PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Bezecinho 01.06.2013. 18:03

Pozdrav biciklistima!
Vidim da ovdje ima experta, a ja kao tek malo jači početnik imam pitanje. Imam nekih 2500,00kn za kupnju bicikla. Zbog budzeta odlučio sam se na nešto rabljeno, pa imam dilemu.

Wheeler PRO 30 2011.g stanje 9,5/10, vožen malo, očuvan, standard oprema, cca 2200,00kn
KTM ULTRA Flite 2008.g stanje 9/10 isto vožen malo, očuvan, pokoja ogrebotina cca 2500,00kn

oba bicikla su ocuvana, vožena 90% asfaltom, vrlo malo makadama, šume gotovo ništa, s time da KTM ima bolju opremu, dok je Wheeler noviji i malo očuvaniji.

Vozim se 80% asfaltiranim rutama, 20% makadam... nisam prezahtjevan, no ne želim u startu kupiti vidno lošiji bicikl.
Hvala

Ujedno, ako netko prodaje bicikl 18, 18.5 ramu do te cifre, može ponuditi.
Hvala

jed2i 01.06.2013. 18:47

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2406085)
Samo ja i onyx ak se ne varam. Letit cemo posvuda, staza je klizava da se smrznes

Ja ne vozim, ruka me grdo boli a staza je sklizava i ne želim riskirat da roknem još na tu ruku i da se s*ebem do kraja
Da je suho, vozio bi 100%

Željac 01.06.2013. 19:14

puno vozača :D

razvilo se to u lijepi događaj i utrku !
postavljam si neke odnose... ako je grma treći put privukla 70+ natjecatelja (+ prateće osobe), pitam se koliko bi privuklo sljeme treći put sa nekom organizacijom i "moćnijim" osobama i dobro uređenom stazom...

sretno našim momcima koji voze sutra ;) u svakom slučaju, nek bude bez ozlijeda !
:beer:

Flayer 01.06.2013. 19:18

Prijavljen je 101 vozač. Pitanje je samo koliko će ih se sutra pojaviti :D

Shoshy 01.06.2013. 21:12

2 su sigurna ;)

logitek 01.06.2013. 22:44

planira sutra tko na sljeme?

Cuky 01.06.2013. 23:27

Bio sam i ja danas gore.

Ucio sam cijeli dan pa sam se morao otic ispuhat jer bi inace poludio.

Na Mihaljevcu sam bio u 18:20, kod tornja sam dosao za 1:30h. Samo sam se presvukao, obukao stitnike i krenuo dole preko kombinacije (57-52-55).

Kamenjar poslije Siletove bukve je stvarno impresivan, imas feeling kao da si na nekoj DH stazi :)

Vozio sam u komadu sve dok nisam snejkbajtao zadnju gumu. To mi se desilo taman na kraju onih gadnih vododerina sa kamenjem, nakon onog korijenja koje dolazi kod odvajanja sa 57ice.

Ruke su mi bile pune blata jer je sve bilo blatnjavo, 15ak minuta sam popusio na zamjenu gume.
Pojedini dijelovi staze su pod krosnjama pa je na trenutke bilo kao da sam na nocnoj voznji, al bez lampe :D Skoro ko ruski rulet. Srecom, dobro je proslo :)

Na stazi ima tragova nekog vozila na 4 kotaca, al srecom nije nis razrovano. Na par mjesta ima grancurina, al da se sve pregazit.

Taman na kraju staze sam zalego, na onim stengama na izlazu na cestu :D
Malo sam prebrzo valjda doletio i u jednom trenutku sam imao osjecaj kao da sam na nekoj DH stazi kako je bajk ispod mene skakao, a ja kao da uzde od konja drzim, ono brijacina, savrsenstvo :D Al to je trajalo trenutak jer sam u iducem vec lezao sa strane pored stengi, a bajk ispred mene :D
Pokupio sam neko deblje grmlje od kupina, jebat ga :D

Inace, staza je u ok stanju osim sto je malo vise zarasla na zadnjem dijelu, kada ona singlica pocinje, al to je jer nitko tuda dosta dugo nije prolazio, blata ima malo vise dole di su oni kolotrazi u kanalima, ali da se fino ispeljat. Pa eto, ako ce netko ic sutra na voznju, nek uzme u obzir i kombinaciju ;)

Evo i koja fotka :)

Lepotan :D
Pohrani.com

Zagorski bregi, tamo je bilo dosta sunca za razliku od ove nase strane
Pohrani.com

Kod fontana, morao sam svratit :) ...malo mi je falilo da se ne prodjiram kroz fontane kolko sam zmazan bio :)
Pohrani.com

I na kraju, sofer :D
Pohrani.com

A sad odoh spavat :)

zubich 02.06.2013. 10:14

Tko onda sve ide navijati?

2 die 4 02.06.2013. 10:20

Ja idem gore sa bajkom, vidim da se najavljuje nekakva kišica taman od 12-17h, ali boli me đonđo.
Dolazim sigurno, imam kabanicu a uzet ću si i kišobran u ruksak i sve pet.
Ajde kad dodjete gore me cimnite na mob (mislim da ga većina ima, tko nema može na PM)

P.S. mislim doći gore oko 12h.

rampage 02.06.2013. 19:31

kako su završili PC-expertovci na utrci?

Flayer 02.06.2013. 19:41

Citiraj:

Autor rampage (Post 2406663)
kako su završili PC-expertovci na utrci?

Odvozio drugo mjerenje i otišao se spremati i doma. Ak sam dobro vidio i zapamtio, vrijeme sam imao 2.50min, a drugo mjerenje se nešto sfukala štoperica pred kraj pa su "nagađali", te je kao bilo lošije od prvog. Mada sam si ja zgledao brži na drugom mjerenju jer sam neke stvari prošao brže no nvm ;)

Sve u svemu, za prvi puta sam zadovoljan - išao probati :D

Zalegao u blato pred samim ciljem na treningu no na mjerenjima sve prošlo bez greške.

Lovrix 02.06.2013. 19:44

Jesi zadovoljan navijanjem bio? :D

Flayer 02.06.2013. 19:52

Naravno, obzirom da nisam mogao škicati tko je gdje već gledati stazu. Točno sam skužio gdje ste po navijanju :D

Zahvaljujem na najglasnijem navijanju :D

Okruglica 02.06.2013. 20:04

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2406679)
Naravno, obzirom da nisam mogao škicati tko je gdje već gledati stazu. Točno sam skužio gdje ste po navijanju :D

Mic i ja na dropu smrti...il kak se zove :)
Lijepo se ekipa napadala...al bar na mekano ak nis drugo :) Moram priznati da su Slovenici super odvozili one skokove na kraju...naravno i par nasih :)
Onyx i Shoshy svaka cast...samo tako. :goood:

rampage 02.06.2013. 20:21

najbolja mjesta su bila na kraju staze

u prvom mjerenju ekipa je padala abnormalno

Irvin 02.06.2013. 21:56

Toooo momci, srce balkansko, samo NN :chears:

Okruglica 02.06.2013. 22:12

Irvine, ocekujem da cu tebe vidjet na utrci sljedece godine...da vozis naravno :)

Shoshy 02.06.2013. 22:18

Uf, na sljedecoj utrci slusam ljude kad kazu laganini krug za zagrijavanje, a ne da se prosipam odma na pocetku pa vozim sa bolnom grimasom ostatk dana. Noga mi je ko bozicna sunka u svim bojama.
Onyx i ja smo muski odvozili ak se uzme u obzir kakav je teren bio. Moja prva voznja je bila 2:40, a drugu su isto sfusarili mjerenje. Isto ko s onyxom, kao sporije, a znam da sam dosta brze drapao.

Ugl, hvala svima sto ste dosli i navijali. Ponovilo se :)

Edit: skoro sam zaboravio, hvala saši na hansu ;)

Irvin 02.06.2013. 22:23

Citiraj:

Autor Okruglica (Post 2406743)
Irvine, ocekujem da cu tebe vidjet na utrci sljedece godine...da vozis naravno :)

:amen: (znaš da mi je to merak, eXtra) :zdero:

Vuco 03.06.2013. 00:01

Grma je bila baš super završetak godišnjeg ovaj tjedan =). Stvarno klinci i ovi stariji super voze, skill na najjače, muda do poda.

Flayer 03.06.2013. 00:35

Nakon ovog vikenda - Mud skillz over 9000 :D

Rebbit 03.06.2013. 13:01

Sljemenaši, jedno pitanjce/savjet bih molio :)

Planiram s curom opalit jedan dan kad malo vrijeme nadodje nekakav cjelodnevni uspon/spust po sljemenu, transverzalu...

Plan je - kustošijanski - grafičar - toranj - činovnička - hunjka - gorščica - lipa

Muči me jedino malo zadnji dio, znaci.. kako doć od Hunjke do Gorščice i Lipe a da je put dobar.. Dado je nešto bio objašnjavao da nije bas lijep i ugodan, nego bi fulka bila potrebna..
to želim izbjeć, znaci, trazim nesto lakse zbog cure (HT + vbrejk) i da usput se uziva u voznji, bez kritičnih situacija..
Po karti bi to bilo od Hunjke 1M/35 kombo.. ako ne tuda,
jel ima onda neki makadam gore. (znam da kad sam bio na Gorščici da sam se spajao na makadam koji je isao od Hunjke.)

Eto, Zahvaljujem na odgovoru :)

Vuco 03.06.2013. 13:37

Od Hunjke do Gorščice ti je lagana staza ako nije baš previše kiše padalo (zna se skupiti voda pa moraš obilaziti uokolo i to je ok jer postoje stazice). Možeš i na Poniju odvesti.

Za Gorščica - Lipa će ti netko drugi objasniti.

Rebbit 03.06.2013. 13:47

Ok. tnx na info o ovome i za gume :)

Pregledat cu malo i jubito, mozda jos nadjem nesto po forumima :)

SileTzar 03.06.2013. 14:04

Pretpostavka je majka svih zajeba, ali pretpostavljam da ce ti cura popizdit ako ces ju vuc skroz do Lipe. Jako je daleko, i dijelovi staze su dosta strmi. Odite do Gorscice i dolje na Bidrovec, pratis samo markacije.

Rebbit 03.06.2013. 14:15

Ona je pristala na to, all day trip :D
nego, buduci da imamo neke frendove u Planini Donjoj onda smo mislili do tamo...
a samim time nam je Lipa usput...

ali ako nema nista za kulturnu voznju, onda cemo preskociti taj dio :)

ili spust na zagorsku stranu malo, pa onda prema pl. gornjoj i donjoj..

SileTzar 03.06.2013. 14:36

Pristao sam i ja bio pa sam proklinjao dan kad sam se dao najebat na takve ideje. Kaljuze, strmine, mislim jednom kad stignes lijep je pogled, ali treba doc. Na Db upisi u search track lipa i vidjet ces track kojeg je Max snimio.

zgmmax 03.06.2013. 14:37

Nije bas lagana staza za do tamo otici :)

Evo post di Sile opisuje kak mu je krasno bilo :D

Rebbit 03.06.2013. 14:46

Jos sam donekle mlad i glup pa mi nije poblem dat se u takve pizdarije
nasao. tnx (vidim sad i link stavljen) :)

onda cu istrazit alternative..
gorščica pa vidovec pa planina donja il nesto slicno.. .

Nik 03.06.2013. 14:48

Posto smo Night i ja bili nedavno na Lipi-Rog mogu ti odmah preporuciti da tamo ne vodis bolju poovicu, jer em sto ima tri dana jahanja, em su dijelovi staze vjerojatno preteski za curku.
Moj prijedlog ti je da od Gorscice nastavis Bidroveckim makadamom i presjeces po stazi 24 (ima markacija s makadama), te se na kraju popnes na ono brdo sa baznom stanicom i odpedlas singlicu do krizanja gdje se lijevo ide za Pionirski grad a desno za Markusevec:

https://www.youtube.com/watch?v=nq4fQhfxlyU

SIK zaobici :)

night_rider 03.06.2013. 15:21

@Rebbit
Zamislio si junačku rutu, pogotovo za jednu curu: kustošijanski - grafičar - toranj - činovnička - hunjka - gorščica - lipa.
Ako je i pristala, zasigurno ima avanturistički duh. Mada sumnjam da zna u sto ju planiras uvalit:D

Od Gorščice prema Lipi-Rog nastavljaš uzbrdo po 1M, s tim da se makadam pretvara u uski strmi kameni singletrack! Tu ti niš ne pomaže, pripremi se na guranje i nosenje bajka uzbrdo.

Evo kako je to zgledalo kod mene i Nika prošli vikend:
Pohrani.com

Pohrani.com

Meni je to jedan od najljepših dijelova Medvednice, pa mi nije teško palo. :D

Iako Planinu Donju gledaš direkt ispred sebe s PD Lipe-Rog, prema dolje postoji jedna jedina i to jako strma staza!
Tek na dnu, nakon što preživiš i probiješ se ponovo do makadama, imaš križanje lijevo za Planinu Donju i desno za Čučerje.

Rebbit 03.06.2013. 15:41

Prvo, hvala svima na savjetima :)

Niku hvala na videjima koje stavlja redovito i zbog kojih znam gdje idem :D

Night, tnx na fotkama i prikazu sta nas ceka..
inace, da, zna u sta se uvalila :D al je ona to htjela, brdo joj nije strano, samo malo kondicija.. al kako smo rekli da necemo forsat, uzet cemo si cijeli dan da to prodjemo..

naravno, vec ste me odavno odgovorili od opcije Gorscica - Lipa..
pa ce biti onda spust lijevim makadamom i onda cestom il nekak do Planine Donje (ak bude imala snage), ak ne, lako se spustimo i odemo doma...
a frendači nebudu nikud utekli :)

droja 03.06.2013. 16:01

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2407238)
Zamislio si junačku rutu, pogotovo za jednu curu: kustošijanski - grafičar - toranj - činovnička - hunjka - gorščica - lipa.
Ako je i pristala, zasigurno ima avanturistički duh. Mada sumnjam da zna u sto ju planiras uvalit:D

Pozdrav svima, pratim već neko vrijeme vaše postove i fotke, izvrsni su. Sreli smo se koji put, vozim Explorera - znam, sve znam ali ide i on, posebno uzbrdo :D . No razlog zašto sam se regao je da vam napišem da ste pogriješili put Gorščica - Lipa, ako pratite planinarske oznake tad nosite bike što sam i ja činio prije par godina, no lijevo (iz smjera Gorščice) je put na trenutke blatnjav ali uglavnom voziv. Puno veći je problem doći do Lipe iz Sesveta ili Dubrave, nemoguće bez guranja. Obratno, Lipa - Sesvete ide.

Kad se jednom dođe do vrha dalje po hrptu je relativno lako, tako da kolega s curom može, ako se ne zagubi.

zgmmax 03.06.2013. 16:30

Nasao stare slike sa Lipa-Roga
Isti uspon kao i vas samo je bilo vise zaraslo

http://www.pohrani.com/?1L/V5/1WMclLiv/img0362.jpg
http://www.pohrani.com/?3x/ML/4EYZVHid/img0361.jpg

EDIT:
Jel netko od vas ima prednji e-type shimano mjenjac?
trebao bi samo nesto vidjeti kako to izgleda ili mozete slikati kak je mjenjac zasarafljen na taj plate.

droja 03.06.2013. 16:43

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2407238)
Iako Planinu Donju gledaš direkt ispred sebe s PD Lipe-Rog, prema dolje postoji jedna jedina i to jako strma staza!
Tek na dnu, nakon što preživiš i probiješ se ponovo do makadama, imaš križanje lijevo za Planinu Donju i desno za Čučerje.

Možda nešto nisam dobro shvatio ali čini mi se da ste isto pogriješili pri silasku. Put lijevo od PD Lipa gledano prema jugu je strmi, kameniti i težak i za pješke sići, pogotovo kad je mokro ili ima snijega, ako ste se vi tu spustili s biciklima - svaka čast. Ako opet budete išli tuda molim vas da to i snimite.
:chears:

No zato se može lijepo kraj kapele pa lijevo blažim putem kojim se ide bez problema i dođe na isto mjesto kao i strmim putem, dalje se izbija u blizinu livade, lijevo se ide u D. Planinu a desno preko livade u Čučerje ili Goranec, Sesvete.

Nik 03.06.2013. 16:55

Sad si me pretekao, jer sam bas Rebbitu htio reci da kad vec zena zna u sto se upusta, neka onda probaju odraditi turu pa kud pukne, samo kad krenu s Lipe-Rog da se vrate do crkvice i zaobidju taj strmi spust s vrha.

Pokusao nas je dezurni planinar/domar odvratiti od spusta niz tu strminu, pa nam je i spomenuo taj zaobilazak, ali je night to zaboravio.
Naravno da smo odabrali tezi put, ja sam se spustio bez problema, a night je pokusao s dignutim jarbolom, a to nikako nije moglo na dobro zavrsiti :D

Rebbit 03.06.2013. 17:09

Hajmo sad sumirat :D

Postoji laganija opcija s gorscice do lipe? ako da, kako i gdje, moze i nacrtano u paintu prek gugl mape, tak mi svejedno... :D
Postoji laganija opcija s lipe dolje, super, kako? Opet me nekakva mapica il objasnjene zanima.

hint. nisam nikad bio nigdje dalje osim 24 i gorscice po makadamu pa mi sve te napomene lijevo/desno/okolo zvuce isto kao i da ja vama kazem da ja zivim u Valpovu u novom sokaku desno.. :D

znaci: gugl, maps, orjentacija me sluzi odlicno.. samo trebam neke malo jače orjentire :)

droja 03.06.2013. 19:00

Mislim da je to to. Išao sam uspoređivat sa svojim trackom i sličan je.

http://www.takeadventure.com/index.p...atia&Itemid=23

I blaži spust se koristi s Lipe. Ne ovaj njihov koji bi volio vidjet.

Dakle, voziš kontrathompson: nemoj ići desno na križanju staze... :D

Drži se puta, nemoj da te markacije povuku i to je to. I da, spremi se na blato.

Rebbit 03.06.2013. 19:14

eeee to me zanimalo..
sad mi je sve jasnije, pratio sam i ovaj opis donekle sam skuzio kakoi sta i sad kad vidim map sve 5 :D

znao sam da mora bit neki prtenjak na drugu stranu :D

logitek 03.06.2013. 20:27

danas sam odradio jedno brzinsko sljeme poslije posla :D
temperatura je idealna, a blata taman da bude zabavno na spustu :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:31.