PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132190)

JuiceBox 22.08.2017. 21:18

Jel itko koristi betu 11 kao daily driver ? Neckam se okinit ju na mob al sam skeptican :D

Dottore 22.08.2017. 21:56

Ja je koristim, beta 6.

mamutarka 22.08.2017. 22:27

ne xulos, pomno pratim svaku i nešto ti da nešto uzme, neki bug riješe drugi se stvori, tek sada s betom 7 je krenula optimizacija, ali pošto je kroz mjesec dana vani treba se strpit

Dottore 22.08.2017. 22:56

To je developerska verzija beta 7. Još nije ni krenula open beta 7. Jučer sam nadogradio betu 6. Zasada stabilno.

lelinho 27.08.2017. 20:55

Dobia san iphone od prijatelja ali nikako ne mozemo doc do sifre jer je on zaboravia a email koji je prijavljen nezna sifru od njega.

Kako izbrisat icloud bez password??

Gleda san nesto preko iFile ali nazalost s time nisan uspia. Downloadira san iFile ali nema nikakvih file-ova unutra. :s

iOS je 10.3.3 ... jeli ga moran downgrade na 9.3.3 pa da napravin jailbreak?

Snowrider 27.08.2017. 20:58

Citiraj:

Autor lelinho (Post 3096035)
Dobia san iphone od prijatelja ali nikako ne mozemo doc do sifre jer je on zaboravia a email koji je prijavljen nezna sifru od njega.

Kako izbrisat icloud bez password??

Gleda san nesto preko iFile ali nazalost s time nisan uspia. Downloadira san iFile ali nema nikakvih file-ova unutra. :s

iOS je 10.3.3 ... jeli ga moran downgrade na 9.3.3 pa da napravin jailbreak?

Bez sifre ne mozes nista !

Downgrade iOSa takoder ne mozes napravit !

Imas uredaj koji je beskoristan, za dijelove , za ukras ili vratit vlasniku ako je mrknut

Sent from my iPhone using Tapatalk

Omerta 27.08.2017. 21:02

Ne zna šifru od apple ID, ne zna šifru od maila, dajte ajde prestanite sa tim spikama..

mamutarka 27.08.2017. 21:14

http://i.imgur.com/6wWBSeY.jpg

dadoremix 27.08.2017. 21:52

Kontaktirat support apple-a
I utvrdit vlasnistvo
A mislim da imas i opciju onih 3 tajnih pitanja / odgovora ako se sjeca

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

lelinho 27.08.2017. 22:07

email od apple id je @icloud.com = znaci i za email i za id cloud je isti password i login ID, ali ako ide reset password preko email, u email ne moze uc jer nezna od njega password.
cloud id + email za reset password = je isti email. znaci ako zna sifru za cloud id, zna sifru i od emaila.

triba bi sve izbrisat odavde var/mobile/library/accounts

Ma ja koristin iphone normalno, nego samo je njegov icloud kojeg ne koristi odavno.
On je to napravia prije 3 godine taj icloud i nicega se ne sjeca. Nikad ga nije restartira ni nista. tada je prvi put to sve napravia. sad kad mi ga daje, kaze da se nicega ne sjeca jer je to sve bzvz ispunjava.

ugl. kolko san skuzia triba samo iskljuci "find my phone" opciju i moga bi sve erase. e sad moran tu opciju iskljucit, a kako nezz.

Snowrider 27.08.2017. 22:28

Ma ja sam ti odgovor napisao, kod Apple a nema kemijanja oko toga. Ili znas ili ne znas...

A ti da si imalo pretrazio temu nasao bi hrpu odgovora....da se razumijes u ios znao bi da nema downgradea.

I kao sto kolega kaze , ostavite se tih fora..."dobio sam mob ali zaboravljena sifra"

lelinho 27.08.2017. 22:38

Citiraj:

Autor Snowrider (Post 3096065)
Ma ja sam ti odgovor napisao, kod Apple a nema kemijanja oko toga. Ili znas ili ne znas...

A ti da si imalo pretrazio temu nasao bi hrpu odgovora....da se razumijes u ios znao bi da nema downgradea.

I kao sto kolega kaze , ostavite se tih fora..."dobio sam mob ali zaboravljena sifra"

prvi put u zivotu koristin iOS. Dosad samo android, nikad me nije zanimalo, nego mi mobitel ispa dok san na pozaru bia i sjeba mi se, pa mi prijatelj posudia svoj stari kojeg nije koristia.

Brko 27.08.2017. 23:00

Ja vidim to ovako:
1. Frend je panj jer zaboravlja email/password koji doslovno premium uređaj od par tisuća kuna pretvaraju u uteg papira ili sklopociju rezervnih dijelova bez matične ploče.

2. Frend je nagovarao pijanu slovakinju podno Biokova u Promajni da mu da, ova mu nije dala pa joj je drmno iPhone

Treće nema. Uglavnom, bez tih podataka ga vrati frendu ili prodaj u dijelove ako nećete utvrđivati vlasništvo.

@mob

lelinho 27.08.2017. 23:52

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3096073)
Ja vidim to ovako:
1. Frend je panj jer zaboravlja email/password koji doslovno premium uređaj od par tisuća kuna pretvaraju u uteg papira ili sklopociju rezervnih dijelova bez matične ploče.

2. Frend je nagovarao pijanu slovakinju podno Biokova u Promajni da mu da, ova mu nije dala pa joj je drmno iPhone

Treće nema. Uglavnom, bez tih podataka ga vrati frendu ili prodaj u dijelove ako nećete utvrđivati vlasništvo.

@mob

eo ovako, dobia san sifru od cloud id, ali sad je cloud zakljucan. nije iphone zakljucan nego cloud na webu.

da bi ga otkljucao mogu jedino preko emaila.
a email koji je on stavio je cloud email. znaci to ne mogu jer je zakljucan a druga opcija je preko security question. security question je birthday, a kad ukucan birthday kaze mi da je krivo, a on se ne moze sitit ako je stavlja lazni birthday.

i sta sad? kontaktirat njihov support?
trazin po netu apple support chat ali nema ga nigdi :S

pa j**a in pas amter nemogu virovat da apple nema support chat, nego jedino preko mobitela zvat omg

EDIT: NASA SAN LIVE CHAT. NE MOGU VIROVAT. EJ od milijun pokusaja nasa san LIVE CHAT... pfff ovo je ne moguce ca rade korisnicima.

N!NO 28.08.2017. 06:28

Boga ti, tebi je i odlazak na wc drama. Koga imas na androidu zvati? Pises pisma “Dragi Google...”?

Spikeman 28.08.2017. 10:13

kad se radi apple id, sve treba zapisat i stavit u sef, to je jedini nacin :)

tak i moj stari kad je davnih dana radio apple id, ispunio sve neke pizdarije iz glave i ta 3 pitanja isto tako nes bezveze napisao jer je mislio da to nije bitno, ono WTF, zas bi to bilo tamo ako nije bitno :lol2:

tak da sad samo ja gospodarim sa svim iOS uređajima u famililji i nema vise problema :D

kvaju 28.08.2017. 13:49

Ta pitanja se mogu promjeniti.
Bitnije je bar neki recovery mail napraviti ili vezati br mob uz sami mail kojim se pravi apple id.
Kako to vise skoro svaki mjesec bar jednoj osobi radim svim je moj neki ljevi mail recovery mail, jer znam kad tad da ce me opet nesto traziti, a sifre po obicaju nece zapamtiti.

lelinho 28.08.2017. 15:41

Citiraj:

Autor kvaju (Post 3096229)
Ta pitanja se mogu promjeniti.
Bitnije je bar neki recovery mail napraviti ili vezati br mob uz sami mail kojim se pravi apple id.
Kako to vise skoro svaki mjesec bar jednoj osobi radim svim je moj neki ljevi mail recovery mail, jer znam kad tad da ce me opet nesto traziti, a sifre po obicaju nece zapamtiti.

Pa vidis tu je on napravia gresku i recovery mail je icloud apple id. tj isti mail od apple id i tu ne mogu nista.

Ali...ja zva danas apple support i pricali smo na engleski.

imaju dvi opcije. ili da nazove vlasnik i da potvrdi ili slika invoice tj. racuna.
pa evo to cu danas sredit.

Spikeman 28.08.2017. 19:17

Beta 8 je vani, kakvi su dojmivi vas koji koristite tu betu daily?

N!NO 28.08.2017. 20:00

Ja nemam nikakvih problema jos od tamo DP3. Od DP7 radi full dobro. Iphone 7 plus.

Dottore 29.08.2017. 00:37

Upravo

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8c8517225.png

fran123456 01.09.2017. 17:54

Dobio sam nedavno 5c na koristenje, prvi put se susrecem s iOSom pa imam par pitanja za vas strucnjake :)

Kako doci do kraja adrese u adress baru u safariju? Ako hocu samo dodat jos nesto na kraj, izbrisat i sl. Zvuci retardirano, ali nikako ne uspjevam.

Cini mi li se to ili ovaj defaultni app za mail uvijek brise mailove (ne pokazuje ih u inboxu) nakon par dana? Jel moguce to ikako iskljucit?

Zahvaljujem.

mamutarka 01.09.2017. 18:01

1. otvoris web, klikneš gore na url, onda stisni prstom bilo gdje na tekst i vuci desno, to bi te trebalo polako ali sigrno dovest do kraja

2. hm, briše ti pretpostavljam poslovne mailove, ne gmail? to ti je onda tak namješteno na tvom provideru il di već

fran123456 02.09.2017. 23:28

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3098014)

2. hm, briše ti pretpostavljam poslovne mailove, ne gmail? to ti je onda tak namješteno na tvom provideru il di već

Ne brise ih, nego ih ne pokazuje. Kad bi sad otisao u inbox, bio bi samo zadnji mail koji sam dobio jucer, ne bi mi pokazivao cijeli inbox. Nakon par dana i taj mail ce nestat, prikazivat ce da je inbox prazan (ako ne dodje novi mail u medjuvremenu)

Rijec je o hotmailu :)

Hvala za ovo gore, uspio sam.

mamutarka 06.09.2017. 22:51

skidaju rekord s betama ove godine, sad je beta 10

iOS 10 je do bete 8 došao

Wuchko 07.09.2017. 20:06

iPhone 6, stigla obavijest da je dostupna nadogradnja na 11icu (valjda, telefon nije moj pa ne znam tocno). Pokrenuto, telefon se resetirao i krenuo s nadogradnjom, no već satima se onaj "loading" ne pomiče s cca 99%? Što učiniti? Resetiram telefon, no ponovno se pojavi isti ekran i krene instalacija koja ponovno stane na kraju. Nositi ga na servis? I još jedna stvar, budući da slabo pratim Apple - zar je jamstvo stvarno samo 1 god? Jer je u tom slučaju isteklo...

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

mamutarka 07.09.2017. 20:07

da, jednu godinu

neznam kako ios 11 pošto izlazi za 10ak dana, vjerojatno je u beta programu

Wuchko 08.09.2017. 07:04

Zato kažem, nisam upućen baš u IOS pa ni ne znam kakva nadogradnja je točno dosla, mobitel mi je došao u ruke ovako zbrikan.. Znači nema pomoći osim nositi u servis? Jamstvo isteklo prije nekoliko dana, frendica će se oduševiti...

kvaju 08.09.2017. 09:47

Probaj preko itunesa.
Prvo telefon u DFU mode pa onda tvornicki reset odraditi.

Wuchko 08.09.2017. 15:30

Problem je što nisam mogao nikako niti ući u DFU budući da telefon mora biti ugašen, a nemoguće ga je ugasiti osim cekati da se baterija isprazni. U iTunesu nisam mogao ništa budući da me traži da potvrdim klikom na ekran, a fon je zapeo na nadogradnji. Poslan je u servis...

Dottore 08.09.2017. 16:01

Moze ići u DFU bez obzira ugašen ili ne.

Sent from my Nexus 6P

Mommistake 08.09.2017. 16:07

Probao držati power off button + home button?

Wuchko 08.09.2017. 23:45

Sa tom kombinacijom ga resetiram i onda ponovno krene nadogradnja...
@Dottore: vidiš, to nisam znao, da ne treba biti ugasen. Nema druge nego čekati i vidjeti što će reći servis.

mamutarka 09.09.2017. 12:11

leakan je iOS 11 GM, 17 novi wallpapera i tak https://www.iupdateos.com/2017/09/08...gm-wallpapers/

mamutarka 12.09.2017. 22:53

full iOS 11 changelog:

Citiraj:

App Store
• All-new App Store designed for discovering great apps and games everyday
• New Today tab helps you discover new apps and games with stories, how-to guides, and more
• New Games tab to find new games and see what’s most popular with top game charts
• Dedicated Apps tab with top picks, dedicated app charts, and app categories
• App pages include more video previews, Editors’ Choice badges, easier access to user ratings, and information about in-app purchases

Siri
• New Siri voice is more natural and expressive
• Translate English words and phrases into Chinese, French, German, Italian or Spanish (beta)
• Siri suggestions based on your usage of Safari, News, Mail, and Messages
• Works with notes apps to create to-do lists, notes and reminders
• Works with banking apps for account transfer and balances
• Works with apps that display QR codes
• Hindi and Shanghainese dictation

Camera
• Portrait mode now supports optical image stabilization, HDR and True Tone flash
• Photos and videos will take up half the space with the new HEIF and HEVC image and video formats
• Redesigned set of nine filters optimized for natural skin tones
• Automatically identify and scan QR codes

Photos
• Loop, Bounce, and Long Exposure Live Photo effects
• Mute, trim, or choose a new key photo for Live Photos
• Memory Movies automatically adapt content for portrait and landscape orientation
• More than a dozen new memory types including pets, babies, weddings, and sporting events
• People album is more accurate and stays up to date across devices with iCloud Photo Library
• Animated GIF support

Maps
• Indoor maps for major airports and shopping centers
• Lane guidance and speed limit information with Turn-by-turn directions
• One-handed zoom with double tap and swipe
• Interact with Flyover by moving your device

Do Not Disturb while Driving
• Automatically silences notifications while driving and keeps iPhone silent and display off
• Optional iMessage auto reply to alert selected contacts that you’re driving

New features designed for iPad
• An all new Dock provides quick access to your favorite and recently used apps and can even be shown on top of active apps
• Dock resizes so you can add all of your favorite apps
• Recently used and Continuity apps are available on the right
• Enhanced Slide Over and Split View
• Apps can be easily started in Slide Over and Split View from the Dock
• Slide Over and background apps now run simultaneously
• Apps in Slide Over and Split View can now be placed on the left side of the screen
• Drag and drop
• Move text, images, and files between apps on iPad
• Multi-Touch to move multiple items at the same time
• Spring-loading to move content between apps
• Markup
• Markup works across documents, PDFs, webpages, photos and more
• Instant markup anything in iOS - just place Apple Pencil on what you want to mark
• Create a PDF and markup anything that can be printed
• Notes
• Instantly create a new note by tapping on Lock Screen with Apple Pencil
• Inline drawing available by simply placing Apple Pencil in body of a note
• Search handwritten text
• Document scanner autocorrects for skewing and uses image filters to remove shadows
• Table support to organize and display information
• Pin important notes to the top of the list
• Files
• All-new Files app to browse, search and organize files
• Works with iCloud Drive and 3rd party cloud file providers
• Recents view for quick access to recently used files across all apps and cloud services
• Create folders and sort files by name, date, size and tags

QuickType
• Flick down on letter keys to enter numbers, symbols and punctuation marks on iPad
• One-handed keyboard support on iPhone
• New keyboards for Armenian, Azerbaijani, Belarusian, Georgian, Irish, Kannada, Malayalam, Maori, Odia, Swahili, and Welsh
• English input on the 10-key Pinyin keyboard
• English input on the Japanese Romaji keyboard

HomeKit
• New accessory types including AirPlay 2 speakers, sprinklers and faucets
• Expanded occupancy, time and accessory based triggers
• QR code and tap to pair accessory setup support

Augmented Reality
• Augmented reality technologies that apps from the App Store can use to deliver content on top of real-world scenes for interactive gaming, immersive shopping experiences, industrial design and more

Machine Learning
• Core machine learning technologies that apps from the App Store can use to deliver intelligent features with machine learning data processed on device for high performance and user privacy

Other features and improvements
• Control Center redesign brings all controls on one page
• Control Center custom controls including accessibility, guided access, magnifier, text size, screen recording and Wallet
• Apple Music now helps you discover music with friends. Create a profile so friends can listen to playlists you’ve shared and see the music you listen to most
• Apple News now includes Top Stories picked just for you, recommendations from Siri, the best videos of the day in Today View, and great stories selected by our editors in the new Spotlight tab
• Automatic Setup signs you in to iCloud, Keychain, iTunes, App Store, iMessage, and FaceTime with your Apple ID
• Automatic Setup restores device settings including language, region, network, keyboard preferences, places you frequently visit, how you talk to Siri, home and health data
• Easily share access to your Wi-Fi networks
• Storage optimization notifications and free up space in Settings for apps like Photos, Messages, and more
• Emergency SOS calls emergency services based on your current location and automatically notifies emergency contacts, shares your location, and displays your Medical ID
• FaceTime lets you capture Live Photos from the other person’s Mac or iPhone camera
• Easily check Flight status in Spotlight and Safari
• Definitions, conversions and math support in Safari
• Russian and English bilingual dictionary
• Portuguese and English bilingual dictionary
• Arabic system font support

Accessibility
• VoiceOver descriptions support for images
• VoiceOver tables and lists support in PDFs
• Type to Siri support for basic search queries
• Spoken and braille caption support for videos
• Dynamic Type increases text and app UI to larger sizes
• Redesigned Invert Colors make media content easier to view
• Highlight Colors improvements in Speak Selection and Speak Screen
• Switch Control typing can scan and type whole words at a time

iOS 11 is performance optimized for 64-bit apps. 32-bit apps will need to be updated by the app developer to work with this version of iOS.

coconut 13.09.2017. 08:14

..koji će biti u opticaju od 19.09.
http://www.gsmarena.com/ios_11_comes...news-27230.php

jacobbb 13.09.2017. 13:48

Ovih novih wallpapera ne pronalazim na ios11 GM for developers što je jučer pušten... jesu ih to skinuli?

Spikeman 19.09.2017. 09:53

Kaj danas neki iOS stize, jel se svi apgrejdate u 19h? :chears:

Mommistake 19.09.2017. 09:55

Ja ću počekati, iskreno.

Na iphone sam već nekih 6 godina i nije prvi put da je update usran :D

mamutarka 19.09.2017. 10:00

ja ću skinut i ''restorat ajfon as new'', neću OTA jer hoću fresh

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:20.