![]() |
Sjećam se koju sam blesavu facu napravio kad sam skužio kak se signalizira prolazak kroz kružni tok po Vancouveru. Retardirano do bola. :D
Nego, ajmo još malo raspalit vatru :D http://www.index.hr/black/clanak/gdj...ju/927954.aspx |
Najdesniji :D
|
Citiraj:
|
Ako svi skreću desno? :D
|
Citiraj:
Dakle ide crveni jer je s desna plavom Zatim plavi, i na kraju zeleni jer, iako je s desna crvenom on skreće lijevo. |
Iskreno, ne vidim zašto tu itko ima prednost ? Po meni je tu tipično - ko' prvi blicne/pokaže rukom da idu drugi, zadnji ide. Stvar dogovora vozača u tom trenutku. Takvih je primjera bilo i u tekici u autoškoli i rečeno je da je tu stvar dogovora.
|
Što jest jest, slažem se s tobom care.....izađu ljudi van iz auta i ljepo ide dogovor...ako se nemogu dogovorit onda ide bacanje kockica ili par/nepar....ako tu nema odgovora onda se ide onom, moj tata je jači od tvog...:D :D :D
:facepalm ajmmeeee pa ja cu se raniti iz zasjede.......:facepalm aaaaaaaaaaaaa :facepalm |
Citiraj:
Klasični dogovor. |
Po meni je bolje ne davat zmigavce za nastavak voznje po glavnoj cesti ili kod ulaska u rotor osim ak je izlaz odmah. Naravno da ima iznimki kad dajem zmigavac i za glavnu ali uglavnom ne. Ima budala koje to zbuni totalno na kompliciranijim raskrscima, vise puta to dozivio.
|
http://www.instruktor-voznje.com.hr/..._na_raskrizju/ - evo tu je taj primjer. Da ne velim da se na većini cesta ne može to izvesti. Sjećam se iz autoškole da je u takvim situacijama bio odgovor - dogovor.
|
Citiraj:
Članak 57 barem tako kaže. No zanimljivi su mi odgovori gastarbajtera koji pokušavaju primijeniti 4way stop pravilo jer eto tako je vani :) |
Citiraj:
|
da ali on skrece ljevo :)
|
Nebitno je šta skreće ulijevo,on ima prednost i prvi ulazi u raskršće.To šta propušta je druga stvar koja slijedi nakon prve stvari. :)
Super situacija za razbiti automobile. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja govorim za kružne tu u VŽ s jednom trakom, dok mi tu ide lijevi davati poludim.
OK desni se i daje dok izlažiš, tak se uči u AŠ i tak je prema zakonu koliko ja znam... Neću se mješati za ZG i one s 2-3 trake jer bi to zabraniti trebalo jer se 90% ljudi ne zna voziti u tome.. tj. kad se između prvog i drugog krenem prestrojavati u vanjsku da na 2. iađem frajer mi trubi jer je on mislil po vanjskoj preticati i ide u 3. izlaz.. Po mojem to (kružne s više traka) zabraniti i bok. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I možda sam u krivu no 57 to definira, samo ljuti trebaju raspoznat situaciju kad se u njoj nađu. Kaže da ukoliko nije signalizacijom drugačije određeno vrijedi pravilo desne strane. Ukoliko jedno od vozila skreće udesno a opet signalizacijom nije drugačije uređeno isto mora propustiti vozilo koje ide u susret. Na kraju još stavak za šinska vozila koja u takvim slučajevima imaju prednost bez obzira na smjer kretanja. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No ok, idemo ovako, da si ti u tom vozilu koje skreće lijevo što bi napravio? Osobno ne bi ulazio u križanje prvi. Stao bi i propustio crvenog. Eventualno bi mu mahnuo da prođe jer znam da je plavom s desna i da ima prednost pred njime. |
Logika bi bila ako zeleni žmiga onda čeka da ova dva riješe situaciju, a između ova dva ovaj u plavom treba pustit crvenog da prođe radi ajmo rec pravila desne strane, kad crveni prođe onda prodje plavi i ide zeleni.
Citiraj:
Ako auti nailaze svaka situacija je zasebna ovisno o žmigavcima, ovisno tko ima X5 :D (šalim se jelte) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto vidiš :D
|