PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

Dottore 14.05.2023. 13:01

@Bubo
Dobar izbor.

Neće ti trebati neka aplikacija za vježbanje, praćenje sna i sve to ima ugrađeno u iwatchOS. Jedino ako imaš potrebu koristiti Google task, Todoist, FB messenger, Spotify.

Juice 14.05.2023. 14:20

@Dottore - malo fanbojizmu naginješ, ne smije se protiv jabuke. Nije apple sat bogom dan, a bome baterija od tih par sati korištenja je koma. Još mislit svaki dan da i to punim.
Garmin ima svakako moćnije satove. Ne znam na koji model misliš da ti se ne uklapa, pretpostavljam na Fenix seriju. Pretpostavljam da si onda u odijelima, za to recimo ima Marq serija, sa metalnim ili kožnim remenom se uklapa i na taj odjevni stil. https://www.garmin.com/hr-HR/c/sport..._MARQGEN2=true

Što se tiče remena, slažem se, originalni na Fenixu je mekan i brzo se podere. Ali zato ima široki program svih vrsta materijala remena i brzo su izmjenjivi.

delavi 14.05.2023. 14:27

Citiraj:

Autor Juice (Post 3675983)
@Dottore - malo fanbojizmu naginješ, ne smije se protiv jabuke. Nije apple sat bogom dan, a bome baterija od tih par sati korištenja je koma. Još mislit svaki dan da i to punim.
Garmin ima svakako moćnije satove. Ne znam na koji model misliš da ti se ne uklapa, pretpostavljam na Fenix seriju. Pretpostavljam da si onda u odijelima, za to recimo ima Marq serija, sa metalnim ili kožnim remenom se uklapa i na taj odjevni stil. https://www.garmin.com/hr-HR/c/sport..._MARQGEN2=true

Što se tiče remena, slažem se, originalni na Fenixu je mekan i brzo se podere. Ali zato ima široki program svih vrsta materijala remena i brzo su izmjenjivi.

Na ovom sam forumu (u raznim oblicima) od njegovog početka. I ono što je konstanta je fanobojizam. Dakle ako napišeš nešto protiv nečega (i to argumentirano i faktima) taj koji to posjeduje krene u rat s tobom.

Smešno

Bub0 14.05.2023. 14:32

@Dottore
Baš to i tražim, sat koji će mi se besprijekorno uklopiti u ekosustav sa mobitelom. Da nemam nikakve dodatne postavke, aplikacije ili radnje. Trajanje baterije je po meni individualna stvar, pošto meni nekad mobitel traje i više od dva dana, nisam neki power user. Pokušavam svesti sve na neki minimum, dakle apple watch SE mi se i čini kao najbolji izbor za početnika poput mene u svijetu smart watcheva. Ako mi se i ne bude dopao, ili budem imao kakve zamjerke lako ga zamjenim sa drugim pošto i supruga ima iphone pa će ona koristiti sat a ja mogu uzeti onda neki drugi u tom slučaju.

1v@n 14.05.2023. 14:58

U principu, već si i prije postavljanja pitanja odlučio da ćeš kupiti apple watch :lol2:

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3675964)
Meni Garmin ne uklapa stilom (po viđeno za posao). Baš gledam kolegu na poslu , sav izrauban od grebanja po stolu (stalno slušamo tupi zvuk udarca i šuškanja) i nema uopće nikakvu aktivnosti. Remen je već mjenjao. Ajoj, koji šok i tugica. :)

Evo, ne znam što reć na ovo :lol2:

Garmin (neki nepoznati model) ne valja jer kolega ne drži ruku sa satom iznad glave kad obavlja svakodnevne stvari? :D

AndroiOs 14.05.2023. 15:35

Citiraj:

a ja samsung sat punim isto svaki dan...
jednostavno najbolje je koristit onaj sat koji imas i mob...
ne smije se protiv jabuke,a b ogami ovi neki samo vrijedaju jabuku...cak nazivaju ljude i pederima...pa se kao sale...

xlr 14.05.2023. 16:30

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3675996)
..cak nazivaju ljude i pederima...pa se kao sale...

Nista novo na forum.hr-u :|

Dottore 14.05.2023. 17:02

Citiraj:

Fanbojizam sigurno nije, samo ekipa ima premalo iskustva i plitkog razmišljanja. Najvažnije gledati specifikaciju i odmah muk teorije. :fiju

Zar je tebi normalno kada čovjek traži preporuku i tu krene žešća sprdancija koju oteglo na 9-12 postova??

Skineš sa punjača 22h, spavanje, posao 8h i vratiš doma u 21h sa 30-50%. Uopće ne razmišljam da li će ugasiti , da li potrebno napuniti. Niti ne brinem da odem u Brežice, Velenje na pizzu i vratim bez ugašenog sata. I to bez kvazi sprdancije za kupnjom dva sata ili džepni powerbank lifehack? Svaku večer staviš na punjenje, presvučeš / otuširaš i već je na 100%.
Opcija Low power nisam koristio jer nije bilo potrebe.

Da , Fenix 6 serija (dobro si pogodio). Dosta je lošija kvalitetom i previsokom cijenom. Opa, Garmin toliko štanca satove i tu pogubiš kao u Xiaomi :D
Hvala na ponudi, za svečano i odjela imam klasični Rolex i Omegu.

Citiraj:

Autor delavi (Post 3675985)
Na ovom sam forumu (u raznim oblicima) od njegovog početka. I ono što je konstanta je fanobojizam. Dakle ako napišeš nešto protiv nečega (i to argumentirano i faktima) taj koji to posjeduje krene u rat s tobom.

Smešno

Uz dužno poštovanje , fanbojizam si ti "pokrenuo" kao i rant. Ali svako po malo uskačeš sa neugodnim stavom ,neiskustvu , čak i apple satom (koju nisi imao, ni godinama posjedovao :) ). Tu je razlika i zato sam tu reagirao.

Samo još fali dodatak fore: "Ma šalim se, ne poznaješ me sa interneta" :fiju:

Nemoj biti smiješan.

Ako i takav komentar koju si na par unatrag topica - da ih ponovim gradivo :

Citiraj:

Autor delavi (Post 3675845)
Teraš čovjeka u pedere da nosi tu kockicu kojoj baterija traje 12 sati. :D

Da li si očekivao pozitivan pljesak?? :nono:

locks 14.05.2023. 20:33

Citiraj:

Autor delavi (Post 3675845)
Teraš čovjeka u pedere da nosi tu kockicu kojoj baterija traje 12 sati. :D

Jedna od bitnijih stvari ako ne i najbitnija kod sata mi je upravo da ga ne skidam s ruke svaki dan da bi ga napunio. Tražim minimalno 4-5 dana, ako može više, super....
Zadnji Galaxy Watch R800 držao je oko 4 dana, nakon tri godine kapacitet je opao i riješio ga se. Sadašnji Watch 3 Pro uredno 5-7 dana, ja sretan.

Apple Watch i općenito ništa od njih me ne zanima već duže vrijeme...:kafa:

Gemmy 14.05.2023. 21:04

Sta spavas s satom?
Ako svaki noc odlozis sat prije spavanja sta ga je problem stavit na punjac koji je bezicni

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

locks 14.05.2023. 21:08

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 3676024)
Sta spavas s satom?
Ako svaki noc odlozis sat prije spavanja sta ga je problem stavit na punjac koji je bezicni

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

Spavam sa satom i ne volim ga skidati s ruke osim kad se puni...

delavi 14.05.2023. 22:17

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3676004)
Fanbojizam sigurno nije, samo ekipa ima premalo iskustva i plitkog razmišljanja. Najvažnije gledati specifikaciju i odmah muk teorije. :fiju

Zar je tebi normalno kada čovjek traži preporuku i tu krene žešća sprdancija koju oteglo na 9-12 postova??

Skineš sa punjača 22h, spavanje, posao 8h i vratiš doma u 21h sa 30-50%. Uopće ne razmišljam da li će ugasiti , da li potrebno napuniti. Niti ne brinem da odem u Brežice, Velenje na pizzu i vratim bez ugašenog sata. I to bez kvazi sprdancije za kupnjom dva sata ili džepni powerbank lifehack? Svaku večer staviš na punjenje, presvučeš / otuširaš i već je na 100%.
Opcija Low power nisam koristio jer nije bilo potrebe.

Da , Fenix 6 serija (dobro si pogodio). Dosta je lošija kvalitetom i previsokom cijenom. Opa, Garmin toliko štanca satove i tu pogubiš kao u Xiaomi :D
Hvala na ponudi, za svečano i odjela imam klasični Rolex i Omegu.

Uz dužno poštovanje , fanbojizam si ti "pokrenuo" kao i rant. Ali svako po malo uskačeš sa neugodnim stavom ,neiskustvu , čak i apple satom (koju nisi imao, ni godinama posjedovao :) ). Tu je razlika i zato sam tu reagirao.

Samo još fali dodatak fore: "Ma šalim se, ne poznaješ me sa interneta" :fiju:

Nemoj biti smiješan.

Ako i takav komentar koju si na par unatrag topica - da ih ponovim gradivo :

Da li si očekivao pozitivan pljesak?? :nono:

Ja sam gadget freak i redom sam posjedovao sljedeće satove: Amazfit GTR, GW(2) 46, GW4 44, GW5 44, Huawei GT2, Huawei GT2 pro, Honor magic watch 2, Apple watch 5 44. Trenutno doma imamo GT2 pro i taj apple watch 5 kojeg žena ima.
Ja sve kaj pišem pišem iz lastitog iskustva. Ako mene pitaš najbolji je GT2 pro (sad valjda GT3 pro), KAD SE SVE ZBROJI I ODUZME. Ticwatch ultra i GW 5 pro ako su bitne SVE funkcije ali i oni kubure s batkom (2 dana normalnog korištenja i 3 dana light). Garmin ili još bolje Polar je dobar izbor ako je sport fokus. Apple bi uzeo da imam ajfon (žena ima, ja više nemam) i samo tada ali baterija je stvarno smeće. Sad ovaj zadnji Awatch ima nešto solidniju bateriju ali i dalje je to jako loše. Punjenje preko noći argument je bezveze pogotovo ak se sat koristi i za posao pa nije baš fora kad ti rikne batka u sred dana prije sastanka. Ajde da ona izdrži do kasno navečer ali ona ne izdrži, osim ako sat jedva koristiš.
Iskreno ja u zadnje vrijeme na ruci imam najčešće Gshock 2100.

1v@n 14.05.2023. 23:21

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3676004)

Kad već uspoređuješ kruške i jabuke, daj se bar ranije informiraj.

Fenix 6 košta oko 450-500€ novi, dok Apple ni nema ništa usporedivo u ponudi. Ultra se može nekim funkcijama približiti, ali košta koliko? 800-900€
Što je tu točno preskupo s obzirom da je Fenix sportski sat, a Venu 2 koji je šminka u istom stilu, košta nekih 300€.

Kvalitetom čega je lošiji? Ekrana? Kruške i jabuke opet. Hoćeš OLED, imaš Epix ili Venu 2. Cijenom je Epix praktički identičan AW Ultra. AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života.

Plivam - nema nikakvih načina praćenja aktivnosti. Ne možeš ni upravljati njime jer touchscreen ne radi pod vodom. Opališ po pločicama u bazenu, ogrebotina na aluminijskom kućištu. Titan i safirno staklo? Odlično, cijena?

Vozim bicikl - ne smijem pokrenuti nikakvo praćenje ili ne daj bože navigaciju jer je pitanje hoću li doći do odredišta, a o vraćanju doma da ne pričam. ANT podrška ne postoji, tako da od brda senzora za brzinu, temperaturu i sl. ništa ne mozeš povezati.
Imam Garminov Edge za bicikl i mogu Instinct (a i ostale Garmin satove) koristiti kao vanjski senzor otkucaja srca, tlaka zraka... I nije samo ograničeno na Garmin jer ANT podržavaju svi osim Applea.

Planinarenje ili višednevno kampiranje? :lol2:
Nema podršku za .gpx, nema podršku za topografske karte ni ikakvu offline kartografiju, tako da nije za apsolutno ništa van asfalta i van dometa mobilnog signala.

Ima ljudi koje to apsolutno ne zanima i super, Apple Watch si kupe i prezadovoljni su lijepim blještavim ekranom na kojem se savršeno vidi svaki :goood::fiju: i :chears:

Zadovoljan si i drago mi je. Meni se ne uklapa u život, a s obzirom što mi nudi, ne bi trebao koštati više od 200€.

Ivo_Strojnica 15.05.2023. 01:19

Meni je tuzno da sat sa tako dobrom senzorom i praćenjima nema bateriju koja to moze izdržati.
Ultra je posebna prica, ali je premium uredjaj.

No gle, svatko ima svoje prioritete i voljan ih je platiti.

Meni GT2 Pro ne silazi s ruke 10 dana, a iskreno, i to mi je malen period.
No izgledom, izdržljivošću i featurima mi je apsolutni best buy, preporucit cu ga svakome i svi koji su ga uzeli na moju preporuku su mi jako zahvalni.

AndroiOs 15.05.2023. 09:16

Svako nešto svoje voli..to se vidi i tu po komentarima tako da najbolje izaberi si nešto po volji...i ne vrijeđaj druge :D
Ja imam okrugli,kockasti i mi band narukvicu... sve je to dobro...samo nemoj neke jeftine gluposti kupovat

kiki86 15.05.2023. 09:18

sat kojem baterija traje 18 sati nije sat nego obaveza. Ne sviđa mi se ni samsung watch sa svojom jedno/dvodnevnom baterijom, a kamo da mi ni dan ne izdura. Imam amazifit gtr2 već 2 godine i radi ko prvog dana, i baterija traje 7 dana cca, taman ga svaku nedjelju punim. Ne dolazi mi u obzir uzimat neš šta moram u pol dana punit :D

domis 15.05.2023. 09:59

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3676084)
sat kojem baterija traje 18 sati nije sat nego obaveza.

Upravo to :goood:
Ne znam kaj je problem s ekranom na fenixu. Meni je odličan, kod najjačeg sunca se sve vidi ko i na normalnim satovima.

telefunken 15.05.2023. 10:22

Jel postoji sat-telefon koji je samostalan, dakle da ne treba mobitel već se može zvati drito samo sa sata, te da podržava i whatsapp
Nije bitno toliko da li je praktičan i definitivno da nije skup

delavi 15.05.2023. 12:17

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3676107)
Jel postoji sat-telefon koji je samostalan, dakle da ne treba mobitel već se može zvati drito samo sa sata, te da podržava i whatsapp
Nije bitno toliko da li je praktičan i definitivno da nije skup

Ak misliš na sat s kojeg možeš zvati bez da je spojen na mob preko BTa onda kod nas više ne može osim ak ne želiš imati samo sat jer e-sim je kod nas ukinut u smislu da se ne može imati isti broj i na satu i na mobu. Dakle samostalan sat - da, ali samo sa jednim brojem a mob mora biti na drugom broju (idiotarija - welcome to Croatia). Ako si mislio na razgovor sa sata i odgovaranje na whatsapp poruke (ali dok je sat spojen na mob koji je u blizini) onda to mogu Galaxy watchevi, Ticwatch pro i ultra, huawei watch. Huawei GT/pro serija, honor watchevi i amazfiti mogu samo pozive ali ne i odgovaranje na poruke (osim predefiniranih).

telefunken 15.05.2023. 12:36

Citiraj:

Autor delavi (Post 3676136)
.. osim ak ne želiš imati samo sat jer e-sim je kod nas ukinut u smislu da se ne može imati isti broj i na satu i na mobu. Dakle samostalan sat - da, ali samo sa jednim brojem a mob mora biti na drugom broju

da, upravo to želim: sat sa samo svojim brojem, dakle samostalan sat

može primjer takvog sata? i kažem, ne želim da je nešto skupo...

delavi 15.05.2023. 12:38

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3676140)
da, upravo to želim: sat sa samo svojim brojem, dakle samostalan sat

može primjer takvog sata? i kažem, ne želim da je nešto skupo...

Skupo je svakom drugi iznos. Ali evo Galaxy watch 5 pro LTE je oko 270 eura. Pametni satovi sa LTE podrškom nisu baš povoljniji od te cifre. Ako ti više odgovara možeš ga uzeti i preko pretplate kod teleopratera (Tcom itd) ali onda je sat ukupno s nešto višom cijenom nego ova iz dućana.

Mar 15.05.2023. 23:01

Što se tiče gorenavedenog Huawei GT3 Pro 42mm (keramički).
Imam ga već nekoliko mjeseci i velike preporuke.

Jako je udoban za nošenje, nije težak ili glomazan za razliku od većine drugih.

Prije nego šta sam ga kupija ima sam Fenix 5 Sapphire kojem je baterija trajala 25-30 dana u idleu tako da sam definitivno izgubija nešto što se baterije tiče ali ni ovaj nije loš i traje mu 7-9 dana, većim modelima traje oko 15, ali se brzo napuni pa nije problem i ima magnetski dock pa je jako jednostavno napuniti bateriju.

Izrada je top, jako mi se sviđa keramika jer je topla na dodir i laka za održavanje. Iako sam kupio par silikonskih remena, koristim originalni keramički koji je vrhunski. Sat nakon par mjeseci svakodnevnog korištenja izgleda doslovce kao nov što se ne može reći za niti jedan drugi.

Čak mi je i par puta slučajno pao na pod i nije bilo nikakvih tragova dok se ostali metalni ogrebu (ovaj ima i safirno staklo pa ga je veoma teško ogrebati).

Smart funkcije su ok i dovoljne - kontrola glazbe, može se i prebaciti glazba na sat pa ako recimo ideš trčati ne treba nositi mobitel jer se može upariti i s BT slušalicama, gledanje i odgovaranje na poruke je isto ok ali se ne može tipkati.
Ima i remote shutter opciju za fotografiranje iz daljine.

Dobro prati sportske aktivnosti i ima hrpu instaliranih no ne može se spojiti na ANT+ i neke druge BT stvari na koje se Fenix mogao ali mi to nije toliko bitno.

Sinkronizacija sa Stravom radi već odavno, iako za vrijeme GT1 modela nije radila.

Iako preferiram always on display kao na Fenixu jer mi za sat nije bitna rezolucija i količina boja mora se priznati da je OLED ekran jako kvalitetan i da je vidljiv u svim uvjetima.

Sviđa mi se što posjeduje zvučnik i mikrofon pa se moguće javiti na sat i čak bolje funkcionira od handsfree opcije samog mobitela.

Ovaj model nije nimalo jeftin ali odiše kvalitetom pa mi nije žao para, a jedan od glavnih razloga zašto sam ga uzeo je i veličina jer izgleda normalno na ruci za razliku od velike većine takvih satova koji su jednostavno preglomazni.

LAcy 15.05.2023. 23:28

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676036)
...

AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života.

...

I za otic na pizzu ako picerija nije predaleko i brzo jedes :D

1v@n 16.05.2023. 08:15

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3676249)
I za otic na pizzu ako picerija nije predaleko i brzo jedes :D

Ako je finija picerija i treba se dulje ostati, onda ništa smartwatch, samo Rolex… :dobartek:

Ne spominjem više Apple i Watch u istoj rečenici jer me strah novog temper tantruma

delavi 16.05.2023. 12:47

Citiraj:

Autor Mar (Post 3676245)

Ovaj model nije nimalo jeftin ali odiše kvalitetom pa mi nije žao para, a jedan od glavnih razloga zašto sam ga uzeo je i veličina jer izgleda normalno na ruci za razliku od velike većine takvih satova koji su jednostavno preglomazni.

To je sad isto subjektivna stvar. Meni generalno veći satovi ljepše izgledaju, pogotovo na muškoj ruci. Sad jedino ako si jako sitan pa onda stvarno moraš ići na manji. Dakle to bi bilo ono pod "stvar ukusa i osobnih potreba". Ali svakako je sat top.

Mar 16.05.2023. 15:28

Citiraj:

Autor delavi (Post 3676327)
To je sad isto subjektivna stvar. Meni generalno veći satovi ljepše izgledaju, pogotovo na muškoj ruci. Sad jedino ako si jako sitan pa onda stvarno moraš ići na manji. Dakle to bi bilo ono pod "stvar ukusa i osobnih potreba". Ali svakako je sat top.

Nisam niti malo sitan :D
Nego pogledaj tradicionalne, kvalitetne i skupe satove. Niti jedan nije ovako ogroman kao današnji smartwatchevi ili ripaški modeli Bvgarija i sl.

Meni su ti oversize satovi u istom košu sa BWM-ovim maskama koje su došle na urnebesne dimezije zadnjih godina. Kič i neukus samo da se pokaže.

coconut 16.05.2023. 15:35

Ima i normalnih satova koji su komadi željeza. Npr. moj Breitling SOH ima dijametar od 46mm. Koliko smartwatcheva ima toliki dijametar? Isto tako mi Bulova Precisionist Champlain (nije ovaj, ali mu je sličan) ima i veličinu i masu. Baš je hrga od sata.

Ivo_Strojnica 16.05.2023. 17:15

Mar je od brda odvaljen :D i ima taj gej bijeli sat na ruci.

Dottore 17.05.2023. 02:05

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676036)
Kad već uspoređuješ kruške i jabuke, daj se bar ranije informiraj.

Fenix 6 košta oko 450-500€ novi, dok Apple ni nema ništa usporedivo u ponudi. Ultra se može nekim funkcijama približiti, ali košta koliko? 800-900€
Što je tu točno preskupo s obzirom da je Fenix sportski sat, a Venu 2 koji je šminka u istom stilu, košta nekih 300€.

Kvalitetom čega je lošiji? Ekrana? Kruške i jabuke opet. Hoćeš OLED, imaš Epix ili Venu 2. Cijenom je Epix praktički identičan AW Ultra. AW mi se pokazao beskoristan van “kuća-posao” režima života.

Plivam - nema nikakvih načina praćenja aktivnosti. Ne možeš ni upravljati njime jer touchscreen ne radi pod vodom. Opališ po pločicama u bazenu, ogrebotina na aluminijskom kućištu. Titan i safirno staklo? Odlično, cijena?

Vozim bicikl - ne smijem pokrenuti nikakvo praćenje ili ne daj bože navigaciju jer je pitanje hoću li doći do odredišta, a o vraćanju doma da ne pričam. ANT podrška ne postoji, tako da od brda senzora za brzinu, temperaturu i sl. ništa ne mozeš povezati.
Imam Garminov Edge za bicikl i mogu Instinct (a i ostale Garmin satove) koristiti kao vanjski senzor otkucaja srca, tlaka zraka... I nije samo ograničeno na Garmin jer ANT podržavaju svi osim Applea.

Planinarenje ili višednevno kampiranje? :lol2:
Nema podršku za .gpx, nema podršku za topografske karte ni ikakvu offline kartografiju, tako da nije za apsolutno ništa van asfalta i van dometa mobilnog signala.

Ima ljudi koje to apsolutno ne zanima i super, Apple Watch si kupe i prezadovoljni su lijepim blještavim ekranom na kojem se savršeno vidi svaki :goood::fiju: i :chears:

Zadovoljan si i drago mi je. Meni se ne uklapa u život, a s obzirom što mi nudi, ne bi trebao koštati više od 200€.

Opa, puno toga si nadrobio od informiranja.

Nisam ni tražio usporedbe kvalitetom ekrana. Ali svejedno hvala za trud. Sa nekime si pobrkao, a još potpuno promašio sa razumjevanjem. Nigdje nisam napisao Garmin vs Apple ako si baš na to mislio :). Da li Garmin ima touchscreen? Ima ima, od Fenix 7 i cijenom kao AW Ultre.

Očito plivaš u plićaku pa i imaš fobije straha od grebanja.Ha? Ali nije neka sreća u prezicnosti na zatvorenoj prostoriji bazena jer Garmin više oslanja na GPS (krivo očitava otkucaje i često fula domete 150m više/manje u istom vremenu ,makar u glavi znaš točno brojati okrete 25/50m. ). Ne pada mi napamet doplatiti vanjski senzor. Na otvorenom je točan (provjereno Raslina)

Vozim auto pri 70km/h, Garmin detektirao hodanje i broji korake.
Senzorika na Garminu su malo zeznuti. Kao i kod barometara treba kalibrirati jer ne zna razlikovati suho /tuširanje ili roniti, a tek termometar ima kriva očitavanja sa ruke prema okolini - ali nema veze, bit će dobar za mjerene temperature vode/mora ako si početnik. Meni temperatura nije presudna jer već sam zagrijan od suhog treninga i štopanja vremena.
Kad bi barem uveli QI bežično punjenje radi kontakta zbog korozije (ali sumjam jer ukinuli pristup PC radi upload .gpx i import u Stravi - ako se sjećam da su blokirali sync)

Ima ljudi koje ne zanima nikakva sportska aktivnost, super, kupuju Garmina radi trajanje baterije i hvalisanja. Primjer kao što sam naveo kao kolega iz posla.

Glavno da si zadovoljan, ali ja baš nisam oduševljen kada slovi pravi sportski sat sa nekoliko mana. A i tek cijenom. Prije 5 g. AW 3 koštao 240 eura. Ajde, poštedi me gluposti i hvatanje nepotrebnih prepucavanja.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676267)
Ako je finija picerija i treba se dulje ostati, onda ništa smartwatch, samo Rolex… :dobartek:

Ne spominjem više Apple i Watch u istoj rečenici jer me strah novog temper tantruma

Samo zezaj. I ja bojim od sakupljača Garmin frikova.

Ivo_Strojnica 17.05.2023. 12:03

Dottore, jebeš mi sve ako sam razumija šta si sad napisa :D

1v@n 17.05.2023. 17:11

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3676472)
Opa, puno toga si nadrobio od informiranja.

Nisam ni tražio usporedbe kvalitetom ekrana. Ali svejedno hvala za trud. Sa nekime si pobrkao, a još potpuno promašio sa razumjevanjem. Nigdje nisam napisao Garmin vs Apple ako si baš na to mislio :). Da li Garmin ima touchscreen? Ima ima, od Fenix 7 i cijenom kao AW Ultre.

Okrećeš priču kako tebi najviše paše, i već si se pogubio :D
Ako je to što nema touchscreen mana jednog uređaja, onda je mana drugog što nema 4 ili 5 tipki pa se ne može koristiti kad imaš rukavice ili si u moru/pod morem/u bazenu/na kiši.

Nikako da shvatiš da nisu svi korisnici isti i da nemaju svi iste želje i mogućnosti.

Evo, sad si usporedio AW Ultra i Fenix 7. Po čemu su usporedivi osim tome što imaju touchsreen i jednako koštaju? Kruške i jabuke, ne znam zašto se uopće trudiš toliko opravdati svoju investiciju u AW. Svatko je istaknuo prednosti i mane onog što koristi, dok ti bacaš dramatične postove u kategoriji uvrijeđene 16-godišnjakinje jer ne možeš prihvatiti što netko kritizira nešto što ti imaš :D

Ne znam kako da komentiram uopće ovo dalje što se Garmina tiče, jer lupaš budalaštine, al ajde, imam vremena :D
Citiraj:

Očito plivaš u plićaku pa i imaš fobije straha od grebanja.Ha? Ali nije neka sreća u prezicnosti na zatvorenoj prostoriji bazena jer Garmin više oslanja na GPS (krivo očitava otkucaje i često fula domete 150m više/manje u istom vremenu ,makar u glavi znaš točno brojati okrete 25/50m. ). Ne pada mi napamet doplatiti vanjski senzor. Na otvorenom je točan (provjereno Raslina)

Bazen u kojem plivam nije gumeni ko tvoj, nego je obložen pločicama, pa da, tu i tamo pukneš rukom po njima. Shvaćam da ako plivaš prsno toplice stilom ne možeš doći u tu situaciju.

U zatvorenom se ni ne može oslanjati na GPS jer kod te aktivnosti ni ne radi, nego moraš unijeti dužinu bazena. Ni onda ne mjeri udaljenost (jer očito nema kako), nego se oslanja na accelerometar i udaljenost mjeri na principu udarca (okreta na kraju bazena). Ako se vratimo na plivanje bapskim stilom, moći ćeš 3 sata tako kružiti po bazenu i na satu će i dalje stajati 25, ako si unio dužinu bazena od 25m.
Nemam apsolutno nikakvih problema s time kako radi u zatvorenom bazenu.
https://i.postimg.cc/fSVZMrLT/IMG-8611.jpg
Citiraj:

Vozim auto pri 70km/h, Garmin detektirao hodanje i broji korake.
Senzorika na Garminu su malo zeznuti. Kao i kod barometara treba kalibrirati jer ne zna razlikovati suho /tuširanje ili roniti, a tek termometar ima kriva očitavanja sa ruke prema okolini - ali nema veze, bit će dobar za mjerene temperature vode/mora ako si početnik. Meni temperatura nije presudna jer već sam zagrijan od suhog treninga i štopanja vremena.
Kad bi barem uveli QI bežično punjenje radi kontakta zbog korozije (ali sumjam jer ukinuli pristup PC radi upload .gpx i import u Stravi - ako se sjećam da su blokirali sync)

Garmin ti je detektirao hodanje i broji korake dok se voziš u autu?
Izvadi ruku iz gaća... :fiju:

Isključi automatsko pokretanje aktivnosti. Kao i svi drugi, "prepoznaje" aktivnost prema nekakvom algoritmu koji prema uzorku koji dobiva od accelerometra i drugih senzora pretpostavlja što tad radiš.
Isključiš to kao svatko normalan i ideš dalje. Pokreneš ručno kad ti treba.

Naravno da barometar treba kalibrirati, kao i kompas. Pobogu, imaš upute kako se kalibrira, a mjerenje tlaka zraka pod tušem neću komentirati :D

Termalni senzor na Garminu ne mjeri temperaturu zraka nego temperaturu sata (koji je na ruci), a to službeno ni ne pokazuje. Tu i tamo neki 3rd party watchface vuče taj podatak, ali to nije informacija koja je defaultno dostupna, niti je "termometar" funkcija koju oglašavaju i koja postoji u satu.
Mislim da je Casio na nekim G-Shock modelima imao pravi senzor temperature, baci pogled da vidiš koliki je to komad senzora.

Što će ti QI punjenje na takvom satu, kad ga puniš jednom mjesečno ili rjeđe (u slučaju Solar modela). Samo diže cijenu i debljinu.

Ovaj dio s ukidanjem PC pristupa i gpx ne razumijem. Kreiram rutu na google maps, prebacim u gpx i importam preko weba/mobitela u Garmin Connect. Kad je u sustavu, povučem rutu na Instinct ili Edge i pokrenem, ovisi jel hodam ili vozim bicikl.

Citiraj:

Ima ljudi koje ne zanima nikakva sportska aktivnost, super, kupuju Garmina radi trajanje baterije i hvalisanja. Primjer kao što sam naveo kao kolega iz posla.

Pa za ljude koje ne zanima nikakva sportska aktivnost i nije Garmin/Suunto, nego AW, mislio sam da smo to već odavno apsolvirali.
Kolegi s posla ti se vjerojatno više sviđa Fenix jer voli krupan, robustan i pouzdan sat, a ne voli imati obavezu punjenja i paziti da ga negdje ne ogrebe. Vjerojatno ni ne želi punjivi pijedestal za sat pored kreveta kao što AW korisnici imaju :D

Jel mu treba sve što F6 nudi, vjerojatno ili sigurno ne. I što s time?
Ne znam zašto bi se itko hvalisao time, imaš lijepi i šareni sat, super, drago mi je. Ovo su ratovi u kategoriji Intel/AMD, nvidia/ATI, ICE/EV...

Citiraj:

IGlavno da si zadovoljan, ali ja baš nisam oduševljen kada slovi pravi sportski sat sa nekoliko mana. A i tek cijenom. Prije 5 g. AW 3 koštao 240 eura. Ajde, poštedi me gluposti i hvatanje nepotrebnih prepucavanja.

Samo zezaj. I ja bojim od sakupljača Garmin frikova.

Get your facts straight. AW3 je koštao 329 USD + tax. Nije teško provjeriti. Ne znam zašto guraš da je AW jeftin i pristupačan kad nije.

"Pravi sportski sat s nekoliko mana" :lol2:

Heartrate senzori su drek na svima, bez obzira na brand, osim onih par (braun?) koji su certificirani da su blizu onom što pravi EKG mjeri.
GPS...nepouzdan...pa i u kombinaciji s GLONASS ili GALILEO
Konkretno, ovo je GPS+GALILEO. Otišao ostaviti bicikl na servis pa pješke nazad.
Bicikl (crveno) je još donekle ok, ali ovo pješke je smiješno. Ne pomaže što su oko mene neboderi od 200+m visine, ali eto, nepouzdano.
https://i.postimg.cc/KkDSxyx2/IMG-8617.pnghttps://i.postimg.cc/tnR0gm4V/IMG-8618.png

Barometar...nepouzdan
Altimetar...nepouzdan
Kompas...poprilično pouzdan, iako sam i njega natjerao na grešku

Ono što je pozitivno kod Garmina je da sve te senzore možeš zamijeniti kvalitetnim vanjskim senzorima i vući podatke od njih
Bez obzira na brand, jedino u što se možeš pouzdati na svakom "smartwatchu" danas je vrijeme (ako ne sjedneš na avion i ne promijeniš vremensku zonu) :D

Sve je isto sranje, samo drugo pakovanje s drugom cijenom i šarenilom. Bio mi je dobar i prvi Amazfit bez obzira na mušice. Bio mi je dobar i AW i Fenix i Epix i sad Instinct. Prešao s konja na magarca i zadovoljan sam, ništa mi ne fali.

Svaki je dobar i svaki je loš.

Nepotrebna prepucavanja...slažem se, ali nemoj ih pokretati onda ;)

LAcy 17.05.2023. 17:48

Instinct (2) Solar je fora sa infinitive battery life ako je korisnik dovoljno vani, sto bi mogao biti problem kuca-poso-picerija-kuca korisnicima :D Jedino je meni ruznjikav i previse retro al' isto tako znam da se nekima bas to svidja i cak nose one retro Casio i slicne. U tom slucaju, Instinct je odlican, feature list je u rangu puno skupljih Garmina.

murina 23.05.2023. 14:39

Garmin Vivoactive 3, kupio ga krajem 2017. Nosim ga svakodnevno, u svakakvim uvjetima.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1cb81c2e8b.jpg

Mijesao sam reparaturni mort, pa sam ga oprao zajedno sa alatom, a koristio sam ga kao stopericu jer treba mijesati 3 do 4 minute (12 ponavljanja)

Sent from my iPhone using Tapatalk

jucca 26.05.2023. 15:55

Ekipa, prijatelj uzeo Samsung Watch 5, i pokusava ga spojit na Huawei P40. I ne da mu.
Ne da instalirati uopce Galaxy wearable app.
Ima li lijeka?
Hvala :)

joolka 26.05.2023. 17:27

Citiraj:

Autor jucca (Post 3678277)
Ekipa, prijatelj uzeo Samsung Watch 5, i pokusava ga spojit na Huawei P40. I ne da mu.
Ne da instalirati uopce Galaxy wearable app.
Ima li lijeka?
Hvala :)

Huawei Band 6 sat takodjer nece na Samsung mobitel da proradi,izgleda da je ovo kombinacija koju treba izbjegavati,sluske radu normalno ali pametni satovi nazalost ne

Ivo_Strojnica 27.05.2023. 06:22

Huawei Band 6 uredno ženi radi na Samsung s22 Ultra. Do tebe je :D

Skines AppGallery sa neta, instaliras u njemu HMSCore i Health aplikacije. That's it.

jucca 27.05.2023. 13:08

Ovdje je obrnuto. Samsung sat na Huawei mob Ne da uopće instalirati Samsung app. Kaze da mob nije podržan.
Na kraju je vratio sat

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

joolka 27.05.2023. 16:52

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3678350)
Huawei Band 6 uredno ženi radi na Samsung s22 Ultra. Do tebe je :D

Skines AppGallery sa neta, instaliras u njemu HMSCore i Health aplikacije. That's it.

skinuo Ai life aplikaciju i nema sanse ,cak niti preko onog koda sto se skenira ,na p40 je radilo na ovaj nacin bez greske,probam i ovako kako si naveo..

jopis 27.05.2023. 19:27

Citiraj:

Autor joolka (Post 3678426)
skinuo Ai life aplikaciju i nema sanse ,cak niti preko onog koda sto se skenira ,na p40 je radilo na ovaj nacin bez greske,probam i ovako kako si naveo..

Moraš ići preko app gallery huaweievog. I ja sam prošli tjedan imao isti cirkus, gt2 pro koji je radio na 11t najnormalnije, izvadim iz kutije xperiu 1 IV, znači ganc novi mob bez da je ikakav drugi sat bio uparen s mobom, instaliram s neta zadnji dostupan huawei health, i u appu ne vidi sat ni pod razno, ni preko koda, ni ovak na bluetooth search. Nema šanse. Pol sata maltranja bez veze.

Pobrišem sve, instaliram app gallery, instaliram h.health, instaliram hms core, uđem u health app, sat se vidi na novom mobu najnormalnije, i uparim ga u sekundi.

vlatko27 07.06.2023. 19:31

Žena mi sjebala Galaxy watch active 2, bili na bazenu sa morskom vodom i malo ga smočila i više ekran ne radi. Probao sam stiskati, držati tipke za reset, nula bodova. I dalje komunicira sa mobitelom ali ekran nula bodova. Pretpostavljam da tu nema pomoći?

Može neka preporuka za alternativu šta joj kupit? Šta jeftinije to bolje. ��

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:13.