![]() |
Mislim da je kolega ipak mladji pa ima entuzijazma da se zayebava oko windows optimizacije koja nestane narednim updateom. Svi mi stariji koji godinama krpimo windows smo izgubili totalno strpljenje za polu-proizvode poput win11. Više ccijenim svoje mentalno zdravlje. Bilo je cool cackati bios, kolkati, instalirati custom pizdarije na windows ali skontas da je tada PC bio samo igracka. Danas kada je posao u pitanju i mora biti rock solid, kada koristiš sluzbeni racunar na kojem nemas slobode, sve sto Demon govori nema nikakve logike al.. ima vremena, skontat ce jednog dana.
|
Koliko je razumijem, kolega Deamon govori kako vi zapravo nemate pojma jer on out of the box nema nikakvih problema. Što je jedna dosta provokativna pozicija, naročito u pogledu toga što windows instalacija nije pretjerano involvirana i nudi minimalno opcija za uklj/isklj bilo čega, naročito telemetrije, koja ima setting više/manje.
Prihvaćam to da neki pojedinac može imati određeni problem koji proizlazi iz nekog specifičnog načina korištenja (meni se to više puta dogodilo tako da govorim iz iskustva) ali s ovakvim brojem prijavljenih problema, i to naročito na radnoj opremi, mislim da takav scenario ovdje ipak nije slučaj. |
Citiraj:
Što se tiče ograničenosti na poslu, ne znam što za reći osim da pristojno zamolite tehničara koji vam sve održava da malo to sve "podmaže i optimizira", uz svakako koji prijedlog sa vaše strane. Nego vidim digli se mnogi na noge znači da sam ubo kako spada :D Bez ljutnje ljudi. Što se tiče bloatware i slično što je netko spomenuo, na poslu pod normalno kod deploya skriptom izbrišem sve aplikacije sa microsoft store-a, dok photos se ostavlja. Raznorazno optimizacije su isto uključene, iako danas su računala toliko brza da mislim da čak gubim previše vremena na to. Tu sam geek. Najbitnije je da je korisnik zadovoljan i da mu računalo radi kako spada. Osmijeh na njegovom licu znači i osmijeh na mom. Doduše kad sretnem nekog nadubodnog s imenom "to je samo 7 klikova i to može svatko" njega ostavim da mu bude kako je. Ne volim kad netko ne cijeni struku, koja god da je. Omalovažavanje nije dobra ljudska osobina, dok omalovažavanje starijih kolega smatram nedostatkom odgoja te neprofesionalnim. Uzdravlje :chears: |
Zato ja odbijam letjeti avionom, godišnje ih se barem pol tuceta sruši!
|
Citiraj:
Moj dva centa iz iskustva. Na poslu ista verzija win ltsc iot 11(meni puka film ajmo stavit i vidit stace biti). Na uredskom kompu bude u danu smjena 2 max troje i sveukupno kroz ostale smjene do 15 ljudi raznih tehnickih sposobnosti i nesposobnosti zasad niko nije nista zakuka i reka vrati win10 ili win11 sa kojim je bilo raznih problema sta krivicom korisnika sta krivicom samog sustava i to podjednako ...sta kao pjesnik zelim reci. Ne triba generalizirat nekad je do samog sustava koji je sve vise i vise pojednostavljen za korisnika bez znanja a ne osobu koja se nesto ili puno vise razumi. Taj isti koji neki k. i zna kako je bilo i kako je sad mora objašnjavat zašto nešto nevalja aka gubit vrime na osobe koje ne zele i neče nesto novo naucit. Sam korisnik zna biti lin tipa neču ,neda mi se vrati staro necu sad opet nesto ucit koliko kod to malo i jednostavno bilo. Vrlo jednostavno prosli su dani win xp,win7 ultimate ili se prilagodiš ili zaobiđeš sa ltsc ili ako možeš linuxom . A win 11 je daleko od bezgrešnog sustava pogotovo sa svakim novim updejtom. Bezgrešni sustav ne postoji. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Ja se više ni ne usudim napisati da windowsi 11 kod mene rade bez greške i brzo, potpuno stabilno. Niš nisam optimizirao, verzija za seljake.
Disklejmer, pitpuni sam laik i neznalica, samo tiho i ponizno iznosim svoje viđenje |
Ja gledam ovu temu i komentare ovako - Win11 je OS napravljen za većinu, a ljudi koji koriste PCEkspert u 2025. nisu većina.
Mislim to i na dobar ali i na loš način. |
Obicni mali troll koji voli provocirati...ocito...
Citiraj:
|
|
Još kad bi to radilo ono što ti želiš da radi :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |