![]() |
HTC i dalje nabija minuse u poslovanju
http://www.theverge.com/2013/10/3/48...dited-earnings |
Prodat će se prije ili kasnije.. a htc one odnjeo još jednu nagradu.. Gadget of the Year..
Ništa čudno Nokia, BlackBerry, htc?? |
A ti su rezultati (pazi sad) rezultat rada prošlih nekoliko godina. One i dotični su im zapravo zadnja slamka za koju se moraju čvrsto primiti i ne zaje iduću godinu.
|
Ma HTC je los. Lose pokriva trzisne segmente, a mobiteli im imaju prenapuhane cijene i slabiji hardver od konkurencije. Samsung ih dere i u low i midrangeu i jasno je da ih One sam nece spasit. Tu su jos i losa podrska i sirov marketing.
Da se razumijemo, imali su oni odlicnih mobitela ali ovo sto proizvode trenutno je smece (osim Onea naravno). |
Citiraj:
Sada sam naletio na članak gdje microsoft želi htc one sa windowsom. E sada možda padne neki dogovor. :) Bilo bi dobro za sve nas.. |
MS želi da HTC stavi na svoje droide WP8 kao dual boot opciju. Stavio sam link o tome na WP8 temi.
|
Citiraj:
|
Ovo bi moglo biti zanimljivo - Lenovo je zainteresiran za kupnju HTC-a
http://www.androidbeat.com/2013/10/r...e-late-august/ |
Ovo je poprilično stara vijest, a neki navode da su zainteresirani ZTE i Huawei, čini mi se.
|
Piše da pregovaraju od kraja 8. mjeseca tako da je vjerojatno stara vijest. Od navedenih, mislim da je Lenovo najjači igrač i sa najviše para, a HTC će sigurno biti skuplji od Nokie.
|
Yep. Ja se toplo nadam Lenovu. Pogotovo zbog tendencije da izdaju mobove sa Intelovim procevima.
|
Ti mobiteli se baš i nisu iskazali tako da i nije nešto čime bi se mogli hvaliti. Da ne spominjemo probleme s nekim aplikacijama jer nisu programirane za tu platformu koja se totalno razlikuje od ARM tehnologije koja postoji u 99% današnjih mobitela.
|
Platforma je dobra, nova je još bolja. Većina aplikacija radi. Sad, stvar je osobnog odabira da li je nekome to dovoljno dobro. Ja bih htio vidjeti u idućoj generaciji (Intel CPU mislim) sa 4 ili više gigi RAM-a mob na kojem ću moći vrtiti Droid i Windows 8. :P Sa hardware strane će biti dovoljno jako. Software je drugi par kolača, ali nije sad važno. Wishful thinking.
|
Kad ce vise taj 4.3 za HTC One?
|
Citiraj:
|
Meni je vec dosadilo cekanje pa sam stavio custom rom, sad se nadam tome da ce se moc stavit WP8 OS na htc one :D
|
Stigao HTC One Max pa ako koga sto zanima nek pita slobodno. Velki mob :D
|
Kakvi su zvučnici? Glasnoća u odnosu na One? I koliko traje baterija, javi za par dana. :)
Gdje si nabavio? |
Citiraj:
Bateriju javim, al sada za početak. Pola sata prčkao po njemu, Youtube, otišlo 2% baterije. Vidjet ćemo. Otisak prsta nije baš najpraktičniji i najbrži za otključavanje ekrana. Stigao je sa 4.3 androidom i 5.5 Sense verzijom i S-OFFom Samo, mob žudi za rootom i promjenom DPIa. Preogromne su mi stvari u izbornicima i aplikacijama. Sve veličine su preslika kako je na One-u i ovdje je to preogromno. Ne sviđa mi se što mi iste stvari zauzimaju toliko mjesta ovdje a ekran je ogroman. Mozda sam nespretno objasnio malo :D I zadnje pitanje, HTC Hrvatska. |
stigao 4.3 za HTC One International danas.. bar za moj :P
edit: vjerojatno cete trebati factory reset napraviti.. moj lagga dosta nakon update-a :/ |
obavezan je factory reset zbog jako velikih promjena..
|
Citiraj:
|
Stavio i ja taj 4.3 na Onea, napravio isto tako factory reset sa formatiranjem full memorije, nakon paljenja išao restore-at mob sa HTC Backupa (da mi vrati sms-ove, šifre, itd.), a on kaže "no backups". Divno su to riješili. Još uvijek imam taj backup folder na dropboxu (Apps - HTC Backup), vidim da je tamo sve (po veličinama fajlova), ali ovaj kreten ga iz nekog razloga ne prepoznaje.
|
Nisi jedini. Srećom ja radim backup i sa alternativnim appom i u recoveryju, tak da sam siguran... izgubio sam samo Sense, morao ponovno vraćati sve na ekrane. Ali možda je u tome i problem! Jer je Sense sad noviji, pa nije kompatibilno baš.
Dakle, ARHD 31 aka zadnji WWE 4.3... radi fino. Ne sviđa mi se novi lock screen bez foto albuma, al šta sad. I čudi me da još uvijek nisu ništa poradili na gustoći ekrana, suludo je imati toliki HD ekran i 4x4 ikone. Srećom ima na XDA forumu moddani Prism.apk pa imam 5 redova :) |
ja radio htc backup ali na google drive.. sve vratilo kak treba natrag.. jedino sam morao bas sve obrisat sa moba... da ne steka.. sad je sve pic pic glatko opet :)
edit: skuzio u cem je problem- kad stavim widget aplikacije Probonbon, sense počne laggat.. -.-' |
Pozdrav ljudi, ako netko još ima HTC Desire i isprobavao je recentnije custom romove bio bih zahvalan kad bi mi rekao koji je "najbolji". Da ne bude nejednoznačno što znači najbolji pritom mislim najviše na stabilnost, minimalno force closeova i da sve radi. Po mogućnosti da je JB ili ICS ali nije uvjet. Integriran A2SD zbog malo memorije koji mogu pokrenuti kroz terminal emulator i da radi nadalje. Osoba koja će koristiti uređaj je žena koja nije baš neki techno freak tako da bi trebalo nakon što sve flasham i instaliram potrebne aplikacije dalje biti "pali i vozi" jer ona sama neće ništa moći mijenjati/poštelavati s vremenom.
|
Citiraj:
|
Tak ne postoji od iti jednog proizvođača ili OS-a bolji launcher od apex ili nova launchera IMO. Tako da mi apsolutno svejedno kakve kerefeke izigravaju :P
|
Meni je Sense zakon!! Upravo zbog sensa kupujem htc. Da nemaju Sense teško da bi ih kupio. Okej, ova One serija je zbilja brutalna ali uvijek me je Sense vraćao htcu. Svatko ima svoje!!
Ovaj Sense 5.5 je puno bolji od 5. |
Citiraj:
Citiraj:
Nisu tolike promjene update na stanju baterije za One Max: 33% za 2:51 sat screen on |
Kakva vam je baterija sa 4.3 na One-u?
Meni evo 6:30h srednje upotrebe i sad je na 56%. Dok surfam doslovno pada po 0,5-1% u minuti. |
Meni izdrzi cijeli dan uz dosta poziva i koristenja, ali ja imam custom rom i kernel
|
Citiraj:
Baterija je bolja nego sto sam ocekivao..Super! Citiraj:
|
Citiraj:
Fora mi je što lockscreen ima dva screena sada |
Citiraj:
1. https://db.tt/oZG3kttL 2. https://db.tt/Xuefapxr |
Pređi na custom rom i kernel i dobit ćeš na bateriji.
|
Citiraj:
|
Ne pada mi na pamet opet se bavit tim kemijama + garancija može zezat ako šta bude, a moglo bi vrlo brzo.
|
da.. eventualno bi mogao ostati bez garancije ali sumnjam..
Zauzvrat dobijes undervolt, underclock.. Sound control Gamma control Memory control Thermal control Stock Sense bez nekorisnih appova Nove romove puno ranije nego OTA Preporucam svakome.. S tim da i ja nemam vremena vise za kemijanje.. Koristim samo ARHD i zaflesam novi faux kernel koji izade mozda 1 u mjesec dana. Mob leti, baterija je puno bolja nego stock i ono sto mi je najbitnije mob mi radi bez gasenja po mjesec dana.. Odn nista se ne rusi i ugasim ga tek kada hocu u recovery ili fastboot. |
Garancija se gubi na software samo, ne na hardware. A i kod nas u servisu ni ne gledaju na to tak strogo.
U protivnom je potrosnja normalna. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:43. |