![]() |
Citiraj:
|
Sorry na OTu, prigodna jedna koja se dogodila tijekom charity eventa GamesDoneQuick :D
https://www.youtube.com/watch?v=CQhk55Uic4Y |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako recimo na tom disku imaš Save game files, igraš npr. DOOM i BD ti izbaci poruku da doom64.exe oće nešto drkat po E: disku i ja mu to ne dam. Daš mu ti? Ako mu daš, jel samo sada ili inače? Naravno, imaš listu Trusted i Blocked koju si sam možeš slagati kako te volja. I tako za bilo koji .exe ili već nešto što može napraviti "modify" postojećih ili kreiranju novih fajlova. Budući sam dobio za 3 kompa, 2 licence sam dao ćaći i materi. I naravno da je potonja pobrala Lockyja. Ali se ništa nije dogodilo jer srećom nije kliknula ALLOW u pitanju "želite li si sjebat komp do jaja". Ali je govno uspjelo obrisati SAMO Restore pointe. Ne znam kako, ali ih nije bilo nakon toga. Svi drugi fajlovi su ostali netaknuti. Win 8.1 su bili u pitanju. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba ti 15 minuta da slozis takav komad softvera (stariji PoC primjer koda) ali takvo nesto je poprilicno zamarajuce, IMO. Takvo nesto slicno radio je i potpuno besplatan Private Firewall i to poprilicno dobro, ali korist kod (l)usera vulgaris se pokazala vrlo granicnom, jer je pizdio za sve i svasta (a ne bi vjerovao sto sve pise po disku gdjegod, pokreni samo Rusinovičev Process Monitor pa da ti mozak stane. Pocnimo od pocetka i nazovimo stvari pravim imenom - ne postoji niti jedan dobar razloga da korisnik bude Administrator. Naravno, on hoce Steam, koji iz samo sebi poznatih razloga zahtjeva Administratorska prava, kao i sijaset drugih (lose programiranih za Windows platformu) aplikacija koje to isto zele jer je netko bio lijen i savrseno ga je bolio falus za korisnika. Ali jebiga, ne ziviom u savrsenom svijetu, pa eto... |
Druže Bubba, sve je to super, no... nit sam upućen u samoslaganje softvera, nit kako sam kažeš zamarajuće je.
Ovaj BD sam dobio za smiješne pare i to radi svoj posao kak se spada. A za Admin ovlasti se slažem :) |
|
Kaj to znači, da idući update ide na tu verziju ili?
|
Wzor sere govna, pijani Rus nema pojma o nicemu, nekad prije je imao neke informacije no sad zivi na staroj slavi.
Jednostavno nije istina, cista spekulacija. Zapravo se vise prica i logicniji je build 14392 kao RTM. Gabe Aul je odavno potvrdio da ne postoje vise zapreke kad su RTM buildove morali numeritati visekratnicima broja 16. Pa najbolji primjer je bas build 10586, RTM Thresholda 2. |
Lista novosti koje dolaze sa W10AU:
http://changewindows.org/build/next/desktop |
Pitanje jedno sad nakon godinu dana mozda su jasnije neke stvari sto me zanima
Imam kupljen u linksu win10 home Ja sad recimo kupim novi komp, ploca i sve, ce mi prihvatit win10 key zbog nove maticne itd? Ili moram kemijat nesto |
OEM licenca ti je vezana na ID hardwarea tj na matičnu. KAd staviš drugu MBO, windowsi neće biti aktivirani.
Sad ima šema da dok staviš novu ploču nazoveš microsoft, objasniš da je mbo crkla i zamoliš da ti aktiviraju windowse. Meni su već par puta tako izašli u susret. |
Pa najbolje da svaki put dajem soma kuna za windowse kad promjenim komp jebem im sve
|
Ja imam jedno 5-6 licenca Win 7 (zapravo za svaki win) s Dreamsparka.
Cijelo vrijeme kopiram kod od prije par godina. S tim kodom sam aktivirao stari laptop, stolno računalo. Promijenio matičnu i 90% komponenti, aktivirana i dalje. Te sam onda isti kod koristio za novi laptop te nadogradio uz update pred mjesec dana na Win 10, isto aktiviran. Svugdje "genuine" i aktiviran Windows. Nekada je MS velikodušan :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@pupo
A ovo što mario92 reče, to ne vredi? Znaci retail su iz ducana |
Citiraj:
Kad budes mjenjo komp/MBO uredno ce se aktivirat. Ako se slucajno ne aktiviraju, MS support ce ti rijesit - no 99% ce sve radit bez intervencije supporta. |
Oke, a kako napravim deaktivaciju da se ne pokolju dvije aktivacije?
Znaci kupim komp, ocu naravno windowse stavit na njega, kako ih deaktiviram sa sadasnjeg kompa? |
Formatiraj hard i to je to. Mislim da je stvar u tome da ne bih smio istovremeno spojiti se na KMS server sa 2 različita hardvera sa istom licencom.
|
Citiraj:
Kupi novi komp, instaliraj Win10, aktiviraj, mozak na pasu, nemoj se opterecivat. :chears: |
Build 14393 je RTM build.
|
Citiraj:
Digni si virtualac sa Windows 10 i svim sigurnosnim funkcijama i locky ce ga razvaliti ko beba zvecku, a da ne pricam o novoj verziji koja koristi Macro naredbe gdje ce bar 50% korisnika aktivirati makro komandu jer Defender ga nece upozoriti. Sto se tice brzine Windowsa 10, jedini razlog zasto su brzi jer nisu do sada akumulirali dovoljno updatova, kao recimo sedmica koja se muci sa updatovima. Jednostavno kad se nakupi previse updatova sve se uspori, jer sa 4GB rama masina rosta po updatovima prvih 10 minuta nakon sto se upali kompjuter, a sa 2GB moze i citav dan. Opet retardacija sa strane Microsofta i ti isti Windowsi 10 za koju godinu ce biti takvo usporeno smece da to nece biti istine. Duznosnik je izjavio ovo, znaci on ne zna koji je to kriticni propust, ali mi mu moramo vjerovati na rijec: http://www.fudzilla.com/news/39575-m...bout-windows-7 Znam da ti je Windows 10 prvi OS pa si jako uzbuden i citas svaki release note, ali secure boot ne radi na windowsu 7. http://www.theregister.co.uk/2016/05...sus_windows_7/ MS Defender i ovih par placenih oglasa sta si stavio je irelavantno, cinjenica je da on prepoznaje 90% sampla virusa, ali da mu treba i po tjedan dana da ih uvrste, naravno nakon sto iskopiraju rezultate od drugih AV kuca. Sve preko 8 sati za 0day virus je previse, idealno je <2 sata i push update. S vremena na vrijeme pratim neke viruse koliko brzo ih AV identificiraju i nisam nikad vidio da je Defender u 2 dana identificirao virus i blokirao ga, nego se cesto dogodi da virus/malware prode i on naknadno javlja da je inficiran i ne moze ga ocistiti. A glede skupljanja podataka: Francuzi se ocisto ne bi slozili sa tvojim Insider informacijama da Microsoft skuplja malo informacija: - Microsoft is collecting data on "Windows app and Windows Store usage data," along with monitoring apps its user's download and time spent on each app, which according to the CNIL, is irrelevant and "excessive" data collection. - After Windows 10 installation, Microsoft also activates a user's advertising ID by default, which enables Windows apps as well as other third-party apps to monitor user browsing history and to offer targeted ads "without obtaining users' consent." - Windows 10 does not give you any option to block cookies. - And as I mentioned above, Microsoft is transferring its users' personal data to the United States under the "Safe Harbor" agreement. |
Obzirom da je "upgrade spam" pri kraju, upgrade sa 7 na 10, da ili ne?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my XT1068 using Tapatalk |
Citiraj:
Ne znam baš, ne samo da mi je na testnoj mašini Defender prepoznao Locky varijantu, nego je čak i Chrome blokirao download inficiranog .docm fajla, nije Defender baš toliko beskoristan. Jasno da je bolje imati bolji AV, ali može se provući i sa Defenderom ako nisi naivna budala koja sve otvara. Citiraj:
Pa da, 120+ updateova dosad je pizdin dim :D |
Citiraj:
https://www.av-test.org/en/antivirus...er-4.8-161447/ U svakom slucaju ekipa u Kasperskom se budi u znoju po noci na sam spomen Windows Defendera. :D Citiraj:
O ovome sam pricao na Windows 7: http://superuser.com/questions/96207...ng-for-updates http://superuser.com/questions/82103...usage-wuauserv https://social.technet.microsoft.com...um=w7itproperf http://www.bleepingcomputer.com/foru...indows-update/ |
Dečki, postao sam ovo u Nvidia troubleshooting temu, ali čak je možda ovdje prikladnije:
Citiraj:
|
Jutros palim PC kad ono plavi ekran sa informacijom za free upgrade na win10 predzadnji dan , ja odgodim i sredim važnije stvari na drugi disk da imam više prostora na C: malo preskaniram i napravim defragment ali sad nigdje ne vidim kako dobiti ponovo ponudu sa tom opcijom win upgrade da nakon 30 dana mogu vratiti na win7 , restart ne pali :(
|
Jos par dana i sa novim updatom nema vise gasenja Cortane. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pišeš o Windowsima 10 kao da su puni rupa i defektni a vrte se na 50% mašina. Naravno da imaju svojih nedostataka ali zato i postoje 3rd party programi da sve to srede. Nemoj se zavaravat pa misliti da je OS X daleko bolji. |
Citiraj:
Koristim win 10, a bome i os x, i oni imaju svojih gluposti, jos cekam kad ce im wireless raditi bez problema. |
Eto, to je jedan od načina kako natjerati korisnike na novi i skuplji hardver koji će iste stvari izvoditi jednako brzo - čitaj: ista glupost u kutiji zvanoj PC samo 300 Eura skuplja.
Ista stvar koju ja predviđam i za korisnike Windows Mobile platforme, pitanje je trenutka kada će Microsoft provaliti da neće postojati mobiteli s novim buildom Windows 10 Mobile koji nemaju fingerprint senzor i da neće više postojati podrška za starije modele. |
Citiraj:
A i nitko te ne tjera da koristis zadnje Windowse, ili novi hardware. Ima i vise nego dovoljno alternative. ;) |
|
Hehe ljudi u domeni ce biti sretni, sad mogu igrati candy crash ili bilo koju drugu stupidnu igru do mile i nitko im ne moze zabraniti. Naravno ako firma ne ulozi u enterprise verziju, jos jedna novost je da od iduce verzije za nove instalacije niti jedan driver koji nije potpisan od strane Microsofta nece raditi. Sve ce se morati potpisati ili nece raditi, oni koji su samo upgradali ili instalirali prije toga na njih se to ne odnosi.
|
Citiraj:
Ovaj anniversary update je bogme ko crna rupa, samo čekam što ćemo još od prijašnjih funkcionalnosti izgubiti :D Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.ghacks.net/2016/07/28/win...gning-changes/ |
Citiraj:
Npr. meni driver za IR ne radi na Win10, zato sto nije 'certificiran' za Win10 (aka potpis). Nije radilo ni nakon upgrade-a na Win10, niti nakon fresh installa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:24. |