PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Halos 28.04.2010. 10:48

Citiraj:

Autor Tex Willer (Post 1631742)
Imaš u LIDL-u, cijena 33 kune, uzeo sam ga u subotu, nije loš

Fala, idem danas i to sa bajkom odmah :chears:

@Redpatuljak - koliko novaca?Meni treba samo osnovno, nista fancy...

Cuky 28.04.2010. 10:51

@halos - u citiju, u intersparu, imas ciklo komp od 40kn nadalje. ima vise modela. skuzio sam i da ima dosta jeftine rasvejete za bicikle (prednja+zadnja lampa oko 50kn). ista ta rasvjeta se prodaje u drugim ducanima po 100+ kuna

Red Dwarf 28.04.2010. 10:56

ja sam prednju i stražnju lampu naručio s ebay-a za 3 dolara s poštarinom...jeftinije nemože...još samo da mi dođe...grrr kinezi

naravno naručio sam i 8 aaa baterija punjivih također za neki sitniš :D

@halos ja sam svog platio 60ak kuna...jimam ih već dva a uskoro će i treći doći najvjerojatnije jer sam navikao na njih i ful su jednostavni i precizni ovi koje ja koristim...+ što mjere temperaturu i put kotača u milimetar :D

De5tr0yer 28.04.2010. 11:03

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 1631519)
Ajd da mi probamo dogovorit neku kolektivnu biciklijadu ovaj vikend... Ima li zainteresiranih? :)

Ofskroz. Count me in. Makar ispustio dušu na dva sljemena, idem :D

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1631695)
definitivno fora stvar :) inače koliko sam skužio možeš ga instalirati na bilokoji uređaj s đi-pi-jesom

doduše neznam koliko bi ti baš koristio kad bi recimo išao na vožnje dulje od 1.30 sati ejr sumnjam da bi koji mobitel izdržao toliko trošiti na mp3player i gps aplikacije

:nono:
Ne slušati muziku dok se voziš. :D

murina 28.04.2010. 11:38

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1631764)
:nono:
Ne slušati muziku dok se voziš. :D

To mi se uvijek čini jako opasno

Red Dwarf 28.04.2010. 11:50

e,e...u prometu je to kita...ali kad pedaliraš po nasipu (pogotovo onaj donji dio po travi) osim tebe nema nikog tako da zaboli te...

Željac 28.04.2010. 12:18

ja ga nisam niti pjesaka imao.
( ili bus/ tramvaj/ skolica)

jer me uvijek sputavalo. i nije mi to bilo to...
a, vozit se na biciklu i slusat mi je nepojmljivo.
rađe slusam klepetanja itd. osjecam se sigurnije.

:beer:

Red Dwarf 28.04.2010. 12:22

meni jedino kod jačih naprezanja kad se idem ubiti ko životinja počne se tlak stvarati u ušima (in-ear sluške) i onda nemogu više slušati jer više čujem svoj bilo nego mjuzu :D

Renesis 28.04.2010. 12:44

večeras u 18:00 (dobro još je dan, ali ja ne organiziram) sa trga se ide na sljeme. ja se nadam da cu uspjet sve stic sredit.

Nik 28.04.2010. 15:15

Danas cu se i ja probati popeti Leustekom, po prvi puta u zivotu, he he...bas me zanima kako cu se provesti, nisam jos ni okrenuo 500km na bajku ali misliom da imam dosta konde.

Inace, bio sam danas u Turbo sportovima i od ovog tjedna rasprodaju bicikle iz 2009. g. i recimo Giant Trance X3 dodje 7000kn (bio je 13k kn)...jedino sto su im ostali XL i najmanji...da sam dosao 2 dana ranije uhvatio bi svoju velicinu (L).

Detaljan popis s cijenama je na njihovom webu pa ako je netko u kupnji nek si skicne.

Željac 28.04.2010. 15:35

Citiraj:

Autor Nik (Post 1631964)
nisam jos ni okrenuo 500km na bajku ali misliom da imam dosta konde.

ja sam izgurao do gore sa mozda 50km (u ovoj sezoni).
tako da...
nemoj se brinut

:D:D

Nik 28.04.2010. 15:39

Samo sto ja 20g. nisam uopce pedalirao (ali sam odlicno ukondiran)...ali popeo sam se cestom vec 3x ove godine u komadu Dubrava-Sljeme-Dubrava pa bumo vidli :)

Vagnuo sam jucer svog Voltage-a pa sam se prestrasio - 16kg, pravi tenkic.

[edit]
Evo mene sa Sljemena, vratih se u jednom komadu :) pa evo dojmova ukratko.
Do vrha sam dosao za ravno 60min (2 minute brze nego cestom), mjereci od parkiralista uz onaj potok od kuda krece Bikceviceva staza...znaci s ceste lijevo pored zicare i ulazak na Leustek pored neke stracare. U pocetku sam se malo preracunao i krenuo pre zustro i u krivoj brzini pa sam za 10min Leusteka dobrano izdusio i trebalo mi je 15-20 min. da se oporavim i normaliziram tempo, ali sam iducih 30 min. odpedalirao kak spada i bez neke prevelike muke (za iduci puta znam koju taktiku uzimam za uspon).

Nisam nista odmarao (zurim u Kino) pa sam se spustio Bikcevicevom stazom (takodjer prvi puta u zivotu) i opet zakljucio da pod hitno trebam bolji bajk i hidraulicne kocnice jer su mi otpale sake stiskajuci rucice.
Prosli tjedan sam se po prvi puta spustio Leustekom (a popeo cestom) i Bikca mi je puno zabavnija, mozda i zbog toga sto ju znam napamet jer cesto trenkam po njoj (pjehe).

Efektivno sam pedalirao 2h i 17min - kuca-Sljeme-kuca

Red Dwarf 28.04.2010. 19:08

a nije ni moj ništa bolji...trenutno s torbicom i bidonom ima 15...inače ravno 14...al jbga...ako imaš para kupi karbonsku ramu i xtr opremu i eto ga ispod 10kg :D

Renesis 28.04.2010. 21:21

@nik - izbjegavaj lojstek, bikcevica i te popularnije staze za spuštanje, da nebi naletio na kakve planinare, ionako niko ne voli bicikliste.

isto tako, meni frend vozi na vbrakeu, pa se svejedno drzi bolje nego jako puno ekipe sa hidraulikom :)

marauder16 29.04.2010. 00:05

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1632260)
@nik - izbjegavaj lojstek, bikcevica i te popularnije staze za spuštanje, da nebi naletio na kakve planinare, ionako niko ne voli bicikliste.

isto tako, meni frend vozi na vbrakeu, pa se svejedno drzi bolje nego jako puno ekipe sa hidraulikom :)

fala renesis, fala :D

moj voltage s v-brakovima ide niz brijeg ko veliki, sa nekakvih 14.5 kila, s losim felgama, ide onolko kolko ga pustis. ne idem bas brzo ko renesis, ali sam uvijek tu negdje, malo mi je teze kociti sa dva prsta, treba mu dugo da stane. ali kad stavim pristojnu zadnju gumu mozda mu budem i na repu :D
sve ovisi kolko si lud, a renesis je luuud, i tu uvijek ima prednost :P

Tomo 29.04.2010. 02:22

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1632260)

Ne zelim biti neugodan, ali bull**** :) Imam keramicke XTR vbrake-ove s brake boosterom i jednake su kao prosjecna hidraulika ...

AbAdd0n 29.04.2010. 03:53

ide ko po zelenoj magistrali ?

Red Dwarf 29.04.2010. 07:42

uglavnom v-brake bilokoji s pravim paknama i brake boosterom (ili avid archrivals *slin* *slin*) je definitivno isplativiji (jeftiniji i lakši) od mehanike a ako se uzmu malo jače čeljusti a ne tektro onda se to sve lijepo diže na razinu šit hidraulike...i opet ima prednost što v-brake nemoraš filati uljem i odzračivati...+ što postoji vjerojatnost da ti kod hidraulike zbog torzionih sila odleti čeljust s rame/vilice (trekići fuel recimo i malo jeftinije vilice pa akd ekipa naprdi rotor od 200mm) :D

a keramički obruči i xtr v-brake su ipak bolesni setup i za te novce možeš nabaviti poštenu hidrauliku :D jer kad sam ja sebi išao uzimati xtr v-brake vidio sam da je komad oko 600kn pa sam ipak ostao na avid-u SD5...eventualno ako mi uleti archrivali ili ultimate se prelazi na to :)

i ako netko zna nekoga tko bi mi mogao prema moom aluminijskom brake booster(praktički ravna potkovasta pločica s rupama :)) napraviti booster od prokroma/čelika ja bi molio da mi javi :)

imam par pitanja za lokalne enciklopedije biciklizma :D
1) Ciklocross bicikl i sljeme : da li je to dobitna kombinacija...nikako se nemogu oprostiti od svoje specijalke kojoj je pogon izdahnuo tj mtb (xc racing tip okvira) mi nekako nepaše u potpunosti pa sam došao do zaključka da je ciklocross WIN WIN situacija zamene...inače dnevno imam praksu prelaziti 20-25km(nema se vremena trenutno)a htio bi makar jednom tjedno voziti se po sljemenu (lojstek (ili cesta ako odapnem u početku)) naravno 28" kotači i bez amortizera su u igri
2) Izdržljive cestovne/mtb grupe? koje su? dakle nije važna težina nego izdržljivost tako da kad jednom uložim peneze da se nezajebavam sljedećih par godina (karikirano)

Željac 29.04.2010. 08:41

Citiraj:

Autor AbAdd0n (Post 1632484)
ide ko po zelenoj magistrali ?

moje podrucje !

mozda samo se i sreli koji put
:D:D

murina 29.04.2010. 11:11

Pitanje za vas koji imate VOLTAGE (@Nik i @Marauder16)

Jeli vam mlati lanac o ramu? Ako da, kako ste to riješili?

Koje gume imate? Ja sam stavio schwalbe top table i nisam baš zadovoljan po blatu

Red Dwarf 29.04.2010. 11:20

ja...imam i ja voltagea nesrećo!!!! :D

nemlati lanac nigdje...tu i tamo opali prilikom brzog i velikog skoka ali stvarno tu i tamo...ja sam rješio to tako da sam rasparao zračnicu od specijalke, izrezao na duljinu lanca i sa zip-tie-ovima vezao...

ja imam hutchinson bulldog 2.1 za 60kn po gumi i gume su sami čepići tako da za blato bi trebale biti super...iza imam bontrager connection trail ili već tako nekako 2.0 i za cestu su super ali snijeg/blato not very nice :)

Renesis 29.04.2010. 11:24

@murina - a za što koristiš taj top table? mislim, to uopce nije neka guma za blato. bolje ces proc sa rocket ronom ili nobby nicom, koji su vise allarounderi, ali i po blatu donekle idu :) ako ides vas po velikom blatu imas dirty dana...

murina 29.04.2010. 11:29

:D

Meni mlati kod najmanjeg skoka, ljudi seru u gaće po ulici ako me ne vide. Nekad zvuči ko pištolj:lol2:

Staviti ću zračnicu, to bi moglo bit dobro (prigušivač hehe)

Bulldogice mi se čine ok za blato. Mogao bi sebi zakomplicirati život i kupiti par, pa da svaki put moram mijenjati gume ovisno o uvjetima. :D

EDIT: @Renesis, zajebo se. Bio sam nestrpljiv i kupio gume koje sad dolaze sa voltageom 25. Pojma nisam imao o ničemu, a bio sam lijen za dublje proučavanje, pa sam mudro zaključio da je najbolje kupiti šta u tvornici stave:hitthewal:. Čak sam tu bio postavio pitanje koje gume kupiti ali mi nitko nije odgovorio, jbga.

Uglavnom se vozim po nasipu za sad ali sam skužio da su malo zajebane kad uletim u blato ili u pijesak (vozim se dole uz rijeku, ne gore gdje ljudi trče i šetaju)

Red Dwarf 29.04.2010. 11:33

bulldogice imaš u keindl sport-u s 100 na 60 spuštene...ima i bolja verziju od 129kuna...ugl gume su spore ali ako ti treba za blato super...iako neznam zašto po blatu voziš ali svejedno...bulldog su gume za tebe

e da i možda ti je predug lanac ili krivo namješteno zadnje kolo

murina 29.04.2010. 11:38

Zalijepio sam selotejpom zračnicu za sad (nemam ništa bolje kod sebe) pa ću testirati. Čini mi se da bi to moglo bit odlično rješenje. A skračivanje lanca, hmm ne bih se sam upuštao u to.
Kako bi zadnje kolo moglo bit loše namješteno?

Red Dwarf 29.04.2010. 11:39

pa recimo da ti nije pravilno sjelu u utore na rami

murina 29.04.2010. 11:43

Pregledao, dobro je sjelo ali lanac je dosta labav. Pitat ću u servisu o skraćivanju. E da, ne vozim namjerno po blatu ali kad juriš ko divljak, nekad je neizbježno :D

Dwarf kojeg ti voltagea imaš? Moj je 25 iz 2008

Red Dwarf 29.04.2010. 11:47

a jbga...obično kod jurenja imaš namjeru izbjeći blato jer ako ti kotač utone i sklizne pri brzini od 30kmph moš se je*at da ćeš ostat na biciklu

mislim po meni se neisplati kupiti full mud gume...pogotovo jer sumnjam da ćes s voltageom čuda raditi...rađe uzmi neke normalnije gume

Ja vozim Scott YZ4 iz 2006. : stock djelovi su samo rama...i apsolutno ništa drugo...sve je novo...doduše sad je na njemu i nosač bidona i bidon od 750ml , trekova tobica i oklopljena sajla ali u suštini to je to :D

murina 29.04.2010. 11:55

Ma za sada stoje ove (i to samo prednja, zaboravio sam to reći) ne mogu u novi trošak. Kad budem mijenjao, valjda ću bolje znati izabrati, a ne se zaletit ko dijete.

Renesis 29.04.2010. 11:58

ako vozis ovako kako kazes, onda ti gume za blato ne trebaju, samo ces se mucit s njima. kupis neš cak tipa racing ralph, i potrudis se izbjeć blato :) ako bi ipak htio komad ripne na gumi za male novce imas i alberta.

murina 29.04.2010. 12:10

Ralph mi se jako sviđaju, baš žalim što sam se zaletio.

Evo jedna slija mog buldožerića

murina 29.04.2010. 12:17

Kad smo se već raspričali :D da vas pitam još nešto.

Cura kupuje bicikl do 3000kn i za oko joj je zapeo Ghost SE 1200 http://www.bike-shop.com.hr/kategorije/proizvod/403

Kakvi su ti bicikli i isplati li se za ovu cijenu? I drugi prijedlozi su više nego dobro došli:fala:

Red Dwarf 29.04.2010. 12:21

a ono...srednja žalost...kao i svaki bicikl koji se kupi nažalost kod nas...neka uzme onaj koji joj se najviše sviđa i riješen problem :D kasnije opremu nadogradiš kako budeš imao novca

ove tvoje su za po gradu ok...a sad akko drže izvan grada nemam pojma...kažem ti ove bulldog su ti ok gume po cijeni...meni zasad nisu pravile probleme...iako sam mislio prijeći na racing ralph zbog bijele crte :D bicikl izgleda preje*eno s tim crtama :D

murina 29.04.2010. 12:41

Lijepo si ti sredio svog scotta, i ja namjeravam polako nabrijavat svog. Prva je vilica na redu :D

U stvari prvo veći disk naprijed, pa da on satare vilicu :D

Nik 29.04.2010. 12:45

@murina

Meni lanac ne mlatara previse al me taj zvuk strasno iritira pa sam si bas jucer kupio neoprenski Scottov stitnik za lanac s gumenim ojacanjem za 50kn (bio 80kn) u TS-u na Zitnjaku.

http://img248.imageshack.us/img248/862/stitnik.jpg

Gume su mi neke defoult koje sam dobio s njime, neznam sad na pamet.

murina 29.04.2010. 12:52

E to mi se sviđa, hvala, idem odmah danas po njega!! Ima li možda u drugim bojama, bijeli recimo?

Red Dwarf 29.04.2010. 12:57

sve u svemu razrezana (probušena) zračnica je i dalje best buy
+ besplatna je
+ imaš cirka 2 metara zamjene ako ti se istroši ova :D
+ što je gumena pa nemože oštetiti lanac
+ savršeno se prilagodi rami

jedini problem je što dolazi samo u crnoj boji :D

sve u svemu najvjerojatnije ću se nekom prikrpati u petak/subotu/nedjelju za sljeme pa će te vidjeti kako izgleda 2500 kuna u metalu, boji i plastici :D

nadam se da me neće iznevjeriti bicikl na putu do gore (znam da tijelo hoće :D)

e i ako netko ima dvije male scott naljpnice bio bih full zahvalan...otprilike veličine ko dva reda tipki na tipkovnici i duge 4 tipke... i ako netko zna gdje nabaviti bash guard za deore pogon neka slobodno javi

EDIT @murina : ja sam ju provukao od spoja gdje ide kotač do skoro iza pogona...tako da mi je sve pokriveno i lanac koliko god lamatao nemože oštetiti ramu...

murina 29.04.2010. 13:05

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1632720)
sve u svemu razrezana (probušena) zračnica je i dalje best buy

Dans ću vozit s njom, pa ću vidit isplati li se kupovati ovo iznad, jer sam se sjetio da ni šifru (lanac ili kako god) nemam.

De5tr0yer 29.04.2010. 13:19

@dwarf: nisam nigdje vidio što se nudi u subotu? :D

Fisher je pito tko ide, sam se ja javio :S

EDIT: s tim da se čini da bih mogo bajkom do Klinče do prijatelja, ima roštilj :D

Ajmo šta je s tim? :D

Red Dwarf 29.04.2010. 13:27

donno...vuco je bio rekao da bi mogao, ribičija je rekao da bi išao...a sad...jaa samo čekam ko će voditi pa da se prikrpam :D ko ništa drugo makar ću imati 2.25litre voda sa sobom :D

i podmićujem ljude sa čunga lungama :D

@destroyer : voziti do klinče ili ?ar ju fakin insejn : ako budeš vozio od zg-a do tamo toliko ćeš ogladniti da će prijatelj roštiljati prvih sat vremena samo za tebe :D

btw biciklistički lobi bi trebao uvjeriti PCE vodstvo da se otvori posebni podforum koji bi imao teme : koji bicikl za xy kuna?, pokvario sam što sad?, dogovori za vožnju, ostalo...ovako je malo prebukiran thread postao

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:39.