![]() |
a ja sam mislio da baš moram croatia moj bed evo upisao sam i izbaci mi serijski broj MC0559WB od harda i datum ovaj 2011-12-30 jel to on broji od ovog dana pa do tog il kako šta ne kužim.
|
Ne od onog dana pa do tog, kuis?
....odustajem |
ok,ma skužio sam,sry šta nisam baš odma skonto jbg,al znam da recimo garancije za seagate nisu iste u prodavaonici u kojoj kupiš recimo vrijedi 4 godine,a preko njih (seagate-a) 6.
|
Lupi se tim diskom po glavi :D
Samo odneses disk s racunom, i kazes ovom na blagajni da ti neradi... I gotovo... Svaki disk ima bar 2 god garancije, a tvoj je star nesto vise od god dana... |
hehe okay hvala i sry svima na malom konfjuzdu :D
|
Danas su mi zakazali Buffalo Firestix ima li kakve šanse da dobijem druge s obzirom da su kupljeni u Vemilu(imam račun,ambalažu,...)
|
Sumnjam da imaju Firestixe više tako da budeš dobio neki drugi RAM.
|
Zamjena robe u ducanu, imam li pravo zamjeniti?
Evo ovako, u ducanu sam kupio monitor, 24" ,al posto sam bio malo blentav nisam gledo koje izlaze ima. Ima samo jedan VGA, te mi tu nastupa problem, imam dva kompa za spajat i sad umjesto da mijenjam kabl svaki put, mislio sam vratiti taj monitor i nadoplatiti za bolji. Monitor je uzet 6.8.2010. Racun uredno imam.
Pa jel sad ja mogu odnijet taj proizvod iako sam ga otvorio i skino one neke folije koje su mu bile naljepljene na ekranu. Hvala unaprijed |
pa pitaj u dućanu gdje si ga kupio
|
Zvao sam i oni su rekli nes da nemre, al zar nema neki zakon il sta vec, cito sam to na forumu prije negdje, nesto kao kad se kupi proizvod imas 8 dana ak ga os vratit ...
|
Citiraj:
@ gaggo samo ukoliko je kupljeno preko webshopa na neviđeno, onda ti je rok od 7 dana. e sada, možeš tjerati mak na konac. nazovi državni inspektorat i konzultiraj se s njima, pa'š vidit šta će ti oni reći. makar sumnjam da ćeš ga moći vratiti, no probaj. ali djeluj, dani ti idu ;) |
Citiraj:
|
Napravi se glup i reci da si citao negdje da u roku 8 dana možeš vratiti robu, a nemožeš osim ako nije preko webshopa, odnosno bez kontakta licem u lice.
Kako su ti rekli da nemozes, reci im da si ti u to siguran, i da ces ih prijaviti inspektoratu, tog se uglavnom svi preplase, jer malo tko ide skroz po zakonu. Ako im bilo sto nađu krivo u njihovom poslovanju biti ce im puno veca kazna, nego da ti taj monitor zamije. |
Citiraj:
|
Ok, budem malo zivko okolo, al jel mi mioze ko dat neki broj ili link od tog DI?
budem javio kak ce proc |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.inspektorat.hr/prijavi-povredu-propisa/ |
Pokvario mi se WD-ov eksterni HDD od 150 GB (čitaj: bad sektori) kupljen u ADM-u prije nešto više od godine i pol, dakle pod garancijom, jer mu je garancija 2 godine. Odnio sam ga tamo na servis i rečeno mi je da će ga pogledati i najvjerojatnije mi ga zamijeniti novim u roku 7 radnih dana. Prošlo je već deset, no to nije toliko bitno. :) Ono što me zanima je da li netko zna koja je procedura s garancijom kod njih - da li ću s novim hard diskom dobiti i novu dvogodišnju garanciju ili će mi samo preostati ovih par mjeseci od stare garancije? Nisam to pitao tamo na servisu, pa rekoh da pitam ovdje da znam kako se postaviti u nepovoljnijem slučaju.
|
Citiraj:
par mjeseci koliko ti je ostalo u ADM-u, no nove 2 godine ili već koliko ima novi takav u MSAN-u. imam isto iskustvo sa Asus matičnom pločom. U linksu mi je jamstvo isteklo, no u MSAN-u vrijedi još pola godine. Možda se i tebi to dogodi, naravno, ukoliko ti tako MSAN izađe ususret. Nazovi ADM pa onda MSAN ukoliko ti ne bude po volji pa ih pitaj. |
ako dobijes novi disk,dobivas opet novo jamstvo,ukoliko ga uspiju popravit(vrlo malo vjerojatno) nastavlja se jamstvo i produzuje se za onoliko koliko je bio hdd na servisu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bitno je sta ces ti traziti ako ti nedaju potvrdu. Kad imas potvrdu ide ti i novo jamstvo bez obzira sta prodavac kaze/napise. Sa novim proizvodom ide i nova garancija od prodavaca (zakonska obveza). Trazis naravno potvrdu, racun sa datumom i novim proizvodom. Uz to ide i nova garancija od distributera koliko pise na jamstvenoim listu (onom zutom). Sta daje adm, neznam no znam da links bez problema izda novi racun sa novom garancijom, dok diskont24 treba ozbiljnu pretnju DI-om da potvrdi novu garanciju. |
Citiraj:
|
Ev da se i ja javim, zvao sam , prijetio sam i nista, ne zele uzet monitor nazad, jer je otvaran i koristen iako je proslo 6 dana od kupnje. Lik mi nes govorio da bi to bio onda polovan monitor kad bi ga opet prodavali i oni nisu second hand shop vec , maloprodajni ducan. i da taj zakon ne vrijedi za informaticku opremu.
Kaj bu sad??:hitthewal: |
taj zakon vrijedi SAMO ako je artikl (u ovom slucaju monitor) kupljen "sredstvima daljinske komunikacije" (webshop ili teleshop)!!!
dakle ako si ti doso u trgovinu i kupio taj monitor, taj zakon se na tebe ne primjenjuje. dakle nemas zakonsko pravo traziti nikaki povrat ili zamjenu... no ako si kupio preko webshopa... imas 7 dana da ga vratis i da dobijes paru nazad, no i onda monitor mora bit u "tip top" stanju... dakle nesmije bit vidno koristen ili ostecen... edit: Citiraj:
|
razmisljao sam i o tome kvm switchu,al posto planiram uzet jos i xbox koji se moze spojit i prek vga i hdmi-a, mislio sam ga spajat prek hdmi-a jer prek vga bude slika losija, nekak je cudna slika, sto sam vidio kod frenda..:offtopic:
|
Ej bok dečki, frend ima ovakav problem:
Krepao mu je WD 1.0TB FALS black, uvoznik je neki Elkotech d.o.o. koji je koliko kužim propao ili je sumnjiv i totalno u kurcu uglavnom. Raspitao se kod lokalnih uvoznika (Asbis, Msan) i kažu da mu ne mogu pomoći i vjerojatno ostaje opcija slanja samom WDu za zamjenu. Kako bi to napravio, jel ima tko iskustva s slanjem diskova? |
neka proba vidjeti sa MSAN-om, oni bi mu mogliu (možda) izači u susret. Čak mislim da su oni i RMA regionalni zastupnik za WD.
Elkotech je otegnuo papke tu kod nas. |
Evo da javim da ništa od one moje garancije jel treba uz račun donjet i garantni list inače ništa,probao sam i ono pravit se glup da mi nisu dali i onom nekom zbunjoli od tipa reć da ne vjerujem da mi nisu dali ništa osim tog papira kaže žao mi je gospodine.
|
Citiraj:
|
a šta da napišem što se tiče ve-mila neznam nisam baš u toku.
|
Ukratko: Vemulj okinuo i više ne postoji, brand preuzeo Unusmedia koji je dosta selektivan glede garancija (npr. Gigabyte uopće ne uzimaju).
Prosulo se o tome dosta tinte na ovom forumu pa potraži. |
Mislim da cu zivce izgubit sa Ve-milom, i da prava stvar tek slijedi.
Prica: Odapela GTX295, u <1 tj su ustanovili da ne radi, i sada još dadatnih vec preko 2 tjedna "naručuju" novu grafičku. Budući da se GTX295 više ne proizvodi, jako teško će je dobit, a kaže čovjek da još ne zna što nabavljaju, da bi mogla biti ATi 5870 (ne želim ATi) ili eventualno GTX 470 (koja je slabija od GTX 295) - prema svemu, ako ne dobijem GTX 295, što bi trebao dobiti? I zašto im tako dugo treba da odluče što će mi dati? Grafa je plaćena 3850 kn. |
Nema šanse da nađu GTX295. Traži da ti vrate pare. To bi ti bila najisplativija opcija.
|
Citiraj:
Trazi karticu za tu vrijednost, to ti je gtx480, ubiti jace ni nema. |
Citiraj:
Citiraj:
Dal da čekam da oni izmisle toplu vodu il da nazovem/otiđem tamo pa se dogovorimo kaj će "nabavit"? |
Zovi, zovi i budi dosadan. Ako ne krene u smjeru povoljnom za tebe, prijava.
|
Za razliku od ADM-sa, još jedno pozitivno iskustvo sa Logitechom.
Kupio sam prije cca. godinu dana Logitech G5, koji je od početka imao čudne tilt gumbe (posebno lijevi). Prije par mjeseci osim tilta počeli su problemi sa kotačićem koji je zapinjao, i visio u lijevo. Znao sam da sam ga kupio u Protisu, ali kad sam pogledao na kutiju i vidio da je uvoznik Ve-mil, nije mi se dalo natezati sa njima. Poslao sam mail Logitechu, opisao kvar i priložio fotku miša na kojoj se vidi kako se kotačić permanentno nagnuo u lijevo. Tražili su me osobne podatke, serijske i ine brojeve i sken računa, a nakon što su vidjeli da sam iz Hrvatske prebacili su me na Europsku podršku. Tamo su mi rekli da spakiram miš i registriranom poštom pošaljem u Logitechovo predstavništvo u Hrvatskoj, te da priložim kopiju računa i papir na kojem pišu osobni podaci i reference number. Poslao sam EMS-om na njihovu adresu, slanje platio 32 kune i to su bili svi moji troškovi (ajd dobro i printanje kopije računa i papira sa podacima). Za točno mjesec dana stigao mi je e-mail od UPS-a da je iz Utrechta krenuo paket od Logitecha. Dan kasnije stigao je u Overseas, nazvali su me, poslali e-mailom punomoć i sken računa. Popunio sam i potpisao punomoć, skenirao ju i skupa sa skenom osobne iskaznice vratio e-mailom. Ujutro, dva dana kasnije, Overseas mi je dostavio miš. U zamjenu za G5 dobio sam G500 jer je G5 EOL. P.S. Zanimljivo da je Logitech serijske brojeve preselio sa dna miša (G5), na kraj kabla kod USB utikača (G500). Moguće da će za reklamaciju G500 biti dovoljno odrezati taj kraj kabla i poslati Logitechu. |
Citiraj:
|
Neka bude sretan i sa gtx470. GTx480 nebu dobil sigurno jer je dosta skuplja kod njih a cijena na nabavi nema aspulutno nikakve veze. A k se bude puno inatil i ak je u pitanju Zotac moguće je da bu dobil ponovno 295 ali repariranu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09. |