![]() |
Ako tablet nije pod 'must', razmisli o ovom čudu
https://www.gearbest.com/laptops/pp_...MFRAQ76YAJ7O49 |
Gledao sam i te ultrabookove, ali svo terensko korištenje će biti s nogu, pa mi je tipkovnica ogromno smetalo.
Kad ga stavim u ured, imam svu potrebnu periferiju već postavljenu, pa mi onda tipkovnica ni tu ne treba. Zasad su Surface Pro 5 i Surface Pro 6 u finalu. Čekam ponude za oba, pa će pasti odluka. |
Jel tko zna dal postoji neka DHL opcija bez carine za tablete iz kine? Kao ona šema sa mobitelima...ne pronalazim na prvu.
Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk |
tablet vivax 81203g flash i upgrade pitanje
napravio sam flash i upgrade na tabletu vivax 81203g pa pitam ako netko zna što se dobije time
|
@prijateljski
To nije općenita opcija već je nude samo neki prodavači. Pogledaj malo one prodavače koji imaju EU skladište. Doći će malo skuplje nego kineski, ali barem nećeš platiti pdv na njega. |
Zamolio bi za preporuku tableta za stariju osobu. Uzeo bi ga kod nas jer sumnjam da do Božića može stići ako ga naručim izvana.
Da je čim veći. Na njemu će se vrtit samo par appova, poput Novine.hr, znači ništa prezahtjevno. Volio bi da cjenovno isto nije prezahtjevno, ali da nije baš zadnji šrot. |
Za starog smo uzeli prošle godine Huawei MediaPad T3 10 LTE, preporuka ako ti je prihvatljiva cijena. Nikad zamjerki od njega, on uživa.
|
Samsung Galaxy Tab A2016 10,1" (T585N) LTE
2GB RAM /16 GB ROM HUAWEI MEDIA PAD T5 10" LTE 2 GB RAM / 16 GB ROM Molim vas za pravu preporuku izbora od ova dva tableta gdje će iskjučiva upotreba biti . 1.Live stream (IPTV,YOU TUBE,NETFLIX) 2.Intrenet Muči me dakle ovih malih 2 GB RAMa kod oba dva da li će to biti problem u vidu usporavanja,rušenja ili je to sasvim dovoljno ta tu upotrebu. Naginjem na Samsung jer ima mogućnost proširenje memorije na SD card dok Huawei to nema. Hvala ,hitno mi je. |
pa, teško je zapravo i naći tablet koji ima više od 2gb rama. pogotovo u ovom cjenovnom razredu. s druge strane, ni apliacije nisu dovoljno dobro optimizirane da bi uopće znale iskorstiti više rama.
je, mobiteli danas imaju 2, 3,4, 6 gb rama, ali očito ćemo na više rama malo popričekati na tabletima. a što se dvojbe tiče, t5 je vrlo novi uređaj i nemam neke povratne informacije, navodno je blijede slike nego što bi trebalo biti, kamere tako-tako i izrada je čisto u redu. a samsung, baš ovaj model je u nekim serijama imao problem sa ekranom. rješavalo se zamjenom uređaja. jesu li ti modeli povučeni sa tržišta - ne znam. u zadnje vrijeme se nitko ne žali na njih. osobno bih radije išao na samsunga, samo zato jer je već duže vrijeme prisutan na tržištu, pa su se stigle popeglati greške i bugovi. t5 je novi a i huawei nije nešto lud od izdavanja popravaka softa. možda se netko javi tko ga ima (ako ga je uopće netko kupio). no, bottom line, kojeg god uzeo, nećeš pogriješiti. možda samo usporediti jačine baterije, trajanje jamstva. pa po tome odlučiti. |
Citiraj:
Imam Sammya verziju bez LTE (SM-T580), prekjučer je izašao Oreo update sa kojim nešto brže radi. 2 GB radne neće ti biti nikakav problem. |
Citiraj:
Taj RAM od 2GB znači neće bit problem za ovo , kvaliteta zaslona ,streama ,zvuk kako je to . Da li si koristio mogućnost koju Samsung ima a Huawei nema a to je instaliranje apilkacija na SD i USB OTG sa adapterom. Za Oreo sam čitao na Gsmareni da nakon update neki imaju usporavanja ili je kod tebe sve u redu. Da li mi daješ preporuku za ovaj Sam. |
Citiraj:
Možda ova nova serija s oznakom M ali je i puno skuplja.Dakle Sami. Hvala. |
update je slab i kod puno jačih igrača, a ne kod huaweia. mada nisu oni "ž" kategorija. "m" serija je dobra. no m serija košta barem 50% više od "t" serije. t5 je, recimo 1400kn, a m5, obična verzija, oko 2500kn. pro je 3500 (mada on kod nas vjerojatno neće nikada ni stići). ista stvar je i sa 8" modelima.
je, samsung. |
Koji puno jači igrači? Jači su jedino Samsung i Apple (Huawei je generalno treći, a u ponekom kvartalu ga prestigne Amazon), po pitanju tableta i broja isporuka zadnjih par kvartala.
|
Ja bih zaobisao Amazon tablet. Imao zadnji 10''. Izmasakrirani Android bez Google marketa ali sa gomilom bloatwarea koji ga uspore do neupotrebljivosti. I jos se updata sam od sebe.
|
Sto se tiče Amazon tableta,Amazon Fire 7" je jedini uspio preživjeti moju djecu... Dva Vivaxa,Telefunken,Samsung Tab3,neki ogromni Point of View,neki Meanit i neka dva no name... Amazon već treću godinu piči,sav izlupan,ekran izgleda ko puzzle koliko je izrazbijan i jos uvijek radi ko prvog dana...nevjerovatno
|
Na samsungu t580 radi usb otg.
Naspram lenovo tab3 8 (tb3-850f) ima losiji zvucnik, sve ostalo samsung pobjeduje. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
ljudi,
treba mi tablet za dijete od šest godina, znači - tablet će isključivo služiti za igranje igrica downloadanih sa play marketa, gledanje youtube videa i eventualno okidanja kojih fotkica/kratkih videa - drugo, pošto će baratati dijete s njim, volio bi via ebay naručiti i nekakav gumeni case i foliju za LCD (ako postoji što takvo univerzalno? u tablete se ne razumijem, niti ih pratim, niti me previše zanima) - treće, volio bi da radi fluentno, da ne počne štekati nakon 2-3 mjeseca i da slika nije zrnata/izpixelizirana - cijena: od cca. 400-tinjak do nekih 500-tinjak kuna - gledao sam ovakve tematske koji bi bili top estetski gledajući: https://www.mall.hr/tablet-racunala/...t-frozen-hd-7- ali vidim da ima samo 1GB RAM-a - da nije možda danas to premalo? - drugo, gledao sam onda neke od 2GB RAM-a na nabavi (najjeftinije) i naišao na ovakvo nešto: https://neutrinomobile.hr/mytab-h18-...m_medium=click http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...m_medium=click https://edigital.hr/wifi-tablet/leno...m_medium=click (i eventualno ovaj, pošto mi malo izlazi iz budgeta) hvala! |
Imas na ebayu bas za djecu tablete,koji su u kućistu zaštićenom od udaraca,izvana su gumirani... Imao sam dva Vivaxa,Telefunken,Amazon Fire,neki ogromni Point of View i Samsung Tab3...jedino je ovaj amazonov donekle preživio djecu,sav je izrazbijan,ali jos radi...
Svako bih za djecu preporučio jedan od tih "dječijih", jer kad tad će im ispasti ili ce lupiti s njim negdje... Barem je tako bilo s mojom djecom... |
Citiraj:
|
Gle,nisam ni nesto previse iskusan sto se toga tiče,ali ja bih išao minimum na 2gb rama,po meni 1gb je malo,barem koliko sam ja skužio do sad...sa 1gb rama neke igre nisu bas fluidne,ako su malo zahtjevnije...
Recimo,ovaj sa amazona sto sam uzeo,2gb rama i 16gb interne memorije,ubacio memorijsku od 16gb unutra,klinci zadovoljni,ne steka nista,jedino sto izgleda kao da se vratio iz Vijetnamskog rata. Troje klinaca,60% vremena Youtube piči,ostalo igrice. Sad cu im uzeti neki od tih "dječijih",jer im već žao da se pate na ovom izlupanom... Gledat ću opet nesto sa minimum 2gb rama i minimum 16gb interne memorije. |
koliko si novaca dao za to?
može link? |
Nisam jos naručio taj "dječiji", moram jos prostudirati...ako mislis na njega
A ovaj Fire sam uzeo na amazonu ta 25€... |
uzeo si tablet od 2GB rama za 25 eura?
|
Da,prije 2 godine,za poklon djeci ispod bora... Amazon Fire 7"... Sad jel bilo neko božićno sniženje ili ne,ne znam... Tad je bio taj model sa 2gb rama i 16gb interne memorije... 24,99€,uzeo dva komada,jedan je krepao nakon sto je ostao vani i pokisnuo,drugi i danas radi,samo je izrazbijan...
Poslije su imali samo verziju od 1gb rama i 8gb interne za nekih 32-33€... EDIT: Ispravak,ipak je bilo samo 8gb interne memorije...ne 16gb...supruga kaze tako |
Evo ja bi uzeo Huawei mediapad t3 8", ima u mojoj blizini za 600kn. Ima netko iskustva s njim, ima nekih problema, bugova? Cijena je pretpostavljam ok, uređaj je nov...
|
Jel ima neki Android tablet veci od 10'' sa adekvatnom rezolucijom, kvalitetom a da nije iPad?
|
Nema, istu stvar i ja tražio za staru. Kupio iPad Air 2, svi zadovoljni.
|
Ama nechu (sa tvrdo c) iOS. Za nepojverovati da se nitko drugi nije sjetio napraviti veci tablet. Zapravo mislim da ima Samsung veci al necu ni njega. Hocu stock Android ili minimalno promijenjen, sd card i da back/multitask nisu zamijenili strane.
|
Bacio onda pogled na Chuwi, jedino mi oni padaju na pamet kao nešto što bi odgovaralo. Hi9 Plus izgleda zanimljivo
https://www.chuwi.com/tablet.html Ja sam odustao od traženja. Probali smo s Android tabletima, Windows tabletima...meni je to ok za konstantno čačkanje, ali za mozak na pašu korištenje, iPad je jedina opcija |
može meni neka pomoć?
gledao sam rabljene i nove na njuškalu, tamo ih već ima od 500-tinjak kn s 2gb rama? |
ja isto gledam ili chuwi ili teclast.... iskustva dobrodosla :chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kupi hiawei nešto |
Zašto bi bila bačena lova?
Evo ja imam Teclast p10, odličan tablet, bolji od Huawei t3 kojeg sam imao prije njega, a duplo manje košta |
Citiraj:
Kad sam rekao veci od 10'', nisam mislio da bude veci za 0.8'' nego ipak malo vise ;) Al' stvarno izgleda zanimljivo... |
Da, taj. Nisi specificirao koliko veći :) Ne znam za što ti treba veličina, ali za stripove je odličan. Ako ti treba s olovkom, PRO verzija je ima.
|
Mda, prilicno si pogodio svrhu :) Valjdalo bi a je jos malo veci, recimo 12-tak. Al svakako thx na preporuci.
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/MfbXCT4R/20181218-191336.jpg |
I prevodi sa hrvatskog?! :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |