![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sretno i uzivaj :beer: |
Jeste vidjeli novi A5? E, to je lijep auto, dobio sam leptiriće u trbuhu kad sam ga vidio. Čak mi je bolji od golfa, onda znate koliko je sati :D
https://www.njuskalo.hr/auti/audi-a5...oglas-23832661 |
Je, ove rešetke ventilacije me podsjećaju na aute iz kraja 80tih, početka 90tih, mislim da je Supra tak imala.
Nemre to biti bolje od golfa nikak bljućsrać |
Citiraj:
Ako imas STOP, ako imas TROKUT, onda moras imat i poprecnu liniju gdje se ta vozila moraju zaustavit i propustit promet s glavne ceste. Pogledaj samo sliku iz ZG, CC1, gdje imas jasnu poprecnu liniju gdje se moras zaustavit ukoliko se ne mozes sigurno prikljucit. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
konkretno reagiram najradje na mista za koja osobno znam kako su izvedena i kuda sam osobno vozia, tako da je lipo vidit da nije svima problem spojit se... |
Dali je netko isprobavao povazati bluetooth sa telefonom i puštati mjuzu na zvučnike od auta, zanima me kakva je kvaliteta zvuka, prije nego bi to možda uzeo, naime kupio sam si u elipsu 3.5mm jack i spojio ga sa telefonom na aux in i zvuk je jednom riječju, blah, nebi ga dao da ga moj najgori neprijatelj sluša, katastrofa, pa me zanima ta alternativa sa bluetoothom kakav on ima zvuk.
TY |
Citiraj:
|
Ako ti je zvuk los preko 3,5mm onda imas ili los audio fajl, los aux in dio ili lose zvucnike. Spajanje preko 3,5mm bi trebalo biti benchmark jer preko BTa moze biti samo losije (bitrate je manji itd...).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.rezvanimotors.com/rezvani-tank/
hijao da mi je ovo po ZG imat, hijao hijao, samo bi se po rotoru vozio u vanjskoj traci, u krug :D |
$155 000
ne čini se puno ovako na prvu |
Citiraj:
Vozi tako, napravi nesreću pa se javi tko je kriv. Odustajem od tebe, nisam Don Quijote. Citiraj:
|
ajmo se lijepo okladit ovdje pa idemo u autoškolu svi skupa da ne spamamoviše to jadno križanje. boli me q za trokut jer:
ne skrećem nigdje niti se ubacujem - ostajem u svojoj traci. zadržavam smjer kretanja. za mene koji se priključujem na zagrebačku aveniju puna crta je zid i ja ne smijem preko nje u lijevo skrenuti. za tebe na zagrebačkoj aveniji također. ne smiješ desno preko pune linije. amen. ali zato: malo kasnije nema pune linije. nema ni trokuta i tu smo "jednaki" što se tiče prava prvenstva. ako se želiš prestrojiti --- možeš, ali paziš jer je to pravilo. ..ajde pošaljem jednom instruktoru sliku, ali sumnjam da će mi odgovoriti brzo. ima posla čovjek. ako sam u krivu javim odmah :D EDIT: poslao čovjeku. čekam odgovor. |
Ja ni tim instruktorima ne vjerujem. Mene je moj nekoliko puta uvjeravao da (prvi i najveći) kružni tok u Osijeku nema dvije trake i da tramvaj uvijek ima pravo prvenstva bez obzira na znakove. :D
|
mislim(ključna riječ) da je za tramvaj u pravu :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jedno pitanje u autoškoli prije koji mjesec dana su ocijenili netočnim, ticalo se mladih vozača i alkohola. Par raskrižja u testovima po njihovim prednostima prolaska nema veze s vezom.
|
Kad smo već kod instruktora u AŠ, meni je moj kad je čuo da polažem uz B i za A kategoriju rekao da kad vidim da ću imati prometnu nesreću nikad ne kočim nego samo po gasu... i hvala mu na tome jer evo ide trideseta godina od kako vozim (legalno) i taj savjet me ja nekoliko puta spasio :D
Što se pak tiče obrnutog trokuta po riječima mog instruktora (koliko se sjećam iz prakse) on znači da upozorava vozača da dolazi na cestu sa prednošću prolaska (i da je dužan propustiti vozila sa prednošću prolaza), ali ne znači i nužno zaustavljanje do točke mirovanja vozila kako bi se isti ti vozači koji se kreću glavnom cestom propustili. Odnosno da je obavezno na takvim križanjima ili spojevima cesta nužno stati do točke mirovanja bio bi znak "stop". |
Citiraj:
|
Dobro mu je rekao
Najbolje kad se netko gurne u kruzni, skuzi da je zajebo i onda zakoci u samom kruznom I sta bi ovaj koji je u kruznom mogao i morao napravit? Sudar neizbjezan... a da je ovaj dao gas koji je zajebo... izbjegao bi se kontakt |
I šta si ti sad tu napisao i objasnio? Da ne treba kočit u kružnom toku nego držati gas?
Dobro još da nisi spomenuo nekoga tko se okreće na auto cesti, eto treba napomenuti da se to ne smije raditi, lol. |
Bome ni ja ne kužim, kaj, izleti ti auto iz sporedne i ti ni pet ni šest nego po gasu.
:no2drug: |
Automobili
Da je ovaj koji je zajebo i dosao u kruzni
Taj mora gass.. a ovaj u kruznom moze samo zakocit... nema druge Ali ako taj koji je zajebo.. zakoci.. a vec je u kruznom Sudar neizbjezan Evo pojednostavio Edit Fakat slabo citate i preskacete rijeci Par put napisao u proslom postu Da je dao gas koji je zajebo, nebi doslo do kontakta A vi poskakali na ovog koji je u prednosti, ali nemoze nista osim kocnice i promjena smjera koliko to cesta dopusta i rubniki |
Citiraj:
Ne znam šta auto industrija uopće stalno razvija i unaprijeđuje kočenje, treba samo poboljšavat gas i ubrzanje i riješio si sve probleme. Izgleda da ti instruktori u AŠ često ne budu trijezni. |
Ajd ne izvrči
Ja sam napisao jednu situaciju Kruzni tok prometa Ti sad pises drugo |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Referiram se na tog instruktora i njegovo pričanje da treba dati gas, tvoje pričanje o kružnim tokovima nema veze s vezom. Citiraj:
O kakvim ti situacijama pričaš gdje dodaješ gas ja stvarno ne znam, gdje bi ti to trebao proletiti s motorom? S desne strane auta? Lijeve? Kažem, ne znam kakva to mora biti situacija, ako letiš kao idiot po cesti sa 100 na sat onda svakako ne vrijedi kočiti. |
Probati ću slikovito opisati jednu situaciju koju sam imao sa autom (ne motorom) na Zgb obilaznici od Lučkog prema Jankomiru.
Vozio sam 130 km/h desnom prometnom trakom (tempomat). Promet nikakav. Na 200-ak metara ispred sebe vidim kamion sa poluprikolicom (koji je tada bio malo ispred visine motela Plitvice) i dam lijevi žmigavac i odem u lijevu prometnu traku. Kad sam ja došao do motela Plitvice (kamion je bio negdje na polovici trake za ubrzanje ovih kaj izlaze sa motela) sa parkirališta motela iza kamiona se uključuje BMW 7-ca koja odmah nakon izlaska na desnu prometnu traku daje lijevi žmigavac i kreće obilaziti kamion, a ja sam mu sad već skoro u prtljažniku i jedino rješenje je bilo po gasu mičući se maksimalno u lijevo (lijevom stranom auta sam skoro već zagazio na travu). Da sam kočio pogodio bih 7-cu jer sam išao minimalno 40 ako ne i 50 km/h brže od 7-ce i kamiona. Ovo o idiotima i suludim brzinama od 100 km/h zapravo i ne vrijedi komentirati :) |
U onoj raspravi oko uključenja od CC1 west prema zapadu bi IMHO trebo biti stop jer je skroz nepregledno do samog kraja. Besides, svima koji kažu da se tada nikad ljudi ne bi uključili na Ljubljansku ljubazno skrećem pažnju kako je par stotina metara dalje (kod konzuma Špansko) semafor koji će zavrnuti pipu. Treba samo pričekati par minuta.
I da, oni faking trokuti su svuda po gradu, i gdje se priključuje u vlastitu traku, i gdje se treba ubaciti u tuđu. Bili smo ono jednom pričali i o onom silazu s Ljubljanske na Škorpikovu i ubacivanja desno prema emmezeti. Meni se često događa ovdje da idem s rotora prema semaforu (i skrećem desno prema Prečkom, ali nebitno sad za priču). Pogledam u traku lijevo, pogledam u retrovizor, nitko ne daje žmigavac iz susjedne da ide desno i lijepo nastavim ravno ubrzavajući ako je zeleno na semaforu. I onda netko skuži kad je skoro paralelno sa mnom da bi on ipak desno i tad da žmigavac. Takvi su mi najdraži. |
Citiraj:
|
Jedna od najvećih kretenarija na AC je kad se ovi iz desne trake, najčešće ne gledajući ništa, prebacuju u lijevu da bi propustili ove s desne strane, koji su na traci za uključivanje.
A veliki dio njih sa te trake za ubrzavanje, misli da imaju prednost pred ovima u desnoj traci, pa "siluju" ubacivanje u tu traku |
a danas slican mot, samo dvoje neodlucnih... isa sam iz sibenika u smjeru vodica, i sad odma nakon stadiona isprid mene jedan stranac, a s desne strane iz pravca skradina se ide spojit drugi stranac. uspori ovaj isprid mene da ga propusti, uspori ovaj drugi, i tako obje budale usporavaju, a nitko ni naprid ni nazad... ovaj kreten isprid, misli da cini dobro djelo, pa napravi vrhunsko sranje, a ovaj desno, ne kuzi ovog, pa umisto po gasu, on uspori jos... je.e lud zbunjenog!
|
dobio sam odgovor instruktora vožnje za onu situaciju sa puljskom ili koja je ulica već:
vozilo koje se vozi u desnoj prometnoj traci mora usporiti i propustiti vozilo koje se zeli prestrojiti nakon pune crte u desnu prometnu traku. sve je u redu označeno,to je prikljucnica. ja sam bio više u krivu nego u pravu ako je ovo točno, a nemam razloga vjerovati da nije. |
Citiraj:
|
Poražavajuće koliko ljudi nema blage veze od vožnje ni prometnih pravila i propisa, a vidi se da je takvih dosta i na forumu u ovoj temi.
Žalosno je da je potrebno objašnjavati što znači trokut i kako se treba ponašati ispred njega i tko je u prednosti, neovisno o lokaciji. |
Večeras kad sam se vračao sa posla skoro identična situacija kao ova na videu ispod od prije par godina samo bez Puga i Linee (umjesto njih bio lik sa Lagunom koji je iz srednje trake Jadranskog mosta produžio u srednju traku rotora tj. moju) pa sam morao pobjeći u krajnju lijevu, a nakon što sam ga obišao i vratio se u srednju, sa lik sa Pulskim Pasatom karavanom (kao ovaj sa Daciom) je 'ladno ušao iz srednje Jadranske avenije u srednju rotora sa tendencijom ulaska u krajnju lijevu traku jer uopće nije smotao kotače i kad je vidio kaj je napravio, nagazio na kočnicu. Brzina koju sam imao izbjegavajući lika sa Lagunom je bila prek 70 i jedino što mi je ostalo je još po gasu i krajnja desna jer da sam kočio pobro bi Pasata, a onda bi nas vjerojatno obojicu još pobrala Laguna... usput, ako niste vidjeli, već neko vrijeme na rotoru kod izlaska prema Remetincu imate nadzorne kamere.
https://www.youtube.com/watch?v=LciwraaERJ4 |
Citiraj:
Za motocikl vrijede skroz druga pravila nego za auto. Kad vidiš da ne prolaziš zavoj i da putanja kojom ideš autom prelazi crtu onda ćeš usporiti dok s motociklom vrijedi suprotno pravilo, gas i još dolje jer te kočenje ispravlja i zatupljuje kut kojim si uletio. Dva totalno različita svijeta. |
Citiraj:
Iskreno se nadam da mjere i brzinu, jer se najviše nesreća tamo i događa zbog ovakvih kao u videu koji se zalete u rotor i onda u njemu izvode slalom, a svi koji se u rotor uključuju bi vjerojatno trebali očekivati manijaka koji sa 70 mijenja trake kao da je u Need for Speedu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:36. |