![]() |
@fripper što nije bolje recimo PSU kupiti vani, posebice EVGA er sve dolazi iz Nizozemske a za RMA moraš ovako i onako slat u nizozemsku. S time da su njihova napajanja 30% skuplja kod nas a i nema ih baš svih za kupiti kod nas.
Sad vidim da su došla jeftina Seasonic napajanja sa dobrom garancijom, nadam se je RMA isto dobar :) za EVGA znam da je, jednom koristio i sve prošlo bez problema. |
Citiraj:
Citiraj:
Ne kužim tu logiku ali ok... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koje drajvere da instaliram za Strix 570?
|
Citiraj:
http://support.amd.com/en-us/kb-arti...ase-Notes.aspx |
Hvala. Mislio sam da to ne vazi za sve RX 5xxx
|
Da li neko ima RX570 ili RX580 sa micron memorijom, ali baš micron, a ne elpida-micron
|
Mislim da to ne postoji... još nisam nikada vidio samo micron na RX seriji.
Citiraj:
Citiraj:
Iako realno, meni je svejedno, jer imam uvijek backup dijelove. Ali i uz to sve što imam, 99% kupnje je u HR trgovinama, baš zbog manje prtljancije i zezancije, a i kontakta u 4 oka. A i ono, bolje kupiti u Hrvatskoj najlošijoj trgovini nego negdje vani, takav sam, kupujem "Hrvatsko" :) Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
RX560 naravno dolaze sa micron memorijom, puno modela, pitam jer bi se htio pozabaviti sa 33MH/s :) |
Citiraj:
|
Prema uputama iz prvog posta, koristim dwarfpool za majnanje eth-a.
Kako da dođem na stranicu mog workera (statsi) ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
__________________ Sent from my mobile using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam takvih grafi na bacanje i nikada nisam vidio micron samo... Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kolko treba otprilike dok se miner upali da pocne novce zaradivat brze? Jel meni se cini ko da dok je upaljen par sati da onda pocne brze skupljat. Jel sam ja to nekaj krivo skuzio, il je stvarno tak?
|
Krivo si skuzio, miner ti cijelo vrijeme radi jednako. Nakon 6 ili vise sati rada bez prekida na stranicama od poola ti bude kalkulacija u redu, kad ti se average hasrate poklopi sa tvojim.
|
Znaci ako gasim i palim recimo svakih 1h nece mi bit smanjena efikasnost.
|
Efikasnot bude pala
Jer par sec manje radi Kod startanja da se on prijavi, dag file napravi primi paket pocinje radit Traje to kakvih 5 sec |
Ja mineam sa r9 290. I nekad mi zna ic cak do 94C. Sad cito sam da je to normalno za tu graficku. Dal to je stvarno tak il mi se moze skurit?
|
Nešto tu tebi nevalja
Za početak ispuši karticu i promijeni pastu Meni Sapphire Tri-X R9 290 neide iznad 70°, a XFX R9 290 sa Accelero IV hladnjakom neide iznad 60° |
Stavi novije drivere
|
Kad nicehash izbaci koliko daje usd/dnevno, jel to s oduzetim troškovima struje ili ne?
To pokazuje koliko će ti oni isplatiti.
Možeš koristiti njihov kalkulator za prvu ruku ako hoćeš baš profit računati: https://www.nicehash.com/profitability-calculator |
Citiraj:
Ovako meni piše u Nicehashu: https://s7.postimg.org/l7ln0kvbv/Image_001.png $3.68/dnevno Kad odem na njihov profitability calculator, stavim jednu 570-tku i upišem trošak struje, dobijem ovo: https://www.nicehash.com/profitabili...4¤cy=USD $1.74, odnosno $3.5/dnevno za dvije. Kako to? A sad u profitability calculator izbaciš potrošnju i dobiješ ovo: https://www.nicehash.com/profitabili...0¤cy=USD $2.18, odnosno $4.36/dnevno bez struje za dvije. Ili su im online kalkulacije totalno krive, ili Nicehash miner već u sebi uračuna trošak struje, međutim kako, kad nema te opcije u njemu? Kako onda zna koliki je trošak struje ovdje? |
Ne računa on struju u aplikaciji
|
Sigurno ne računa struju u aplikaciji. Ovu isplatu u FIAT valuti zanemari skroz. Ako si izmajnao toliko da dobivaš 0.322mBTC po danu, onda je tvoja grafa odradila hashinga za toliko. Uglavnom, on ti uzima zadnju brzinu hashinga i na temelju toga radi prognozu koliko možeš zaraditi.
Na dan 04.12.2017, 1BTC=11000$, 0.322mBTC=3.54$, što se gotovo podudara s onom tvojom brojkom od 3.68$ (malo je veći BTC od 11k, zaokruženo je da bude lakše). Koliko vidim, točno ti računa. Koliko dobivaš hasheva u usporedbi s drugim RX570? Možda si slabiji? Ili si ju ograničio TDP-om, clockom, naponom? Uglavnom, nemaš se uopće što zamarati time što ti on pokazuje. Jedan dan ćeš više namajnati, drugi malo manje. Nakon tjedan dana možeš vidjeti saldo koji ti nicehash treba isplatiti te si otprilike izračunati onda koliko je to kod tebe točno po danu. Također piše: Citiraj:
|
Citiraj:
Imam 5 tih grafi ali me matična zeza, pa dok je ne zamijenim za bolju onda kopa ovako sa 2. |
Da li je netko radio neke tjedne/mjesečne kalkulacije, isplati li se više majnati preko nicehasha/minergatea ili direkt preko poola? Konkretno majnam ZCASH na flypoolu i hashrate je oko 3,5kH/s. Upišem navedenu vrijednost u minergate kalkulator i ispadne da bih zarađivao cca. 20% više nego trenutno preko flypoola? Evo ako ima netko osobno iskustvo neka javi...
:fala: |
jedno n00b pitanje.
mogu li rudariti na adresu sa blockchaina? |
Citiraj:
|
On misli rudariti na adresu kreiranu sa blockchain.info ...
Citiraj:
Ne vidim zašto ne bi moglo, a nije problem ni namajnati neku siću pa provjeriti |
Moze pomoc oko rudarenja na pool pa na bitrex. Netko je spomenuo da se to moze al meni na Bitrexu kaze da osim adrese moram upisat i PAY ID i da ne prima bez toga uplate i da ne slajem direkt novac s poola .
U komandi nema opcije upisivanja payid nego samo adrese... {"pool_address" : "cryptonight.eu.nicehash.com:3355", "wallet_address" : "ADRESA", "pool_password" : "", "use_nicehash" : true, "use_tls" : false, "tls_fingerprint" : "", "pool_weight" : 1 }, neka pomoc. koristim xmr stak nanopool bitrex . thx |
Citiraj:
"wallet_address" : "ADRESA.PAYMENTID" |
Citiraj:
Usput. Hackirali su NICEHASH i mislim da je to kraj za njega jer se spominje 60M usd. Zna li netko dobar pool a da mu minimalna isplata nije 1XRP .nanoopol sam probo al mu nikako nemogu smanjit minimalni s 1 XRP na 0.3 Trazi upisivanje maila al nikao je ne prihvaca i baca error. trenutno isprobavam SUPORTXMR i adresa mi je na monerov wallet koji sma stavio na hard. Ima neka jednostavnija opcija ? rudari li tko monero? Koji progrma koristi koji pool i koji wallet? sa nicehashom je to sve bilo jako jednostavno al et okratko je trajalo :( |
Citiraj:
Nanopool HELP Code:
Examples for address, payment-ID, worker and email parameters: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29. |