![]() |
ja sam samo pregazio stare i restartao....
|
Internet veze prema van su malo u banani nakon potresa primjetih. Evo probajte imdb npr., a ujutro sam isto imao problema sa downloadom drivera sa amd stranice. Doduše možda ovisi i o provideru. Tele2 može učitati, t-com ne.
|
Sta je popravljeno u novim driveru? Ima li kakav changelog?
|
Ja bih temeljeno na svom iskustvu preporučio dodatni korak deinstalacije drivera s restartom. Ne traži puno vremena i klikanja, a može spasiti dosta živaca.
|
Obavezno prije instalacije novih chipset drivera treba promjeniti pastu na CPU i potom reinstalirati windowse.
|
Citiraj:
Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk |
Citiraj:
EDIT: samo sam bi sarkastičan/šalio sam se ponukan sadržajem posta #2526 jer mi više nije jasno tko je ozbiljan, a tko se zaje*ava. Navedene aplikacije sam spomenuo kako sam vidio njihove ikone na ekranu, a Doom Eternal zbog njegove popularnosti Sorry valjda nisam nekoga zbunio |
Meni se sa zadnjim updateom grafa drivera počelo rušiti u igri i freezat komp...do tada nisam imao problema.Sada sam počistio sve sa DDU,stavio zadnje drivere,maknuo MSI Afterburner i Rivu,pa ćemo vidjeti...
Instalacija zadnjih chipset drivera nije bila moguća dok stare nisam maknuo... |
Ne crosspostajte skurene servere po forumu. Dovoljno je bilo u ISP temama.
Držmo se AMDa ovdje. Fala ;) |
1 privitaka
Pitanje za AMD gurue, da li bi dobio sta da se poigram sa postavkama memorije koje sam nasao na ovom linku https://forums.overclockers.co.uk/th...#post-33101128
Veci bandwidth za 3950x bi trebao biti bolji, ali zanimaju me rezultati u realtime koristenju - tipa renderiranje u Adobe Premier, Davinci Resolve i sl. Da li se isplati potrositi vrijeme na to? Trenutno mi je memorija na XMP profilu od 3200. |
Za Premiere se ne isplati, po onome što https://www.pugetsystems.com/ kaže:
Za ostale programe provjeri taj sajt. Citiraj:
|
jbt kompletno zaboravio na puget a njih sam gledao prije kupovanja kompa. nisam ni pomislio da tamo pogledam da li su gledali za RAM timingse. tnx
provjerio sve njihove tablice i stvarno sa XMP 3200 na 3600 cak sa stisnutijim timinzima nema smisla uopce ulaziti u bilo kakav 'overclocking' memorije. |
Dobio sam mail od AMD-a sa savjetom da ne instaliram najnoviji chipset driver jer je trenutno pun problema, pa eto da znate.
|
OK, i kakvi su točno problemi u pitanju, jer kod mene sve radi bez greške? Takve stvari se obično javno obznane i driveri se povlače sa službenih stranica.
|
Neki imaju 0% progress kad krenu instaliravat, uglavnom X570 ploče. Ima i ostalih ali najviše na X570.
Nema problema NAKON instalacije. Meni uredno prošlo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
, nist, vozimo kao do sada 😁 |
tek dignuo zadnju verziju BIOS-a, necem riskirati sa novim driverima dok sve radi unutar dva dana :D
|
Kad se igraš sa postavkama+bugovi u očitanju :D , mislim da power sheme od ryzena+win10 ne funkcioniraju kako spada,čak ni kada stavim amd ryzen power save,i dalje vrti oko 3700-4300mhz, a tek na običan power save od win10 dobijem meni odličnih 2200mhz u surfanju npr. a time i cca 35-40 stupnjeva. Šteta što na ploči nema cool&quiet cijeli bios sam prošao.
https://i.postimg.cc/q7NH3ZCH/temp.jpg |
Citiraj:
Možda je tako i Škot bio dobio screenshot od 5GHz :D :p |
Nemoj koristiti te opskurne softvere, skini si hwinfo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stavio natrag 20.1.3 i nekih tjedan dana je prošlo bez ikakvih problema,da pokucam... |
Citiraj:
EDIT: Baš gledam tvoju konfu i vidim da smo skoro isti, grafe su nam drukčije. A baš sam bio škicao da možda bocnem 5700 red dragon, ali pokušavam se strpit do RDNA2 i ampere-a. A sada kad si spoemnuo probleme sam se još mrvu ohladio. A i na forumima ekipa priča da je powercolor jako loš kada dođe do RMA, neki kažu da su imali dobro iskustvo, ali ih je manje od onih sa lošim. :( Brko, ako smo skenjali temu, prebaci ovo u navi. |
Nije vezano striktno uz temu,istina,neka Brko prebaci dalje,ali ću odgovoriti:
probao upravo te zadnje Optional 2.4.1 i crash u igri nakon 10min.Dakle,što se mene osobno tiče,nisam imao nikakvih problema dok nisam išao maknuti 2.1.3 i staviti noviji... Sada sam instalirao opet 2.1.3 i idem se igrati,nebi trebalo biti problema. :) |
Izašli novi chipset driveri, za razliku od prošlih s ovima nisam imao problema (famoznih 0%) sa instalacijom.
|
I ja sam sinoć stavio nove drivere (2.04.04.111), dva puta mi se komp smrznuo dok nisam prebacio power plan sa ryzenovog na windows balanced. za sad radi OK
|
cemu uopce instalirati chipset drivere?
|
radi stabilnosti i overclockanja. ako već ažuriram gpu drivere zašto ne i chipset
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35. |