PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

angell 28.11.2018. 14:26

Docking koji sam naručio, a još mi nisu otkazali narudžbu, ne samo da ga nemaju na zalihi, nemaju ga ni u ponudi više...
Mislim da su u ovo ušli poprilično nepripremljeni, očito je to bio prevelik zalogaj za njih...

sokre10 28.11.2018. 14:26

Ja naručio napajanje, nisam imao neka očekivanja.
Dobio mail o otkazivanju upravo.
U mailu nije točan broj narudžbe ni niš, samo cifra.
Očito imaju šprancu i samo pucaju.
Više sreće drugi put.😀
Samo ne kod linksa.

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Stanky069 28.11.2018. 14:38

Meni su se zamjerili kad sam dao laptop na servis kod njih...Links Osijek... Promjenili matičnu,ali kao da su dali nekom djetetu da ga rastavi... Plastike na ventilaciji skoro sve polomljene,sav izgreban s doljnje strane,bluetooth ne radi,pola vijaka nedostaje...ali dobro,meni bilo bitno da napokon radi pa nisam se ni žalio...idiot... Uzeli mi 1800kn... Dobio kutiju od ugrađene matične,papire... Nakon nekih godinu dana(mislim da je bilo manje) matična izgorila,lik iz Đakova mi popravljao,rastavio...unutra neka stara matična,koja je bila vidljivo popravljana,serijski broj ne stima s papirima koje sam dobio,znači meni su uvalili polovnu matičnu i kutiju od nove...ram nije koji je bio orginalno u laptopu,netko ga je zamjenio...bluetooth nije spojen uopće...unutra fali vijaka ajme...žali bože...

Lik mi nabavio drugu matičnu,promjenio,promjenio ventilator jer se ovaj čuo...podigao nove windowse i uzeo 650 kn...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

Matta 28.11.2018. 14:46

Meni je takodjer između ostalog otkazan famozni miš. Uz to uzeo hrpu nekih drugih stvari ukupne vrijednosti sa mišom negdje oko 600 kuna. 90% toga uopće nema, tako da mi šalju sitnice vrijednosti 60 kuna, za koje sam platio poštarinu od 35 kuna. Krasno...
Razumijem kad su normalni uvjeti prodaje da ne mogu ažurirati količine u realnom vremenu, sve OK.
No, ako imaš specijalne uvjete prodaje (aka BF i CM), ako znaš da imaš x komada jednog artikla, zašto puštaju kupce da kupuju i plaćaju taj artikal x+n puta ? Ako je jedan, jedan je. Netko ga je uzeo, nema više. Ali ne, njima i dan-danas stoji da je dostupno.

Morpheous 28.11.2018. 15:24

I ja sam dobio odbijenicu. Sad kad malo razmislim....neki su ovdje zagovarali online kupnju na black friday. Pa s obzirom koliko su ograničenih primjeraka artikala imali u HGSPOT-u i Linksu, a s druge strane kolika vojska ljudi je htjela sve to pokupovati mislim da je veća šansa bila nešto dobiti čekanjem pred ulazom u 4h ujutro, nego kupnjom preko weba - čak i da im web može izdržati navalu veće količine ljudi :nono:

John Creasy 28.11.2018. 15:25

a jesu li ikome vratili novce nakon što su primili mail da im je narudžba otkazana?

Morpheous 28.11.2018. 15:30

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3253270)
a jesu li ikome vratili novce nakon što su primili mail da im je narudžba otkazana?

S obzirom da već 2 dana netko kuca mailove i šalje odbijenice, vjerujem da će im trebati barem još toliko da vrate.

John Creasy 28.11.2018. 15:33

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3253272)
S obzirom da već 2 dana netko kuca mailove i šalje odbijenice, vjerujem da će im trebati barem još toliko da vrate.

zato pitam.. još i šalju krive brojeve nardužbi u mailovima..
imam neki osjećaj (nategnut osjećaj) da bi na kraju mogli isporučit sve, slično kao što je bilo s RX470 prije par godina po krivoj cijeni (i dalje mi je u kompu :D).. poslali su mi mailove, a na stranici još uvijek stoji "u toku"

silver_tip 28.11.2018. 15:53

Ja ne kontam koji im je to smisao takve akcije ? Prodavat na taj dan po 10 miseva, stickova itd.. cega god.

1. Nema zarede.
2. Hrpa narudjbi za odbijat.
3. Hrpa uplata za vratiti nazad.
4. Netko mora sve to odraditi, dodatni posao van redovnog poslovanja.

Od 10 ljudi koji su dobili te artike 2 ce nesto napisati pozitivno a drugih 88 kojima je otkazano ce ih popljuvati... dobili su cisti negativan
marketing, pa koliko moras biti idijot kao vlasnik webshopa da si sam smislis takvu akciju ? :D

Alfa_R 28.11.2018. 15:58

Sad lijepo ne pruzeti pakete sa ostalim stvarima i raskid kupnje nakon toga.

Ag008 28.11.2018. 16:16

Slažem se silver tip.
Po meni je najbolju akciju ikada (nije bio cyber pon) imala Abrakadabra.
Na aspolutno sve -20% popusta.
Od hard diskova do super jeftinih mobitela. Sve su imali i sve su dostavili.

Danas nažalost u ponudi imaju samo 1 hard disk i nisu ni mrvica onoga što su bili (asortiman im je 1% prijašnjeg)

Mirkopoter 28.11.2018. 16:32

Ja sam im poslao prigovor na to da su cijeli dan držali predmete na stranici iako su prodani prije "akcije".

Ako ništa, barem ću im zadat još malo posla, a tko može neka isto napravi :)

prileee 28.11.2018. 16:48

Ja sam im nesto slicno odgovorio na mail di me obavjestavaju o otkazivanju narudzbe. Ufino da su govna i da je proizvod bio dostupan cili dan do 23:59 i nastavio bit dostupan i u 0:01 po 615,55 kn i da bi ga sigurno stvorili da sam ga tada poklika...

kolapz 28.11.2018. 17:27

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3253279)
Ja ne kontam koji im je to smisao takve akcije ? Prodavat na taj dan po 10 miseva, stickova itd.. cega god.

1. Nema zarede.
2. Hrpa narudjbi za odbijat.
3. Hrpa uplata za vratiti nazad.
4. Netko mora sve to odraditi, dodatni posao van redovnog poslovanja.

Od 10 ljudi koji su dobili te artike 2 ce nesto napisati pozitivno a drugih 88 kojima je otkazano ce ih popljuvati... dobili su cisti negativan
marketing, pa koliko moras biti idijot kao vlasnik webshopa da si sam smislis takvu akciju ? :D

voditelj prodaje im se na fejsu hvali super rezultatima :baad:

darkydark 28.11.2018. 17:34

Ako su artikli nakon akcije dostupni po ful cijenama, a vama za te artikle otkazane narudžbe, a dobili ste ponude po kojima ste platili, fino prijava na MINGO.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

duggi 28.11.2018. 17:52

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3253291)
Slažem se silver tip.
Po meni je najbolju akciju ikada (nije bio cyber pon) imala Abrakadabra.
Na aspolutno sve -20% popusta.
Od hard diskova do super jeftinih mobitela. Sve su imali i sve su dostavili.

Danas nažalost u ponudi imaju samo 1 hard disk i nisu ni mrvica onoga što su bili (asortiman im je 1% prijašnjeg)

jel to živi shop,vidim da imaju ssd 240gb za cca 1000kn?

X-Plosiv 28.11.2018. 18:57

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3253328)
Ako su artikli nakon akcije dostupni po ful cijenama, a vama za te artikle otkazane narudžbe, a dobili ste ponude po kojima ste platili, fino prijava na MINGO.

Ovo.

sokre10 28.11.2018. 19:00

Baš me zanima kaj bi oni rekli na to.
Sumnjam da bi nešto poduzimali.
Makar, možda sam u krivu...

Stanky069 28.11.2018. 19:25

Kako to bude kod nas ne bi nitko nista poduzeo...iako je to nista drugo nego lažno oglašavanje i varanje kupaca...

Hvali se super rezultatima...hmmm...bas me zanima koliko su kupaca s ovim sranjem izgubili... Vjerujem da dosta onih koji imaju principe neće vise nikad nesto uzeti od njih...iz principa...

Poslano sa mog ZTE B2017G koristeći Tapatalk

darkydark 28.11.2018. 19:57

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3253351)
Baš me zanima kaj bi oni rekli na to.
Sumnjam da bi nešto poduzimali.
Makar, možda sam u krivu...

Jedna IT firma, 200-300m od Linksa, je imala artikl po cijeni X/10 (očita greška), otkazali liku narudžbu za dva komada, ali na kartici je lova bila odmah rezervirana i samim time nedostupna potrošaču i to je inspektoru bilo dosta da se smatra da je on pošteno platio, odnosno da se ugovor sklopio. Istina da je gospodinu potrošaču cijela trakavica trajala malo preko mjesec dana, ali on je svoje dobio u svega 10% cijene.

Naravno, prvi korak je napraviti prijavu, ništa ne košta, a stvari se onda dovedu u red. Kukanje na forumu ili komentirati na fejsu neće nikome ništa donijeti. Kad bi se radile prijave oko svega, brzo bi se stvari dovele u red, a ne da veliki gotovo pa rade što hoće. Dosta često i na štetu nas malih ribica.

RAUL 28.11.2018. 21:55

Postupci koji predstavljaju zavaravajuću poslovnu praksu

Članak 35.

Zavaravajućom poslovnom praksom smatraju se sljedeći postupci:

5. pozivanje na kupnju proizvoda po određenoj cijeni, bez isticanja činjenice da trgovac ima opravdane razloge vjerovati da neće biti u mogućnosti ponuditi isporuku tog ili sličnog proizvoda po navedenoj cijeni, u vrijeme i u količini koji su razumni s obzirom na proizvod, opseg oglašavanja proizvoda i ponuđenu cijenu, odnosno da neće biti u mogućnosti osigurati da drugi trgovac isporuči taj ili sličan proizvod po navedenoj cijeni, u vremenu i u količini koji su razumni s obzirom na navedene okolnosti.

Sada lijepo svi dignuti prijavu protiv Linksa na
https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp i pozvati se na clanak 35 stavak 5. Zakona o zastiti potrosaca.Pa neka gospoda u Linksu objasnjavaju inspekciji sto i kako.

Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk

ssarik 28.11.2018. 22:04

Otkazali su i meni narudžbu.
Išao sam osobno u Links i pravio se mutav, tip na šalteru mi govori da je narudžba iz "nekog" razloga otkazana i da nazovem webshop info broj sa vizitke koju mi je promptno udjelio. Kaže da on nije upoznat zašto su neke narudžbe odbijene/otkazane i da zovem webshop info broj s vizitke.
Zovem tamo te likove pred njim, kažu mi da je otkazano jer im je ponestalo tog artikla na lageru kad sam ja naručio, pitam ih zašto je artikl bio dostupan na webshopu puna 24h tokom cijelog ponedjeljka, kaže da je to zato jer nisu stigli ažurirati stranicu i jer je bilo jako puno narudžbi taj dan (navodno 2500 online narudžbi). Kažem im da im je takva politika užasna i da ima ljudi koji su puno ozbiljnije zakinuti od mene, ljude koji su uplatili poveće iznose koje će im se vratiti tek kroz par dana. Uputim ih još i da poprate malo forume i portale što ljudi pišu o njima zadnjih par dana. Veli meni lik da ja pošaljem pisanu primjedbu ako hoću na tu i tu adresu, reko nemam vremena ni volje, već ih imate previše i zaželim ugodan dan.
I na kraju vratim liku za šalterom vizitku a on me gleda čudno i govori da ju zadržim, kažem hvala neće mi trebati sigurno više i pozdravim. :chears:

Riješili su se stvari s lagera ali su se posrali po dosta kupaca, vrijeme će pokazati koliko će im se to isplatiti.

all_or_nothing 28.11.2018. 22:08

dobio sam famoznog miša i hvala linksu na ovoj cijeni. ne naslađujem se, samo mi je čudno da ja nekad nešto dobijem. posljednje koje sam sa sličnim zadovoljstvom ubo bio je kredit u švicarcima, zna se kako je to završilo. zapravo i nije završilo, još plaćam tu epizodu i plaćat ću je do smrti.

i kakve sam sreće vjerojatno će miševi krepati (da, dva komada sam naručio i dobio, jednostavno sam bio ono što nisam - pohlepan, jer prvotna narudžba jednog mi nije prošla).

celavicro 28.11.2018. 22:08

Pa da ste pravi ,svi bi na mingo prijavili,pa im vise to nikad nebi palo na pamet raditi..jer ovo je cista nepostena praksa.u murici bi neki fine pare na sudu dobili..al nismo u murici

rak21 28.11.2018. 22:10

Citiraj:

Autor all_or_nothing (Post 3253414)
dobio sam famoznog miša i hvala linksu na ovoj cijeni. ne naslađujem se, samo mi je čudno da ja nekad nešto dobijem. posljednje koje sam sa sličnim zadovoljstvom ubo bio je kredit u švicarcima, zna se kako je to završilo. zapravo i nije završilo, još plaćam tu epizodu i plaćat ću je do smrti.

i kakve sam sreće vjerojatno će miševi krepati (da, dva komada sam naručio i dobio, jednostavno sam bio ono što nisam - pohlepan, jer prvotna narudžba jednog mi nije prošla).

u koliko sati si izvrsio narudzbu?

all_or_nothing 28.11.2018. 22:12

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3253416)
u koliko sati si izvrsio narudzbu?

baš sam gledao, u 8:26 mi stigao mail s potvrdom o narudžbi, mislim da sam naručio nešto prije 8 sati.

Ag008 28.11.2018. 22:26

Bravo, ja u to vrijeme uopće nisam mogao otvoriti links.hr koliko je bio spor, a kamoli realizirati narudžbu

Cartmann 28.11.2018. 23:03

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3253375)
Jedna IT firma, 200-300m od Linksa, je imala artikl po cijeni X/10 (očita greška), otkazali liku narudžbu za dva komada, ali na kartici je lova bila odmah rezervirana i samim time nedostupna potrošaču i to je inspektoru bilo dosta da se smatra da je on pošteno platio, odnosno da se ugovor sklopio. Istina da je gospodinu potrošaču cijela trakavica trajala malo preko mjesec dana, ali on je svoje dobio u svega 10% cijene.

Naravno, prvi korak je napraviti prijavu, ništa ne košta, a stvari se onda dovedu u red. Kukanje na forumu ili komentirati na fejsu neće nikome ništa donijeti. Kad bi se radile prijave oko svega, brzo bi se stvari dovele u red, a ne da veliki gotovo pa rade što hoće. Dosta često i na štetu nas malih ribica.

Ta priča mi ne pije vodu, koliko se sjećam negdje u zakonu piše da u slučaju očite greške prodavatelj nije dužan prodati robu. Jedino možeš ići na sud ako se ne možete dogovoriti da li se radi o očitoj grešci ili ne, ali ako nešto inače košta npr. 18500,00kn, a ti želiš to kupiti za 1850kn, jasno je da se radi o grešci.

Davno je bio sličan slučaj, netko se također napalio, ali na kraju su mu odvjetnici kod kojih je išao tražeći da tuže tu firmu rekli da nema šanse i da će još on najebat jer to što radi je pokušaj stjecanja protupravne imovinske koristi.

Nešto slično kao kad ti banka greškom uplati lovu, a ti je potrošiš iako znaš da nije tvoja.

darkydark 28.11.2018. 23:18

S obzirom da sam bio zaposlenik te firme i iz ustiju vlasnika i direktora prodaje mi je prenesena ta priča, a i osobe cija je greška bila nemam razloga sumnjati u svo troje.

Prema inspektoru kojem je dodjeljen slučaj, problem je bio da se tvrdilo da robe nema, a bila je dostupna, ali po drugoj cijeni.

Na jednu prijavu možda neće reagirati, ali na njih 5-6-10-15 sigurno hoće, jer to predstavlja obrazac.

Q

silver_tip 28.11.2018. 23:36

Ma nema "tu kruha" oko takvog natezanja jer kupac raskidom ugovora nije ostecen. Sam ugovor se moze raskidati po xy stavki tako da... nista od toga.

Jedino sto bi moglo ali to je malo teze sprovesti ( jer 100 ljudi ce kenjkat ali 2 ce nesto konkretno uciniti ) je ici na dokazivanje nepostene trgovacke prakse
u vidu masovnijeg slanja prema inspektoratu i onda ici na vjestacenje radi utvrdjivanja sljedecih parametara.

1. Koliko je kojeg artikla bilo po tadasnjim cijenama.
2. Koliki je broj narudjbi bio u ...bubam 13h.
3. Koliko tih narudjbi je placeno online odmah.

Pa ako bi se utvrdilo da je trgovac u 15h popodne imao 1852 narudjbe a od toga placeno odmah 1250 a artikala je bilo 15 po posebnoj
cijeni onda ih se moze kazniti da su namjerno i svjesno i dalje zaprimali iste ( i narudjbe i novce ) iako su znali i vidjeli da nece moci biti ispostovane/isporucene.

Kojim kod programom se sluze u webprodaji nije istina da nisu mogli u 15h popodne vidjeti koliko imaju narudjbi a koliko artikala a koliko je odmah placeno no evo primjera da nesto muljaju i petljaju sta i kako ce isporuciti.

Ja u 22:05h dakle skoro na kraju akcije narucujem Cooler SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box i danas dobijem mail sa brojem
narudjbe i da je roba u fazi prikupljanja kako bi je mogao podici u poslovnici Osijek, placam kad pokupim, dakle ni platio unaprijed nisam...

E sad ga jeb... ili su zbilja ima 1000 coolera na akciji ili to zbilja nitko nije trebao, bilo bi zanimljivo da se sada netko javi tko je narucio i platio isti i to prije 22h i da javi da mu je otkazano.

Pupo 29.11.2018. 00:37

Ja sam drugu narudžbu radio naveče u 23:30 i stavio sam samo dostupne artikle i opet kifla. Sumnjam da ću ih dobit.

Što je najgore, njihov web je povezan sa stanjem skladišta, i web prikazuje stanje njihovog skladišta, ne dobavljača niti nekog trećeg i opet si dopuste ovo, da svi pljuju po njima.

@silver_tip
Niko nije trebao te katane a ko zna koliko ih imaju na skladištu pošto su uvoznici :D

silver_tip 29.11.2018. 01:05

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3253441)
Niko nije trebao te katane a ko zna koliko ih imaju na skladištu pošto su uvoznici :D

Pa ja ne mogu prosto vjerovat u to. Za obican s775 cooler po njusci ili tu traze minimum 30-50kn a ova katana je 2 koplja iznad i dobra
za cjelu paletu c2d/quad s775 ili fm2/+ ili svi AM moguci pa i s1155 80% proceva moze hladit bolje neg stock cooler. Dodje mu ko deluxe stock cooler za 50kn, nije djabe al skoro...
Znas kak samo dobro radi sa bilo kojim Xeonom E5xx serije, ludilo...

Uzo jednu jer sam mislio da ni tu jednu necu dobit, uzo bi 5 bar da imam zalihe dok sam ziv :D

FerrZG 29.11.2018. 08:27

Koliko nas je podnijelo prijavu ? :rtfm:

RAUL 29.11.2018. 09:47

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3253430)
S obzirom da sam bio zaposlenik te firme i iz ustiju vlasnika i direktora prodaje mi je prenesena ta priča, a i osobe cija je greška bila nemam razloga sumnjati u svo troje.

Prema inspektoru kojem je dodjeljen slučaj, problem je bio da se tvrdilo da robe nema, a bila je dostupna, ali po drugoj cijeni.

Na jednu prijavu možda neće reagirati, ali na njih 5-6-10-15 sigurno hoće, jer to predstavlja obrazac.

Q

I za jednu prijavu inspekcija izlazi,a ukoliko ih bude vise Links bi mogao dobiti novcanu kaznu.

dani77 29.11.2018. 10:26

Meni maloprije stigao prezenter Trust Taia (sa 350kn na 105kn). Naručio 26.11. u 13:05.

Xiaomi 29.11.2018. 10:28

Vjerojatno si jedini to naručio, pa zato ti je bez problema stigao.

azburkabas 29.11.2018. 10:46

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3253410)
Postupci koji predstavljaju zavaravajuću poslovnu praksu

Članak 35.

Zavaravajućom poslovnom praksom smatraju se sljedeći postupci:

5. pozivanje na kupnju proizvoda po određenoj cijeni, bez isticanja činjenice da trgovac ima opravdane razloge vjerovati da neće biti u mogućnosti ponuditi isporuku tog ili sličnog proizvoda po navedenoj cijeni, u vrijeme i u količini koji su razumni s obzirom na proizvod, opseg oglašavanja proizvoda i ponuđenu cijenu, odnosno da neće biti u mogućnosti osigurati da drugi trgovac isporuči taj ili sličan proizvod po navedenoj cijeni, u vremenu i u količini koji su razumni s obzirom na navedene okolnosti.

Sada lijepo svi dignuti prijavu protiv Linksa na
https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp i pozvati se na clanak 35 stavak 5. Zakona o zastiti potrosaca.Pa neka gospoda u Linksu objasnjavaju inspekciji sto i kako.

Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk

Ja sam ih upravo prijavio na mingo. Ovo zaista nije ok. Oko 9 ujutro sam narucio stvari i naravno da kao ničeg nije bilo u trenutku narudžbe.
Par kolega s posla isto tako naručilo hrpu nekih random stvari i niti jedne bas nije bilo. Možeš mislit. ima po raznim forumima isto tako hrpetina ljudi se javila tako da je upitno osim tih par sto su dobili neke sitnice!

angell 29.11.2018. 10:57

U 8 ujutro (i prije 8) je bilo svega za naručiti. Isto kao i u petak u poslovnici (izuzev PlayStationa, koji je očito bio samo jedan ili ni jedan, više verzija priče je u opticaju).
Smatram da su trebali za svaki artikl napisati maksimalan broj komada koji je u prodaji i onda bi ljudima bilo jasnije...

Xiaomi 29.11.2018. 11:16

Kako mall.hr ima još 10 komada, još 4 itd. i nakon tog nedostupno dok opet ne stave koliko je komada još. Tako je bilo za XZ1 xperiu nedavno po 1900 kn. Kad je broj došao do 1, ubrzo se više nije moglo naručiti.

Filip_2306 29.11.2018. 11:16

Ja sam naručivao praktički u pola noći, pred sam istek ponedjeljka i čekam odgovor jer sam stavljao samo dostupne artikle u košaricu. Ako mi se uskoro ne jave potvrdno, ide prijava isto.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17.