugovita je. Za takve stvari postoji Watchdog Task Manager kojeg možeš podesit da ti otkriva kad neka aplikacija podivlja (koristi previše procesorskog vremena ili RAM-a). Backup, po meni, puno bolje sredit sa AllBackup nego Titaniumom, jednostavnije je i sve radi (AllBackup ne radi na Cyanogenmodu).

Citiraj:

Više od 5.5h sati upaljenog ekrana (kod mene je to pretežno surfanje na WiFi-ju) nećeš dobit ni sa jednim ROM-om ili kernelom. Ono što možeš produljit je vrijeme u stand by modeu.

sipe 09.06.2012. 22:43

Za ove kojima stvara probleme supercharger skripta na 7.2 RC3 nije problem u Cyanogenu niti itijednom drugom romu nego kernelu. Genokolarov ne radi, treba se flashat s supertoast.

tutix 09.06.2012. 23:28

Jel ima supertoast kernel kakvih minusa u odnosu na Genokolar?

sipe 10.06.2012. 12:26

Citiraj:

Autor tutix (Post 2179900)
Jel ima supertoast kernel kakvih minusa u odnosu na Genokolar?

E to nažalost nemam pojma. To i mene zanima, makar ne vidim nikakvih problema. Držim ga na 729 i smartassv2

tincha95 10.06.2012. 13:51

ljudi imam mali problem.. pa mi je pitanje dal se da sredit il moram na servis...
htio sam stavit fundowsky 4.0 full na mob al dok sam poceo updatati mob dakle ono wipe dalvik cache i ostalo(kako po redu koraci idu) obrisao na tvornicke postavke i krivo sam gumb pritisnuo i formatiralo mi je sd-karticu.. tak da sam i update.app izgubio(2.3.6) probao sam pokrenuti mobitel nakon toga i samo mi se pojavi huawei logo! nista dalje-.- i onda sam stavio na sd karticu 2.3.6 update u dload folder(dakle prazna sd kartica samo to gore) i stavim je u mob.. pritisnem power+up+down i nacrta se ona crta po sredini ekrana i ne zeli updatat... jel znas iko rjesenje?! jel zna kako rjesit to? il moram na servis?

Rosie-Posie 10.06.2012. 14:47

jesi probao stavit fundowsky zip na karticu i onda opet uć u recovery i iz njega ić na install update, znači ono što si i trebao napravit, pa je pošlo krivo...

tincha95 10.06.2012. 14:51

Citiraj:

Autor Rosie-Posie (Post 2180171)
jesi probao stavit fundowsky zip na karticu i onda opet uć u recovery i iz njega ić na install update, znači ono što si i trebao napravit, pa je pošlo krivo...

uspio sam sredit sa starijim officialnim romom.. al nekak mi je cudno updatalo.. uopce mi nije pisalo ono za firmware.. samo je isla ona ljubicasta crta i to jako sporo -.- al uglavnom sad radi i trenutno stavljam fundowsky 4.0 full na sd i vertical flicker.. pa cu vidjet onda..

EDIT: jel mi moze neko dat link od superuser updata.. jer mi je vec neko jednom dao jer mi root.zip nije funkcionirao pa mi je onda neko tu dao link od superuser.zip se zvao folder(tak slicno) i onda je funkcionirao root.. al nazalost nisam spremio link ni folder.. jel ima ko link?

Rosie-Posie 10.06.2012. 15:11

ako ćeš stavljat fundowsky, ne trebaš rootat, već samo prvo stavit gore custom recovery i odma rom

temeljnik 10.06.2012. 15:27

patch za notification

ima li tko patch za notification cust,,, ne mogu nigdje naći?

tutix 10.06.2012. 16:08

Citiraj:

Autor sipe (Post 2180081)
E to nažalost nemam pojma. To i mene zanima, makar ne vidim nikakvih problema. Držim ga na 729 i smartassv2

A ništa, sad će novi nightly od ThePoisona pa ću stavit i novi kernel gore skupa sa skriptom.

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2180173)
EDIT: jel mi moze neko dat link od superuser updata.. jer mi je vec neko jednom dao jer mi root.zip nije funkcionirao pa mi je onda neko tu dao link od superuser.zip se zvao folder(tak slicno) i onda je funkcionirao root.. al nazalost nisam spremio link ni folder.. jel ima ko link?

superuser-3.0.7.-signed

tincha95 10.06.2012. 16:42

hvala na brzim odgovorima i pomoci (:

mark11 11.06.2012. 11:21

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2180150)
ljudi imam mali problem.. pa mi je pitanje dal se da sredit il moram na servis...
htio sam stavit fundowsky 4.0 full na mob al dok sam poceo updatati mob dakle ono wipe dalvik cache i ostalo(kako po redu koraci idu) obrisao na tvornicke postavke i krivo sam gumb pritisnuo i formatiralo mi je sd-karticu.. tak da sam i update.app izgubio(2.3.6) probao sam pokrenuti mobitel nakon toga i samo mi se pojavi huawei logo! nista dalje-.- i onda sam stavio na sd karticu 2.3.6 update u dload folder(dakle prazna sd kartica samo to gore) i stavim je u mob.. pritisnem power+up+down i nacrta se ona crta po sredini ekrana i ne zeli updatat... jel znas iko rjesenje?! jel zna kako rjesit to? il moram na servis?

vrati cw 5026,sve uredno pobriši,i onda probaj dload sa sd card

Citiraj:

Autor tutix (Post 2179426)
Hvala :goood:

Ne razumijem, kako misliš interno u Link2SD? Link2SD ima sposobnost prebacit fileove na SD karticu i onda ih simbolički polinkat da izgleda kao da su na internoj memoriji. Nikad nisam koristio automatsko prebacivanje na SD karticu, nego uvijek jedan po jedan program, zato što nisu svi programi baš za SD karticu, pogotovo oni koji su memorijski malo teži, a onda rade sporo. Fora je još i u tome jer Link2SD zna prebacivat, ne samu aplikaciju već i njezin dalvik-cache file na SD karticu što je skroz nepoželjno. Druga stvar je što možda imaš i jako sporu karticu. Za aplikacije na SD kartici treba minimalno class 6 kartica ako se ne varam.

Widgete nikad na SD karticu, oni moraju bit u internoj memoriji jer njihovim datotekama sistem često pristupa, to je samo jedan primjer. E sad, stotinjak aplikacija je stvarno ogroman broj, može bit i da neka od aplikacija koristi previše resursa, bugovita je. Za takve stvari postoji Watchdog Task Manager kojeg možeš podesit da ti otkriva kad neka aplikacija podivlja (koristi previše procesorskog vremena ili RAM-a). Backup, po meni, puno bolje sredit sa AllBackup nego Titaniumom, jednostavnije je i sve radi (AllBackup ne radi na Cyanogenmodu).

Više od 5.5h sati upaljenog ekrana (kod mene je to pretežno surfanje na WiFi-ju) nećeš dobit ni sa jednim ROM-om ili kernelom. Ono što možeš produljit je vrijeme u stand by modeu.

pa u postavkama imaš opciju gdje da sprema aplikacije,automatski,interno i externo.kako to ne znaš?
znam da widgeti moraju biti u system/app,aili sam svejedno imao sam problema,widget ne bi mogao biti pronađen.
I da imao sam jako dosta aplikacija,ali što mogu kad ih ima tako jako mnogo zanimljivih,hehehe
sad furam stock rom.moze link za 2.3.6 rom

summus 11.06.2012. 17:04

@mark11
Evo ti linkovi koje tražiš:

U8650-1 V100R001C121B828SP01(Turkey General)
U8650-1 V100R001C169B865 (Germany)
U8650-1 V100R001C86B823SP05(Spain Yoigo)

_______

Može li mi netko objasniti što radim krivo? Želim staviti stock rom 2.3.6, skinuo sam ovaj njemački, foldere dload i vendor stavio na sd.

Pokušao prvo Postavke-Pohranjivanje-Nadogradnja softvera... Telefon se isključi, odnosno restarta i kad pogledam verziju 2.3.3 znači ništa se nije dogodilo.

Pokušao sam zatim ovom metodom:

1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom = HARD RESET

Ali kad pritisnem ovu kombinaciju tipki na zaslonu piše:

Firmware update
Step 1/2
Unpacking
(ikonica žutog trokuta sa uskličnikom)
Update failed

I onda mogu samo izvaditi bateriju, jer ništa drugo ne reagira, i ponovo ga upaliti...

Može li mi netko objasniti što radim krivo?

srkee 11.06.2012. 19:04

ovo drugo treba bit, ali neznam zasto je failed

jesi li siguran da si na praznu sdcard napravio folder dload i u njega raspakirao update.app?

Gongy 11.06.2012. 19:09

Nasao sam ovaj malo poznati launcher na marketu i ubacio ga,radi vec nekoliko dana vrlo dobro,brz je dosta opcija na MENI se dobije kako za pocetni ekran tako i za raspored ikonica (kad udjete u meni opet stisnite tipku meni za opcije) nacin scrollanja i td ko je zainteresovan evo link neka ekserimentise https://play.google.com/store/apps/d...bGF1bmNoZXIiXQ..
jos nesto pronasao sam i ovu boot animaciju http://www.youtube.com/watch?feature...&v=w-5Av_EVpyI
malo istrazivao kako da je nabacim i prosto,ode se u phone nadje se default animacija u zip-u i zamjeni root explorerom sa ovom,sa tim da se ova stara defaultna moze snimiti i sacuvati root explorerom na SD recimo!
Svoju default animaciju sam nasao ROOT EXPOLREROM u cust>>telekomsrpske(moj operator inace)>>ba>>media>>bootanimation.zip
staru move na SD a novu na njeno mjesto i restartam mob. dobijem ovu animaciju jedino je problem sto su slicice velicine 240x320 sto je maleno za nas ekran pa sa starne ostane praznog prostora pa bih pitao STRUCNE OSOBE KAO STO JE FUNDOWSKI i DR. jel ima mogucnost da napravi se resize svih slicica na nas default ekrana 320x480 (ako se ne varam) ili se mora raditi resize svake slicice posebno sto bi potrajalo jer tamo ima oko 280 slicica cca!
Umalo da zaboravim evo link za skinuti animacije u velicini 240x320 http://www.4shared.com/rar/kdYRENVM/...imation_2.html
POZZ I JAVITE UTISKE

summus 11.06.2012. 20:18

Da, ispravno sam stavio folder i u njemu se nalazi update.app.......jest da mi je ovo prvi puta da radim nešto ovako na androidu ali nisam baš tolika šeprtlja (valjda, više ni sam neznam...).

Uglavnom sada sam izbrisao te foldere sa SD kartice i išao prvo rootati mobitel po preporuci sa drugog foruma, a po uputama iz zadnjeg Buga (tamo još imaju i slike pa mislim barem će ovo ići...), ali nakon što sam skinuo sve datoteke, intalirao driver, prebacio su.zip na SD.....uglavnom sve ide kako treba do koraka 3. (valjda vas većina čita Bug) a to je pokretanje instalador.bat, pritisnem enter ali ne izbaci {waiting for device} nego ovo:
[IMG]http://img213.imageshack.us/img213/8647/zadkin.th.png[/IMG]
Postavke sam stavio ovako:
[IMG]http://img6.imageshack.us/img6/7085/postavke1.th.png[/IMG]
[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/5...stavke2.th.png[/IMG]
Ako znate pomagajte:)

xlr 11.06.2012. 20:33

@summus: usb debugging ti ne treba ovdje. Trebaš mob staviti u fastboot i pokrenuti taj instalador. Ne znam sad koja je točno kombinacija za ulazak u fastboot, ali prepoznat ćeš ga po tome što mob "zapne" na bootscreenu što je ok.

summus 11.06.2012. 21:02

Isključio sam usb debugging, VOLUME- i POWER tipka ali nije malo zapeo nego skroz pa sam morao vaditi bateriju...

Neznam da li sam prije napisao da je mobitel tek kupljen i na njemu nisu rađene nikakve modifikacije. Prvo sam htio samo napraviti update na službenu 2.3.6 verziju pa kako to nikako nisam uspjevao predložili su mi da prvo napravim root. Rootanje sam radio po tim uputama iz Buga jer je tamo sve popraćeno i slikama. Stvarno više neznam....evo sad sam probao i ovaj zadnji prijedlog da isljučim usb debugging ali izbaci mi isti ispis kao na slici koju sam stavio u postu prije kada pokrenem taj instalador.bat. Još neki prijedlog?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56.