![]() |
Zovite da vam sifru promjene
|
Citiraj:
prije par dana u sluzbi za korisnike su mi rekli koji IP moram gdje upisati takodjer, upisao sam razlicite IP za stolno racunalo i laptop no i dalje je sve po starom |
Citiraj:
da, preostaje mi i to probati, traziti smanjivanje brzine mada sumnjam da imaju volje ista napraviti za korisnike |
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo s Optimom.
Doma sam imao 3 godine OptiDSL i nikada nije bilo problema s pucanjem veze i brzinom, uvijek je sve radilo besprijekorno. Na poslu imamo isto OptiDSL s HaloHaloHalo uslugom već 4 godine, internet radi bez greške, jedino svakih par mjeseci prestanu raditi one dvije telefonske linije koje idu preko rutera, pa ga je onda potrebno resetirati da prorade. Lokacija: Karlovac :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Btw promjenis je sam preko control panela. |
Samo ti nazovi da ti promjene lozinku i naprave refresh linije ;)
|
Citiraj:
Jucer sam zvao, promijenio lozinku, resetirali su liniju, šta sad :fiju: |
Zovi opet, mora proradit ;)
|
Meni opti-dsl ne radi već dva dana, ne j*bu ni hej, vele imaju problema, rješavaju...
|
meni ne radi od srijede od nekih 22 sata do danas. Jučer ih zvao i normalno da se nitko ne javlja. Danas ih zvao iz firme i tvrde mi da mi je sve ok sa linijom, a neta nema. Sad kad dođem doma iz posla idem ih opet zvati da vidim u čemu je problem, jer vidim da i drugi imaju problema sa netom.
|
Jos uvijek ne radi nista. korisnicka se ne javlja, ali najveca debilana je sto ne mozes dobiti neku informaciju sta se desava uopce. a da ne spominjem da korisnicka sluzba prekida poziv nakon valjda 5 zvona..bas mi je drago sto nisam potpisao novi ugovor pa da me jebu 3 mjeseca u pola cijene a ostalih 21 punu cijenu da im placam.
|
Isti problemi i kod mene (Bjelovar). Već 2-3 dana internet ne radi.
Mislio sam da sam jedini. |
Citiraj:
zvao, radilo sat vremena :) idem opet sjest na telefon, faza 2 :) |
Meni također ne radi od srijede. Stavio sam sad umjesto Huaweia zaboravljeni Edimax i radi :wtf2:
|
Trenutno na Optimi imam Zyxela. Razmisljam da nije on uzrok tolikom pucanju veze.
Moze li se od Optime zatraziti (besplatna) promjena rutera? Inace, jos od T-coma mi ostao router Thomson. Moze li se promijeniti firmware na Thomsonu, te postaviti na sadasnju Optima vezu? (na Optimi su sve tri usluge - tv, telefon, i net) |
Pogledaj ovdje zadnji post pa kreni dalje u istraživanje
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1182150 Ako ti je mrsko zezat se s time, potraži na tržnici, mislim da za male novce možeš nać Optimin router na prodaji. |
Citiraj:
|
Meni je sa optiminim ruterom Tilgin Vood 452w radilo sve dobro (internet, televizija i telefon). Imaš ih u oglasnicima po 100 kn.
|
Ja sam se prebacio s t-coma prije desetak dana ,dobio sam tp-link.
Kad idem testirati brzinu dobijem oko 4mbit,ping 22 sve je ok,ali kad surfam,par sekundi sporije mi se otvaraju stranice u odnosu na t-com. Gledam status bar dolje i vidim da stoji connecting na par sekundi i onda pocne raditi. Jel ima netko slican problem? |
DNS-ovi možda?
|
Pa ako ne otvori traženu stranicu tada treba probati pingati iz cmd-a istu da se dobije ip adresa a zatim otvoriti upisivanje ip adrese. Ako se otvore upisivanjem ip adrese problem je u dns-u ili računalo ima proxy.
DNS serveri poslužitelja ISP-a u hrvatskoj svi su spori po meni bolje je koristiti google javne ili open dns. |
I kako srediti problem DNS-a ako je u tome stvar?
|
Citiraj:
Drugo moguće (1%) je da je možda tvoj poslužitelj (ISP) na svom rangeu ip adresa nije osvježio zapise blokiranih rangeova pa se sad stranica novootvorena nalazi na rangeu koji više ne spada u blokirani range... Ima dosta mogućnosti ali ovo su najčešći. Uvjek se mogu staviti javni dns serveri pa nikada nema problema :) recimo google ili openDNS (osobno ga koristim ima implementiranu i zaštitu ) |
Valja li ovo?
Code:
C:\Documents and Settings\Asus>ping pcekspert.com |
Ne znam za što točno pitaš valja li ali ...da sada imaš ip adresu stranice pa ako ju kopiraš i upišeš u browser moraš dobiti site. Ako dns ne funkcionira upisivanjem adrese recimo www.failsite.hr dobiješ ništa jer dns možda ukazuje na pogrešnu ip adresu u zapisu. Dok ako znaš ip adresu gdje je stranica hostana možeš upisati tu ip adresu u browser i otvori ti ju bez da upisuješ domenu i neovisno je li u dns-u pogrešan zapis.
|
Stavio sam opendns u ruter i malo mi brze radi. Hvala na savjetima.
|
Citiraj:
T-com 64 bytes from 195.29.150.3: icmp_req=1 ttl=58 time=22.2 ms Carnet 64 bytes from 193.198.184.130: icmp_req=4 ttl=51 time=39.0 ms Iskon 64 bytes from 213.191.128.8: icmp_req=1 ttl=57 time=22.2 ms Metronet 64 bytes from 213.147.96.3: icmp_req=1 ttl=247 time=27.1 ms Optima 64 bytes from 85.114.32.7: icmp_req=1 ttl=58 time=21.2 ms OpenDNS 64 bytes from 208.67.222.222: icmp_req=1 ttl=57 time=5.77 ms Prema ovome Od domaćih operatera koje sam nabrojao najbrži odziv daje Optima DNS ali Open dns ... |
Optima izlazi sa novom uslugom koliko vidim naziva "Tornado" pa pročitajte si više na linku i stranici.
http://www.optima.hr/privatni-korisnici/telefon/tornado |
Evo da i ja napišem svoje iskustvo...Korisnik sam optime već 4 godine i dan danas koristim Huawei smartax 880 ruter,2 puta sam imao problema sa netom,nije radilo po dan dva,al to je bilo otprilike prije 2god otada nikad ništa,jedino mi nekad zna štekat youtube al ništa strašno,čitajući malo post i vidim da dosta vas ima problema sa pucanjem veze itd...
|
Sad imam novi problem koji se uT-comu nikad nije javljao. Naime,nakon nekog vremena brzina torrenta mi padne na 8kb. Zaustavim ga,ponovo pokrenem (samo stop i start,ne treba niti restartati utorrent) i brzina se vrati na full. Jel ima netko ovakvih problema?
|
Ja imam isti taj problem i nisan još naša rješenje za to
|
hmmm ,jesu li portovi na modemu otvoreni i konfigurirani kao u torrent aplikaciji?
|
Citiraj:
|
Evo da se pohvalim, dobio sam majicu i poster Game of thrones od Optime :D
Na fejsu je bila "nagradna igra". |
Citiraj:
|
Citiraj:
a ja sam dobio smanjenu brzinu i zagušenje svake sekunde... :fiju: razmišljam da se prebacim na drugog operatera, ovaj mi je očito dao sve što je mogao :fuming: |
|
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali ta usluga nije za svakoga naravno. Ali za ljude koji cesto zovu vani na MOBILNI, za 25kn mjesecno i 0,74kn po minuti je stvarno dobra ponuda. |
Željac, nešto ovdje nije dobro. Moja je parica SNR 13.9 db, a Att. je 23.0 db (naravno u downloadu) pa mi je parica 20 Mbit maximun, dok je tvoja samo 4.4. To mora bit više. Osim toga, ovaj mod rada G.dmt.bisplus mi isto smrdi, kod mene je ADSL_2plus.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:03. |