![]() |
Citiraj:
al sad prelazim na dh gume i odjebavam tubeless totalno |
pitanje jedno, koji put preporučate za popesti na sljeme, a da je za početnik bez biciklisticke konde, krenuo sam jučer pun sebe na sljeme bikčevićevom stazom i doslovce sam umro do gore, sam sam sebe iznenadio koliko sam loš (bavim se borilaćčkim sportovima, svaki dan trening, nekad i dva, ne pijem ne pušim :D ) jel ovo teža staza za uspon ili sam loš što se tiče konde, ako je teža staza, koje lakše mi preporučate? :D
vozim konu cinder cone ht, cca 15kg, kad se penjem spustim vilju na 85hoda, dignem sic, |
Odabrao si najezu stazu za uspon :D
Najlaksa staza za uspom a da je sumski put je Leustekova staza (staza 14) Treba ti jedno 1:10 do gore, neki prosjek srednje konde. |
Prvo pa musko.
Bikca je nastrmija i najteza staza za uspon, bilo da ides pjehe, a biciklom pogotovo. Di si se samo namjerio na tu stazu. Kreni lijepo Leustekom, i ako umres na njemu onda ti djaba onih 5+ treninga tjedno, sto ce reci da nisi u kondi ;) Meni je Bikca test poligon da vidim jesam li se dobro ukondirao (taman prije Velebita sam se istestirao), ali da bi ju cesto vozio - i ne bas :D [edit] IMHO 60min je po meni neko solidno vrijeme za solidnu kondu, uz uvijet da se nigdje ne staje. To je skroz laganini voznja, bez stajanja. Svako stajanje je +minute koliko se stoji. |
Nik
ak se nitko ne javlja za one GXP lezajeve, ostavi za mene :) |
Došlo vrijeme kupnje bicikla :)
Sad trenutno vozim Scott Aspect 60 2008 model, veličina rame L uzeta samo jer nije bilo M :( E sad moj budzet je 5000kn, max 400kn gore, al onda moram malo pričekat kupnju dok zaradim tih 400kn, Do sad su mi samo dva modela zapela za oko : - Cube Analog 2013 Cube Attention 2012 Što vi kažete o ovim modelima? Dali tko ima navedene modele ? Iskustva? Ako imate prijedlog o nekim drugim modelima slobodno pišite.... EDIT : Vozim se po cesti, a ponekad i makadam. Suma u vrlo malo slučajeva |
kuda se vozis, po cesti, makadamu, sumi, gorama, ...?
|
Pitao i ja slično pitanje pa nitko ništa :(
|
Ak os novo uzimat onda ti je gotovo sve jedno jer vecina ima skoro pa slicnu opremu. Razlike su minorne i uzme se jeftiniji, ljepsi bicikl.
Meni je OK recimo ovaj Jamis Durango 4080kn na akciji. Imas u DSGu isto tako nekih modela koji su na akciji, Rog joma isto ima nesto, keindl ima isto akcijiu na neke modele, ciklo-centar ima neku konu lava, sa shimano diskovima i deore valjda mjenjacima. To ti je sve tu negdje. Cijenovni rang je takav da vecina ima gore acera/alivio oprema, tu i tamo se nadje neki bajk sa deore zadnjom masinicom. vilje su sr suntour ili xcm koje su dobre za po makadamu i neku laganu voznju, za iole ozbiljniju voznju nece biti dobra. Kocnice su disk najjeftinije hidraulicne koje su isto kao i vilja. |
Citiraj:
Znači, normalan sam. :D Inače, odrađena prošli tjedan Lička Plješivica, uspio sam potrošit bateriju na mobu pa nemam slika ali preporuka svima kojima je do 15-ak km konstantnog uspona i makadama (1000 m visinske razlike). Bude se koji kilometar i u Bosni, samo nema ćevapa, ni bureka. Zapravo je tura neobična po tome što nisam sreo ni čovjeka ni životinju, poput nekog disaster filma to sve izgleda, posebno vrh. E da, i Kladeščica, istočni dio transverzale preko Medvednice, za razliku od prije mjesec dana sve je suho i milina se vozit kroz šumu. |
Citiraj:
a tu jedinu znam 100% jer sam nju pješačio sljemenske ture za fax kad sam imao pa mi je bila zicer da se ne pogubim :D a dobro, sad mi je lakše malo jer sam se bio zbedirao, ništa onda lojsteka početi rasturati, |
Leustek je taman...
ak te i on ubije, mozes na cener hehe... i na leusteku se mozes dobro utrenirat, vozit ispod 60min bez stajanja je jako dobar trening :D |
Citiraj:
|
Ako nekoga zanima imam za prodati
Sram s1250 2x9 pogon sa GXP osovinom u odlicnom stanju, 24/36 zuba Na pogonu je oguljena boja na kurblama, zupcanici su dobrom stanju. isto tako imam prednji SLX direct mount (e-type) mjenjac i siftere x7 novije generacije. za cijene se dogovorimo, a slike stavim kada dodjem doma. |
budući da do kraja svemira nećeš prodati DMD slx, ja bi ga uzeo za 50kn :fiju:samo da SRAM maknem s bicikla :)
|
Citiraj:
Neki moj standardni tempo koji se vrti izmedju 1h i 1:10h Brze nemam potrebe ici kad gore sjednemo na klopu i cugu :) Citiraj:
Ako se vozis vecinom po cesti i makadamu zasto onda ne gledas 29ere ili treking bicikle? Bilo bi ti puno ugodnije i brze voziti se njima radi geometrije i radi vecih kotaca. Citiraj:
|
dogovoreno!
|
[QUOTE=zgmmax;2423937]
Attention je bolji jer su mu neki dijelovi za klasu-dve bolji nego na analogu. Ako se vozis vecinom po cesti i makadamu zasto onda ne gledas 29ere ili treking bicikle? Bilo bi ti puno ugodnije i brze voziti se njima radi geometrije i radi vecih kotaca.[\QUOTE] A gledao sam 29ere i nekako me odbila blizina prednjeg kotaca pedalama. Treking ne dolazi u obzir. Da primjetio sam da je Attention bolji al je stariji model i ima ga samo u Calimeru ito na upit. |
Sreća pa kupuješ dizajnersku maicu pa ti je bitno što je prošlogodišnji model. Baš naprotiv, to što je prošlogodišnji model znači samo da je cijena manja, i da ćeš dobit bolju opremmu.
Baš gledam ovog Duranga gore, ja imam 2010 model, i samo mogu reći da je cijena ostala ista a razina opreme je u prosjeku za razred slabija na tom novom modelu. |
Citiraj:
|
Iako je model stariji ima super opremu za tu cijenu.
Da li si 29era probavao u svojoj velicini? Prije par dana sam imao priliku sjesti na Giant trancea 29era u L velicini i prednji kotac nije niti blizu pedalama. Mozd aje taj izlozeni bio u S velicini pa je zato bio tako mali. |
Citiraj:
|
Nemaš se puno mislit za 29era ili ne, pogotovo ako si viši od 1.75-1.80m
Pupo ti dobro kaže za godište, noviji modeli imaju slabiju opremu ili su skuplji. |
Darko i ja danas odvozili Sljeme poslije posla. Spustili se stazi 52 da se Darko osveti za prošli puta kad ju je hejto.
Sve mi je draža i draža iako onaj drugi kicker je komatozan i dalje. U teoriji smo prošli kak ga treba skočit, ali praksa pokazuje drugačije :D @ Mitsuoka Na kojem tlaku si držao gume ? |
Prednju držim na oko 1 bar, stražnju na 1.75 do manje od 1, pošto ima jedna rupica na TL koja nikako da se začepi pošto je na nezgodno mjesto, pa na kraju vožnje uvijek bude oko 1, pa se osjeti kako felga upija stepenice. Danas je bilo čudno, pa je ostalo na tih 1.75, nije uopće dušila.
Ipak, ja sam poprilično laka kategorija. Kad je destro sjeo na moj bike, guma kao da je potpuno izdušena. Ne mogu se sjetit na koliko je on držao dok je vozio moj bike. |
@Nik:
na kraju smo odustali od Krvarića, ali uspjeli smo krivu skrenuti na 10tki pa je i taj put postao zanimljiviji. Inače, danas nas je stvarno dosta bilo... evo track sa par slikica na njemu: http://www.runtastic.com/en/users/Da...30#prettyPhoto (jebate koji review vožnje ;) ) edit: da barem spomenem pajdaše: Darko iz podcuceda, Darko aka Hiksov Bozon (vozi stari Voodoo od zlaje), Xtc sa Dropa (ne pamtim imena), Matej (neznam nik :D ) i naravno Darko sa shanom u glavnoj ulozi. Nik nam se pridružio na polovici lojsteka i družio se s nama sve do spusta. |
Evo i cetvrtog Darka danas :D
|
jel ima dobra dusa da pomogne? :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249363 par minuta posla :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Fenomenalna vožnja ekipo, javite da što prije ponovimo :beer:
|
Citiraj:
1.8bar naprijed, 2.1bar otraga na hans dampfovima 2.35. Kad sam imao Nobby Nicove 2.25 na tim tlakovima, prednja mi je tada burpala, a siguran tlak kad je sve bilo ok je bio 2bar. |
Citiraj:
|
Ha, Destro, Pitch ti se ne slaže baš :D
Ne znam, znaš što vozimo, sam si vidio tlak u gumama, jedino da mi manometar na pumpi ne valja?! |
Citiraj:
deckovi ja se vratio na kopno, jucer odradio dio poljoprivrede, imam jos nekih stvari, tako da sam onda slobodan za servise ako bude netko imal potreba :) |
Ja predbilježen :D
Na bicu ostaje original...kotači, volan, lula i sic...ostalo sve mjenjamo |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbt, prvi put vidim ovu lovacku kucicu :D Reko di je to slikano :D |
Da li netko koristi 1x10 prijenos?
Mislim se stavit 34T naprid sa 11-36T kazetom nazad, tribalo bi biti dovoljno za sve uspone, jedino neznam za top speed... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:43. |