![]() |
DHL Packet International je DHL i plaćaš dodatne kurirske troškove na sve što preko njih naručiš.
Iz Njemačke ne plaćaš jedino na jeftiniji Deutsche Post Brief, to ti ide kao obična pošta. |
Citiraj:
nije isto staviti na Buy it now i neku cijenu ovak (i na to ide fee) ili neznam staviš aukciju na $1 ja sam zato pazio kod svega toga da ne bude feeova :) |
Citiraj:
|
Imam problem u vezi prodaje preko ebaya,probao sam prodat jedan mali predmet,ali kad dođem do predzadnjeg koraka gdje se određuje cijena shippinga stavim 5 dolara i economy shipping 11-20 dana ali nemogu dalje,bude onaj znak za upozorenje ali nigdje ne pise sta trebam popravit.
|
Citiraj:
|
ljudi sta ovo znaci ? ovo zadnje 10205 zagreb LK ?
Rijeseno evo sad bio postar, donio bez problema sve
|
bok,
dali vam na ebay-u radi search ? kad god sada probam nekaj tražiti javlja mi : 0 results found, so we searched international listings. a fora je u tome, da toga ima.... |
PayPal
Evo uzeo sam deviznu karticu (VISA ELECTRON) u PBZ-u spojio je sa PayPal acc i te napravio onaj confirm e-mail i confirm debit card e sad s ovim confirm debit card imam problem naime iako sam ja to napravio prije nekoliko dana i PayPal mi kaze da je uzeo nesto sitno EURa radi toga i da se to vraca kad potvrdim, u banci mi kazu da nema nikakve tranzakcije a trebalo je biti sad mi recite koliko to obično traje jer meni se čini da ja predugo čekam također mi u banci kazu da im stoji da su neka sredstva rezervirana tih EURO i nesto da to nije to, problem je sta ovi u banci nemaju pojma sta meni treba.
P.S. da li je moguce koristiti PAyPal prije potvrde kartice. |
Vidi temu o ebayu/paypalu.http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294
Samo od banke zatrazi detalje transakcije, odnosno 4 znamenkasti brojcani kod. Tek kad verificiras karticu mozes kupovat (iznad 100$). |
pregledo sam temu znam ja sta bi trebo problem je sto ja to nedobijam
da li bi ja trebo vidjeti te novce koje mi PayPal prebaci na svojoj bilanci kod paypala |
Da ti ponovim. Zovi tetu u PBZ.
Citiraj:
|
Kolko čekaš? Obično traje 2-5 dana.
|
Ja sam frendu u utorak registrirao karticu, u srijedu je nazvao i dobio kod, a u cetvrtak smo mu verificirali.
|
ja išo osobno 3 puta oni nemaju blagog pojma šta meni treba non stop mi pokazuju na ona tri broja na kartici iako to nije to zvali šeficu/voditeljicu ni ona nije imala pojma trazio detalje tranzakcije ali nisu mi htjeli dat jer kazu nije bilo nikih transakcija samo rezervacija za onih 2$ dođe mi da lupam glavom od zid .
RJEŠENO |
evo još jedno pitanje zašto paypal meni preračunava kune u valutu koja mi treba ako ja imam devizni račun i na njemu EURE ili sam trebao odabrati da mi banka preračuna a ne paypal.
THX |
Citiraj:
|
Strasni su mi ti kinezi. Narucio jedan item prosli cetvrtak i danas me ceka na vratima. :)
http://www.pohrani.com/t/45/kT/bblvh7H/untitled.jpg |
Citiraj:
|
I meni u zadnje vrjeme paketi dolaze jako brzo. Nadam se da to nije priprema za još jedan veliki zastoj na kraju godine.
|
Citiraj:
i ja sam imao sličan problem, kako si rješio na kraju? |
Citiraj:
Znači, imaš ebay.de npr. di su cijene u eurima. Ti odeš u banku i daš radniku na šalteru ili eure koje imaš ili kune pa ti on prebaci u eure po tečaju banke. Odeš na Ebay.de i kupiš si što želiš, nitko ti ne uzima nikakve dodatne prozivije (odabereš onu opciju kod kupnje kad te odvede na paypal da ti računaju u valuti u kojoj ti je račun, a ne onu opciju koja nudi da paypal napravi konverziju). No, odeš li na ebay.com (ili bilo koji drugi site koji omogućuje plaćanje paypalom) gdje su cijene većinom u dolarima i želiš nešto kupiti i onda imaš 2 opcije - ili će ti banka opet napraviti pretvorbu odnosno VISA (to je ona opcija koja ti spominje VISA karticu i tvoju banku da će napraviti pretvorbu) ili dopustiš paypalu da napravi konverziju. Kako god bilo, uzet će ti opet proviziju (neovisno jesi li ti dao u banci lovu u kunama ili eurima). Nekako sam mišljenja da paypal ima "jeftiniju" konverziju nego VISA. Zato sam ja uzeo devizni u dolarima, jer najčešće kupujem na ebay.com i ostala mjesta nude dolare kao opciju. Iako dosta često sam kupovao na UK stranicama i onda sam morao raditi duplu konverziju (kune u banci na dolare, te dolare opet u kune i onda opet u funte kad paypal kod kupnje napravi konverziju). Sad žicam buraza da on izvadi devizni u funtama ili eurima ili žiro u kunama da imamo i druge mogućnosti. Isto tako, kad dam banci di imam devizni kune, da mi prebaci u dolare, onda dobivam nešto povoljniji tečaj ako se ne varam (vjerojatno srednji tečaj). Sad mi je malo i žao što nisam uzeo žiro u kunama. Paypal bi radio konverziju, ali bi uštedio 60kn godišnje što plaćam devizni u PBZ-u i ne bi bilo nikakve osim paypal konverzije. Sad mi se ovo jedino isplati ako kupujem puno u dolarima. |
Ima netko link sa popisom stvari zabranjenih za uvoz?
Naime, naručio sam Shimano mineralno ulje za disk kočnice i na carni ga vratili selleru (Reason : Prohibited articles). Ne znam zašto bi to bilo zabranjeno, jedino ako ovi na carini ne znaju što je to... |
Čudno. Ja sam naručivao mast i došla je, a davno prije i bleed kit za kočnice gdje je bila DOT tekućina (za Avida) i sve je došlo do mene bez problema.
Samo ne znam zašto si naručivao mineralno ulje kad ga imaš i kod nas. Ne od Shimana, ali mineralno za kočnice. |
A bezveze. Bilo na aukciji i dobio ga za 20kn (original Shimano 50ml)
|
Citiraj:
|
Ima li netko iskustva s naručivanjem ovoga?
Odnosno, pravi li carina problem s time (eventualno zbog dimenzija)? Mislim da ne bi smjela praviti nikakvih problema s obzirom na vrijednost paketa, ali ipak pitam. Offtopic, valjaju li takvi brisaci uopce? |
Dosta su brzi ti Kinezi.Meni prosli mjesec stiglo nesto za tjedan dana,ali s druge strane ,cekam par itema vec preko dva tjedna.Znaci da je vjerojatno stvar srece (plus su Kinezi imali nekakve praznike sredinom rujna pa bi i to moglo biti razlog kasnjenja) ,jer sumnjam da su ti jefitni predmeti ostali duze kod nas na carini.
|
Krajem rujna su bili blagdani kod kineza
|
Pozdrav svima!
Ja sam regao master karticu Zag. banke na paypalu. Sve je uredno prošlo i dobio sam potvrdu od njih da je kartica uredno registrirana. Imam par kratkih pitanja. Da li ja sada moram nešto obaviti i kod matične banke (u poslovnici mislim), ili je to to? Imam li kakav limit kod kupnje? I trebam li nešto podešavati na paypal stranici ili ostaviti kako je? |
Limit ti određuje banka izdavatelj kartice. Ne moraš ništa na paypalu raditi. :)
Saznaj od ZABAe koliki ti je iznos za kupnju na netu. :) Nemaš više kaj raditi u poslovnici. |
Dok ne verificira karticu limit je 100$
Također, u postavkama si stavi da kod konverzije koristi tečaj od banke. |
Dal se može s Americanom iz PBZ-a koji ide uz studentski žiro račun na Paypal?
|
Citiraj:
Gdje bi trebao verificirati karticu u svezi glede limita. Da li tih 100$ je neki mjesečni limit ili ....? |
Citiraj:
Na prvoj stranici na paypalu ima negdje opcija "verify my card" il tak nešto. Ja sam davno verificirao i bio je stariji paypal još tak da ne znam točno. |
Citiraj:
|
pozz,napisao sam na paypallu krvi poštanski broj to jest izostavio sam jednu brojku.Napisano je mjesto,pa jel bi moglo biti problema sa dostavom?
|
Trebam savjet za prijatelja.
Naručio je router iz kine, platio ga 300$, a vrijednost paketa je kinez, prema dogovoru, stavio na 50$. Paket je poslan preko DHL-a i stigao je u rh te treba regulirati carinu. DHL sad traži paypal ispis. Postoji li način da se izbjegne plaćanje punog iznosa carine, dakle za 50$? Kinez će rado poslati račun na 50$, ali ako inzistiraju na paypalu, teško će ih zavarati... |
Citiraj:
Kada odaberem "verify my bank account" ne razumijem koje brojeve sa master kartice moram ukucati (ako se to uopce odnosi na to). |
Citiraj:
|
Citiraj:
ako nemas internet bankarstvo, moras ici do banke pa će ti oni to reći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51. |