PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

Chuby 04.11.2016. 19:28

Citiraj:

Autor vcendaki (Post 2985412)
Pa nema se tu šta elaborilati niti raspravljati
Opće poznata je stvar da u Linksu za sve greške koje se događaju
za to plaćanju radnici
Poznajem osobno bar 5 ljudi koji su radili u Linksu(Rijeka, Zagreb, Pula) , kojima se skidalo sa plaće ako se nešto zezne pogotovo ovako gdje su bile veći propusti
Ako ne pristanu na skidanje sa plaće dobiju otkaz zbog nepoštivanja
radnog ugovora itd.... ne možeš se ni na burzu prijaviti
Ne vjerujem da bi mi to izmišljali jer smo si bili dobri kolege sa faksa i sl.

Mislim žalosno ali to je kapitalizam

Postoji mjesto tj. poslodavac kojem ne moras nadoknadit stetu koju prouzrocis?
I svaki konobar mora namirit manjak u kasi npr.....

JuiceBox 05.11.2016. 11:47

Pa nisu oni u ovom slucaju prouzrocili stetu ili jesu? Ako nisu, zasto bi zaposlenici linksa nadomirivali stetu uzrokovanu dobavljacem?

Badboy 05.11.2016. 17:25

Stigla i meni....

vercetti 08.11.2016. 12:18

Preuzeo i ja danas svoju... :)

windfucker 08.11.2016. 13:25

Evo momci...malo pepela pa se pospite vi koji bi trebali:chears:

http://link2energy.co.uk/wp-content/.../BottomAsh.jpg

John Creasy 08.11.2016. 13:37

Citiraj:

Autor windfucker (Post 2986849)

mi koji smo uzeli grafu jer je eto bila dobra prilika i planiramo je koristit sljedećih par godina, ili oni koji su ju uzeli da bi zaradili 100 i nešto kuna na njoj?

windfucker 08.11.2016. 14:37

Prepoznati će se već oni koji trebaju...pepela ima dosta za njih sve ;)

A ja ću samo kratko rezimirati, istine radi, i radi naših manje iskusnih članova koji će u temu svratiti po vaša uvažena iskustva sa ovom firmom pa mogu svašta pomisliti, jer se svašta i napisalo.

Daklem: na kraju, Links nikoga NIJE zajebao, opljačkao, prevario...u ovoj "aferi".

Samo toliko...(i kada već oni koji bi sami trebali neće to jasno i glasno napisati).
:beer:

Daedalus 08.11.2016. 19:13

Preuzea i ja svoju danas... Podigla me iz pepela :D

windfucker 08.11.2016. 19:18

Citiraj:

Autor Daedalus (Post 2987019)
Preuzea i ja svoju danas... Podigla me iz pepela :D

Tooo!!
:D

Ag008 09.11.2016. 10:08

Moja još nije stigla :(

adaksinjo 09.11.2016. 11:02

nemaju borića na lageru pa čekaju da i oni stignu, da te ne zovu dvaput.

JuiceBox 09.11.2016. 15:18

Stigla i moja ;)

dekky 09.11.2016. 17:25

Ja sam dobio dvije zbog dusevne boli...rekli da metnem cf da mi predje bol na glavu:D

Drvoje 09.11.2016. 18:01

Citiraj:

Autor windfucker (Post 2986849)

Ja nigdi ne vidim onaj tvoj novčanik u toj hrpi pepela, triba kopat dublje ili je negdi drugo ispa, javi nam... :p

Pohvale ekipi iz Linksa BTW

dekky 09.11.2016. 18:26

Pohvale za links...nek se vidi ! :)

Badboy 10.11.2016. 00:15

Jep jep...

PURSUIT 11.11.2016. 14:37

Evo i meni stigla ASUS RX 470 Strix iz Linksa.
Grafa ide u prodaju :fiju:

dakky 11.11.2016. 16:34

Jedno moje polu-negativno iskustvo s Linksom...

06.10. uplaćeno nešto više od 72 tisuće kn Linksu na račun za 24 grafičke, 12 napajanja, 6 matičnih, ssd-a, memorije...

13.10. poslano sve OSIM 14 kartica i 3 napajanja. Rečeno da će se to poslati kada stigne.

21.10. Javljaju da su napajanja stigla i da se grafičke još čekaju, ali da bi prema planu trebale stići 07.11. Pitaju nas da li da pošalju ta napajanja sad ili da čekamo 07.11. pa da pošalju sve zajedno. Kažemo može 07.11. pa sve zajedno.

07.11. Zovemo, kažu još kartice nisu stigle, ali trebale bi danas.
08.11. Još nisu stigle, dobavljač kaže da će biti do kraja tjedna.

Danas, 11.11. kaže da su kartice stigle na skladište i da ih šalje u ponedjeljak.

Znači u najboljem slučaju kartice su tu u utorak 15.11. što je ravno 40 dana od uplate na njihov račun. U najmanju ruku neozbiljno, čekati 40 dana robu od preko 30 tisuća kuna i onda još neispoštovati dogovoreni datum.

Old Iggy 11.11.2016. 16:40

Citiraj:

Autor dakky (Post 2988132)
Jedno moje polu-negativno iskustvo s Linksom...

06.10. uplaćeno nešto više od 72 tisuće kn Linksu na račun za 24 grafičke, 12 napajanja, 6 matičnih, ssd-a, memorije...

13.10. poslano sve OSIM 14 kartica i 3 napajanja. Rečeno da će se to poslati kada stigne.

21.10. Javljaju da su napajanja stigla i da se grafičke još čekaju, ali da bi prema planu trebale stići 07.11. Pitaju nas da li da pošalju ta napajanja sad ili da čekamo 07.11. pa da pošalju sve zajedno. Kažemo može 07.11. pa sve zajedno.

07.11. Zovemo, kažu još kartice nisu stigle, ali trebale bi danas.
08.11. Još nisu stigle, dobavljač kaže da će biti do kraja tjedna.

Danas, 11.11. kaže da su kartice stigle na skladište i da ih šalje u ponedjeljak.

Znači u najboljem slučaju kartice su tu u utorak 15.11. što je ravno 40 dana od uplate na njihov račun. U najmanju ruku neozbiljno, čekati 40 dana robu od preko 30 tisuća kuna i onda još neispoštovati dogovoreni datum.

Svaka imalo ozbiljnija isporuka u RH se čeka. Ne drži se toliko robe na lagerima.
Obzirom da sve te "male" trgovine ovise o distributerima, nemaju previše utjecaja na to. Ako ti se žuri, kupuj samo što je na lagerima, rezerviraj ono što je na lageru, planiraj unaprijed...
Links realno nema veze s tim, osim ako nisu bili blesavi pa za sve naveli "isporuka odmah".

dakky 11.11.2016. 16:56

Ma jasno mi je da Links realno nema veze s tim, ali ja sam ugovorio posao sa Linksom, a ne sa njihovim dobavljačem. Rok isporuke nikad nije ni bio specificiran, jer se nije ni očekivalo da će trebati 40 dana. Da sam znao, svakako bi tražio točan rok isporuke. Zato sam i napisao "polu-negativno" iskustvo ;)

Matija ZG 11.11.2016. 17:29

Da se i ja malo nadovežem na situaciju s isporukom robe. Naručna 2 SSD-a i grafička i sve je dostupno na trešnjevci ( to sam i prvenstveno gledao ) te je način preuzimanja u toj poslovnici. Četvrtak poslana ponuda, danas ujutro uplaćeno ( ista banka, odmah im sjelo ). Zovem oko 14 da kakvo je stanje narudžbe, kad mi čovjek kaže roba se prikuplja. Odmah mi je bilo čudno, rekoh pa gledao sam na netu sve je dostupno, di je problem, kad mi on kaže da dostupno je sve, ali to je za kupce koji dođu u dućan i kupe po punoj cijeni, preko webshopa se posebno dostavlja te da će biti kroz 3-5 dana, odnosno ponedjeljak i utorak. Blagi šok, gdje god sam kupovao preko webshopa odmah bi po uplati pokupio u poslovnici robu (naravno ako je dostupna u istoj), ali ovo me definitivno iznenadilo. Mislim da su mi dali dovoljno dobar argument da ih izbjegavam u sljedećim kupnjama.

Old Iggy 11.11.2016. 18:00

Citiraj:

Autor Matija ZG (Post 2988162)
Blagi šok, gdje god sam kupovao preko webshopa odmah bi po uplati pokupio u poslovnici robu (naravno ako je dostupna u istoj), ali ovo me definitivno iznenadilo. Mislim da su mi dali dovoljno dobar argument da ih izbjegavam u sljedećim kupnjama.

Webshop i trgovina nisu jedno te isto, oprema ne mora imati istu cijenu, biti od istog dobavljača i slično. Zato se uvijek prvo pita / dogovori.

sokre10 11.11.2016. 18:04

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2988172)
Webshop i trgovina nisu jedno te isto, oprema ne mora imati istu cijenu, biti od istog dobavljača i slično. Zato se uvijek prvo pita / dogovori.

Čemu onda služe oznake dostupnosti pojedinog artikla na webshopu?
Opekao sam se i ja slično, isto u linksu.
Smatram to neprofesionalnom poslovnom praksom.

Poslano sa mog ONEPLUS A3003 koristeći Tapatalk

spitfire83 11.11.2016. 18:06

Odvojena je oznaka dostupnosti za webshop, šta nije?

Old Iggy 11.11.2016. 18:11

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 2988175)
Čemu onda služe oznake dostupnosti pojedinog artikla na webshopu?
Opekao sam se i ja slično, isto u linksu.
Smatram to neprofesionalnom poslovnom praksom.

Ne vidim gdje je problem. Prikazana je dostupnost u trgovini - odeš u trgovinu i uzmeš. Kupuješ preko weba - dođe ti doma (i to pitanje otkud, možda uopće ne vidi Links).
Samo treba malo poznavati poslovni proces, bilo bi jasnije. Sama roba može imati milijun različitih stanja i cijena, kao i ciljanog kupca.

Ag008 11.11.2016. 18:18

Citiraj:

Autor PURSUIT (Post 2988073)
Evo i meni stigla ASUS RX 470 Strix iz Linksa.
Grafa ide u prodaju :fiju:

Moja još uvijek nije stigla u Rijeku a rekli mi da će to srijede stići :(

sokre10 11.11.2016. 18:20

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2988177)
Ne vidim gdje je problem. Prikazana je dostupnost u trgovini - odeš u trgovinu i uzmeš. Kupuješ preko weba - dođe ti doma (i to pitanje otkud, možda uopće ne vidi Links).
Samo treba malo poznavati poslovni proces, bilo bi jasnije. Sama roba može imati milijun različitih stanja i cijena, kao i ciljanog kupca.

Ako je to webshop, što se onda mene tiče dostupnost robe u trgovini? Po toj teoriji ne bi trebali niti imati opciju kupljenja robe u "dućanu". Ako nešto imam na lageru i netko to plati, preko webshopa ili uživo, smatra se kupljenim (ako je plaćeno preko weba), ali oni bi radije prodali po višoj cijeni jer je netko tamo došao po to. To napominjem samo zato jer imaju oznaku dostupnosti robe čime te direktno ili indirektno dovode u zabludu.

Matija ZG 11.11.2016. 18:31

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2988177)

Ako sam ja platio i roba je dostupna u poslovnici koju sam odabrao da cu preuzeti u njoj, znaci nema dostave nikakve nego ja idem u poslovnicu uzeti, stvarno ne vidim problem. Pa nisam ja njima platio da oni meni dogovore robu s dobavljacem nego da kupim njihovu robu . U principu neke firme koje posluju s virmanima samo i netko u nadleznosti koji treba napraviti tu uplatu nema mogućnost dobivanja robe iz dućana ?

flyer1 11.11.2016. 19:27

Citiraj:

Autor Matija ZG (Post 2988162)
Zovem oko 14 da kakvo je stanje narudžbe, kad mi čovjek kaže roba se prikuplja. Odmah mi je bilo čudno, rekoh pa gledao sam na netu sve je dostupno, di je problem, kad mi on kaže da dostupno je sve, ali to je za kupce koji dođu u dućan i kupe po punoj cijeni

u splitskoj poslovnici prije nekih par tjedana potpuno obrnuta situacija... svratia s frendom u trgovinu, po neki printer od 300 i nesto kn, prepoznamo ga na polici, sve ok, kad li mu prodavac otkaze u zadnji tren jer je primjerak rezerviran za online kupnju, a to je bio posljednji dostupni te covjek osta kratkih rukava...

cudne kriterije ima politika firme...

Old Iggy 11.11.2016. 19:29

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 2988182)
Ako je to webshop, što se onda mene tiče dostupnost robe u trgovini? Po toj teoriji ne bi trebali niti imati opciju kupljenja robe u "dućanu". Ako nešto imam na lageru i netko to plati, preko webshopa ili uživo, smatra se kupljenim (ako je plaćeno preko weba), ali oni bi radije prodali po višoj cijeni jer je netko tamo došao po to. To napominjem samo zato jer imaju oznaku dostupnosti robe čime te direktno ili indirektno dovode u zabludu.

Točno tako, ako su webshop ne interesira te status robe u trgovini. Jedno je roba na webu, druga u trgovini, struktura troškova i promet su različiti, zarada isto tako. Zato ti ne moraju odobriti i zato je dobro čuti se s njima i dogovoriti.
Citiraj:

Autor Matija ZG (Post 2988189)
Ako sam ja platio i roba je dostupna u poslovnici koju sam odabrao da cu preuzeti u njoj, znaci nema dostave nikakve nego ja idem u poslovnicu uzeti, stvarno ne vidim problem. Pa nisam ja njima platio da oni meni dogovore robu s dobavljacem nego da kupim njihovu robu . U principu neke firme koje posluju s virmanima samo i netko u nadleznosti koji treba napraviti tu uplatu nema mogućnost dobivanja robe iz dućana ?

Ako si platio i dogovorio preuzimanje u poslovnici sve pet, no očekivati da moraju - ne moraju. To što se s robom u pozadini zbiva, gdje je točno ona, kakva je struktura troškova i brdo drugih stvari utječu na konačnu isporuku.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:23.