PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima Telekom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47184)

MadBoY 28.10.2010. 23:19

Citiraj:

Autor Mikygs (Post 1764401)
Mene sada zanima,koristi li se Optima T-Comovom infrastrukturom?
Bili imao kakvih poboljasanja u odnosu na T-Com?

Optima ima svoju infrastrukturu, ali samo do centrale. Od centrale pa do tebe svi koriste iste kablove.
Dakle, ne, neces vidjeti nikakvo poboljsanje prelaskom na Optimu.

markop17 01.11.2010. 13:49

Optima telekom
http://www.speedtest.net/result/1012042695.png

EDIT: mjerenje# 2
http://www.speedtest.net/result/1012044206.png

panda505 01.11.2010. 15:31

Citiraj:

Autor markop17 (Post 1766947)
Optima telekom
[/URL]

EDIT: mjerenje# 2

Koju tarifu ti koristis ? xD

MadBoY 01.11.2010. 15:34

@markop17 i sta bi mi trebali zakljuciti iz te dvije slike?
Da speedtest.net ne radi dobro ili da imas 50Mbit?
U svakom slucaju ne vidim smisao tvog posta.

Problem 01.11.2010. 18:35

mislim da se buni da mu veza nije stabila, tj, da ima variranje brzina :D

panda505 01.11.2010. 19:01

Citiraj:

Autor Problem (Post 1767157)
mislim da se buni da mu veza nije stabila, tj, da ima variranje brzina :D

Da to se i meni češće zna desit

pa izgleda kao da imam 92Mbit DLa :D

Eto i sad

http://www.speedtest.net/result/1013010202.png

http://www.pingtest.net/result/27200546.png

MadManBD 03.11.2010. 20:54

Opet ovaj jebeni internet u kurcu, 250 ping svugdje... a IPTV treba 10 sekundi da se prebaci s jednog programa na drugi :hitthewal:

panda505 03.11.2010. 21:17

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 1769111)
Opet ovaj jebeni internet u kurcu, 250 ping svugdje... a IPTV treba 10 sekundi da se prebaci s jednog programa na drugi :hitthewal:

Ja ne primjecujem ništa :|

Osim da mi dalje jebena veza puca :|

Neznam do kad ce vise jebavat s tim sranjem

hylem 03.11.2010. 22:31

Danas mi lik iz optime dofurao Sagem F@st 1704 ... kakva su iskustva s tim modemom, ako ga netko ima?? Imao sam do sad telsey koji se zagrijavao ko picek u pečnici i pucalo mi stalno i bilo vrijeme za promjenu :).

freedado 15.11.2010. 11:36

Ima li netko problema sa logiranjem na korisničke stranice?

Imao sam memorirane podatke na opere, ali mi ih ne prihvaća. Probao sa ponovnim ručnim upisivanjem ali ne prihvaća!?

BlackDwarf 15.11.2010. 11:44

Kod mene normalno ulazi.

freedado 15.11.2010. 12:22

Prije 10-ak dana sam imao neke probleme sa spajanjem pa sam u kontaktu sa korisničkom službom između ostalog promijenio i pass u routeru.

Lik mi nije naglasio da promjenom passa u routeru se automatski mijenja i pass za ulaz na korisničke stranice, pa eto ako nekome posluži ovaj podatak.:)

Ivan_1 16.11.2010. 21:20

Citiraj:

Autor hylem (Post 1769251)
Danas mi lik iz optime dofurao Sagem F@st 1704 ... kakva su iskustva s tim modemom, ako ga netko ima?? Imao sam do sad telsey koji se zagrijavao ko picek u pečnici i pucalo mi stalno i bilo vrijeme za promjenu :).

Kod mene je vec 5. mjesec i nema problema, uredaj je pouzdan iako mislim da bi mu dobro dosao update softvera radi ispravljanja nekih bugova. No mislim da Optima ne namjerava ponuditi novi softver za njega.

EDIT:
Da se odmah dopunim s pitanjem za korisnike Optime.
Da li ste primijetili da vam se nece logirati ili uopce otvarati neke stranice?
Kod mene facebook, skype, msn, ebay odbijaju poslusnost, otvori stranicu ali se nece logirati kada treba otvoriti https stranicu.

Night 19.11.2010. 12:57

Citiraj:

Autor Ivan_1 (Post 1780147)
Kod mene je vec 5. mjesec i nema problema, uredaj je pouzdan iako mislim da bi mu dobro dosao update softvera radi ispravljanja nekih bugova. No mislim da Optima ne namjerava ponuditi novi softver za njega.

EDIT:
Da se odmah dopunim s pitanjem za korisnike Optime.
Da li ste primijetili da vam se nece logirati ili uopce otvarati neke stranice?
Kod mene facebook, skype, msn, ebay odbijaju poslusnost, otvori stranicu ali se nece logirati kada treba otvoriti https stranicu.

Meni FB radi normalno, te ostale tri ne koristim. Gmail (koji koristi HTTPS) isto radi uredno kao i ostale SSL stranice. Da nije kakav firewall uključen u modemu ili u windowsima?

Ivan_1 19.11.2010. 15:15

Problem je rijesen. Nisam siguran sto je tocno bilo. Iskljucivanje firewalla i restartanje rutera nije pomoglo no nakon poziva na SZK i reseta konekcije s njihove strane i zatim restartanje rutera s moje strane i sve je proradilo.

sodom 20.11.2010. 00:03

meni je prije 2 dana pukla veza,router ne pokazuje adsl vezu uopce....szk kaze da konekcija puca kod sinkronizacije i da je problem negdje na centrali, od cetvrtka cekam da taj problem rjese njihovi tehnicari...uh

Night 20.11.2010. 14:39

1 privitaka
Evo ako nekome zatreba, ovo je shema splitera koji dolazi sa Sagem modemima. Sastoji se od tri elementa i dosta ga je jednostavno napraviti, ako se izostavi 'Modem' konektor može se koristiti kao filter ako se ima više telefona po kući. Jednostavno ga je montirati i u sredini kabela i tako napraviti 'filter kabel' za spajanje telefona radi eliminiranja šumova od ADSLa.

ojpi 21.11.2010. 17:58

Je nekome opet sporija optima zadnjih dana? Nikako da dobijem 8mbita na speedtestovima, niti kad skidam nešto...

GoranSB 21.11.2010. 22:42

Pitanje

bok
moze mi netko odgovorit ili da li netko mozda zna koji je modem najbolji za optimu?ili koji modem od optime je najbolji za wireless?koristim iskljucivo bezicno spajanje s modem.ah da modem od optime je d-link dsl-2640r i jako jako los mu je slanje wireless signala.jel postoji softwer koji se moze ugradit na siemens gigaset sx 763 wlan da radi na optima mrezi?zapravo da li je siemens sx 763 adsl modem bolji od ovog optiminog d-link dsl-2640r?

hvala unaprijed na odgovorima

panda505 22.11.2010. 00:20

Kad smo već kod problema sa optimom, češće mi se zna desit da kad upalim PC na routeru piše da je spojeno na net (u routing modu sam i sve žaruljice koje i u normalnom radu svijetle i onda svijetle) ali jednostavno neće niti na jedan IM se logirat niti jednu stranicu otvorit, onda opet resetiranje routera etc. nije da je to teško, ali kad se češće dešava pojede mi živac :|

Night 24.11.2010. 19:36

Citiraj:

Autor GoranSB (Post 1783917)
bok
moze mi netko odgovorit ili da li netko mozda zna koji je modem najbolji za optimu?ili koji modem od optime je najbolji za wireless?koristim iskljucivo bezicno spajanje s modem.ah da modem od optime je d-link dsl-2640r i jako jako los mu je slanje wireless signala.jel postoji softwer koji se moze ugradit na siemens gigaset sx 763 wlan da radi na optima mrezi?zapravo da li je siemens sx 763 adsl modem bolji od ovog optiminog d-link dsl-2640r?

hvala unaprijed na odgovorima

Podržava li taj modem spajanje preko PPPoE konekcije putem WAN porta? Ako podržava onda d-linka prebaciš u bridge mode, ugasiš mu wireless i DHCP i konfiguriraš Siemensa da se spaja preko njega.

GoranSB 26.11.2010. 19:43

Citiraj:

Autor Night (Post 1786312)
Podržava li taj modem spajanje preko PPPoE konekcije putem WAN porta? Ako podržava onda d-linka prebaciš u bridge mode, ugasiš mu wireless i DHCP i konfiguriraš Siemensa da se spaja preko njega.

hvala na odgovoru uhhhhhhh te lijepo ti to opsia i sve super ali ali samo za one koji su profi,koji se super razumiju u konfiguraciju adsl modema.za mene je to spansko selo.al puno puno hvala na odgovoru.eh da na tom d-linku modemu su spojena 2 racunala preko mreznog kabla a 3 racunalo se spaja preko wierless.jel ne postoji mozda firmware za siemens sx763 koji se moze nadogradit siemens modem pa da radi umjesto optima d-link modema????

MadManBD 01.12.2010. 16:46

opet koma ping 150...

BlackDwarf 01.12.2010. 17:58

bwm.carnet
Najmanje: 8.570
Srednje: 8.873
Najviše: 9.358
(izrazeno u ms)

pingtest.net
25-60ms

Sk0rpi0n 08.12.2010. 12:40

Eto preso i ja na optimu , dosla oprema na vrata u ponedjeljak, isti dan su mi i uključili net,tv i telefon.
Uzeo sam optitv surf paket.
Za net dl speed pise DO 5Mb , to su za sad ispoštovali, dl ide oko 600-650kb, preko noci se zna popeti na 700+ kb.
Tv za sad radi dobro, di koji lag od pola sekunde je zanemariv.
Pingovi unutra hrvatske je oko 15-20 nekada i 25, prema njemcima nije veci od 50(35-45), jedinom me muci ping prema sloveniji 60+, i madjarima 80+:wtf2:, al nadam da ce se i to sredit, i da ima male razlike u pingu dok je tv upaljen i ugasen (3-6ms).

StBobi 08.12.2010. 13:29

Nakon duzeg vremena koristenja T-Skuma,prešao sam na optimu...uzeo sam optiflat sa najmanjom brzinom i mogu reći da sam veoma zadovoljan njihovom uslugom,jedino još nisam probao igranje preko neta,tipa COD2 i sl...al nadam se da nece bi nekakvih vecih problema

drazenzg 14.12.2010. 16:56

Citiraj:

Autor Sk0rpi0n (Post 1796024)
Eto preso i ja na optimu , dosla oprema na vrata u ponedjeljak, isti dan su mi i uključili net,tv i telefon.
Uzeo sam optitv surf paket.
Za net dl speed pise DO 5Mb , to su za sad ispoštovali, dl ide oko 600-650kb, preko noci se zna popeti na 700+ kb.
Tv za sad radi dobro, di koji lag od pola sekunde je zanemariv.
Pingovi unutra hrvatske je oko 15-20 nekada i 25, prema njemcima nije veci od 50(35-45), jedinom me muci ping prema sloveniji 60+, i madjarima 80+:wtf2:, al nadam da ce se i to sredit, i da ima male razlike u pingu dok je tv upaljen i ugasen (3-6ms).

Meni je sada ping bez obzira na to da li testiram na naše servere ili u okolici oko 60ms... ali me i dalje živcira što u WoWu (ok... jest da igram na američkim serverima... ) ping ne pada ispod 320 ms...

Također... imam pitanje što se tiče postavki u routeru. Dakle, nakon natjeravanja SZK-a, dobio sam Sagema, te mi ga je serviser namjestio na G - DMT... nešto... ne mogu se sada sjetiti. Pošto me OptiTV i dalje muči (dapače, sve je gore i gore... zna se dogoditi da se u 5 minuta smrzne 5 x... taman se podigne i odmah freeze... prijavio sam im, svako malo me zovu, nešto očito prčaju po paricama ili svojim serverima.. ), mislio sam ga staviti na ADSL 2+ ili neku drugu postavku. Linija mi je spojena na centralu Trešnjevka - jug u Zagrebu, a pošto mi se serviser rekao da je to neki modul po kojoj router komunicira s centralom, zanima me može li to utjecati na stabilnost rada?

Ico2005 14.12.2010. 17:22

Kod mene stoji modulacija ADSL2+ i Annex_M. Inače mi je linija bila odlična, prije 2 tjedna je pala cijela centrala (sve mrtvo cca 2 sata) i od onda mi je snr margin između 6.8 i 8.5 dB (što je dosta loše s obzirom da je prije bilo 21 dB), max brzina linije mi je sa 20 mbit pala na 12.5. I još kupim i neke CRC greške. I sve radi besprijekorno.

To možeš šaltat kako ti srce želi, samo se vrijednosti linije mjenjaju. Probaj, nemaš što izgubiti...

Travolta01 14.12.2010. 18:31

Citiraj:

Autor drazenzg (Post 1800866)
Meni je sada ping bez obzira na to da li testiram na naše servere ili u okolici oko 60ms... ali me i dalje živcira što u WoWu (ok... jest da igram na američkim serverima... ) ping ne pada ispod 320 ms...

Također... imam pitanje što se tiče postavki u routeru. Dakle, nakon natjeravanja SZK-a, dobio sam Sagema, te mi ga je serviser namjestio na G - DMT... nešto... ne mogu se sada sjetiti. Pošto me OptiTV i dalje muči (dapače, sve je gore i gore... zna se dogoditi da se u 5 minuta smrzne 5 x... taman se podigne i odmah freeze... prijavio sam im, svako malo me zovu, nešto očito prčaju po paricama ili svojim serverima.. ), mislio sam ga staviti na ADSL 2+ ili neku drugu postavku. Linija mi je spojena na centralu Trešnjevka - jug u Zagrebu, a pošto mi se serviser rekao da je to neki modul po kojoj router komunicira s centralom, zanima me može li to utjecati na stabilnost rada?

I ja imam OptiTV isto i desava mi se ko i tebi a posto mi zena radi za njih pa onda samo da znate sredju server pa zato ima malo poteskoca dok to sve neprilagode. Inace sam jako zadovoljan sa njima:goood:.

drazenzg 16.12.2010. 17:11

Evo zadnjeg updatea. Danas ujutro je bio Optimin tehničar kod mene, testirao je paricu u kući, na tavanu i na razdjelniku u ulici. Kaže da je polaritet između parica (nakon što je u razdjelniku odspojio moju liniju) komatozno nizak (nekih 10k ohma...), a svaka parica zasebno da ima 30M ohma... (nisam Ptt tehničar, tako da iskreno ne znam da li je to sve normalno, takve vrijednosti) te su proslijedili prijavu T-H(aha)Tu (a i sam izgled kutije razdjelnika telefonskih linija je takav da mi se smučilo kada sam vidio gdje je, kako izgleda, te kako izgleda sama unutrašnjost...). Dođe njihov serviser, napravi isti krug testiranja, kaže da je to sve u granicama normale, da moje instalacije u kući ne valjaju, nek mi dođe ponovno Optima da vide gdje moja instalacija ne valja... više ne znam... imam osjećaj da oni prebacuju lopticu krivice s jednog na drugog... i jedan i drugi su rastavljali i utičnicu i kutiju na tavanu i nisu niš našli... Kopka me da možda nije splitter u pitanju (ostao je stari od D - Linka, kojeg sam već 2 puta mijenjao...), mada, kada sam spojio router direktno u liniju, bez splittera, isto mi se događalo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:52.