![]() |
Smartic, slažem se s tobom oko komentara za 2700x za stock taktove,..
Jos da dodam , ove auto OC postavke koje se nude na raznim pločama su vrlo "upitne" , nadam se da to ljudi izbjegavaju :D Dodao bih nešto manje važno ali poznato je od prije i vidim da se ponavlja tj. ono sto mi se nije svidjelo kod vishere, je djelomično vidljivo i kod ryzena, stock overvolt.. kod vishere je to bilo stvarno lose rijeseno jer si mogao dosta OCat uz dosta undervolta i efekt je bio vau. Ja sam svoje ryzene OCao jer mi se "psihološki" gledano ne svidja kako ga opet automatika overvolta.. slican razlog kao sto je brku mrzilo prije 3,9GHz :D Daleko je to sad od slucaja vishere jer je ryzen u tom smislu gledano stock hladan , ali za zapisnik , može se i OCat i undervoltat ima i dalje dosta prostora pogotovo kod nonX modela :fiju: |
Pozdrav
Koju B450 matx ili itx plocu kupiti u uzi shopu a da je neki bestbuy za najvjerovatnije R5 2400 i max kasnije 6 ili 8 core. Zen 2 ili 3 ali undervoltano i blago overclockano. Bitno mi je da je M2 slot iznad grafe ako je moguce na ovom formatu i dobar audio i da je sposobna za blazi overclock. RGB potreban za cpu cooler. |
ppzz
recimo da uzimam ryzena 2600 koja ploča i ram na njega, geldao sam ovako nešto npr http://i63.tinypic.com/2gww9d0.jpg |
možda ax370 gaming k5 ? b450m aorus
|
Kakav ti je budžet? Vidim da se radi o uzishopu (cijena cpu-a je fenomeanalna ako je točna)
Ovo mi se u uziju nekako čini kao najbolji deal https://www.uzishop.hr/amd-maticne-p...cna-ploca.html https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...4-3000mhz.html Budući da svugdje pišeš o battlefieldu nebi ti bilo loše uzeti 16gb (pa makar morao uzeti i jeftiniju ploču) https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije...4-3000mhz.html |
A budžet, ne znam evo otvoren za sad ali naglaskom sa manje jasno.
A 16gb, da, ali skupi su mi, mislio sam 8 pa uzet još 8 na forumu ili nešto. cijena proca je čudo zato mi je privlačno |
IMO 1200kn ti je trenutno isto odlična cijena za kit od 16gb ram (čak i da ti ne radi na 3000mhz)
Nemaš ni polovno bog zna što jeftinije |
onda definitivno sad taj ryzen 2600 i giga ax370 gaming k5.. pa buš k asnije lako još 8gb
|
hvala. momci, bacim u koš pa ću vidjet
|
Definitivno 16gb rama odmah, ako uzmeš proc, ploču i 8gb rama onda rješavaš jedan, a stvaraš drugi problem za bfv, bar po viđenom na beti.
|
pa ne znam da je toliko ram hungry bio, imam sad 16 i nije da je punio preko 10gb max.. i to kako kad.
eventualno memory leak što je bio. u bf1 beti ali to je riješeno. A gledam da, da gurnem na 3 soma ryzen opciju sa g k5 i 16gb rama. |
Gle treba ti 16gb.. cod ww2 sam cucla 11gb.. sve novo je gladno
|
Citiraj:
3 soma za G K5, Ryzena 5 6c/12t i 16GB DDR4 je FTW. To je to i miran si sa BF serijalom. A ako 6c/12t ne bude dost jak za 2 godine, prodaš ga i kupiš jači bez mjenjanja kompletne platforme. GG Sent from Usreo Mobara |
hah
to me privlači, što nije gotovo nakon 9mj kao intel znam da AMD dulje drži svoje korisnike, baš time što ne mijenja socket i to me sad privlači da ne moram opet kupovat sve novo. A intel mi treba 4+ soma za sve to i onda ću plakat za 2 god opet na bf6 |
Opet ja. XD
Nakon što sam se pošteno izje**o s kompom. I dalje stojim kod svojeg. Ni u ludilu kupovati onu Gigabyte ploču. Upravo se zajebavam s audio driverima koje nikako da posložim. Vidim da je to više manje standardan problem s Gigabyteom. Mislim da me Gigabyte neće više vidjet. Edit: @Doktor I meni ide na jetra ta intelova promjena socketa svako malo. Shebao sam 2 kompa tako ... jer je intel promjenio 3-4 generacije procesora, a ploče se ne proizvode. Ali barem intel radi kako spada. Još nigdje nisam vidio matičnu da izgubi audio jer sam instalirao drivere od grafičke. Samo kod gigabytea i amda je ovo moguće. :D |
Uz naravno gubitak rear audia .... iduči jako jako iritantan problem je download speed interneta limitiran na 1 mbps.
Mislim da mi je ovo zadnje kupovanje AMDa i Gigabytea. Nikad više. A jako sam se veselio. AMD mood killer u 2 sekunde. |
Brad
Što bi Jenkiji rekli; dont hate the game, hate the players, odnosno nije tu AMD kriv nego Đibuti. Sličan slučaj sam imao sa MSI; dvije B350Mortar DOA, treća radi bez greške. |
Sve bi to bilo lijepo divno i krasno da mi ovo nije drugi AMDov proizvod. xD
Izje**o sam se prije i sa grafičkom. Mislim da se ja vračam na NVidia / Intel iduči puta, no kupujem 2 matične. xD Lijepo zvuči GTX 650 integruša sa 4440 snagom uz 5 godina trajanje matičnih. Šteta što je kod mene ispao zajeb. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
:D
Brad što nebi jednostavno reklamirao ploču? |
I što da kažem? XD
Ej ... čujte, ovi u Gnjidabyteu su programirali ploču da nemam rear audio kada se instalira driver grafičke .... i nisu neki programeri za internet jer mi nabije promet, a imam download limitiran na 1.0 mbps. xD Taman sam sve posložio kako spada, nakon cijele noći jebavanja, i ne da mi se više s tim zajebavat. Umoran sam od te gluposti. |
Ček ti nas zafrkavaš ili ?
Ako stvarno postoji problem znaš i sam da će se ploča zamijeniti Osobno stavljam isključivo Gigabyte ploče i ugradio sam doslovce sve modele za AM4 i to skuplje ploče desetke dok ove jeftine na puno veće količine Nijednom nisam imao problem da limitiran je bandwidth te rear audio da je blockan sa driverima GPU-a Ali ukoliko si posložio prije bi rekao da ti imaš neku verziju windowsa điki bau + driveri i to se sve zmješalo ;) |
Gigabyte forum je prepun svega. xD Dosta ljudi ima određene probleme kao ja, gubitak rear audia je normalna stvar kod gigabytea, i našao sam par ljudi sa čudnim internetom.
|
Gle Gigabyte forum je pun naravno, MSI forum je pun.. svaki vendor ima svega i to je normalno :D
Al da je normalna stvar nije :D |
Zato postoji garancija na proizvod jebo ga otac.
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
ali... AMD je kriv za to! :D Gigabyte osobno nikad ne bih kupio, s njihovim pločama imam problema još od socketa 462 :no2drug:. Dok recimo većina nikad ne bi kupila Asrock, imam samo pozitivna iskustva s njima i radije bih kupio Asrock nego Gigabyte. |
Zato ima više brendova i svako uzima ono što preferira..
Ja sam osobno na Z77 obožavao MSI Z77A GD65 a MSI se na toj platformi pokazao kao najveće smeće Ploča radi 10 dana na 4.8ghz i prdne.. tako 4 ploče zamjenili na rma i onda uzeo Z77X UD5H i nikad problema |
Trenutno sam na MSI ploči s kojom sam zadovoljan, ali sa Gigabyte pločama nikad nisam imao problema.
|
Samo da pitam, jel ima kakvo istraživalje Ryzen Igpu snaga ovisno o brzini rama? Imam 3 keksa rama, ali samo 2400 Mhz. Zanima me koliko gubim u usporedbi s 3200 mhz. Hvala.
|
Ima sve kaj ti treba na Internetima, samo ne bi bilo loše da si prije kupnje bacil pogled na te stvari.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:53. |